יש לך רק אפשרות אחת במידה שלך וזה מקסיס.
Printable View
יש לך רק אפשרות אחת במידה שלך וזה מקסיס.
הנה השרשורים (?):
http://www.jeepolog.com/forums/showt...9%E2%2A&page=2
http://www.jeepolog.com/forums/showt...hlight=753+205
האמת, לפי הידע שנאסף אין באמת סיבה לפסול את הצמיג הזה מול ההנקוק.
לטעמי ההנקוק מעט מגושם על הסמוראי. הוא רחב משמעותית מהמידה המוצהרה (בערך באינצ') ואצלי נוגע בחבקים של הקפיצים הקדמיים בסיבוב מלא (קפיצים משודרגים).
בנוסף, כשהוא יבש ושחוק הוא נוראי בנסיעת כביש.
שני חברים עם ה- 753 (215) לא מתלוננים, ובהשוואה למה שהיה להם לפני זה (אחד צמיג AT והשני הנקוק שחוקים) מרוצים מאד.
נראה שנאספו כאן לא מעט חברים עם צורך די דחוף בצמיג הזה (215). מי מתנדב לפנות ליבואן/פנצ'ריה גדולה ולקבל הצעת מחיר אטרקטיבית ובירור מתי יהיו במלאי?
בנוגע לפסילת הצמיג 753 מול אחרים- לפי מיטב הבנתי אין בעצם במידה הזו אלטרנטיבה שפוייה.
כלומר, בקצה האחד של הסקאלה יש את ה-BF היקר והאיכותי ובקצה השני MAXXIS 753 הזול ממנו בחצי.
הבעיה:
1. לא הצלחתי למצוא, בינתיים, בין לבין צמיג שמיובא לארץ. (כן, באתרים בחו"ל מופיעים כמה. לדוגמא קומו).
2. התגובות סותרות בנוגע להשוואה בין האלטרנטיבה היחידה ב-205 (מקסיס 8060) ובין ה-753.
עד כה שמעתי שה-753 "הוא לא באמת צמיג שטח מלא", "לא קרבי מספיק", אך גם "משפר אחיזה בכביש ובשטח".
בנושא פנייה לפנצ'רייה גדולה ונסיון לקבל הצעת מחיר לכמה סטים- התקשרתי כבר אתמול, אך מכיוון שאין להם במלאי הם דחו תשובתם בינתיים. אני עוד לא מוותר להם... :-D
לפני ה 753 היו מורכבים המקסיס טרפדור.
אני החלפתי צמיגים יחד עם החלפת ג'נטים, כך שלהניח את האצבע במדיוק מה השיפור העיקרי , אפשר לומר שזה הכול יחד.
בגדול האוטו פשוט יושב אחרת על הקרקע וזה ניכר בשטח בכביש .
בשביל לבדוק מצב מלאי בארץ ואולי גם לקבל מחיר טוב, שווה לבדוק עם היבואן של מקסיס - דנטייר.
הוא גם יכול להפנות לפנצ'ריה שתבצע את העבודה.
דעתי:
1. לא הייתי עולה מידת צמיגים בג'ימיני אוטומט, בעיקר בגלל בלימת המנוע החסרה.
(כמובן עם טיפול ביחסי העברה בוודאי שכן, ואז 215 לא שווה את ההשקעה)
2. איו לי ניסיון עם ה-753, אבל יש לי ניסיון עם הטרפדור..
גם הטרפדור איננו מספק לטעמי, למרות שהוא מוגדר MT.
הוא קטן מידי, ואני לא מדבר על הקוטר/גובה, הקוביות עצמן קטנות מידי וכך גם המרווחים ביניהם.
הוא גם מקבל הרבה המלצות, כי הוא שדרוג "טיבעי" הרבה יותר מכל צמיג אחד בשוק.
במידה מקורית, לא דורש שינוי ברישיון, לא מעמיס על הבלמים ומערכות ההנעה/היגוי, תורם באופן דרמטי לביצועים בשטח לעומת AT (יש לזכור שג'ימיני וסמוראי כבר בסטנדרט רכבים עם יכולות מפתיעות, במיוחד עם צמיג ראוי)
הוא אכן חסון יותר מכל הAT למיניהם במידה הזו, והכי חשוב, הרבה מאלה שפעם חששו ממעבר ל-MT בגלל רעש והיגוי.. מתפלאים שהתוצאה בכביש לא רחוקה מצמיג AT, דבר שיהיה יותר קשה להגיד על אותו צמיג במידה 235 או 31",עם מרווח וגודל קוביות סביר הרבה יותר.
אהה ו.. יש לו מחיר אטרקטיבי.
3. כמיטב המסורת בג'יפולוג, חפרתם!, שימו טרפדור מידה מקורית בינתיים... ותתחילו לחסוך ל-235.
[QUOTE=e-Pit@m;359036]דעתי:
1. לא הייתי עולה מידת צמיגים בג'ימיני אוטומט, בעיקר בגלל בלימת המנוע החסרה.
תוכל להסביר את העיקרון מאחורי המשפט?
לחסוך ל-235 זה לא העניין- כדי להגיע לשם צריך להשקיע בעוד אי אלו שיפורים:
יחסי העברה, פגושים, חיזוקים, דריישפט ועוד כהנה וכהנה.
215 הוא עדיין בגדר האפשרי בלעדיהם.
נ.ב תודה שהזכרת לנו שחפרנו :)
היו לי קופר MT במשך 3+ שנים על סמוראי. חרא של צמיג. אחרי שנה הוא התקשה. כדי לעצור על כביש רטוב בנתניה, היה צריך להתחיל לבלום בחיפה.
החלפתי למקסיס 753. נסיעה הרבה יותר רכה ואחיזה טובה בכביש. אחיזה בשטח מציינת (למרות המראה הפשוט שלו). כמו בכל צמיג, צריך להוריד אויר בשטח כדי לקבל אחיזה. היו לי אותם במשך שנה וחצי לפני שמכרתי את הסמוראי. הייתי מאוד מרוצה.
אם כבר אז כבר. יש לך רכב שטח, אתה משתמש בו בשטח. אתה רוצה להנות באמת דווקא בשניה הזאת שחסרה אחיזה. למה להתפשר דווקא על צמיגים? תקנה BF, זה כואב רק לשניה.
נכון שאתה נוהג בסוזוקי, אבל אל תחשוב כמו סטודנט שקנה סמוראי 87 בכסף שנשאר מהברמיצווה, ובאמת חייב לחסוך כל שקל. אתה לא חייב לחשוב רק על המחיר.
בחיי הג'יפאות שלנו, אנחנו מתקדמים מפשרה לפשרה, מחפשים איפה לחסוך ועל מה לוותר, ואז מגיע היום הזה שאתה פותח את העיניים ואומר "היום אני רוצה להתפנק ולא לחשוב כמו מישהו שאין לו". זה היום שאתה יודע שיש לך, ואת מה שיש לך אתה מוכן להוציא בשביל להנות מהחיים.
תרשה לעצמך לשלם כפול על סט צמיגים. ותאמין לי, אחרי הרבה צמיגים על הרבה רכבים - אין כמו BF MUD.
אסף.
כשהייתי באותה דילמה לפני שנה לא מיהרתי לשים 4K על BF, הלכתי על המקסיס 753 (שהחליפו את ההנקוק המעולים) ואני בנתיים מרוצה גם מהכביש וגם מהשטח.
29PSI בכביש רק כי בפחות מזה הכיס כבר לא עומד, מצד שני ממחר הוא לא יעמוד גם בהוצאות הדלק ב- 50PSI (ועוד כמה דברים כבר לא יעמדו או ישברו)
זרקו וחברים,
יצרתי קשר עם יבואן BFG, אני יכול להזמין צמיגי MUD-TERRAIN KM2.
מידה 215/75-15, זמן אספקה בעוד כחודשיים, מחיר עדיין לא סגור.
מישהו מעוניין להצטרף ?
אני מסוקרן
מעניין אותי המחיר
אני רכשתי לאחרונה צמיגיי BF AT במידה 215/75/15,כרגע נהנה משתיי העולמות: אחיזת כביש מצויינת (גם בזמן שהכביש רטוב/חלק),צריכת דלק מופחתת(מינורי),יותר היגויי ,פחות רעשים. ובשטח- נכון שלא מדובר בפרופיל שטח מלא אבל מניסיונם הרב של חברים שאכן נועלים את הצמיג הנ"ל הוא בעל אחיזה טובה יותר מצמיג קוריאני ממוצע כגון: מקסיס והנקוק בפרופיל שטח מלא ושלא נדבר כל עמידות לאורך זמן(קילומטרים),שורה תחתונה לאדם שהרכב משמש אותו לנסיעות יומיות ובסופ"ש קצת שטח(אפילו שטח קשה) BF AT הבחירה האולטימטיבית ונכון גם הבחירה היקרה (830~ ש"ח לצמיג).