נגיד ואני לא רוצה להיות עבריין,
יש בכלל לשפר את המצב באורות הדרך של הסמוראי?
Printable View
נגיד ואני לא רוצה להיות עבריין,
יש בכלל לשפר את המצב באורות הדרך של הסמוראי?
נועם- לא רק שהנורות בג'ימני חלשות,
גם הפלסטיק החיצוני פשוט סוג ז', וברכבים טיפה יותר ישנים כמו שלי- הוא פשוט התעכר בצורה משמעותית. (אבל עבר טסט לפני חודש). ומשפיע נראה לי מאוד על עוצמת התאורה.
לפני שאתה רץ לגלאור, אולי כדאי שתנסה לעשות חידוש לפלסטיק.
שתי שיטות שעבדו אצלי
1. לטווח קצר- משחת שיניים, למרוח טוב עם חתיכת כותנה, לתת להתייבש. לנגב שכשעוד יבש, ובסוף לשטוף עם מים. שיפור קל ביותר.
2. לטווח טיפה יותר ארוך- לשייף בעדינות עם נייר 0 ובקבוק מים, לדאוג שכל הזמן רטוב. אחרי זה לייבש היטב, למרוח וקס (ממליץ על טרטל- בכל אופן לבדוק שמתאים לפלסטיק, ועל פינה נסתרת תבדוק שהוא לא עושה נזק לפלסטיק שלך ספציפית), ולהתחיל לשפשף עם כותנה הרבה מאוד זמן. המהדרין עושים את זה עם מברשת מיוחדת שמתלבשת על מסור דיסק.
תבדוק שהרפלקטורים לא מלוכלכים.
לפנסים "ותיקים" יש נטייה לצבור אבק על הרפלקטור, הפנס הרי לא אטום באמת.
אבק על הרפלקטור גורם מחד לפיזור לא אחיד של האור בצורה שהרפלקטור תוכנן אליה, ומאידך גם לבליעה של חלקו, מה שגורם לירידה משמעותית באיכות התאורה.
אחרי שכבר אי אפשר היה שלא להבחין שהתאורה לא ממש טובה,+פידבק מהבוחן בטסט- הלכתי להחליף את הפנסים(בכל זאת פנסים ותיקים), בגלל בעיה בפתיחת אחד מברגי המסגרת, וקוצר זמן החלטתי שלפני שאני שובר משהו- לנסות לנקות את הרפלקטורים.
דרך הפתח של הנורה הכנסתי מטלית לחה מלופפת על חוט נחושת עם בידוד פלסטי (כדי שלא ישרוט את הרפלקטור).
יצאה כמות יפה של אבק שהמטלית אספה מהרפלקטור ומצידו הפנימי של המשקף.
אחרי זה, קצת אלכוהול נקי עם המטלית לספיחת הנוזלים למניעת אדים והדלקת התאורה לכמה דקות לחימום הרפלקטור לייבוש הפנס.
התוצאה- התארה חזרה להיות חזקה ובהירה בצורה מדהימה, הבנתי כמה גרוע היה מצב התאורה לפני כן.
בגלל שהאיכות יורדת בצורה איטית מאד לאורך השנים, אתה לא ממש מבחין בשינוי עד שהוא ממש גדול או שבטסט אומרים לך שהוא לא עובר.
העלות:
מטלית לחה, חוט נחושת עם בידוד מהארגז כלים וקצת סבלנות וזמן.
בשביל להפחית את הבעיה בעתיד, מרחתי קצת גריז סיליקון על כל הגומיות אטימה של הפנס כדי להפחית משמעותית את כניסת האבק בעתיד.
אצלי לא היתה בעיה של עכירות המשקף, (פנס מהדור הישן, לא הפלסטיק זבל שיש היום ברוב הרכבים שאחרי כמה חודשים בשמש שלנו נהיים חלביים).
אין לי מושג מה העונש אבל ברור לי מה צריך להיות העונש:
העונש צריך להיות מעצר אזוק במשך 8 שעות על כסא של רכב כשמולו דולקים פניסי קסנון לא חוקיים.
במהלך העונש יוחלף מלאכותית "מזג האוויר" כלומר המשטח שלפני הרכב המסנוור יורטב מדי פעם ויפוזר לפניו ערפי מלאכותי.
בסיום העונש אין ספק שבעל הפנסים המסוכנים הללו יבין שהתענוג שלו הוא סבל לנוסעים מולו והוא יוריד לבד את הערכה המרושעת מרכבו.
(אח"כ הוא יופנה לרופא עיניים, לחוקר תאונות ולפתולוג על מנת לשמוע על הנזקים שנגרמים כתוצאה מסינוור)
כל זה כבר נעשה.. כולל ניקוי חיצוי של המשקף.
באמת נראה שיפור מסויים, אך בכל זאת הנסיעה בכביש חשוך אני מרגיש שהתאורת דרך שלי לא מספקת. בטח שלא מתקרבת לעוצמת תאורה ביונדאי גטס של אחותי.
אין פנסים ונורות משודרגים כמו בחו"ל???
http://www.lowrangeoffroad.com/suzuk...lacements.html
יחידות שמבטיחות תאורה משודרגת לעומת המקור וגם לא עולים בשמיים.. אין תחליפים כאלו בארץ?