תגובה: רשמים מחיפוש אחר רכב משומש ... על המדוכה - פוקוס 2L
היום קיבלתי טלפון, אחותי נתקעה עם הרכב הזה לא רחוק ממקום העבודה שלי ... . ישר בפתיחת מכסה המנוע הבחנתי בסימני נזילת מים קטנה ממחברי צנרת - הוספתי גאלון נוזל קירור ושלחתי אותה למוסך להחליף את כל צנרת המים והפלאנג'ים הפלסטיים .
מסתבר שהיא לא ממש אחראית ולא טורחת לבדוק מדי פעם מתחת למכסה המנוע , אז מזל שהרכב אחראי וכשירד מפלס הנוזל הוא הדליק נורת תקלה והיא עצרה בצד. לא נראה על פניו שנגרם נזק כלשהו או שהמנוע עבר התחממות .
הרכב הזה כבר עבר אצלה מעל שנתיים וכמה עשרות אלפי ק"מ בטיפולים תקופתיים בלבד, ללא תשומת לב מיוחדת והוא נוסע יופי בדיוק כמו אז , גם הצנרת לא נראית סדוקה , אבל אלו דברים שכדאי לשים לב אליהם ברכב בן 10 ולהחליף באופן יזום .
תגובה: תגובה להודעה: רשמים מחיפוש אחר רכב משומש ... על המדוכה - פוקוס 2L
עברו 4 שנים ושוב התחממות ... מזעיקים אותי ... אני רואה שאותה נזילה מלפני שנתיים עדיין קיימת ומחליט הפעם לתקן בעצמי. קונה פלאנג׳ וטרמוסטט , נוסע להחליף ,המחוג קופץ למרות שיש מספיק נוזל.
קראתי קצת בספר הטיפולים - למנוע הזה ZTEC 2l , יש הגנה מהתחממות - ברגע שמתחמם מעל הנורמל המחשב מקפיץ את המחוג לתחום האדום, אם אין תגובה הוא מדליק נורת מנוע , אח״כ מנתק שני צילינדרים ולבסוף אף מדומם לפני שיגרם נזק, זאת הסיבה שעד כה למרות שעל פניו המנוע רתח, לא נגרם לו נזק ( הוא לא באמת רתח) .
אחרי החלפת החלקים ותיקון הנזילה, הבחנתי שהמנוע עובד עם 3 צילינדרים בלבד, שמתי לב לכך רק כי הוא קצת רעד בסרק וחיפשתי את הסיבה, כנראה זו הייתה גם הסיבה שהתחמם.
הוחלף הכויל ועכשיו הוא ממש פנתר ...
בקיצור, רכב בן 10+ , עבר אצל אחותי עוד 40 אלף ק״מ מאז שנרכש, תקלות זניחות למעשה, תחזוקה זולה, רכב מהנה לנהיגה ביחס לעגלות חדשות ממנו , היה שווה.