סידרת ה-M של אינטל נחותה מעט מסידרת VERTEX 2 של OCZ
חוץ מזה, מסתפק ב-60 ג'יגה.
רענן
Printable View
MTBF מ1.2 מיליון לעומת 2 מיליון שעות בין תקלה לתקלה ,
זמן גישה 0.2 לעומת 0.1,
מהירות כתיבה/קריאה מכסמלי של מעל לפי 2
אתה מוזמן לעבור על ה-SPEC ולהחליט בעצמך :
http://www.intel.com/design/flash/na...ream/index.htm
http://www.ocztechnology.com/product...-2-5--ssd.html
כמובן שסידרת ה-E של אינטל "אוכלת בגדול" את סידרת VERTEX 2 של OCZ אבל,
זה לא חוכמה כשהמחיר הוא פי 3
רענן
היום הגיע ה OCZ המיוחל-
כרגע אני מתכנן להוריד אימג' מהמחשב כמו שהוא, לאחר מכן לשפוך אותו לכונן החדש.
האם אפשרי? תוכנות והכל באמת יעבוד? סיכובים אפשריים וטיפים יתקבלו בברכה- פשוט לא יצא לי לעשות זאת בעבר.
חן-חן.
אני לא טוב בדחיית סיפוקים...
חיברתי את שני הכוננים על מחשב שולחני במקביל.
הרצתי גואוסט מדיסקט ועשיתי שכפול מדיסק לדיסק (לא פרטישן אלא דיסק מלא)
העסק עובד!
המחשב עלה, הכל נראה בדיוק כפי שהייה.
נראה שכל התוכנות עובדות תקין לחלוטין.
איני יודע למדוד אם משהו בביצועים השתפר.
אבל הWINDOWS עולה יותר מהר- בוודאות.
בקיצור, על פניו- הצלחה מלאה.
חישלנו עוד קצת את המחשב.
אני הכנתי כבר כמה וכמה ארמורים XRT HH3 לפטופים ומחשבים שולחנים ולכולם יש לי גוסט של הדיסק למקרה של וירוס תקלת דיסק או באג במערכת אני משחזר את המחשב על כל התוכנות והדריברים בלחיצת כפתור זמן השחזור כמה דקות עד חצי שעה בתלות בגודל הדיסק
תוכנה - אקרוניקס
בארמור התקנתי את הדיסק עם " סקיור זון" האקרוניקס משתלט על בערך 30 גיגה שהופכים בלתי נגישים על הדיסק למערכת ההפעלה תוכנות ווירוסים שם מאוכסן אמאג של הדיסק ומאפשר שחזור בלחיצת מקלדת בשטח ללא צורך בהתערבות וכן גם ביצוע עידכונים לגיבוי בכל עת, השחזור אפשרי גם אם האסון כולל נזק לבוט סקטורס לאינדקס סקטורס , למערכת ההפעלה שלא עולה, או אפילו במקרה שכל הפרטישן נעלם ואין גישה לדיסק ללא צורך בשום דבר חוץ ממקלדת.
ברגע שיגיע HD SSD שהזמנתי בכוונתי להתקין עליו את כל המערכת מהגיבוי האחרון שאני יעשה לפני פרוק הדיסק הקשיח מהארמור
מאחר וה-SSD שלי קטן מדי להכיל עליו סקיור זון אני מכין דיסק און קי האוטו בוט שעליו אימאג של הדיסק SSD כך שבכל רגע אני יכול לשחזר את ה-SSD על ידי חיבור הדיסק און קי וריסטרט של המחשב
הקלונינג של מחשבים עובד חלק ללא בעיות
נתחיל מהסוף ... הסיכוי שSSD יקרוס קרוב לאפס.
ואם בכול זאת אתה חושש, עטוף את ה-HD המקורי בספוג ושמור אותו בג'יפ לחירום.
הכי בטוח, שמור גם את הארמור השני בג'יפ לגיבוי .
מה שנשאר זה רק שיהיה לך GPS ספיייר וכנראה שחוץ מכיבוי הלווינים שום דבר לא יעצור לך את הניווט.
רענן
אהבתי את הרעיון של disk on key לצורך שיחזור המערכת.
מעבר ליצירת אומג' של המערכת, צריך לדאוג שהתוכנה תרוץ מה disk on key
האם מתקינים אותה עליו ומגדירים עליה של המחשב דרך ה USB ?
תודה.
אחי כיוונת לדעת גדולים כל מה שכתבת נמצא ומאוכסן בגיפ במזוודת פליקאן קרבון אנטי EMP אם אתה מכיר????
אני לא חושש מקריסת SSD או HD מגנטי בקושחה או החומרה אלא מחירבוש של התוכנה בגלל ווירוס או תקלה ראנדום או אפילו חשמל סטטי שזה בסבירות שיחרבש סקטורים כמו בוט סקטורס אינדקס סקטורס או קבצי מערכת זה הרבה יותר סביר (תשאל את אפי שמסתובב עם מחשב תקול בגלל תקלת מערכת)
ה-MTBF של כונן SSD זה שתי מיליון שעות???? חחחחחחחחח
האקרוניקס מאפשר לך ליצור דיסק חיצוני רסקיו עם מיני מערכת שמאפשרת את השחזור ומכילה את כל הדריוורים של המחשב... אתה יוצר בוטבל דיסק על הדיסק און קי
לאחר מכן יש להעתיק את האימאג המעודכן של המחשב
אפשר להמשיך לעדכן עידכוני אינקרימנטל על הדיסק או קי ולשחזר את המחשב לכל תאריך שבוצע בו עידכון אימאג
במחשב חובה לוודא שבביוס הHD יהיה האחרון ברשימת הבוט כך שהוא יסרוק קודם גם כוננים חיצוניים וגם USB הארמור מגיע ככה בדיפולט לפחות שלי
זהוא אתה מסודר
במקרה ואין גישה לדיסק או המערכת לא עולה כל מה שצריך זה זה ליתקוע את הדיסק און קי ולעשות ריסטרט בעליה המערכת הצלה עולה מהדיסק און קי
אם רק התוכנות התחרבשו אך המערכת עולה כל מה שצריך לעשות זה להפעיל את האקרוניקס מהדיסק הקשיח ואז אחרי שהתוכנה מבקשת ריסטרט היא משתלטת על המחשב ומאפשרת שחזור מכל מקור כולל דיסק און קי
צריך רק דיסק און קי גדול שחכיל את הכל
סחטיין אבי
אני כוונתי למצב הזה מלכתחילה רק שאין לי מושג בנושא ונאמר לי שאי אפשר להעלות את הכל מדיסק און קיי,
אז אם יש כל מה שנותר זה למעשה עד ל-SSD להכין דיסק און קיי 32 G ולא להתקע במצב שלי היום ,הייה שווה לחכות .
אז כך,
OCZ VERTEX2 SSD הגיע והותקן בהצלחה(נרכש בארץ ברשת KSP בעלות של 690 ש"ח ב-10 תשלומים).
לצורך ההתקנה,
א. הסרתי את ההארד דיסק המכני וחיברתי אותו למחשב השולחני.
ב. ביצעתי אימג' מלא להארד דיסק עם תוכנת אקרוניס 10.
ג. הסרתי את הארד דיסק וחיברתי במקום את ה-SSD
ד. ביצעתי פריסה מלאה של האימג' ל-SSD
ה. הרכבת ה-SSD בארמור וזהו זה הכול עובד ורץ כרגיל ומהר יותר.
הערה- כונן ה-SSD לא מפורמט או מחולק כשנרכש. אבל,
תוכנת האקרוניס בפריסת האימג' מבצעת לבד את החלוקה והפירמוט.
בתמונות המצורפות ניתן לראות את הבדלי הביצועים של הארמור לפני והתקנת ה-SSD .
כפי שניתן לראות שיפור הביצועים הוא ניכר :
א. במהירות הכתיבה/קריאה יש שיפור של פי 2 !
ב. במהירות הגישה הרנדומלית יש שיפור של פי 8 !
ג. בסה"כ שיפור בביצועים הכולל להתקן אחסנת המידע הוא פי 3 !
הערה- סך כול הביצועים של הארמור השתפר ב-30% עפ"י ניקוד כולל של תוכנת בחינת הביצועים.
תובנות,
א. מעבר ל-SSD משפר משמעותית את ביצועי הארמור וכמובן שאת השרידות בטלטלות שהוא חווה בנהיגת שטח.
ב. ה-SSD הספציפי הוא OVER KILL ואפשר להסתפק ב-SSD ברמת SATA 1 כי פשוט הארמור לא מסוגל
למצות את מלוא היכולת של ה-SSD שמיועד לביצועים מהירים של SATA2 .
רענן
כמה זמן לוקחת עליית המחשב עם ה- SSD ?
כול אחד והתוכניות שעולות לו ונשארות בסרגל הכלים.
(אצלי בנוסף למה שהגיע עולים, מסנג'ר, GETRIGHT , בדיקת אימייל בסרוור, אנטי וירוס, אני סוסים וחמורים טרויאנים)
להערכתי יש קיזוז בחצי מהזמן לעומת הארד דיסק.
רענן
נ.ב- נדב לך אני ממליץ "בחום" לעבור ל-SSD , לנסיכה יש "עבר" של משביתת הארד דיסק ...
היי רענן
איך התגברת על הבעיה שהדיסק המכני הוא של 80 GB והSSD הוא 60???