יש מתח ביציאה
לדיסק יש ספק משלו
לHUB של קנסינקטון יש ספק משלו
מקלדת ניסיתי הן USB והן PS2 הבאתי הערב דוקינג סטטיישן לארמור
לא יודע עם הדיסק החיצוני SATA כי הוא חתום
Printable View
פשוט וקל
חזרתי מנסיעה עם הגיפ המחשב עבד מעולה עשיתי כיבוי מסודר הורדתי מהתושבת ולקחתי הביתה אחרי כמה שעות שאני לא אכתוב מה עשיתי בהן TMI
חיברתי לאב את הארדיסק החדש מקלדת עכבר וכונן CDROM חיברתי את האב למחשב חיברתי למחשב ספק והדלקתי
המחשב נידלק והופיע מסך שחור עם קן תחתון לבן מהבהב בפינה הימנית שניתקע שם
ניתקתי את ה-HD מהאב וחיכיתי עדיין תקוע
ניתקתי את האב מהארמור עדיין תקוע
כיביתי את הארמור
הדלקתי קיבלתי את המסך שבתמונה
כיביתי הדלקתי כמה פעמים עם האב ובלי לא עזר
חשבץי המחשב נידפק או הדיסק הפנימי
הבאתי את הארמור הנוסף מהמחסן הדלקתי הסוללה היתה מלאה והוא עבד היטב כיביתצי מסודר
פרקתי דיסק הצלבתי בין המחשבים התקול נישאר תקול והשני עלה עם הדיסק מהארמור של הגיפ
כיביתי את הארמור הוצאתי את הדיסק והדלקתי הביוס עלה והגיע הודעה שאין מערכת
כיביתי החזרתי את הדיסק עם המידע הפעלתי המחשב עלה ואז חיברתי לאב
המחשב זיהה את כל האבזרים
הסרתי את תוכנת האקרוניקס 9 כדי להתקין 10 ביקש ריסטרט
עשיתי ריסטרט ואז מסך שחור עם קו תחתון מהבהב כמו בארמור הראשון
זהוא
ומה קורה עם הדוקינג החדש ? הוא מאפשר גישה ?
ראיתי שהוא לא פשוט כמו דוקינג לרכב אלה מערכת בפני עצמה ,או שזה ניראה רק ?
תפרק אחד ונסה לאפס את הלוח.
קרוב לוודאי שיש גאמפר לצורך כך
אחרי לילה שלם של התכתביות עם DRS הלוך ושוב
אחרי שהם הלכו וקנו דיסק דומה חיצוני של סיגייט בניסיון לשחזר את התקלה ללא הצלחה
התשובה שלהם היא שבמצב שהארמור תקוע אין דרך שאני יכול לעשות ריסט לביוס ולהחזיר ההגדרות לדיפולט ולצאת מהמצב הזה!!!
הצעתי להם לשלוח את כל מה שהיה מחובר לארמורים בעת התקיעה ושיבדקו בעצמם מה גרם לה
יכול להיות שלא חיכיתי מספיק כשהופיע החלון השחור עם הקוו התחתון המהבהב למשך דקות ארוכות ואם הייתי מניח לו הוא היה עולה מתי שהוא ומסיים את העלייה של הביוס ובזה שכיביתי אותו במצב הזה אני תקעתי אותו? יכול להיות כבר לא יודע
ממתין לאישור שלהם לשלוח את הארמורים לתיקון מקווה שהברנש לא סיים לעבוד והלך הביתה להיום...
בוקר טוב דינו
אינני יודע באם ה-bios שלך נדפק בכל אופן באם המסך מגיב אפילו עם פינה מהבהבת הרי שהלוח עדיין תקין ,
במידה והביוס היה נדפק המסך לא היה מגיב והיה נותן הודעת נו סיגנל
בכל מקרה אני מאמין שגם בארמור יש גישה לאותו ג'מפר מסוים שמאפס את הביוס
אשמח לנסות לעזור
יוסי
אני לא מבין גדול בארמור, האמת - אני לא מבין בו כלום, אבל אני מניח שהבסיס שלו הוא מחשב רגיל... הייתי מציע לנתק אותו ממתח, לנתק את הבטריה (אם ניתן), ולנתק את הבטריה של ה BIOS/CMOS, זה אמור להחזיר אותו למצב תקין אם הבעיה היא באמת ברמת הביוס...
יש להם נציג בארץ.
מדיאטק מחיפה. חלוצי התעשיה 10.
נסה לבדוק עם היצרן אם במקום לשלוח תוכל לבצע אצלם את התיקון.
נסה לפנות גם למדיאטק ודבר עם אבי בן עטר.
מסור לו ד״ש ממני...
לא בטוח שהם ירצו אבל אם ירצו הם יוכלו להתגבר על זה כנראה...
לכל מי שלא מכיר את המכשיר הזה , ואת קודמו ה XRT, מדובר במחשב מוקשח, עם תקן צבאי מלא [ mil810 ], עם יכולות צלילה, לא רעות [ המכשיר כבר נבדק, גם בצה"ל, עבר ושרד, איפה שאנשים לא ...] שלא לדבר על עבודה בגשם שוטף, כך שמטבעו המכשיר הוא "בלתי פתיח", ונמצא תחת "תת לחץ" . לכן, אין גישה ללוח האם, או לחלקים פנימיים אחרים, למעט, אותם חלקים שמוגדרים replaceable ע"י היצרן, כמו סוללה, ודיסק קשיח.
את אחת הבדיקות, שאפשר להציג בפומבי, ניתן לראות כאן:
http://www.youtube.com/watch?v=4SldabmkRjs
אחרי שתגמור להשמיץ, ותתייאש [ כמו רבים וטובים ] מלקבל טיפול מעבר לים, דבר איתי.
לגמרי במקרה אני עוסק ביבוא של המכשירים הללו מאז שנת 2001 ...
ד"א, אישית, אני משתמש במכשיר כזה מאז 2002, כולל תחנת עגינה ייעודית לרכב, ללא דופי. למעט סוללות שיש להחליף אחת למס' שנים.
וכמו שכתבתי, אנסה לעזור לך.
מצטער...
לדעתי זה רק מחזק שההגדרות בביוס נדפקו בגלל ההתנגשות.
זה משהו שניתן לשחזור, רק צריך למצוא את הגישה לביוס כדי לתקן- כמובן השאלה רק איך...
מה קורה כשמדליקים את המחשב ללא כונן חיצוני בכלל? ניסית?
אולי-אולי ע"י העלאת המערכת ללא כונן קשיח SATA בכלל- למשל DOK עם מ"ה.
לא בטוח אם זה אפשרי- אכבל שווה לנסות.
שווה לחפש חומר טכני על הח%^ הקטן וכן לחפש את הדרך לאפס אותו.
אולי פורומים בחול.
איני יודע כמה DRS רציניים, אבל אם הם כן- מאמין שיש גישה שתוכננה מראש.
אבי היה אצלי לפני יומיים, ניסינו לעלות בלי דיסק פנימי או איתו, מכונן CD USB עם או בלי הדיסק, מ- DOK שלי עם Knoppix (סוג של יוניקס) שעובד על הארמור שלי ... יוק ...
אם יש פתרון בלי לפתוח את הקופסה הוא כנראה יהיה איזשהו צירוף מקשים סמוי או התקן USB שעושה את זה ...
עוד אפשרות: אבי, תנסה לראות אם מופיע משהו בפורט הטורי של הארמור בזמן העלייה, לפעמים משם באה הישועה ... (יש חיבור טורי בקופסת החיבורים החיצונית)
נדב.
חברים יקרים, מראש אומר ואבהיר שאין לי ולו טיפת ניסיון או היכרות עם הארמור או עם קודמיו לסדרה. ובכל זאת אנסה לעזור מניסיון עם מחשבים, גם כאלו בתקנים צבאיים.
נסה להתחבר למחשב עצמו דרך גישת מתכנת, הדרך הכי קלה היא אם יש לו סיריאל פורט נכנס (שוב לא מכיר את המכשיר) במידה וכן וניתן לבצע גישת טכנאי נכנסת תריץ אותו בתור סלייב למחשב אחר רצוי מחשב שאינו בתקנן צבאי, ומומלץ ביותר ללא גישה לרשת\שום אמצעי דיווח אחר. בתקן צבאי יש לרוב יכולות דיווח חוץ בחיבור מיקור חוץ, בעיקר לטובת פריצת חומרה (שזה מה שמעשית אתה עושה. מרגע שיש לך גישת טכנאי אתה צריך להיכנס לביוס - אבל לא בהררצת מערכת אלא בהתקנת תכנות. אני לא מכיר את גירסת הביוס שיש שם אבל לרוב הפקודות הן אות הכונן פעמיים \ ואז BIOSFCONFIG
אם קיבלת איתות רישום של ביוס על המסך של המכשיר אתה מקלי את ההוראה הבאה BIOS000INT
ואז מתקין גירסת ביוס חיצונית שמתאימה ללוח. קשה לי להגיד לך איזה גירסה זו אבל אלו ההוראות לביוס "אזרחי" אני לא יודע אם זה אותו הדבר, אבל הייתי נותן למישהו שהוא מתכנת מחשבים ואפילו מהנדס תוכנה לתת מבט שם כי לפי הבעיה שלך אני מאמין שהביוס הכניס את עצמו לסוג של לופ איפוס או טעינת פרוטוקול 0 שזה אומר 0 ניהול רכיבים ללא הרצת מערכת ביוס (basic initial operating system( כנראה איזה סוג של פרוטוקול אבטחה מאוד "טיפש" אבל יעיל נגד פריצה למערכת צבאית, מסוג הדברים שבשטח לא ינסו לפתור, ואיש מקצוע יבזבז המון ניסיונות לפרוץ וכנראה ינסה גישה אלימה ללוח האם, שלפי דבריך אני מבין שתשבית סופית את המכשיר?
בכל מקרה מקווה שעזרתי ומבקש שתעדכן, מעניין מאוד מה התקלה שנוצרה שם, ולו רק בגלל התקנים ההזויים של מערכת מיועדת צבא שכזו
הלכת קצת רחוק, לא יודע לגבי כל הלוחות של היום.. אבל במחשבים בני 3-4 שנים וגם חלק מהמחשבים החדשים עדיין מגיעים עם בטריה כזו - מכל היצרנים, INTEL, ASUS וכו'.
נ.ב - קנופיקס היא סוג של LIVECD מבוססת לינוקס, לא יוניקס.
אבל מה זה משנה, ככה או ככה זה לא עוזר לבחור להתקדם עם התקלה שלו
הביוס הוא AMIBIOS בגרסה מיוחדת לארמור אני לא מצאתי ברשת ולא במניוא שם מידע לגביו
הסיכום עם DRS שאני שולח להם את שני הארמורים מינוס הסוללות ואת כל סביבת העבודה כולל הדיסק החיצוני החדש המקלדת הצורב ה-USB HUB וכל מה שהיה מחובר אליו
ינסו לשחזר התקלה זה מעניין אותם.... ניסו לשחזר עם דיסק שקנו אבל התקלה לא חזרה אצלם
אותי מעניין למה זה קרה והאם אפשר לצאת מזה באמצעים רגילים שהם לא פטיש ומטען גור
אתמןל הייה יום מעניין מצאתי שתי חברות שהיו נציגות DRS בעבר לאחת מהן מעבדה של תיקונים בארץ המסוגלת לפתוח לתמוך ב-XRT הסוכן השני היה שולח את המחשבים לתיקון במרכז השרות של DRS באנגליה
מצאתי חברה בארה"ב שהיא דילר של DRS שיש להם מעבדת שרות לארמורים
איך אורזים עכשיו את האמורים למשלוחה?? הדרך האלגנטית היא לשים את שניהם במזוודת פליקן אטומה ומשוריינת רק הבעיה היא שהמזוודה לבד שוקלת המון...
ראשית, שמח שכנראה העיניינים מסתדרים לטובה.
אורזים בקרטון גדול, עוטפים כול אחד מהארמורים והציוד הנלווה בפצפץ עבה.
אחד אחד מכניסים לקרטון ומקפידים על פיזור קלקר גרוס עבה בין ציוד לציוד ובמרווחים לאריזת הקרטון.
מבחוץ מדביקים מדבקות בעברית ובאנגלית , "זהירות ציוד שביר".
בהצלחה
רענן