תגובה להודעה: מחר, מנסים לעלות את "מעלה הנזירים".
יונתן הוא מדבר על המדרגה בצד השמאלי ולא על המסלול מעקף הימני.
בצד ימין עליתי עם דיפנדר נעול כפול בלי לגרד בראש בכלל.
גם צד שמאל בכלל לא בעיתי למעט המדרגה הגבוהה שנמצאת באמצע העליה התלולה.
סוזי הצלחת לבלבל אותי, מצד אחד אתה כותב שהמדרגה לא השתנתה 10 שנים.
ואחרי כמה שורות אתה כותב שהמדרגה התחרבשה ?!
בכל מקרה כבר עברתי את ה 40, והזכרון שלי לא מה שהיה פעם (וגם פעם הוא היה דפוק).
ויש לי דברים יותר טובים לעשות מלזכור מצב מדרגות באיזה חור (-:
אם אתה אומר שלא השתנתה, דיינו.
אשר לאיך לעלות אותה, די פשוט.
מחפשים מקום שהיא פחות זוויתית (בצדדים) ומשם מנסים לעלות.
אישית, אני לא אוהב מקומות כאלו.
נכון אנחנו אוהבים את האדרנלין ואת התחושה של הכמעת...
אבל בתור אחד שהתהפך כבר, זה לא הנאה גדולה.
וכאן לעניות דעתי, הסיכון גדול מדי.
גם אני אוהב את התכנון של הקו, הביצוע הסיכון, וההצלחה בסוף (-:
אבל במקרה של מדרגה זו, מעט מדי תכנון והנאה, ויותר מדי סיכון.
אני הסכמתי לחלוטין עם חנן שהחליט לא לנסות שוב, פשוט מיותר.
למה לשבור את הרכב ולסכן חיים בשביל מדרגה מסכנה?
מה גם שעם קצת (ממש קצת) בניה, אפשר לעלות אותה יחסית בקלות.
לעניות דעתי אין כאן שום אתגר שמצדיק את הסיכון.
ויתכן שסתם הזדקנתי ((-:
:shock: :shock: :shock: :shock:
אני בשוק שהאמרים התקשו במקום.
היינו שם לפני כחודשיים שלושה. ג'ימני נעול אחורה עם הגבהה קלה (ועם מוט מייצב מחובר) עבר את העליה השמאלית והסמו שלי עבר את הימנית ללא כל קושי מיוחד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סוזי המשתוללת
הבעייה בעלייה הזו שאם טעית והתהפכת הדרך ארוכה למטה ואין הרבה מה שיעצור את הגלגול ולכן כשדרור המליץ על העלייה הנ"ל לפני כחודש ועוד השווה אותה לעוזייר אני גיחכתי לעצמי מכיוון שעוזייר זה walk in the park לעומת העלייה הנ"ל
אוי סוזי סוזי, אם בהבנת הנקרא היית מבין כמו בעבירות.....
אני המלצתי? אל תטעה. אני לא רוצה שום אסון על המצפון שלי. אני רק הצעתי, הסבתי את תשומת לבו של כל מי שלא מכיר, שיש שם דבר כזה. לא יותר.
בטח לא השוויתי למעלה עוזייר שלפחות ברובו עביר גם לג'יפונים ללא LOW ואני אישית עליתי אותו די בקלות עם פורסטר סטנדרטי.
מעלה עוזייר מחולק לשלושה קטעים, מתוכם רק השלישי ברמת בינוני-קשה ומצריך LOW ובחירת קו נכון או לחילופין - נעילה אחורית. הקטע הרביעי לא רלוונטי בכלל לא רק כי הוא קל, אלא משום שהוא מוביל לשום מקום וממילא מסתיים בחסימה. (מי שרוצה אתגרים ומספיק בהמה באופיו - יתכבד ויפרוץ את החסימה כאחד הערסים והברברים. אני לא בעד).
מעלה עוזייר גם אינו מסוכן - חוצים אותו שלושה שבילי רוחב שמאפשרים לחתוך ממנו הצידה אם קשה או לא נוח למישהו.
אז בבקשה - ציטוט מכתבת הטיול שלי עם הדגשות על המילים החשובות:
"...חובבי העבירות והאתגרים – הביטו ימינה. בצידו השני של עמק נחל ציפורי, בערך מול מבנה טחנת הנזירים מטפס שביל סלעי עתיר בורות, מדרגות ובולדרים על מדרון הגבעה. ג'יפאים מהאזור משתעשעים בשביל הזה מדי פעם וקוראים לו "מעלה הנזירים", מי שמעוניין יכול לנסות את כוחו (ולקחת בחשבון שזה יכול גם להיות סוף הטיול... זהירות!)..."
אז אל תוציאו דברים מהקשרם. המעלה הזה קשה ואתגרי ויכול להיות גם מסוכן. לטעמי האישי מצבו היום קצת יותר רע משהיה פעם, כשעליתי אותו עם הסופה הירוקה.
כדי להאיר ולהדגיש - סוזי נוסע על טרופר וסמוראי כפולי נעילות ויש לו נסיון מצטבר משנים של השתתפויות בליגות העבירות - זה נסיון שאין לרוב הג'יפאים, כולל רוב הג'יפאים המנוסים יחסית.
אני נוהג בסופה כפולת נעילות. מוני עלה שם בדיפנדר כפול נעילות. הד עלה בסופה כפולת נעילות על צמיגי 33. חנן נוהג בהיילקס כפול נעילות. לא כל אחד מאיתנו או ממכם מנוסה כמו חנן וסוזי ונוהג כמוהם. אז מי שלא היה ולא מכיר - אל תקלו ראש. זה הכל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
azora
:shock: :shock: :shock: :shock:
אני בשוק שהאמרים התקשו במקום.
היינו שם לפני כחודשיים שלושה. ג'ימני נעול אחורה עם הגבהה קלה (ועם מוט מייצב מחובר) עבר את העליה השמאלית והסמו שלי עבר את הימנית ללא כל קושי מיוחד
האמת שעל פי רוב שיירות האמרים מטפסות שם בלי יותר מדי סיפורים (אני מהאזור). האמת שאותי היא יותר הפחידה על אופני הרים בדרך למטה, לעלות עם ג'יפ זה ממש רגוע בהשוואה...
תגובה: תגובה להודעה: מחר, מנסים לעלות את "מעלה הנזירים".
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
.
נ.ב. - אתה מוכן לספר לנו מי זו הקצינת קישור שלך שהשיגה לך הקצאה לקורס כזה במילואים כשמה שנשאר לך לשרת זה XXX מעט שנים?
.
נראה לי שהיא דווקא קיבלה תשואה טובה להשקעה. עברו 13 שנים מאז, אין לי מושג מתי ארד מההגה של ההאמר, ובחודש וחצי האחרונים אני נכנס כל יום לחאן יונס, מנצל את הידע שרכשתי אז.
נזכרתי בשרשור הזה, כשבשרשור אחר התחילה מלחמת אגו 5515-בלנ"מ. את ההיתר עברתי בבלנ"מ ואת שאר ההכשרה ב5515. אלו וגם אלו נותנים עבודה משמעותית ברצועה.