תגובה להודעה: סוזוקי גי'מני - לקנות או לא לקנות?
איפה זה מורי בראשון? (או מה שם המוסך שאמצא את זה בגוגל)?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
heminew
את מורי תמצא פה באתר, שלח לו הודעה פרטית אם הוא לא ימצא את השרשור הזה בעצמו (שם משתמש: מורי) ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
heminew
היי,
לא הייתי באתר כבר יומיים.
הטלפון שלי הוא 054-5795334
אבל,אם הרכב נמצא על קו נתניה-ראשון הסתדרת!
יש לך שני מוסכים טובים בכל אחת מהערים הללו.
אני בחופש מחר - אשמח לעזור.
נועם
טוב, הגיע רגע ההכרעה ואני נזקק לעצת מומחים:
שני רכבים על הפרק - על אחד מהם אני הולך לסגור:
1-ג'ימני 2005, יד 3 (שנה וחצי ביד הנוכחית), כמעט 80K ק"מ, נהגת, לא ראה שטח, היסטורית טיפולים: עד 2007 (שזה יוצא עד וכולל טיפול 30K) - במורשה כולל ספר רכב. טיפול 45 - לא ידוע. טיפול 60-ביד הנוכחית, ללא קבלה (טיפול שגרתי), לא במורשה. טיפול 75 מחכה לי. צמיגי כביש בני חודשיים.
2- ג'ימני 2004 יד 3 ( 3 שנים ביד הנוכחית), כמעט 100K ק"מ, נהג סטודנט ש"רק מדי כמה חודשים ירד לשטח". הסתכלתי מתחת לרכב - ווי העיגון עקומים. פרט לכך בהסתכלות - שום דבר חריג (נזילות או עיקומים אחרים). היסטורית טיפולים - טופל כל 10K כולל קבלות-לא במוסך מורשה, אך באותו מוסך. הוחלפה דלת אחורית אחרי תאונה ללא שסי לדבריו. הוחלף מחזיר שמן. טיפול 90K הוחלפו פלאגים. צמיגי 50:50, יבשים (הם כמעט 3 שנים על הרכב, לדעתי צריכים החלפה).
שני הרכבים שמורים יפה מבפנים ומבחוץ, לשניהם טסט ל 8 חודשים.
.אני מעדיף שנתון 2005, ורכב שלא ראה שטח, ו 80K זה באמת מעט (הרכב הראשון). מצד שני-הרכב השני טופל יפה ונראה שהבנאדם יודע להעריך את מה שיש לו בידיים.
דרך אגב, רכב אחד אחד בנתניה ,השני ברשל"צ - לפי המלצות שקיבלתי פה אבדוק אותם בזוקילנד או אצל מורי.
מחכה לתגובות - ושוב תודה מראש לכל המגיבים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
heminew
1-ג'ימני 2005, יד 3 (שנה וחצי ביד הנוכחית), כמעט 80K ק"מ, נהגת, לא ראה שטח, היסטורית טיפולים: עד 2007 (שזה יוצא עד וכולל טיפול 30K) - במורשה כולל ספר רכב. טיפול 45 - לא ידוע. טיפול 60-ביד הנוכחית, ללא קבלה (טיפול שגרתי), לא במורשה. טיפול 75 מחכה לי. צמיגי כביש בני חודשיים.
2- ג'ימני 2004 יד 3 ( 3 שנים ביד הנוכחית), כמעט 100K ק"מ, נהג סטודנט ש"רק מדי כמה חודשים ירד לשטח". הסתכלתי מתחת לרכב - ווי העיגון עקומים. פרט לכך בהסתכלות - שום דבר חריג (נזילות או עיקומים אחרים). היסטורית טיפולים - טופל כל 10K כולל קבלות-לא במוסך מורשה, אך באותו מוסך. הוחלפה דלת אחורית אחרי תאונה ללא שסי לדבריו. הוחלף מחזיר שמן. טיפול 90K הוחלפו פלאגים. צמיגי 50:50, יבשים (הם כמעט 3 שנים על הרכב, לדעתי צריכים החלפה).
שני הרכבים שמורים יפה מבפנים ומבחוץ, לשניהם טסט ל 8 חודשים.
.אני מעדיף שנתון 2005, ורכב שלא ראה שטח, ו 80K זה באמת מעט (הרכב הראשון). מצד שני-הרכב השני טופל יפה ונראה שהבנאדם יודע להעריך את מה שיש לו בידיים.
דרך אגב, רכב אחד אחד בנתניה ,השני ברשל"צ - לפי המלצות שקיבלתי פה אבדוק אותם בזוקילנד או אצל מורי.
מחכה לתגובות - ושוב תודה מראש לכל המגיבים.
בהמשך לשיחתנו היום:
יתקנו אותי יודעי דבר- תאונה שגוררת החלפת דלת אחורית (שהיא גם ככה גבוהה) ללא החלפת פגוש וכו היא מוזרה קצת.
טיפול 60 אלף צריך להיות טיפול גדול יותר (פלגים)
טיפול 90 אלף הוא טיפול עוד יותר גדול- משאבת מים, רצועות וכו'.
רכב שלא ירד לשטח זה לא רע וגם הק"מ יתן לך לפחות עוד שנה.
בהצלחה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זרקו
בהמשך לשיחתנו היום:
יתקנו אותי יודעי דבר- תאונה שגוררת החלפת דלת אחורית (שהיא גם ככה גבוהה) ללא החלפת פגוש וכו היא מוזרה קצת.
לאו דווקא! יכול להיות בזנ"ט, פח זבל, עמוד, עץ, סתם צינור,... להמשיך???..
ה 2004 לא ירוק, אלא בז' (למה שאלת?...)
ולגבי התאונה, הוא אמר שמישהי נכנסה בו מאחור והיה עיקום קל. לדבריו הוא קצת ניםח את העניין כדי שיחליפו לו דלת. לא יודע... הבחור נראה אמין, אבל לך תדע...
עניין הטיפולים שזרקו כתב - מעניין מאוד. אני צריך לבדוק את הקבלות של הטיפולים.
תודה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זרקו
טיפול 90 אלף הוא טיפול עוד יותר גדול- משאבת מים, רצועות וכו'.
זה נכון גם לדגמי 2005?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
heminew
לא יכול להרשות לעצמי... התקציב הוא 60K, בלחץ
האם לקחת בחשבון הוצאות מיגונים, צמיגים ושיפורים? במקרה זה אולי כדאי להתאזר בסבלנות ולמצוא אחד שכבר שודרג בצורה זו או אחרת, לא חסר כאלה שלא "נוצלו" עד תום בשטח ובקניה הרווח כולו שלך, שוב הכל פקטור של סבלנות/זמן/מזל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
heminew
ה 2004 לא ירוק, אלא בז' (למה שאלת?...)
כי אני מכיר אחד שהחליפו לו דלת אחורית (נכנסתי בו מאחורה :D), כמו שאמרו יכול להיות מצב של פגיעה בדלת בלבד כי הגלגל הרזרבי בולט יותר מהפגוש והדלת די רכה כך שהיא יכולה לספוג את כל האנרגיה של מכה עד גבול מסויים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
heminew
שים לב למה שמודגש.
לדעתי, תבדוק את ה- 2005. אם יוצא תקין אין כאן בכלל שאלה! ווי עיגון עקומים מעיד על שימוש לא מושכל. (בכל זאת צריך לא מעט אנרגיה של חילוץ אגרסיבי כדי לעקם אותם. על התאונה אין לי מה להוסיף, ולגבי הצמיגים- קח בחשבון עוד 2500 ש"ח על צמיגים בתקופה הקרובה.
זו דעתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
ווי עיגון עקומים מעיד על שימוש לא מושכל. (בכל זאת צריך לא מעט אנרגיה של חילוץ אגרסיבי כדי לעקם אותם.
זה לאו בהכרח נכון!
הווים הם חלק הכי נמוך לפני הסרן הקדמי ומאחורי האחורי. הם יכולים לחטוף מכות מסלעים ומדרגות- ולא מעידות על שימוש בלתי מושכל.
מעבר לזה- גם ג'ימני נתקע לפעמים, ולרוב אין לו נקודות חילוץ חלופיות. אז עדיף לצאת מהבוץ (תרתי משמע) במחיר של עיקום הוו. גם ככה מטרתה מהתחלה הייתה רק לעגן את הרכב באוניה\גרר, ולא נעים להשאר בבוץ לא?? :)
אפשר לגלות בקלות מה מהמקרים הוא המתאים פשוט לפי כיוון הכיפוף.
אני לוקח את ה 2005 לבדיקה הבוקר, אצל מורי בראשון.
אם הכל תקין אני הולך על זה.
אעדכן.
רק לעדכן - בדקתי את הרכב (אצל מורי). מסתבר שהרכב ממש לא טופל כמו שצריך - היה חסר משמעותי של שמן במנוע, נזילות שמן ביד סרן קדמי ובתיבת ההעברה, צלחות בלם קדמיות שחוקות ועוד, והאוטו היה צריך טיפול גדול. לא משהו שאי אפשר להתגבר עליו וליישר קו, אבל הבעלים לא היה מוכן לספוג את עלות הטיפול הזה אז ירדתי מזה
וממש אתמול פספסתי בכמה שעות רכב אחר, 2005 יד שניה במשפחה עם 60K ק"מ. היא פרסמה בבוקר ותוך כמה שעות נתנו לה כסף על החשבון (מישהו מהפורום?...). :mad::mad:
ממשיך לחפש.
בינתיים-תודה על כל העזרה. המשך יבוא. ;)
ועל זה נאמר: ישנם הרבה דגים בים אבל כולם בים.
לא נורא חבר, יבוא ג'ימני אחר. בהצלחה