1 קבצים מצורפים
תגובה להודעה: סיוע בשיפור מהלך מתלה אחורי בויטארה ארוכה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hitoy
כך שתגביל את ירידת הסרן כשאתה מרחף מעל דיונות;) אבל עדיין יהיו לך מהלכי מתלה למסלעות
היי, זה לא היה פייר, ממש מתחת לחגורה :mad::mad::mad:
ככה יפה לעשות לי דג'ה-וו על ה- 170 קמ"ש בדיונות של המדבר המערבי ? :confused::confused::confused:
אגב, זה לא נכתב בציניות, הנה עדות:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1290978861
ולעניין, הצעתך היא כנראה פשרה סבירה, אבל אני מנסה למצות את יכולות הרכב וישנם מצבים נוספים מלבד ריחוף בדיונות שבהם ההצעה שלך תהווה מגבלה, גם במסלעות ...
אמנם לא ציינתי מראש, אבל מוטב מאוחר... הקו שמנחה אותי בבניית הרכב הוא לשפר ככל שניתן מבלי לפגוע בשימושיות היומיומית שלו, בבטיחות ונוחות הנסיעה בשטח ובכביש, ומבלי לפגוע משמעותית באמינות (עדיף לשפר גם אותה ...), אז כרגע אני מעדיף לנסות להשיג את האופטימום - אם לא ילך נראה מה הפשרות המתאימות לי ביותר ...
תודה,
נדב.
נדב, הזוית של גל ההינע בפתיחה מלאה על פי התמונה ששלחת היא ~23 מעלות. זה זוית גדולה, אבל תזכור שהיא מייצגת מצב קיצוני ולא מצב עבודה רגיל. כשמדברים על צלבים ודרישפטים מדברים קודם כל על הגיאומטריה בגובה עמידה רגיל של הרכב, זו הזוית שהצלבים יראו 99.9% אחוז מהחיים שלהם בכביש וגם בשטח. במצב הזה הזוית הכללית צריכה להיות, על פי תום ווד, לא יותר מ15 מעלות, והמקבילות בין הצירים של הטרנספר והפינייון +/- מעלה אחת. זה מה שאתה צריך לבדוק, ולפי זה לקבל החלטות.
המצב הקיצוני שאתה מצלם בליפט לא מייצג. המאמצים הגדולים ביותר על הדרישפט יהיו בנהיגת שטח בראשון LOW בעת טיפוס מעלה, אבל אז זוית הדרישפט דווקא קטנה, כי המשקל של הרכב על הסרן האחורי.
לגבי הקפיצים - כאמור, אפשר לייצר קפיצים גם בארץ, ובאיכות טובה, אבל זה תהליך פיתוח לכל דבר שאני לא הייתי נכנס אליו עבור הזמנה של סט בודד לרכב בודד. הסיכוי לקלוע בפעם הראשונה קטן, זו המציאות. ולפי מה שאתה מתאר, המטרה שלך היא רכב טיולים עם שמירה על איכויות יום-יום - למה אתה רוצה עוד גובה? נראה לי שמה שאתה צריך לעשות זה להרוג את כל הבעיות הקטנות, debugging סופי של מערכת המתלים הקיימת שלך. בעיית המיסב הנשבר, בעיית הדרישפט (ואני עדיין לא הבנתי מה הבעייה... רעשים? רעידות? באיזו מהירות? שבירת צלבים? בלאי מואץ של הצלבים?) ולא הרבה יותר.
נמרוד, האם אתה מנסה לומר שלא תהייה לי בעייה בדרייב-שאפט עם צלבים, ושהזווית הזו היא בעיקרה תיאורטית ?
עד עכשיו כל מי שבדק זאת על האוטו (המוסך שלי, נחמן מגרינגראס וארנון שושני) המליץ על CV בצד של הדרייב-שאפט.
לגבי בעיות בדרייב-שאפט - כרגע אין כי מראש המתלים מוגבלים כדי למנוע אותן ...
לגבי הקפיצים - אשמח אם תוכל לקשר אותי עם מי שיודע לייצר קפיצים בארץ באיכות טובה. זה גם לא צריך להיות בדיוק זהה מבחינת קבוע הקפיץ, אפשר לכוון למשהו מעט רך יותר ולכייל לפי הצורך בעזרת כריות ה- AirLift (כרגע אני נוסע איתן בשוטף בלחץ המינימלי המותר - הקפיצים קשים למדי)
לגבי המיסב, אינשאללה בתחילת שבוע הבא הוא יהיה אצלי (עם הספייסרים התואמים :p)
תודה,
נדב.
מנער קצת את השרשור...
לאחר שארנון ניסה למצוא קפיצים מתאימים מבית אייבך ללא הצלחה, חזרתי למשבצת הראשונה ...
דיברתי עם קפיצי נורדיה, ענו לי בחוסר חשק שהם יכולים לייצר וזוג יעלה לי בערך 6000 ש"ח, אבל על הדרך שמעתי עליהם דיעות לא מחמיאות...
יש למישהו עוד הצעות ?