תגובה להודעה: בולם בילשטיין לא עמד בציפיות ונשבר לשתיים
עומרי,
תודיע לחברים באספיר שיכנסו לאתר ויראו את הנזק התדמיתי שהנושא הנ"ל גורם להם.
בתור בעלים של סופה עם בולמי בילשטיין 5100 חשבתי שכשיגיע יומם אחליף אותם באותו סוג,
אך לאות הזדהות אתך בנושא ולאור הזמן הקצר ששירתו אותך בפועל,אם לא תעדכן שקיבלת בולם
חליפי במסגרת אחריות הם יהיו האופציה האחרונה ברשימה שמהם אקנה בולמים.
בידידות,
שוקי-סופה , גימי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סופת המדבר
תהיה בטוח שבדקתי את ההתקנה ב'אלף עיניים' נכנסתי להצלבות ''יזומות''
ואפילו שפירקתי את הראנצ'ו אחד הברגים שיושב על השילדה שתופס את העין העליונה של הבולם
היה טיפה עקום כלפי מעלה.. זה אומר שהסרן נסגר על הבולם (בעבר) ואפילו עיקם את הבורג
אבל לבולם לא קרה כלום...
עפ"י מה שאתה כותב, אם אני מבין נכון, אז כנראה שמפתח הסגירה היה גבולי. כלומר גם כשהכנסת את הרכב להצלבות, עדיין נשארו ס"מ או שניים רווח, וחשבת שזה תקין, אבל בנסיעה אמיתית, בסגירה מהירה של המתלה, "הצלחת" לסגור עוד שני ס"מ והבולם ספג את המכה (בדיוק מה שתיארת שעיקם את הבורג של העין העליונה בעבר).
בפעם ההיא זה עיקם את הבורג, ועכשיו זה שבר את הבולם.
מה שכתבתי הוא כמובן תיאורטי, אבל לפי התיאור שלך, יכול להיות שהאשמה היא בך ולא בבולם.
בברכה,
יוני5
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוני5
מה שכתבתי הוא כמובן תיאורטי, אבל לפי התיאור שלך, יכול להיות שהאשמה היא בך ולא בבולם.
בברכה,
יוני5
מה שלא נותן לגטימציה ליחס המגעיל והמתנשא שלהם,
והוא לא הראשון שקיבל מהם יחס כזה עלוב...
יוני,
הוא כתב שבהצעתו של הדר הוא הגביהה את הבאמפ סטופ- הקטנת מהלך סגירה, כך שמה שאתה כתבת אמור להיות לא נכון לבולם הנוכחי, מהבנתי.
סביון
יש לי שתי שאלות:
1. מי מדד פתיחה וסגירה מקסימליים של הקפיצים ועל פי זה הגדיר את אורכי הבולמים הדרושים?
2. מי הרכיב, פיזית, את הבולמים על הג'יפ?
אני לא בא לסנגר על היחס שקיבלת באספיר, ההיפך מזה.
אבל מכיוון שבולמים כאלה אינם זולים ונושא האחריות מאוד חשוב, כדי להבטיח את עצמי, במעמד הזמנת הבולמים הייתי משחק אותה טמבל ודורש מהם לבצע את המדידה כדי לקבוע מה המידה הנכונה (פתיחה וסגירה) של הבולמים שאמורים להתאים לרכב שלי. אין בעיה לבצע את זה עם מלגזה וסרגל/סרט מדידה.
גם את התענוג שבהרכבה (למרות שבסופה זה באמת ממש פשוט וקלי קלות להחליף בולמים, ולמרות שרובנו גם נהנים מזה) הייתי משאיר להם לעשות. גם אם זה יעלה עוד כמה שקלים.
כשהם מודדים וקובעים את אורך הבולם הנכון, וכשהם אלה שמרכיבים, אין להם יותר פתח לתירוצים בסגנון "הרכבה לא נכונה" או "מידות לא מתאימות"... ואם כן - הם אחראים.
אם המדידה וההרכבה בוצעו אצלם ובכל זאת מתנערים ממך - זה כבר ממש חמור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוני5
עפ"י מה שאתה כותב, אם אני מבין נכון, אז כנראה שמפתח הסגירה היה גבולי. כלומר גם כשהכנסת את הרכב להצלבות, עדיין נשארו ס"מ או שניים רווח, וחשבת שזה תקין, אבל בנסיעה אמיתית, בסגירה מהירה של המתלה, "הצלחת" לסגור עוד שני ס"מ והבולם ספג את המכה (בדיוק מה שתיארת שעיקם את הבורג של העין העליונה בעבר).
בפעם ההיא זה עיקם את הבורג, ועכשיו זה שבר את הבולם.
בברכה,
יוני5
כבר כתבתי שזה היה ככה עם הראנצ'ו ולמרות שהם עיקמו את הבורג לא קרה להם כלום
ועכשיו עם הבילשטיין ניזהרתי מכל בעיה אפשרית והגבהתי את המיקום של הבאמפ סטופ על הסרן ככה שהשארתי עוד מרווח ביטחון לבולם
וגם אם נצא לדוגמא מנקודת הנחה שבאמת הסרן נסגר על הבולם וגרם לשבירתו..
אז איך יכול ליהיות שהשבר באמצע המוט ולא שבר מתוצאה של סגרית מהלך על הבולם
ואם נגיד שהמוט נשבר מסגירה של מהלך ואיך שהוא נשבר מבפנים אז איך קורה שהמוט שהוא שבור בפנים ועקום יכל לצאת למעלה.? בקיצור לא מסגירה ולא מפתיחה
דרור את המדידה לא ביצעתי אבל ביקשתי את אותם בולמים באותו אורך של הראנצ'ו שלא איכזבו
אותי מבחינת מגבלת אורך
ועוד פעם גם אם האורך לא נכון זה שבר לא מיתוצאה של משיכת יתר\פתיחה
או ממעיכה\ סגירה
זה שאתה כנראה צודק, עדיין לא מספיק כדי לסגור את הפירצה שזה שמכר לך את הבולמים נאחז בה.
עניין הרכבה העצמית ושמירת תנאי האחריות מאוד עדין ורגיש. יש בתי עסק שיכבדו אחריות, ויש כאלה שיחפשו כל דרך להתנער ממנה.
אספיר ושאר המשפרים הגדולים זו לא חנות חלפים ברחוב אלא מרכז התקנה והרכבה גדול ומצויד. הם קוראים לעצמם מקצוענים? בבקשה. מי שקונה אצלם - תעשו לעצמכם טובה, ותנו להם למדוד ולהרכיב. מה זה תנו? תדרשו שהם ימדדו וירכיבו. הם מאד יעילים ועושים את זה מהר, וגם לא יוכלו אחר כך להתנער מהאחריות - הן למוצר והן לעבודה.
דרור יכול מאד ליהיות שאתה צודק
עדיף לתת להם למדוד ולהחליט אבל שאתה קונה בולם אתה לא חושב שתוך יומיים הוא ישבר לך
וכנראה שאתה הבולמים הבאים שאני יקנה (מתי שהוא) אני יקנה מאיזה חנות חלפים ב200-300
ולא יהיה נתון לחסדיו של איזה גוף שלא מתחשב ושיותר קל לו להפעיל את האחריות רק
אם יש איזה נזילה מהבולם כי את זה יותר זול לסדר
ובשורה התחתונה אני גם לא רואה\מרגיש שה''בילשטיינים'' עשו איזה עבודת פלאים על הגיפ
הוא נוסע כרגע יותר כמו טרקטור מבחינת נוחות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
מ"טביעות קטנות" רק מציל יציל אותך ...
אתה מתכוון אולי ל "תביעות קטנות" ?
הטבעת אותי מצחוק ...
העיקר שגרמתי לך לצחוק - זה טוב לבריאות :p
יש אנשים שמשלמים על זה כסף , בכל מיני סדנאות צחוק !
תהנה.................................... .!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סופת המדבר
ואפילו שפירקתי את הראנצ'ו אחד הברגים שיושב על השילדה שתופס את העין העליונה של הבולם
היה טיפה עקום כלפי מעלה..
מה שאומר שהתנועה של הבולם מעלה-מטה לא היתה בניצב לחיבורים שלו ויש עליו עומס צידי..
מה שמתאים לקריסה של המוט במרכז, באמצע הקשת שנוצרת בו בגלל העומס הצידי.
תוסיף מכה על גוף הבולם שיוצר עומס ואולי מצאת את הסיבה לכשל.
בולם מונו כמו הבילשטין רגיש יותר למכות בגוף הבולם ביחס לבולם דואל-טיוב כמו ראנצ'ו, שבו הבוכנה נעה בתוך צינור פנימי שצריך ממש לעקם את הבולם כדי שהוא ידפק.
בנוסף, הזכרת מכה על גוף הבולם, אלו בולמים שאמורים להיות מותקנים כשהמוט למטה והגוף למעלה, גם אם המוט נשבר, הגוף של הבולם לא אמור להיות בטווח של הסרן-איך יש מגע עם הסרן?
בקיצור,
למרות שעל פניו מהסיפור שלך זה לא נשמע לטובתך, אבל הכל ספקולציות עד שתעלה תמונות של הבולם ושל המכה.
אני אגלה לך סוד ...אפילו שם לא רוצים לראות אותי :twisted: , לפני כמה שנים הלכתי איתה
לטסט , חניתי בצד , שילמתי אגרה , כשהתגלגלתי לכיוון הכניסה לבדיקה...מנהל המכון :shock:
ניגש אליי ואמר לי : "שילמת את האגרה ? אני אחזיר לך אותה + , רק תצא , עזוב ..."
לא יודע מה נטפל אליי ואפילו בלי לבדוק ! הכל היה חוקי ורשום ברשיון :roll:.
נראה לי שהיי ליפט על סדרן הכננת מלפנים הדליק אותו לא ...??? :twisted: :lol:
אני מתאר לעצמי ששם המנהל זה סמי והמכון זה מכון דרום ביפו, קרה לי שם בדיוק אותה סיטואציה אחד לאחד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
TEDDY
אני אגלה לך סוד ...אפילו שם לא רוצים לראות אותי :twisted: , לפני כמה שנים הלכתי איתה
לטסט , חניתי בצד , שילמתי אגרה , כשהתגלגלתי לכיוון הכניסה לבדיקה...מנהל המכון :shock:
ניגש אליי ואמר לי : "שילמת את האגרה ? אני אחזיר לך אותה + , רק תצא , עזוב ..."
לא יודע מה נטפל אליי ואפילו בלי לבדוק ! הכל היה חוקי ורשום ברשיון :roll:.
נראה לי שהיי ליפט על סדרן הכננת מלפנים הדליק אותו לא ...??? :twisted: :lol:
אני מתאר לעצמי ששם המנהל זה סמי והמכון זה מכון דרום ביפו, קרה לי שם בדיוק אותה סיטואציה אחד לאחד.
למה ? גם לך היה הייליפט מלפנים ? :twisted: :mrgreen:
שחר.
לא בסך הכל סיקס תיקני וחוקי שנפסל עוד בתור האגרה לפני שנכנס לבדיקה בטענה שעדיף לא להכניס למכון הזה ג'יפים.
דבר ראשון כנראה ליפני שהמוט נשבר הוא התעקם והוא התעקם לכיוון קדימה
לא לכיוון אחד הצדדים שככה כמו שאתה אומר שאולי הקשת שהוא קיבל מפתיחה או משהו
לא יכלה לגרום לשבירה הזאת
הוא התעקם לקדימה וכתוצאה מזה הוא נגע בסרן וקיבל מעיכה קטנה.
בקשר לזה שאולי הבולם מורכב הפוך יכול מאד ליהיות כי המדבקות שעל הבולם
וכל מה שחרוט עליו מעידים על זה שהמוט אמור ליהיות למטה והצינור למעלה
כי ככה למשל המדבקות לא יהיה הפוכות אבל ליפני ההרכבה התקשרתי שוב להדר (מאספיר)
ושאלתי אותו באיזה כיוון הבולם אמור ליהיות מורכב כי כל הסימנים מראים שהצינור אמור ליהיות ללמעלה
אז הוא אמר שלא משנה אז לפי מה שאני יודע בד'כ מבולמים שראיתי מורכבים אז הצינור למטה
וגם חשבתי על זה שאם המוט יהיה למטה אז הוא יותר חשוף לשריטות מחול ואבנים קטנות
ואז זה ישרוט אותו
אבל נראה לי שבינתיים את הבולמים שנשארו אני יהפוך.. הוא יעבוד אותו דבר.?
חלק מהבילשטיינים מיועדים להיות מותקנים עם המוט למטה והגוף למעלה.. אם הוא היה הפוך ממה שהוא תוכנן, הוא לא עובד כמו שצריך.
קשת במוט נוצרת בעיקר בדחיסה, מה שמקצין את הבעיה ואז יש שבר.
אם בגלל התקנה לא נכונה, היה מגע של הגוף עם הסרן, ובגוף הבולם היתה מעיכה גם אם קטנה,שהפריעה לדחיסה+ תושבת עקומה מלכתחילה, יש לך כבר מספיק גורמים שיכולים לגרום לשבר.
אין לך שם מצלמה שאתה יכול לצלם?
בולמי בילשטיין יכולים לעבוד גם עם צינור למטה ומוט למעלה וגם הפוך וזאת מפני שהם בולמי גז דחוס,
פה גם היתרון שלהם שכאשר המוט למטה והצינור למעלה הסיכויים לקבל מכה על הצינור קטנים יותר.
במידה והחיבורים לבולמים אצלך בסופה מקוריים אין שום סיבה לזויות לא נכונות שישברו בוכנה גם אם
נניח שהבולם ארוך מידי בסנטימטר או שניים בשביל זה יש לבולם כרית פנימית שסופגת את המכה,ובמקרים קיצוניים הבולם ידלוף ויפסיק לתפקד מה עוד שאתה אומר שהראנצו היו בדיוק באותו
אורך ותפקדו שנים.
אני במקום היבואן היתי מחליף ואו מתקן לך את הבולם במיוחד לאור העובדה שהיצרן יזכה אותו גם.
מקווה שהיבואן קורא את התגובות ויתגמש בדעתו.
שוקי- סופה , גימי
כרגע יש לי מצלמה צלם אבל הבולם עדיין באספיר אז אין לי אפשרות לצלם אותו
בקשר למעיכה שיש על הבולם.. המעיכה נמצאת בערך 3-4 ס'מ מעל העין התחתונה
וגם אם היא היתה ליפני השבר (מה שבכלל לא נראה לי) אז כדי שהמוט ישבר בגלל זה
הבוכנה היתי צריכה להיסגר עד למטה להיתקע ואז להישבר
אבל לפי זה שהשבר באמצע המוט אז הוא נישבר הרבה ליפני שהוא הגיע למעיכה
כי לא יכול ליהיות שהוא נשבר בפנים ואז יצא שבור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שי ג.
בולמי בילשטיין יכולים לעבוד גם עם צינור למטה ומוט למעלה וגם הפוך וזאת מפני שהם בולמי גז דחוס,
שוקי- סופה , גימי
5150 וגם 7100 מתקינים עם גוף הבולם למעלה, אין קשר לגז, יש קשר לתכנון שלהם.
יש בולמי דיואל-טיוב עם גז דחוס ויש מונו עם גז דחוס.
יש הבדלים בין הדגמים- מה שקובע לצורך אחריות הנזק במקרה הזה הוא מה הדר אישר שתקין.. ולא שום דבר אחר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
5150 וגם 7100 מתקינים עם גוף הבולם למעלה, אין קשר לגז, יש קשר לתכנון שלהם.
יש בולמי דיואל-טיוב עם גז דחוס ויש מונו עם גז דחוס.
יש הבדלים בין הדגמים- מה שקובע לצורך אחריות הנזק במקרה הזה הוא מה הדר אישר שתקין.. ולא שום דבר אחר.
הדר אישר להרכיב איך שאני רוצה הוא אמר שזה לא משנה..
אבל למען עבודה יותר טובה של הבולמים כדאי שאני יהפוך אותם? הם דגם 5125 צבע כסוף
כי כל הסימנים מראים שהם אמורים ליהיות הפוך
(אין לי מושג אם הם בולמי גז או שמן אבל נראה לי גז דחוס כמו שאמרתם פה)
נ.ב
לא תיהיה איתם בעיה אם הם יהיו הפוך? מבחינת זה שיכנס ליכלוך \בוץ בתוך הגרמושקה
וישרוט את המוט?