נכון. אתה לא מכיר אותי ואין לך מושג מה תחומי ההתמצאות שלי.
Printable View
דרור,
ממש לא.
הכוונה היא באמת טובה והכל ממש רק בהתחלה. כך שעוד אי אפשר לומר " אבל הסוף, אוי הסוף...". לא כדאי להיות ציניים בעניין. יש פה תרבות מסויימת (אצל חלק מהאנשים) שבאה לידי ביטוי ב"הפיכת שטחים פתוחים למזבלה" כמו שרשם פותח השירשור. התרבות הזו עוברת לרוחב כל האוכלוסייה בארץ ולכן כל כך התנגדתי להכללות שהעלה כאן אחד האנשים.
הרי לא " כל שכן שמסוכסך איתך יבלוש אחריך כדי לתקוע לך...". זה ממש לא אמור לעבוד כך ואני מאמין שהדברים יראו שונה.
בוא נדמיין מצב שבו אתה מטייל לך בשבת (או סתם ביום חול) באיזה נחל נחמד וירוק בצפון ופתאום בזוית-העין אתה קולט איזו משאית מרימה הייבר ומרוקנת פסולת בניין לשטח טבעי או סתם נהג מרוקן מהטנדר שלו את שאריות השיפוץ האחרון בשקים יפים ומסודרים. בטח ראית קים כאלו עם מרצפות, אבנים, פלסטיקים, קופסאות-צבע בכל מיני פינות בארץ. הנה. חוץ מלקלל ולרתוח מבפנים, יש לך אופצייה לצלם לרשום את הפרטים ולהעביר אותם בצורה מסויימת ל"שלטונות".
למה לא, בעצם?
רק תחשוב כמה כוח ההרתעה ישתפר כלפי אותם אנשים שמלכלכים לך ולי את הארץ.
זיו
אני ציני כי אני למוד ניסיון מר.
הסיכוי שהמתנדב החרוץ יתפוס על חם משאית ששופכת שקים מלאים בשברי מרצפות זהה לסיכוי לתפוס על חם את אלה שמציתים כאן יערות.
אחרי תקופה ארוכה שהוא לא יצליח לתת איזה דו"ח הוא יתלבש על המישהו הראשון שיראה נוסע בשטח, וירשום לו דו"ח בשביל הסיפתח. אחר כך אם מישהו יחתוך אותו בכביש או יזרוק לו מילה לא במקום - ירשום לו גם. יאשים אותו אפילו על זריקת בדל סיגריה או קליפת תפוז.
ואחר כך גם אתה תקבל פתאום דו"ח בדואר, ולך תוכיח שאין לך אחות.
והעובדה שהמתנדב מקבל תמריץ כספי רק תעודד ותגביר את המוטיבציה שלו להלשין עוד ועוד ולעשות מזה עוד ועוד כסף.
אני חוזר ואומר - מתנדבים כאלה לא יותר טובים בעיני מהמתנדבים למתנ"א או מהבנצ'רמאכר שכותב מכתבים למכוני הרישוי.
להיות טיפש זה רע, להיות טיפש חרוץ זה רע מאוד, ולהיות מנוול, טיפש וחרוץ = זה כבר אסון.
הכוונה תמיד טובה, וכל התנדבות היא בתיאוריה לטובת הכלל. גם במתנ"א.
הבעיה היא שבמציאות, לא כל המתנדבים הגונים לגמרי. למעשה, רוב המתנדבים סובל מעודף מוטיבציה, אתה יודע... ואז כל העסק מתחיל להסריח.
השרשור הזה מתפרץ לדלת פתוחה, הקנסות על השלכת פסולת הם בשמיים.
בעלי משאיות / קבלני עפר מן השורה לא זורקים פסולת במקום לא מאושר בגלל החשש מהקנסות הגבוהים.
מי כן משליך פסולת ? מספר מצומצם של בעלי משאיות שאני מאוד ממליץ לכל נאמן נקיון לא להתעסק איתם, יש מקרים שהם תוקפים שוטרים כדי לנסות לברוח מתפיסה. אזרח מן השורה שינסה להתעסק איתם עלול למצוא את עצמו ,,,.
אני מאוד ממליץ לכל ג'יפאי שרואה אותם משליכים פסולת להתקשר למשטרה ולא לגשת אליהם, לא להתעסק איתם.
את השוטר הם ניסו לדרוס ונטשו את המשאית, למזלי עבדתי על המחפרון כשקיבלתי את הקריאה בוצע מרדף במהירות עצומה של 5 קמ"ש (כן, הם לא חשבו שבמחפרון יושב שוטר) ונתפסו.
תמונה אחת שווה אלף מילים ורצוי עם מספר הרישוי, ולפנות לאיכות הסביבה ואם זה בשטח ישוב,עיר,...
להעביר למזכירות.
נאמן ניקיון כמעט עלה לי ביוקר למזלי הפקחית של איכות הסביבה היתה קצת יותר נחמדה ונתנה לי
לפנות את הפסולת ש"חבר" שהשאלתי לו את הטנדר זרק.
ראשית נאמן נקיון לא צריך לדבר או לפנות או להזדהות אל משליך הפסולת.
הוא לוקח את הפרטים ומעביר אותם למוקד המתופעל למופת של המשרד לאיכות הסביבה.
משם העסק ממשיך להתגלגל.
לא מקבלים תעודות הערכה ולא תגמול כלשהו- עושים את זה כי אכפת.
ותכל'ס אף אחד לא יודע שאתה מתעסק בזה.
לצערי, לא אחת אתה רואה באיזו דרך צדדית או שביל עפר איזה טנדר שעושה "הורקה" משאריות השיפוץ.
לחלופין איזה מוכר ג'חנון שמשאיר את כל הזבל בצורה מסודרת בכניסה לחורשה ומתחיל לנסוע.
או אפילו סתם ערס שבאמצע מסלול ג'יפים מחליט לנקות את כל הג'יפה מהרכב החוצה.
לצערי, במדינת ישראל אי אפשר "לשווק" לאזרח הממוצע את השמירה על הניקיון, בטח לא בטבע.
זה לא כבאי שמכבה שריפות ומציל חיים, זה לא שוטר שנלחם בתאונות הדרכים - "זה כול'ה זבל".
מרבית הציבור לא רואה בזה אסון גדול, ולא מוכן לממן את הנושא.
מכאן שכוח האכיפה שעוסק בזה- מזערי וחסר משאבים.
לכן, לדעתי, זו מטרה שניתן וראוי לסייע בה.
במדינה מתוקנת ואידאלית לא היה במתנדבים הללו צורך-
האזרחים היו מחונכים, המדינה היתה אוכפת ומתחזקת. אבל מזמן הפנמנו שכאן לא מדינה אידאלית.
אני אישית לא מוצא הקבלה כלשהי בין נאמן ניקיון לבין מתנדב במשטרת התנועה.
מכיוון שאני לא רוצה לפגוע באיש- לא אכתוב מה אני חושב על המתנדבים הללו ומנעיהם, על משטרת התנועה
ועל "המאבק" שלה בתאונות הדרכים.....
כשאנחנו נוסעים לטייל ורואים את פלוני מרוקן את הפח מהקליפות והמיץ של הילד באמצע השטח.
או רואים את החבורה שקמה מהמנגל ומשאירה ערימה של זבל-
אנחנו עוצרים, אוספים, רושמים את פרטי הארוע וממשיכים לטייל ברוגע ובכיף.
בלי עימותים ובלי ריבים. אולי... בטעות... הם ילמדו לקח.