תגובה להודעה: דיון מנומס בנושא ייקור הדלק והדרך הנכונה להילחם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ItayWitzer
דרור, אני קורא הרבה את הדעות שלך בנושאים האלו, אני רואה כמה מעצבן אותך המצב.
פה יש לך הזדמנות לעזור בלי להיות המוביל והמנהיג. צריך לגרום לאנשים מאוד ספציפיים לחשוב על הרעיון הזה ולראות אם אפשר להרים את אתר כזה.
אני כבר הפסקתי להתעצבן.
מצד שני אני יודע איפה אנחנו חיים, ולכן אני ממש סקפטי לגבי הצלחה של מאבק שאינו אלים.
אני משוכנע לגמרי שבישראל - בלי לשפוך דם, בלי לשרוף, בלי תמונות קשות - לא משיגים כלום.
לכן - קשה להאמין אבל התחלתי לעבוד על פרויקט אזרחות זרה שמגיעה לי.
גם אם בטווח הקצר אני לא מתכוון לעוף מכאן, זה בוודאי לא יזיק בטווח הארוך, כי המדינה הזו מתגלגלת במדרון תלול לקראת סוף רע מאוד. אז אני עושה את זה בלב שלם. בטח למען הילדים שלי.
הכל אשכרה אמיתי.
תיהיו אופטימים
הרעש על המצלמות מהירות לא עבד? עבד
לא העלו את המהירות המותרת בכמה כבישים מרכזיים? העלו
אז אולי גם זה יעבוד
אני כבר חתמתי על העצומה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סופת המדבר
תיהיו אופטימים
הרעש על המצלמות מהירות לא עבד? עבד
לא העלו את המהירות המותרת בכמה כבישים מרכזיים? העלו
אז אולי גם זה יעבוד
אני כבר חתמתי על העצומה
איש יקר.
אל תתמם,לא מהרעש "החליפו " לנו את המצלמות והעלו את סף המהירות,
אבל הדיון הזה הוא על ה"בלו" שהעלו לנו.
ולכן ,גם כאן, שום רעש ושום עצומה ,לדעתי,לא יעזרו .
מפני שדיננו נגזר, להיות עבדים נרצעים לרגלי "אדוני" המדינה ,אשר שולטים בנו בגסות ובחוצפה,
ומזיזים אותנו כמו מריונטות על מנת לספק את צרכיהם האגואיסטיים אליטיסטיים בלבד.
ואנחנו כבר מזמן היינו צריכים לצאת לרחובות ,כמו נהגי המשאיות בצרפת,ולסתום את הכבישים,עאלאק כבישים,
במדינה ,עאלאק מדינה, שלנו.
רק תזהר שלא יירו בך,"בטעות".
יש שיר ,נזכרתי ,[אפריקה,אפריקה.]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
RONI
איש יקר.
אל תתמם,לא מהרעש "החליפו " לנו את המצלמות והעלו את סף המהירות,
אבל הדיון הזה הוא על ה"בלו" שהעלו לנו.
ולכן ,גם כאן, שום רעש ושום עצומה ,לדעתי,לא יעזרו .
מפני שדיננו נגזר, להיות עבדים נרצעים לרגלי "אדוני" המדינה ,אשר שולטים בנו בגסות ובחוצפה,
ומזיזים אותנו כמו מריונטות על מנת לספק את צרכיהם האגואיסטיים אליטיסטיים בלבד.
ואנחנו כבר מזמן היינו צריכים לצאת לרחובות ,כמו נהגי המשאיות בצרפת,ולסתום את הכבישים,עאלאק כבישים,
במדינה ,עאלאק מדינה, שלנו.
רק תזהר שלא יירו בך,"בטעות".
יש שיר ,נזכרתי ,[אפריקה,אפריקה.]
ובגלל התפיסה הכנועה שכרגע הדגמת, אנשים ממשיכים לקטר ולרטון ולא לצאת מנוחות הכורסה שלהם מול המחשב, במחשבה שהכל אבוד מראש.
אז לא, לא הכל אבוד. כוחנו במספרים. אם כולנו הציבור האיכפתי נצא כאיש אחד, נוכל להפגין כח. היושבים במגדל השן בירושלים לא טפשים. הם יודעים בדיוק את מה שאתה יודע, ומאידך הגיע הזמן להראות להם שכסא הכנסת שלהם בסכנה. כרגע הם פשוט מסתמכים על העם הכנוע שאינו יוצא לרחובות והופך עולמות.
כי אם הכל אבוד מראש, אז באמת שאין לנו מה לחפש כאן יותר. נשאיר את המפתחות לאליטות שיחליפו את עובדי מע"ץ, את האיש מול המחרטה, את השומר בקניון ואת אנשי המילואים, ונגיד יפה שלום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pilon
ובגלל התפיסה הכנועה שכרגע הדגמת, אנשים ממשיכים לקטר ולרטון ולא לצאת מנוחות הכורסה שלהם מול המחשב, במחשבה שהכל אבוד מראש.
אז לא, לא הכל אבוד. כוחנו במספרים. אם כולנו הציבור האיכפתי נצא כאיש אחד, נוכל להפגין כח. היושבים במגדל השן בירושלים לא טפשים. הם יודעים בדיוק את מה שאתה יודע, ומאידך הגיע הזמן להראות להם שכסא הכנסת שלהם בסכנה. כרגע הם פשוט מסתמכים על העם הכנוע שאינו יוצא לרחובות והופך עולמות.
כי אם הכל אבוד מראש, אז באמת שאין לנו מה לחפש כאן יותר. נשאיר את המפתחות לאליטות שיחליפו את עובדי מע"ץ, את האיש מול המחרטה, את השומר בקניון ואת אנשי המילואים, ונגיד יפה שלום.
"הכלבים נובחים והשיירה עוברת...".
זמנים יגידו ,ומאד רוצה לרשום תאריך זה ולראות לאן תנשב הרוח,רוח המלחמה שבך.
ממרום גילי הצנוע ,למדתי שאת הכח שומרים לעיתות מלחמה.
וישנו עוד פתגם שרץ בבהד 1 בזמנו.
"מדיבורים אין עיבורים".
בהצלחה לכם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
RONI
"הכלבים נובחים והשיירה עוברת...".
זמנים יגידו ,ומאד רוצה לרשום תאריך זה ולראות לאן תנשב הרוח,רוח המלחמה שבך.
ממרום גילי הצנוע ,למדתי שאת הכח שומרים לעיתות מלחמה.
וישנו עוד פתגם שרץ בבהד 1 בזמנו.
"מדיבורים אין עיבורים".
בהצלחה לכם.
אתה רק ממשיך להוכיח את מה שכתבתי בתגובה הראשונה לך.
תקן אותי אם אני טועה, אבל לא נכחת בשיירת המחאה הראשונה. לא עסקנו בדיבורים, אלא הלכה למעשה יצאנו לרחוב. ומי שמכיר אותי, יודע שאני והפגנות ומצלמות טלוויזה, זה כמו ריבה וכריך לוף. לקחנו בחשבון שלר יגיעו רבים עקב ההתראה הקצרה. מה יהיה התירוץ שלך במחאה הבאה?
לכם? - עושה רושם שלא ממש מעניין אותך אם המאבק יצליח או לא. בכל אופן, אין לך, מסתבר, כוונה להשתתף במחאה. גם את זה למדת בבה"ד 1 ? שהאחרים יעשו את העבודה בשבילך ואח"כ להלין על מר גורלינו ?
כבר מספר ימים שאני עוקב אחרי הדיון המנומס.
נתחיל עם העובדה שאני באופן אישי לא חושב שהמחאות וההפגנות האלה עוזרות במשהו ומזיזות למשהו שם למעלה. דוגמא קטנה- אלפים צעדו במשך ימים למען גלעד שליט במחאה/הפגנה הכי גדולה שהייתה כאן בשנים האחרונות ולא יצא מזה כלום, כבר חצי שנה משפחתו גרה באוהל מול בית רה"מ. כולנו יודעים איך זה נגמר.
בימים הקרובים אמור להתנהל עוד אירוע מחאה מתוקשר וגדול (אני מנחש איך ייגמר, אך אשמח מאוד להתבדות)- מסע אלונקות מהבקו"ם לי-ם, מאבק שתכליתו שוויון בחובת השירות או במילים אחרות- שכולם יעשו צבא. נושא זה קרוב מאוד לליבי ואני תומך לחלוטין במאבק מבחינה עקרונית. אבל אינני חושב שמסע זה או אחר, או הפגנה מנומסת של 250,000 בכיכר כלשהי, מזיזה לקודקודים שם למעלה- שאני באמת מתאפק לא לכנות אותם במילים הרבה יותר גרועות, ולכן כנראה שלא אשתתף. כן- אני אדיש. כן- זה עצוב. גם לי.
תבינו, אנחנו כלי משחק בידיהם של הפוליטיקאים.
אני באמת לא רוצה לגרור את הדיון יותר מדי לכיוון הפוליטי כי לא זו הכוונה, אבל המדינה האהובה שלנו (לפחות שלי) מנוהלת בצורה חובבנית (מינוי שר הבטחון ושר האוצר בממשלה הקודמת, בחירת נשיא שכולם ידעו שאנס והתעסק וכו' וכו'), והניהול החובבני הזה הוא על גבינו. אין מה לעשות. זה מתבטא במחיר הדלק, נדלן, המס על רכישת רכבים, אי שוויון בנטל השירות, מלחמות כושלות ובכל החולות הרעות שמתרגשות על החברה שלנו ובאופן יותר כולל, הקושי לחיות כאן לעומת מדינות מערביות אחרות.
לצערי עד שלא יהיו כאן הפגנות אלימות שום דבר כאן לא יזוז ואנחנו נמשיך לאחור את החרא. ולא, אני ממש לא בעד הפגנות אלימות. זה או זה או לאכול חרא. כרגע אני מעדיף לאכול את החרא.
ועדיין, מי שמעוניין להרים מחאה, צריך לעשות את זה באופן מסודר ומאוגד, עם פרסום מתאים (פייסבוק וכו') מספר ימים מראש ולגרום הד תקשורתי גדול לפני. אז לפחות יהיה אפשר להגיד שניסינו. ניסיתם.
אז הנה דוגמא לכמה אנשים שהפסיקו להקליד והחליטו לעשות מעשה.
לא הורידו את מחירי הדלק אבל נלחמו (ונלחמים) בגנבות:
http://fun.mivzakon.co.il/video/isra...%90%D7%9C.html
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
טלסקופ
א. כל הכבוד לבנאדם ולארגון שעושים עבודה טובה עד כמה שידוע לי.
ב. זה רק מחזק את טענתי על פשיטת הרגל והניהול החובבני של המדינה. כי עם כל הכבוד והיקר לארגון החשוב הזה, זאת עבודה שמדינה ריבונית צריכה לעשות בעצמה.
אז אפשר להגיד "הנה אנשים שהפסיקו להקליד ועושים מעשה", ואפשר לומר- תראו לאן הגענו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אורי ק.
אז אפשר להגיד "הנה אנשים שהפסיקו להקליד ועושים מעשה", ואפשר לומר- תראו לאן הגענו.
ואפשר גם וגם.
כבר הרבה זמן אני מתבכיין לעצמי וחושב שאנחנו במדרון חלקלק (תראו לאן הגענו). השריפה בכרמל, גניבות הרכבים (הסרטון של הלאנד קרוזר נגרר מברכת צפירה), הבניה הבדואית בדרום, מימון האברכים, המילואים, הדלק - נשבר הזין.
אבל אם להיות כנה, חוץ מלצקצק ולהתעצבן מול המחשב באמת שלא עשיתי כלום. והנה אנשים שלקחו יוזמה והחליטו לשנות את המצב, כי הם הבינו שאף אחד אחר לא יעשה את זה במקומם. הלואי עלינו.
לדעתי, פניה לאיש יח"צ זה רעיון מעניין ויפה, ולדעתי כדאי לפעול בכיוון.
מכיוון שמדובר בסכומים גבוהים ובמלחמה מול טייקונים מליונרים, כדאי לנסות ולאסוף כסף מחברי האתר.
מחיר הבנזין לפני מס 2.30 שח לליטר.
המס בלבד על הבנזין 5 שח'.
אנחנו עדיין שותקים....
תגידו לי ידידיי,
יש אצלנו נטיה לזלזל בשכנים שלנו-אבל תראו אותם-את המצרים והתונסאים באיזה שהוא שלב עלה להם הגועל נפש לגרון והם פשוט יצאו החוצה בלי פחד ולמרות המשטרה והצבא וההרוגים הלכו עד הסוף-ויש מצב שהירדנים יתעורר ואלי הסורים והלוואי גם האיראנים.ומה איתנו?אנחנו לא חלק מהאזור?
גם אנחנו נמצאים תחת דיקטטורה של הכנסת-הרי שנים ולא משנה מי בשלטון שמאל או ימין-מתעמרים בנו,דופקים את החינוך את הבריאות את הביטחון,כל חלקה טובה נפגעת ישנה שחיתות נוראית,הקיצוניות הדתית ממדרשה של ש"ס והחרדים חודרת לנו לורידים.משלמים מיסים מטורפים ולא מקבלים תמורה,מסכנים חיים בכבישים גרועים ומשלמים קנסות..שאני אמשיך?
אז מה יותר טוב אצלנו מאשר אצל השכנים?למה הם מסוגלים לצאת לרחוב ואנחנו לא? הם יותר אמיצים? לנו יש יותר מה להפסיד?
הכל תירוצים,עד שהעם פה לא ייצא ללא פחד לרחוב לא יהיה שינוי ואני מתכוון לשינוי אמיתי לא שינוי של ממשלת שמאל בימין ולהיפך-ניקוי אורוות יסודי כמו אצל השכנים.
והכי גרוע שהתהליך שקורא אצלנו הוא הפוך-כל מיני פרלמנטרים שהגיעו ממדינות שבינן לבין הדמוקרטיה אין דבר הן מובילי הדרך אצלנו-ראו את הצעות החקיקה מבית מפלגתו של ליברמן,ומי שלא חרד מכך שיהיה בריא.
אז ניר ידידי-למרות שאתה מבקש לטפל בבעייה נקודתית כמו מחיר הדלק אני חייב לומר לך שמה שלא תשלם מפה תשלם שם בסופו של דבר הבעייה הינה בעייה תרבותית ושלטונית ולא נקודתית.
דרור הראל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור הראל
אז מה יותר טוב אצלנו מאשר אצל השכנים?
דרור הראל
שאלה קשה,
מה טוב אצלכם בניגוד לשכנים.......אני אישית לא יודע אבל אני בטוח שכול בוקר אתה אומר תודה לאל שלא יצר אותך בלגי. אז הנה סיבה טובה לגאווה לאומית.
תמשיכו להיות מנומסים.
איפה אתם חושבים שאתם ? בשוויץ ?
אולי באותה הזדמנות תצליחו לשכנע את הישראלי הממוצע לדומם מנוע ברמזורים - כמו השוויצרים, כדי לשמור על איכות הסביבה...
חח...
אתם מצחיקים.
תלמדו מהמצרים.
הם עושים מהפכה.
והם לא מנומסים.
אבל מסתבר שמהחאה נשמעת. קפצו להם כמה פופוליסטים במגדל השנהב
והעלו היום הצעת אי אמון על רקע מחירי הדלק הגבוהים. יש עוד הרבה
מה לעשות, אבל מסתבר שיש איזה תזוזה.
כן כן פקה פקה...
לכל מי שנרדם בשמירה רוצו לתחנות,הלילה שוב יעלו מחירי הדלק.
ממשל של מגה בני ..... .