האדון בפרוש אומר שמדובר באשתו הלא מיומנת בנהיגת שטח. ולכן התגובות!
ממש לא מזלזלים בטיוס. בחלק מהדרך הזו גם נסעתי בוולוו 245... אז מה?
הבעיה היא לא הרכב אלא חוסר הנסיון והסיכוי להסתבך. וגם מה יהיה כשכבר תקרה תקלה. נניח פנצ'ר...
Printable View
דרור,
יצא לי לבלות עם רכב כזה במשך 10 ימים בשטח, יש לי מושג לא רע בכלל לגבי היכולות שלו.
אני באמת חושב שמה שאתה- כמישהו מנוסה, יכול לעשות איתו זה ממש לא מה שהיצרן שלו התכוון או מה שיכול לעשות איתו מישהו ממש לא מנוסה.
פוטנציאל הנזק שונה לגמרי, במקום שאתה תירד לשים עוד אבן, מישהו חסר נסיון ישלב את הגיר ל-L וייתן גז..
:mrgreen:
טוב, הבנתי שני דברים:
1. עשיתי פאדיחה עם ה - L. השד יודע מה זה ההילוך הזה, כנראה סוג של מנגנון השמדה עצמית כמו בסרטי ריגול.
2. עד הפרידה מהמצוק, הדרך סבירה יחסית. כך גם אני זוכר אותה כשעשיתי את השביל.
הפתרון האפשרי:
למחמל ניתן להגיע מצפון דרך ציר הנפט. ההגעה לחניון נחש צמא שעל הציר קלה ואפשרית לרכב רך. ציר הנפט שבו יצא לנו לנסוע בעבר, מהמדרשה לחניון זיק (לא ניסינו את המעלה למרות הLOW המאובזר:wink:) ולעין עקב ובחזרה נראה טוב יותר מדרכי ג'יפים ממוצעות.
האם ההגעה למחמל מצפון (או התקרבות אליו בכיוון זה) נוחה יותר?
אל תנסה להגיע למחמל בטריוס בודד - לא מצפון ולא ממערב. כמו שכתבו - יש בחלק הקרוב למחמל משני הצדדים אתגרים בעלי פוטנציאל סכנה משמעותי לרכב רך, שכבודד וללא קשר - מקדם הסיכון לו ולהולכים שסומכים עליו מוכפל ומשולש. בייחוד העליה מכיוון דרך הפסלים.
הכל עביר לנהג מיומן ומלווה בג'יפ, וראינו כבר כאלה שם, אבל לא שווה את הסיכון והלחץ. אני אומר לך כמי שהתנסה ברכב רך ובג'יפ אמיתי במקומות כאלה ודומיהם.
מדובר בבורות והצלבות שאין מה להשוות לדרך לעץ בנחל רמון שבעיקר מצריכה ניווט בין סלעים קטנים, או לעין עקב שעביר בנהיגה איטית וזהירה.