תגובה להודעה: סקר שוק- למי יש טלפון חכם?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
1. אין לי.
2. למה זה טוב?
3. זה יודע איך לא להשרט כדי שניתן יהיה לראות את המסך? (ולכן אני עדיין עם פליפ).
3.5 איזה קפה זה יודע להכין?
:)
3. כן
<object width="640" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/3jDRX1HPzKU&hl=en_US&feature=player_embe dded&version=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/3jDRX1HPzKU&hl=en_US&feature=player_embe dded&version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></embed></object>
3.5 אוטוטו, וגם עוד כמה דברים...
<object width="640" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/1-v8c7J1xCw&hl=en_US&feature=player_embedd ed&version=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/1-v8c7J1xCw&hl=en_US&feature=player_embedd ed&version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></embed></object>
סמסונג אומניה בן שנתיים. עושה כל מה שאני צריך ממנו (משרד נייד + ניווט),
אבל איטיייייי.....
חבילת גלישה של 30MB מספיקה לי בול לסנכרון מול השרת + ניווט וקצת גוגל.
שוקל להחליף לאייפון.
אני חושב שסמארטפון זו פשוט מחלה של גברים....
כמו ג'יפים אבל זול יותר (אם אתה לא משדרג פעם ב-3 חודשים....)
לכן אני גם חושב שאייפון זה לא ממש סמארטפון - אין עם מה להתעסק, זה עובד וזהו...
ובגלל זה אני עם ווינדוס 6.5 ולנדרובר דיפנדר. אם אני לא מתעסק עם אחד אז אני מתעסק עם השני...
שמיל הוא דוגמה נהדרת
"מי צריך את זה"
התשובה בנויה בגוף השאלה
כול עוד לא תנסה לא תבין, אחרי שתנסה לא תבין איך חיית בלי זה, כמו שאחרים כבר כתבו.....
זה הכול בגישה, אתה רואה את זה כטלפון עם צעצועים WRONG ANSWER!
זה לא טלפון, זה מכשיר שלגמרה במקרה אפשר לנהל ממנו שיחות טלפון
מה הוא יודע לעשות חוץ מזה?
כול מה שאתה רוצה שהוא יעשה (תלוי כמובן בעומק הכיס והרצון ללמוד)
אז למה באמת זה טוב?
אני אתחיל את הרשימה, אתם מוזמנים להוסיף:
1. מחשב נייד
2.מצלמה
3 מצלמת וידאו
4 נגן מוזיקה
5 נגן וידאו
6 פנס
7. GPS
8.מילון
9.אנציקלופדיה
10. סורק באר קוד
11.כלי תקשורת
12.יומן
13.פלס
14.ספריה לספרים מסמכים מוזיקה סרטים יו ניים יט
15. מחשבון מדעי
16. משחק וידאו
התעייפתי.......תמשיכו
הטלפון של העבודה... חכם? יותר ממני. בלקברי שאומרים שהוא המילה האחרונה. המון כפתורים.
הטלפון של סוף שבוע... מוטורולה קטן, חצי מוקשח, טיפש, עובד.
אסף.
אני משתמש בטלפון של נוקיה "טיפש " , ובמחשב כף יד של מיו ( שכולל GPS ) .
הנוקיה סוס עבודה , נופל בעבודה יום יום וחי כדי לספר , ללא חיבור לאינטרנט ללא תשלום וללא התחייבות כמובן .
את המיו הראשון קניתי לפני 4 שנים , לפני שנתיים השארתי אותו ברכב -שברו את החלון ולקחו אותו במצב מצויין . השני נקנה בפחות מ1000 ש"ח ועד היום אצלי , הGPS שלו בין המדוייקים ביותר שראיתי .
טובים השניים מן האחד ! :p
לי יש V-3 כבר כמה שנים וגם את זה קיבלתי חלופי כי נגמר להם שירות החלפים למכשיר הקודם שהיה ברשותי וזה מספיק לי, תודה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
שמיל הוא דוגמה נהדרת
"מי צריך את זה"
התשובה בנויה בגוף השאלה
כול עוד לא תנסה לא תבין, אחרי שתנסה לא תבין איך חיית בלי זה, כמו שאחרים כבר כתבו.....
זה הכול בגישה, אתה רואה את זה כטלפון עם צעצועים WRONG ANSWER!
זה לא טלפון, זה מכשיר שלגמרה במקרה אפשר לנהל ממנו שיחות טלפון
מה הוא יודע לעשות חוץ מזה?
כול מה שאתה רוצה שהוא יעשה (תלוי כמובן בעומק הכיס והרצון ללמוד)
אז למה באמת זה טוב?
אני אתחיל את הרשימה, אתם מוזמנים להוסיף:
1. מחשב נייד יש לי, נייד אמיתי עם מקלדת
2.מצלמה יש לי, גם בטלפון הטיפש
3 מצלמת וידאו יש בטלפון הטיפש
4 נגן מוזיקה יש בטלפון הטיפש
5 נגן וידאו כנ"ל
6 פנס נו באמת
7. GPS הלו, זה ישראל? בחו"ל יש ברכב השכור או נהג המונית
8.מילון למה אני צריך את זה?
9.אנציקלופדיה כנ"ל
10. סורק באר קוד איך אפשר לחיות בלי זה...
11.כלי תקשורת כמו כל טלפון טיפש
12.יומן יש, כזה שכותבים בו עם עט...
13.פלס וואו!!
14.ספריה לספרים מסמכים מוזיקה סרטים יו ניים יט בשביל זה יש מחשב נייד
15. מחשבון מדעי בילט אין במחשב הנייד.
16. משחק וידאו למי יש זמן לזה
התעייפתי.......תמשיכו
מי שם את כל הביצים בסל אחד?
טלפון טיפש, LG משהו, צולל, שוחה, צונח צניחה חופשית, משחק לילדה בת השנה, נגן מוזיקה בזמן רכיבה עם אזנייה, מצלמה לזמן חירום. אין אינטרנט, אין GPS אין יומן.
אחרי שכוייסתי בחו"ל ובבת אחת איבדתי קשר עם העולם החיצון, את לוח הזמנים שלי, את כל כתובות המייל והטלפון הפנמתי שטכנולוגיה כזאת זה נחמד למי שיש זמן למשחקים וצעצועים. אז אולי אני לא מספיק לשלוח מייל ברגע שהתקבל, אבל כשאני עובד אני עובד עם מחשב נייד נוח. כשאני לא עובד, שייזדיינו בסבלנות עד שאפתח את המחשב. לא מעדכן סטטוס פייסבוק (גם כי לא רשום שם) לא מצייץ, לא מתקשר בסקייפ.
לא יודע איך, אבל אני מסתדר בלי פלס בנייד....
המשעשע הוא שעוד כמה שנים כולכם תסתכלו אחורה במבוכה, על איך הייתם מגוחכים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
coas
מי שם את כל הביצים בסל אחד?
טלפון טיפש, LG משהו, צולל, שוחה, צונח צניחה חופשית, משחק לילדה בת השנה, נגן מוזיקה בזמן רכיבה עם אזנייה, מצלמה לזמן חירום. אין אינטרנט, אין GPS אין יומן.
אחרי שכוייסתי בחו"ל ובבת אחת איבדתי קשר עם העולם החיצון, את לוח הזמנים שלי, את כל כתובות המייל והטלפון הפנמתי שטכנולוגיה כזאת זה נחמד למי שיש זמן למשחקים וצעצועים. אז אולי אני לא מספיק לשלוח מייל ברגע שהתקבל, אבל כשאני עובד אני עובד עם מחשב נייד נוח. כשאני לא עובד, שייזדיינו בסבלנות עד שאפתח את המחשב. לא מעדכן סטטוס פייסבוק (גם כי לא רשום שם) לא מצייץ, לא מתקשר בסקייפ.
לא יודע איך, אבל אני מסתדר בלי פלס בנייד....
המשעשע הוא שעוד כמה שנים כולכם תסתכלו אחורה במבוכה, על איך הייתם מגוחכים.
+1.
יש לי נוקיה 3120C. גרוטאה. מצלמה איומה, איכות שמע מזעזעת. דור 3 עם אינטרנט שכמו כמעט כולם גם אני לא משתמש בו אבל כן משלם עליו... מכשיר טיפש ומגעיל, אבל עובד. תמיד. סמארטפון משוכלל יחזיק מעמד אצלי בערך שעה-שעתיים לפני שמשהו רע יקרה לו.
אני צריך טלפון בשביל לדבר. לא יותר. לפעמים בשביל שיעיר אותי בבוקר. תזכורות? פגישות? יש לי יומן ולוח שנה של פעם. מנייר.
ג'ו, את דעתי על הצעצועים המיותרים האלה אתה יודע:
לא נחוצים, לא אמינים, לא מהימנים.
אני רואה מסביבי אנשים עם סמארטפונים - מסתובבים כמו זומבים, מחפשים אפליקציות כדי לתקשר זה עם זה, מה שפעם היו עושים בשיחה פשוטה פנים אל פנים, היום אנשים שיושבים בשני משרדים סמוכים על אותו מסדרון לא קמים מהכיסא כדי להחליף ביניהם מילה אלא מצייצים או השד יודע מה... כל הזמן משחקים בדרעק זה כי שילמו עליו כל כך הרבה - אז מוכרחים לעשות עם זה משהו ולהצדיק את ההוצאה.
אני, יש לי חיים מעבר להתעסקות הבלתי פוסקת בגאדג'ט המפוקפק הזה. למעשה, אפילו שונא את זה. אולי פעם אני אתפתה. היום לא. וגם מחר לא.
לא יודע אם השרשור הזה הוא המקום והזמן (תמחקו אם לא) אבל יש למישהו ניסיון עם הדבר הזה:
sonim xp3 quest pro
וכמה יעלה להביא אותו לארץ?
Nash
הכל תלוי בעבודה.
נכון שזה נחמד שהוא מעיין לדרמן אלקטרוני אבל קודם כל הוא צריך להיות טלפון.
מסתבר שמרבית המכשירים הללו הם קצת עדינים ולחיצה קלה על המסך וזהו, שלא לדבר על מים.
וכשאני צריך להזמין את הוטרינר בדחיפות והופ המסך שבור זה ממש לא משנה מה הוא יודע לעשות,
כי את ספר הטלפונים אני כבר לא יכול לראות. (דוגמא אמיתית).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
+1.
יש לי נוקיה 3120C. גרוטאה. מצלמה איומה, איכות שמע מזעזעת. דור 3 עם אינטרנט שכמו כמעט כולם גם אני לא משתמש בו אבל כן משלם עליו... מכשיר טיפש ומגעיל, אבל עובד. תמיד. סמארטפון משוכלל יחזיק מעמד אצלי בערך שעה-שעתיים לפני שמשהו רע יקרה לו.
אני צריך טלפון בשביל לדבר. לא יותר. לפעמים בשביל שיעיר אותי בבוקר. תזכורות? פגישות? יש לי יומן ולוח שנה של פעם. מנייר.
ג'ו, את דעתי על הצעצועים המיותרים האלה אתה יודע:
לא נחוצים, לא אמינים, לא מהימנים.
אני רואה מסביבי אנשים עם סמארטפונים - מסתובבים כמו זומבים, מחפשים אפליקציות כדי לתקשר זה עם זה, מה שפעם היו עושים בשיחה פשוטה פנים אל פנים, היום אנשים שיושבים בשני משרדים סמוכים על אותו מסדרון לא קמים מהכיסא כדי להחליף ביניהם מילה אלא מצייצים או השד יודע מה... כל הזמן משחקים בדרעק זה כי שילמו עליו כל כך הרבה - אז מוכרחים לעשות עם זה משהו ולהצדיק את ההוצאה.
אני, יש לי חיים מעבר להתעסקות הבלתי פוסקת בגאדג'ט המפוקפק הזה. למעשה, אפילו שונא את זה. אולי פעם אני אתפתה. היום לא. וגם מחר לא.
מסכים עם חלק מהתיאורים , לא עם המסקנות.
סמראטפון זה כלי רב תכליתי יותר מסלולרי טיפש, זה שיש לא מעט בעלים טיפשים של טלפונים חכמים לא פוסל את המכשיר , רק את בעליו, או יותר נכון זן ספציפי ודי המוני של בעליו, מנגד קיימים משתמשים מתוחכמים המנצלים את יכולת המכשיר ביעילות לניצול מיטבי של זמנם וכספם
או לתקשר בארץ עם שפה זרה
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Znffg_G65ek?fs=1&hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Znffg_G65ek?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/LqdpWNSvf0A?fs=1&hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/LqdpWNSvf0A?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
אין לי פלאפון עדיין בכלל משום סוג... לא קניתי עד היום.
אחרי יותר מ10 שנים של עבודה בתעשיית ההי-טק.
יש עוד מישהו מוזר כזה כאן ?
אולי בסוף אני אשבר בגלל הדאגה לילד בגן.
אם אקנה , ניראה לי שעדיף משהו חזק ישן ועובד , שלא נורא אם יאבד , אבל זה בטח לא השיקולים של כל אחד.
שימי, אתה רומז משהו?
אני לא מכיר אפילו בנאדם אחד שבאמת צריך סמארטפון.
תגידל י בעצמך? אתה באמת צריך את גרוטאת ה-ZX16V שדחסנו איכשהו לתוך החצר שלך?
מה פתאום. אתה לא צריך. אבל אתה אוהב ורוצה. זה העניין.
אני באמת צריך ג'יפ? הרי 90% מהזמן הוא נוסע על הכביש, בתוך העיר, חשוף לפגיעתם הרעה של שוטרים וגנבים, זולל דלק, לא הכי נוח.... הכי כלכלי היה להחזיק איזה קורולה ופעם בחודשיים לשכור טנדר 4X4 ולנסוע לטייל... אבל אני אוהב ורוצה ג'יפ. בשביל אותם 10% מהזמן שהוא כן מסב לי הנאה ונחת, אני מחזיק אותו. כל עוד אני יכול - זה מה יהיה.
ככה גם סמארטפון. בדרך כלל (אם אתה לא איזה איש עסקים סופר-עסוק) זה גאדג'ט שאתה קונה כי אתה אוהב ורוצה, לא כי אתה צריך.
בטח שיש לו המון יכולות, וברור שרוב משתמשיו לא מנצלים אפילו עשירית מהן.
אני לא מחפש את היכולות הללו ומבחינתי הוא סתם צעצוע.
אז אני לא אוהב ולא רוצה. לא סמארטפון ולא אייפד ולא נגן MP3/4 ולא שום גאדג'ט מטופש אחר, ולכן לא משקיע שקל בזה, כי אני ממש לא צריך את זה ואת היכולות של זה, וממש לא מנסה לעשות רושם על אף אחד שבכיס שלי נמצא המכשיר שהוא המילה האחרונה (נכון לאותו רגע.... בעוד חמש דקות הוא כבר יהיה מיושן וחובב הגאדג'טים לא ידע את נפשו מרוב אכזבה).
מה אני כן צריך? מכשיר טלפון בסיסי אמין. להבדיל ממכוניות, שם אני מחפש הנאות וריגושים - טלפון בשבילי הוא רק מכשיר. לכן אני רוצה אמינות לפני הכל. כי הוא לפעמים יחטוף מכה פה, מכה שם. ייפול לפעמים על ריצפה מברזל, של ג'יפ. על אבן.
אני דורש ממנו להיות קודם כל טלפון: קליטה טובה במקסימום איזורים, איכות שמע טובה.
אני צריך שיכיל ספר טלפונים ענק כי אני שם עליו מעל 1000 מספרי טלפון שכולם חשובים.
מצלמה בסיסית לשעת חירום זה באמת טוב.
לא צריך אינטרנט בטלפון בכלל. לא משתמש בזה. אבל דור 3 כופה את זה עלי.
רדיו זה נחמד וטוב.
לא צריך שינגן לי כל מיני קבצי מוסיקה. בשביל זה יש מחשב ומערכת בבית ובכל מכונית מודרנית כבר יש רדיו שקורא קבצי MP3.
ושוב - שיהיה אמין, כי אני לא רוצה להגיע למרכזי התשת הלקוחות. כי זמני יקר, והפתיל שלי קצר.
הסיכוי שסמארטפון כלשהו יצטרך לבקר במעבדות של מרכזי התשת הלקוחות הוא גבוה בהרבה מאשר במכשיר פשוט וטיפש.
HTC Desire מבוסס אנדרואיד כמובן, מספר חודשים איתו.
זה מסוג הדברים שאתה לא באמת מרגיש שחסר לך משהו עד שיש לך ואז אתה לא מבין איך אפשר בלעדיו...
להערכתי, עוד מספר שנים כל המכשירים הסלולריים יהיו סמרטפון כזה או אחר כמו שהיום כל המכשירים הם עם מצלמה כסטנדרט.
יש בבית אייפון 4 ובלקברי טורץ'
יש גם נקסוס S אבל הוא חדש מכדי להביע דעה
גם אני חיפשתי משהו לדיבור אבל בפועל משתמש המון בוידאו ברמת HD והעלאה ליו טיוב, בסקייפ ואפליקציות ובדואל.
אני אוהב את הטורץ' אבל האייפון מכונת גלישה מדהימה ומלא אפשרויות ממכשיר MP3 ועד אפליקציית blech contest. וזה מבלי להתייחס למה שלא רלבנטי בישראל - netflix וגם ממשק ישיר עם APPLETV :p
אין לי ספק שתוך זמן קצר, לדעתי מדובר בשנה-שנתיים אולי פחות, עולם ה PCשאנו מכירים ישתנה ללא הכר.
כל הסימנים מעידים על כך, יש כבר ניצנים שהופיעו בסוף השנה האחרונה ובתחילת החדשה:
בתערוכת CES האחרונה מוטורולה כבר הפעילה לפטופ טיפש ללא מעבד היישר מסמרטפון נתקע.
סמרטפון עם 2 ליבות כבר הופיע ב LG, עד סוף השנה יהיו מעבדי סמרטפונים (פריסקייל) גם עם 4 ליבות.
כבר היום הנוקיה N8 מסוגל להזרים סרטי HD למסך דרך חיבור HDMI ובעצם לתפקד כסטרימר הקטן בעולם.
עוד כוח עיבוד, עוד תוספת זכרון ואנו כבר בטריטורייה שהייתה שייכת ל PC מלפני שנתיים-שנה והכל במכשיר שנכנס לכיס.
סמרטפון ישאר כשם מסיבות היסטוריות, תכל'ס מדובר בתחליף קומפקטי ביותר למחשב, ואני מנחש שעבור רבים הוא יהיה גם היחיד ובתוספת אמצעי קלט פלט (מקלדת, עכבר מסך בגודל מלא בבית )
הקופסה הגדולה שפעם קראנו לה PC תעלם מרוב שולחנות העבודה.
בלקברי כבר 3 שנים,אותי מעניין בעיקר קבלת מיילים ושליחה,גלישה הפסקתי לנסות מזמן למרות שאני משלם-הייתי מחליף את כל שאר האפליקציות בפותחן בירה יעודי-אז זה באמת היה סמארטפון.
דרור הראל
שכחתם לציין שטלפון חכם חוסך בחשבון הסלולאר החודשי ! במיוחד אייפון, ובקרוב אחרים נוספים כגון אנדרואיד.
אני מדבר על אפליקציות סמס חינמיות כגון Whatsapp (שאגב זמינה לכל הפלטפורמות אפילו לנוקיה סימביאן) ו Viber שמאפשרת שיחות חינם על גבי הרשת ללא סירבול מיותר דוגמת סקייפ.
הטלפון החכם חוסך גם בעלויות רכישת מכשירים משלימים כגון גי פי אס, נגן MP3 ואפילו מצלמה.
לאחרונה יצאו תוכנות נווט שטח מדהימות לאייפון (TOPOMAP) שמורידות את הצורך ברכישת מכשיר או מחשב נווט.
אז כן, מעבר לאפליקציות והיכולות הטלפון החכם חוסך בהוצאות השוטפות.
זה בתנאי שגם המשתמש צרכן חכם :-)