תגובה להודעה: מחפש את הגי'פ הראשון שלי
ושוב תודה לכולם.
לקח לי קצת זמן לחפור בפורום, לעבור על מודעות וכו'.
אבל נותרתי עם שאלה לא פשוטה: לחפש רכב אחרי החלפת מנוע או לפני ?
מכיוון שמדובר ברכבים שעברו את ה200,000 קמ' ואת השנה ה15 לחייהם - אני מניח, ואולי לא בצדק, כי צפויות בעיות במנוע המקורי וזאת בעיקר מבלאי טבעי.
השאלה היא - האם עדיף לחפש רכב שעומד לפני החלפה ואז להחליף מנוע כחלק מהישור קו או שעדיף רכב שהמנוע שלו כבר הוחלף והוכיח את עצמו ?
האם בכלל ההנחה שלי נכונה ? האם יתכן שויטרה או סמוראי יעברו את קו ה300,000+ לפני שצריך יהיה לדאוג בכיוון ? כמובן שיש יוצאים מין הכלל אבל כרגע אני מדבר על רכב מהשורה.
חבר קנה עכשיו ויטארה עם 300,000 ק"מ והמנוע מרגיש ונשמע מצויין, קומפרסיה גבוהה ואחידה ולא מראה סימני בעייה. החבר כמובן לוקח בחשבון מבחינת הכיס והלב שמתישהו ייצטרך להחליף או לשפץ את המנוע, אבל בינתיים אפשר להינות ממנה גם כך ...
טוב, אז אחרי המון בדיקות וחפירות נסגרתי על סמוראי שנת 94'.
מבקש המלצה למוסך איכותי ואמין באיזור המרכז לבדוק בו את הג'יפ, ישור קו אם צריך וטיפולים שוטפים (מה שלא ניתן לעשות לבד).
ואם למשהו דעה, למה לא ללכת על השנתון/ דגם או ממה להזהר במיוחד - אשמח לשמוע.
מורי בראשל"צ
0575335353
מומחה אמין וגם חבר פורום.
טיפולים שוטפים עושים לבד, אבל אם תתעקש, גם את זה הוא יעשה לך :)
יש גם את ליאור זוקי לנד , בנורדיה (נתניה)
וכל מילה מיותרת .
נכון.
הגדרת "איזור המרכז" נמתחת קצת :)
אין חכם כבעל הניסון ובקיצור נמרץ, במקום לחרוש על המקלדת הייתי צריך ללכת ולהתרשם ממקור ראשון. חברים, תודה על ההכוונה אבל סיבוב קצר על הסמוראי הבהיר לי מעבר לכל צל של ספק שזה לא האוטו בשבילי - פציעות ישנות מתאונת אופנוע פשוט מונעות ממני לתפעל את האוטו בצורה סבירה :(
בכל אופן עברתי הלאה, אבל גם החלטתי לוותר על הויטרה - יקרות מאד ואני ממש לא מבין למה או האם הן אכן מצדיקות את המחיר. כרגע על הכוונת ניסן טרנו ידנית 95', הולך לראות 2 - בנזין ודיזל. קראתי פחות או יותר כל מה שמצאתי בפורום ואחד המוכרים טרח והסביר מעבר ובכל זאת אשמח לשמוע אם למשהו יש משהו ספציפי לתרום.
וכן גם אשמח להמלצה למוסך שיוכל לבדוק את האוטו מסרן לסרן, ישור קו, טיפולים וכו'.
לגבי הויטארה: אם משהו יקר בד"כ יש לזה סיבה, ואז אתה צריך לשאול את עצמך 2 שאלות:
א. האם זה יקר לכיס שלי (ולא בהשוואה לשנתונים מקבילים של רכבים אחרים) ?
ב. האם זה גם יקר לתחזוקה ?
אחרי שענית על 2 השאלות האלו, באה השאלה החשובה באמת: בטווח המחירים שאני יכול להרשות לעצמי, בהתעלמות מהשנתון ובהתחשבות בעלויות התחזוקה (גם בהתחשב בשנתון), מה האופציות שיש לי, ומי מהן מתאימה לי ביותר מבחינת השימוש/הנאה וכדומה.
תשובות ספציפיות לגבי הויטארה:
א. גם הויטארות החדשות ביותר נמכרות ב 30-50 אלף ש"ח, הישנות יותר (8 שסתומים, קרבורטור)נמכרות בתחום שבין 18-25 אלף ש"ח - לא ממש יקר, וגם המשך שמירת ערך מרשימה ...
ב. צריכת הדלק מהצנועות ביותר ברכבי שטח, מחירי חלקים סבירים יחסית ליפנים האחרים, מצאי חלפים משומשים סביר, רכב שנשמר היטב הוא לרוב אמין למדי למרות הגיל המתקדם.
בהצלחה,
נדב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
לגבי הויטארה: אם משהו יקר בד"כ יש לזה סיבה, ואז אתה צריך לשאול את עצמך 2 שאלות:
א. האם זה יקר לכיס שלי (ולא בהשוואה לשנתונים מקבילים של רכבים אחרים) ?
ב. האם זה גם יקר לתחזוקה ?
זה לא עיניין של יקר פחות או יותר לכיס שלי אלא התחושה היא שבויטרה מקבלים פחות תמורה עבור הכסף ביחס לSUV ממוצע.
מראש הכיוון הוא יותר טיולים ולא עבירות ולכן גם כאן עבורי הSUV מנצח.
לגבי האחזקה, כאן עפ"י כל הדעות הויטרה לוקחת אבל שוב אם להתקזז עם המחיר הגבוה ההתחלתי אני מאמין שיתקבל שיוון, לפחות על פני תק' של שנה/ שנתיים ראשונות.
מקווה שיש קצת הגיון בכיוון מחשבה שלי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mr_gray
זה לא עיניין של יקר פחות או יותר לכיס שלי אלא התחושה היא שבויטרה מקבלים פחות תמורה עבור הכסף ביחס לSUV ממוצע.
זה מאוד אישי, אבל לפחות אתה שואל את השאלה הנכונה ...
אם מבחינתך אתה מקבל פחות תמורה עבור הכסף לעומת רכב אחר, אז זה לא הרכב הנכון עבורך ...
אם תרצה לדעת למה מבחינתי הויטארה נותנת את מירב התמורה לכסף, אשמח לפרט.
בכל מקרה, בהצלחה :p
נדב.