תגובה להודעה: שריפה בכרמל, הפקת לקחים ושבילי אש.
אותי מטריד משהו אחר לגמרי, מספרים לנו שהאש פרצה בגלל נער שהשליך גחל של נרגילה ליד עוספייה. בשריפה היו מספר מוקדים שהמרחק ביניהם קילומטרים, אז איך יכול להיות שהכל התחיל ליד עוספייה ?
נראה לי שהיה כאן משהו אחר לגמרי. אולי מספר הצתות מתוכננות ומאורגנות ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
אותי מטריד משהו אחר לגמרי, מספרים לנו שהאש פרצה בגלל נער שהשליך גחל של נרגילה ליד עוספייה. בשריפה היו מספר מוקדים שהמרחק ביניהם קילומטרים, אז איך יכול להיות שהכל התחיל ליד עוספייה ?
נראה לי שהיה כאן משהו אחר לגמרי. אולי מספר הצתות מתוכננות ומאורגנות ?
חנן, כבר כתבתי את זה באחד מהשרשורים על השריפה. שילוב של רוח חזקה ואצטרובלים..
האצטרובלים נדלקים, מתפוצצים מהחום ועפים גבוה מעלה מהאוויר החם שעולה מהשריפה. הרוח החזקה מסיעה את האצטרובל הבוער מאות מטרים ולפעמים יותר ויוצרת מוקד חדש באזור אחר לגמרי.
ראיתי את זה קורה בעיניים שלי ביום חמישי שבוע שעבר, מוקד חדש לחלוטין מתחיל במרחק גדול מהשריפה העיקרית במקום ככ סבוך שאין שום סיכוי שמישהו היה הולך לשם כדי להצית מוקד נוסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
הרוח החזקה מסיעה את האצטרובל הבוער מאות מטרים ולפעמים יותר.
קשה לי להאמין שהאצטרובלים עפים מאות מטרים. הלואי שאתה צודק.
אויר חם מרים עופות במשקל עשרות ק"ג עם תרמיקה בקושי מורגשת מעל קרקעות חמות, אז בטח איצטרובל עם תרמיקה פסיכית של אלפי מעלות.
הכבאים תיארו שוב-ושוב איך הם מכבים במקום אחד ורואים את החומר עף מעליהם מדלג בוער עשרות מטרים ומצית וסוגר עליהם מצד שני.
סבתי תבדל"א עוד זוכרת את הכרמל מלפני 60 שנה... היא טוענת ש"החטא הקדמון" לעניינינו הוא בכלל האיסור שהוטל על רעיית צאן בכרמל לפני 50-60 שנה. לדבריה אז הקרקע לא היתה כל כך מלאה בחומר בעירה ולכן האזור לא היה כל כך רגיש לשריפות. כמובן שהאורנים שהתווספו לא עזרו גם הם באספקט הזה ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
סבתי תבדל"א עוד זוכרת את הכרמל מלפני 60 שנה... היא טוענת ש"החטא הקדמון" לעניינינו הוא בכלל האיסור שהוטל על רעיית צאן בכרמל לפני 50-60 שנה. לדבריה אז הקרקע לא היתה כל כך מלאה בחומר בעירה ולכן האזור לא היה כל כך רגיש לשריפות. כמובן שהאורנים שהתווספו לא עזרו גם הם באספקט הזה ...
החטא הקדמון הוא שמייסדי המדינה רצו "אירופה" באמצע הלבאנט,בזו לכל מה שהוא "ערבי" "אוריינטלי" "מיזרחי",ונטעו יערות אורנים כמו באירופה-רק שבאירופה יערות האורנים הינם מקומות לחים וטחובים,וגדלים בהם מיני צמחים ופטריות שיודעים להסתדר עם החומציות של עלי האורנים.באקלים שלנו יערות אורנים מחסלים את כל הצמחיה האחרת,שום דבר לא צומח תחת צילם,עלי המחט הם חומר בעירה מעולה וכנ"ל האיצטרובלים(כאן בגרמניה הקרה-אנחנו משתמשים בעלי אורנים ואצטרובלים כדי להניע את הקמין)-והיערות הינם מלכודת אש בפוטנציה.
מי שיטייל באזור יער חרובית יכול לחוות סוגי יערות שונים ויכול לראות את ההבדל בין הגבעות המיוערות באורנים לבין הגבעות המיוערות בחרובים,תאנים ושקדים.האחד יער יבש משעמם והשני נעים מוצל עם הרבה צמחיה וצל.
עכשיו מישהו יסביר לי בבקשה, מי ניהל את הארוע?
בהנחה שאת האש אי אפשר היה למנוע,ובהנחה שהתפתחות השריפה לא היתה נבלמת גם אם היה ציוד משופר.
מי ניהל את הארוע? כשהחליטו להסיע את אוטובוס הסוהרים לתוך האש,אף אחד לא בירר מה המצב והסכנה האפשרית?
כולם רצו קדימה בסגנון אחרי או קדימה להיסתער?
אני לא באמת שואל,אני פשוט אומר.אנשים מתו לא משום שאין ציוד,הם מתו משום שאף אחד לא לקח אחריות וניהל את הארוע.את זה צריך לחקור-איך זה כשיש,פיקוד עורף,משטרה,מכבי אש-ממשלה,שרים ומליון מנהלים וקצינים מוכשרים בעיני עצמם,את הארוע הזה אף אחד לא ניהל.
ניהול-זה הכל,אם היה מנהל ואת מי לשאול אולי מישהו היה סוגר את הדרך בזמן או מפנה את האוטובוס לנתיב אחר.בשביל ניהול לא צריך מטוס רק מנהל.
ד'רור הראל
דרור הראל