מהנדס..
מחר אולי אני אקפוץ...
יש לי כמה דברים לעשות על הבוקר כמו לפרק מיכל דלק ולתקן את המצוף שנתקע
ולהחליף בולמים ...
לא קשור לדיון- נמחק
Printable View
מהנדס..
מחר אולי אני אקפוץ...
יש לי כמה דברים לעשות על הבוקר כמו לפרק מיכל דלק ולתקן את המצוף שנתקע
ולהחליף בולמים ...
לא קשור לדיון- נמחק
לא קשור לדיון- נמחק
שישי שבת אני בטיול אבל שבוע הבא סבבה .
אם תסתכל למעלה יש אופציה לשלוח ולקבל הודעות פרטיות תבדוק שם להודעות ממני ככה נחסוך בלקשקש בשירשור שפתחת.
לא קשור לדיון- נמחק
לא קשור לדיון- נמחק
לא קשור לדיון- נמחק
לא קשור לדיון- נמחק
לא קשור לדיון- נמחק
לא קשור לדיון- נמחק
לא קשור לדיון- נמחק
4. תלמד לקבל ביקורת. בטח מאנשים שטוחנים לך תצורה ברמה ובידע.
אז אתה לומד להיות מהנדס. שתוציא תואר, תהיה לך זכות ויכוח.
א. נגמר הגנון. מחקתי כל מה שלא היה קשור לדיון.
ב. יש בדיון הזה טעם- האם השיפורים הזולים באמת מועילים? וכמה? נכון, הנושאים שנידונים בו כבר נדונו בעבר, אבל אף פעם לא מזיק קצת לרענן את הדיון.
עובדה- יש ויכוח בנושא- עוזר/ לא עוזר. כרגע, אני עוזב את דעתי המקצועית בצד, ונותן לדיון הזה להימשך, ולו בגלל שיש בו טעם כלשהוא.
ג. דיזה (יש לך שם ?? )- אני לא מקבל שיפור ביצועים לפי 'תחושה'. או דינמומטר, או מדידה אחרת (מבחינתי- גז ברצפה ומדידת זמן ל400 מטר זאת יופי של מדידה). יש לך מספרים? תחושה לא אומרת כלום. יכול להיות שבגלל שינוי ברעש המנוע נדמה לך שאתה נוסע יותר מהר. יכול להיות שבגלל שטיפסת את אותה הדיונה עוד 20 פעם הצלחת מה שלא הצלחת קודם.
ד. דיזה (שוב)- תלמד לקבל ביקורת. אני חושב שיש לך מה לתרום לנו (הבאגי שלך ממש יפה, ומעניין מה יש בה). אני חושב שיש לג'יפולוג מה לתרום לך. שים לב- אף אחד לא ירד עליך באמת עד שהתחלת להתלכלך. אתה יכול לראות את התגובה הזו ככרטיס צהוב. פתיחת ג'ורה אחת שלא במקום- אני מבטיח- אתה לא תהיה כאן יותר. לא בגלל מה שאתה יודע או לא- אלא בגלל השפה. תלמד לתת כבוד לאנשים אחרים- יתנו לך כבוד.
ה. כולם- תרדו מהבחור. יש כאלה שהג'יפ בשבילם זה הכלי לדיונות- ואז צריך כוח ומהירות. יש כאלה חולים מרוצי מדבר- שוב- כוח ומהירות. החיים הם לא רק סלעים. הדיון הזה יכול לעזור, אז תמשיכו אותו כדיון טכני, לא שום דבר אחר.
אסף.
קיד יקירי.. לפני שאתה אומר על תגובות של אנשים "זבל " תברר קודם את מה שאתה מתכוון להציג כטיעון נגדי..
רובנו למדנו פיסיקה ומכירים את הנוסחאות ...אבל:
א. אתה לה צריך כח שיתנגד למומנט האנרציה של גלגל התנופה כי כיוון התנועה הוא בכיוון המנוע..לככן האנרציה של גלגל התנופה עוזרת למנוע כמו שאלי רשם לך.
מכאן דרך אגב בעות הבעיות בטורים סרק כשמורידים את משקלו של גלגל התנופה..
אחד מתפקידיו הוא להמשיך את תנועת המנוע בנקודות המתות של הבוכנות וברגע שמורידים לו את המשקל יורד מומנט האנרציה שלו ויורדת היעילות בביצוע התפקיד הנ"ל..
נוסף לזה...בוכנות קלות יתנו את אותה המשוואה של הספק/מומנט כתלות במשקלן..
המשך ערב מהנה..
שחף
אלי,ציטוט:
נכתב במקור על ידי elitkh
זה הרי דבר והיפוכו.
הרי הסברתי שהמומנט הדרוש לסיבוב הגלגל תלוי באופן שיר במסתו של הגלגל. מכאן, שגלגל כבד "מבזבז" מומנט של המנוע, ולא מייצר מומט עבור המנוע.
פרט נוסף, נהיגה ספורטיבית, דורשת הספק ולא מומנט, הרי אנחנו לא גוררים עגלה של סמיטריילר, או מחרשה. ולכן מנועים ספורטיביים מייצרים מעט מאוד מומנט, והרבה הספק. אם המומנט המועט של מנוע ספורטיבי יתבזבז על האצת גלגל התנופה, הרי שלא יישאר מומנט להאצת גלגלי הרכב.
ומדוע לא משפיע גלגל התנופה על ההספק? זאת משום שניגזרתו של ההספק היא העבודה. ואילו העבודה תלוייה בדרך. גלגל הסובב על צירו לא מייצר עבודה מישום שכל נקודה שתיבחרו על ההיקף, תחזור לאותו מקום בדיוק לאחר ביצוע 360 מעלות.
בברכה,
קיד.
נ.ב. אסף שלח את החומר העסיסי בהיזדמנות.
ניפתח דף חדש....
טוב אז תראו מה קרה....
אחד השכנים שלי שכנראה לא אוהב אותי כל כך....
אולי בגלל שכיוונתי את הקרב' מתחת למרפסת שלו...
שפך לי חומר לא מזוהה וחומצתי לתוך מיכל הדלק..
והרס לי את הקרב' המקורי של הסמוראי ...
לכן... לקחתי קרב' ממוסך של חבר שהתברר שהוא של דייהטסו 1.3
עם צ'וק חשמלי ובמצב די חדש
גם של aisin רק שונה קצת בצורה אבל מתאים בול ללא מתאם
שיפצתי אותו ... החלפתי מסננים ורוקנתי את החומצה מהמיכל (שדרך אגב שרפה לי את המצוף)
איך שהרכבתי והנעתי המנוע עמד על אלף סל"ד בדיוק
יום ראשון אני אבדוק לו co ונראה מה מצב אכילת הדלק
הסמוראי מגיב בהרבה יותר טוב מקרב' מקורי
קיד.. מנוע לא מייצר מומנט.. מנוע מייצר הספק(כ"ס) למנוע יש מומנט... שנגזר ממשקל רכיביו (בוכנות טלטלים גלגל תנופה וכד') גודלם והכוח הפועל עליהם.
מה שאמרת דרך אגב מחזק את זה... שרכבי ספורט עובדים על הספקים גבוהים ולא על מומנטים גבוהים וזאת מהסיבה שרכיביהם קלים יותר ומאפשרים להם לפתח מהירות מהר יותר.
שחף
דיזה (איך קוראים לך? ),
תמדוד, עיוני. תמדוד.
בגלל שנראה לי שאתה הולך לשפר עוד הרבה, תעשה ריצה אחת של מדידה שתהיה נתון בסיס, וכל שיפור תוכל למדוד ביחס אליה.
איך למדוד?
- תאוצה בקו ישר 0-400 מטר, בלי להחליף הילוכים (הילוך שני מהתחלה עד הסוף).
- דינמומטר ביתי (יש תוכנות מחשב מצויינות להורדה באינטרנט, שעל ידי הקלטת קובץ WAV של המנוע וניתוחו נותנות לך עקומת מומנט- הספק- סל"ד מדוייקת מאוד)
- דינמומטר אמיתי.
מה שאתה מודד, כמדידת בסיס- תמדוד גם סמוראי סטנדרטי.
אסף.
אהה.. :roll:ציטוט:
נכתב במקור על ידי shawa
מנוע מייצר רק מומנט!
משקל הרכיבים גוזל מומנט מהמנוע לטובת כוח ההתמד :!:
ההספק נובע משילוב מימד הזמן בלבד!!
הלחץ הפועל על שטח הבוכנה, נותן רכיב כוח טהור .
רכיב הכוח על הטלטל לפי אורך הארכובה, נותן מומנט טהור.
מומנט נמדד ביחידותN*M. כוח טהור בניוטוןN. אורך הזרוע (במנועים הוא לפי תלות בקוסינוס זוית הארכובה) במטריםM.
מעבר לכך יש לזכור את הנתונים הבאים: הלחץ הגבוה ביותר על הבוכנה הוא מיד אחרי נמ"ע, אך אז הזרוע שואפת ל-0 (קוסינוס של 90 מעלות). הזרוע הארוכה ביותר היא כאשר הטלטל במאצע הדרך (קוסינוס של 0 מעלות שווה ל-1), אך אז כבר הלחץ בחלל הצילינדר ירד באופן משמעותי.
מכאן שהמומנט של המנוע הוא רכיב קשה לחישוב אך בהחלט ניתן לחיזוי, בהתאם למידותיו הגאומטריות של גל הארכובה.
ואילו ההספק....1HP=75KGF*M/SEC.
שבת שלום
קיד.
עוד קצת בהמשך למה שקיד כתב-
מנוע מייצר מומנט.
הספק= מומנט X סל"ד X קבוע (לא חשוב כמה).
במכוניות ספורט, העלאת ההספק הרבה פעמים מתבצעת על ידי העלאת גרף המומנט לכיוון סל"ד גבוה יותר (השחזת גלגל תנופה, לדוגמה). ואז אותו מומנט בסל"ד גבוה יותר, נותן יותר הספק.
אסף.
אסף...
המדידה של 400 מטר לא תתאים לי כל כך יש לי 215 ויחסי העברה מקוריים האוטו בקושי יזוז בהתחלה אלא אם כן אני יטגן את הקלא'ץ -ואז ההשוואה לסמוראי מקורי לא תהיה נכונה
ואם יש לך לינק של האתר שאני יוכל להוריד את התוכנה למדידת הספק זה יהיה מצויין
בברכה ,
כפיר
כפיר, קבל קישור:
http://www.tweecer.com/StreetDyno/downloads.html
אחרי שאתה מוריד ופותח את התכנה, תקרא טוב את ההסברים. בגדול, אתה צריך לנסוע עם מחשב נייד שיודע להקליט קבצי WAV.
אסף.