תגובה להודעה: צמיגי "31 על ג'ימיני
לפי מה שכתוב באתר של calmini הקיט של ה-6.5 לא מצריך שום חיתוך או שיוף... וזה לא שהם לא כותבים שצריך אלא הם כותבים במפורש
"Installs like factory parts - NO GRINDING or CUTTING is required to install"
מה ההשפעה לגבי הסחיבה של האוטו בנסיעת כביש? על המהירות הסופית?
חשבתי שכתבתי ברור.
קיט הפחתה לא יעזור הרכב בכביש הופך לעגלה, בשטח טכני כמעט לא תרגיש הבדל.
אין שום סיפורי גבורה .
יניב, אתה יכול להרגע.
בכביש אכן אין שינוי במקרה של קיט הפחתה בויטרה, אבל יש שינוי במקרה של ג'ימני/סמוראי. מ13 אחוז ועד 20 אחוז הפחתה, כדי שהסחיבה לא תיפגע.
לגבי שטח טכני, כשיש לך עוד 80-180 אחוז מומנט להילוך הראשון עם קיט וכן הלאה (מ4.10 ועד 6.5) יש הרבה מאד הבדל.
המחיר של ה5.14 יקר יותר, מסיבה לא ברורה מה 6.54/40 אז למה לא ללכת כבר על האיטי יותר.
אמיר.אני הבאתי 5.14 קלמיני מארה"ב ,עלה לי שם 2800 ש"ח (כולל משלוח פנימי-מחיר יצרן 630$ ) ונכון לעכשיוו אני שלם עם כל שקל ששולם. בחרתי בגודל הזה עבור צמיגים 30.3-30.4
כי שיערתי שהיחס 6.5:1 עשוי להיות איטי מדי עבור רכב שמשמש אותי ביום יום וגם חששתי מהמומנטים שתפתח תיבת ההעברה ללא חיזוק מסיבי של שאר רכבת הכח ומכלולים אחרים.(איטיות וצורך בחיזוקים הם דברים שאתה אמור להעיד עליהם מנסיון אישי). בזמן הרכבה ראינו שנותר בדיוק 1-3 מ'מ בין הגלגל הגדול לקייס.השאלה שצריך לשאול הבחור היא למה הולך לשמש הרכב? ליום יום ,לטיולים/אקסטרים או שניהם יחד.אני גם קודם לקיט לא טסתי על הכביש ואחרי הקיט המהירות הסופית ובכל הילוך ירדה קצת אבל זמינות הכח בסל"ד נמוך/אפסי ב-high/low מהממת.
מה שכן הכח שמייצרת תיבת ההעברה מצביע אצלי לפחות על הצורך בשיפור אחיזת צמיגים/מהלכי מתלה כי כבר נקלעתי למצבים שהיה לי יותר כח מאחיזה.
יובל, אתה היוצא מהכלל (חרוז :) ).
גם כי סוג הצמיגים שלך שונה מהממוצע. וגם כי אופי השימוש שונה.
א. לקיט 6.50 נראה שלא צריך לשייף (יש עוד קיט, להבדיל מה6.54 שהיה אצלי)
ב. גם השיוף הוא מינורי ועובדה שעד היום הקיט שלי עובד גם ברכב שלי וגם ברכב אחר אחרי ששלי נמכר.
ג. יש עוד קיטים זהים לשלי שרצים יופי טופי בארץ ובעולם.
לעניין המהירות הסופית וכד' - יש קיט 6.4 עם הפחתה של 17 בHI שנראה כפתרון עוד יותר אידאלי למי שרוצה עוד קצת בכביש.
יתרה מזאת, הסרנים של הג'ימני יותר חזקים/עמידים משל הסמוראי.
אנחנו חוזרים על אותם דיונים כל כמה שבועות על אותם קיטים ועל אותם גדלי צמיגים. האמת, זה מתחיל להיות לעוס, עם כמה שאני אוהב לדבר על זה עם אנשים.
צריך לחדש.
איפה בכלל פותח השרשור הזה ? שהדליק ככה אש וברח :)
sorry for the english, i am at work...
i am sorry for repeating, it's just that i havent found data on this tyre size...
since i am in Greece all the legality bullshit we have in israel is not relevant so i can finally build a car the way i like... so i am trying to make as thorough research as i can....
מישהו בחו"ל שאני מתכתב איתו כתב לי שבדגמים מ-2005 ומעלה עם מנועי ה-VVT אפשר להשתמש בדיפרנציאלים שלהם ללא קיט של 5.14....
The differential ratio from the older models is 14,4% shorter than the VVT.
You can also use (if you find....) the diffs from the VVT AUTOMATIC model, which is 19,7%!!!!!!! shorter than the MANUAL VVT.
מישהו מכיר\שמע על העניין הזה??
היחס בסרנים לא מספיק נמוך כדי לסוע עם 31" - שכח מזה. רק קיט הפחתה בטרנספר.
אגב, ג'ימני ביוון.
הבחור שצירפת קישור לפרוייקט שלו זה הבחור שאני מתכתב איתן, ככה שהוא נראה לי די רציני.... בגלל זה אני נוטה לסמוך על מה שהוא אומר אבל עדיין רציתי לדעת אם מישהו שמע על זה....
הי אמיר,
נכון שאתה שייפת את הקייס אבל לא נראה לי שהבחור ידע את זה. וזה גם נראה לי פרט חשוב שכדאי להכניס למערכת השיקולים בקניה. עבורך זה היה סיכון כדאי אולי עבור מישהו אחר לא?!
בכול מקרה לדעתי כול קיט של הפחתה בין אם זה 4.16, 5.14, 6.5 או 6.54 מומלץ ביותר.
פשוט לשלב ולחייך... :p:p:p
דני
איזה בחור, דני ?
מי שקנה את הקיט ממני, ידע גם ידע. לא כי אני סיפרתי (אני בכלל לא הייתי עד לעיסקה) , אלא כי הוא הכיר את הקיט ואת העניין של השיוף, ולא קנה חתול בשק. נהפוכו, הטרנספר עצמו עבר שיפוץ (מיסבים וכד') ולכן מתוך כך שגם נבדק בשלמותו.
ושוב - הכל מבוסס גם על נסיון של עוד עשרות כלים שנוסעים כל יום ברחבי העולם. אז בוא ניתן קצת קרדיט לזה.
בכל מקרה, מצטרף לסייפא של דברייך - כל קיט הפחתה יהיה מצוין. ויש כמובן את הקיט הנדיר של 1:8 :) וכמובן השילובים של דבל טרנספר או KICKER3.
הנחת יסוד מוטעית הקשורה למהירות הסופית של רכב היא שהחישוב הוא בסה"כ קצת מתימטיקה – לוקחים מהירות סיבובי מנוע, מכפילים ביחס ההעברה, מכפילים ברדיוס הגלגל ואיזה פאי או שניים בדרך והופ! יש מהירות סופית.
זה נחמד, אבל זה נכון רק בספרי פיזיקה של ביה"ס. במציאות יש עוד כל מיני גורמים שרובם משפיעים מעט וגורם אחד שמשפיע המון – היכולת של המנוע להגיע לסל"ד שאתם מחשבים בו.
כדי שמנוע יוכל להגיע לסל"ד מסוים הוא צריך הספק כלשהו, ועל ההספק הזה להיות גדול יותר מההתנגדות הכוללת לתנועה אחרת לא ניתן להאיץ. בגלל זה מורידים הילוך בעליה חדה: ההתנגדות לתנועה גדלה, ההספק נהיה קטן מדי אז מעלים סל"ד (מורידים הילוך) ומקבלים עוד כוח. הספק המנוע גם לא עולה ככל שמעלים סל"ד; זה נכון רק עד נקודה מסוימת, מעבר לה ההספק יורד (והנצילות צוללת – צריכת דלק למכביר). יתרה מכך, כשמגדילים בהרבה את ההתנגדות לתנועה (שמים צמיגים גדולים הרבה יותר, נאמר) אף אחד כבר לא מבטיח שהרכב יצליח להגיע לשיא ההספק שלו בהילוך הגבוה ביותר, שכן ייתכן כי בהילוך הזה הוא לא מפתח מספיק הספק כדי להתגבר על ההתנגדות.
דוגמא שתמחיש את בליל התיאוריה:
במציאות, לסמוראי סטנדרטי עם צמיגי 35 אינץ' יש מהירות סופית נמוכה מלאותו סמוראי עם צמיגים מקוריים, למרות שלפי קו המחשבה המצוי הוא אמור להיות מהיר יותר. אינטואיטיבית זה ברור – סמוראי עם צמיגי 35 ובלי שום שינוי ביחס ההעברה לא יוכל להשתמש בהילוך החמישי, הוא יהיה חלש מדי תמיד.
בלי קשר לכל זאת, כשמחליפים לצמיג גדול יותר העומס הנוסף איננו ליניארי לקוטר הצמיג.
המשמעות של שתי הנקודות מעלה היא שאם הבחור ישים 20% הפחתה בHI, למרות שהוא מגדיל צמיג "רק" ב-14-15%, זה כנראה יאפשר לו מהירות סופית מתאימה יותר מאשר הפחתה של 15%.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
איזה בחור, דני ? התכוונתי לפותח השרשור
.
לא התכוונתי לרמוז חלילה שעשית עסקה לא כשרה... ואם זה מה שהובן אני מתנצל