תגובה להודעה: שאלה בנושא תקנות תעבורה - חגורות בטיחות
יונתן, למען הדיוק - 69 ולא 67 לענין מושבים קדמיים, ב87 נוספה הדרישה גם לאחוריים.
עומרי:
בגדול, וללא כניסה לדקויות ומתוך תקנה 364א, משנת 87 בכל מושבי הרכב, חגורות 3 נקודות נצמדות; חגורת מתניים ברכב המסיע יותר משני נוסעים במושב הקדמי או האחורי.
חנן ומיכה:
ההוראה, כפי שציין ניר ובצדק היא:
83ב. (א) לא ינהג אדם ולא יסע ברכב מן הסוגים האמורים בתקנה 364א או בכל רכב שבו מותקנות חגורות בטיחות אלא אם כן הנוהג והנוסעים בו חגורים בחגורת בטיחות או רתומים במושב בטיחות או במושב מגביה כאמור בתקנה 83א, לפי הענין.
(ב) הוראות תקנת משנה (א) יחולו על הנוסעים ברכב כמספר החגורות המותקנות בו.
מכאן ועד להבנה שלכם, המרחק גדול, שכן 83ב מפנה ל-364 א.
ההבנה שלכם נכונה, אולי ובצמצום, לכלי רכב שמועד ייצורם עד תחילת שנות השמונים. וגם "נכונות" זו, ככל הנראה אינה לוקחת, אלא שלשם כך יידרש לי זמן, שלא עומד לרשותי בשפע...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
יונתן ב87 נוספה הדרישה גם לאחוריים.
זה מה שזכרתי. הנחתי שאתה מתייחס רק לאחוריים ובגלל זה השנה שציינת נראתה לי מוזרה.
תודה על ההבהרה והבאת הנתונים.
שמיל, לא מדובר בהבנה או בנסיון שלי לפרש את החוק. זה פשוט המצב בפועל, למיטב ידיעתי ומדובר כמובן גם על כלי רכב חדשים, אחרת לא הייתי טורח לכתוב על זה לניר.
קראתי את כל השרשור ב-CF.
צר לי, לא קונה את הפרשנות הזו, ולא מוכן להעמיד אותה למבחן בימ"ש.
מכאן - הבאתי את מיטב דעתי המקצועית, ואיש הישר בעיניו יעשה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מסוג הניירות ששווה להשאיר בתא הכפפות- ליום שנזדקק להסביר משהו לשוטר....
אחלה חנן, תודה
גם אני שמעתי על האפשרות הזאת ולצערי יצא לי גם לנצל אותה..., אין לי ספק שזה לא בטיחותי ועדיף להימנע מכך. בכל מקרה, בשבת קבלתי דו"ח על כך כאשר הסעתי 4 ילדים ממג'דל שמס לחרמון ואחד לא היה חגור (אכלנו למטה והתפצלנו , מה לא עושים כדי לחסוך 20 ש"ח על דלק בימינו...), למרות שטענתי בפני השוטר שהדבר מותר בחוק - הוא החליט לרשום בכל זאת. זה אגב לא היה שוטר תנועה מנוסה - הוא די היסס כשהראיתי לו שככה רשום גם בתקנה שבפנקס שלו, הוא גם לא הסכים שאשאיר אצלו את אחד הילדים וטען שיש לו מספיק משלו...
בכל מקרה הגשתי ערעור וצירפתי את הממצאים הנ"ל, או שיעבוד , או שמגיע לי...
ניר, נראה לי שאין צורך להגיד ש"מגיע לך" בלי קשר אם כן או לא יעבוד... על נושא החשיבות של חגירת חגורת בטיחות יש הסכמה כמעט גורפת באתר, ולכן מיותר יהיה "להטיף" בנושא.
מה שכן, אספר מנסיוני על חשיבות החגורה:
בעוונותי בתור נער מתבגר התנדבתי במד"א. הנסיעה ה"מבצעית" הראשונה שלי הייתה לתאונת דרכים.
הגענו לרכב על כביש סומך-המוביל, הרכב היה פגוע רק במעט בחלקו הקדמי וכל האנשים נראו על פניו בריאים ושלמים. במד"א נהגנו לקרא לזה "תאונת ביטוח". אלא שלא...
ברכב נסעו מאחורה 4 אנשים, כאשר הרביעי היה ילד בן 3 שישב על ברכי האם (שלא הייתה חגורה).
בזמן התאונה, הילד הועף על הכיסא הקדמי, וכמובן שהאם מיד אחריו. הילד ספג את המכה של עצמו ואת זו של האם.
כפי שציינתי, לאף אחד ברכב לא קרה כלום.
חוץ מהילד שהיה עם פגיעת ראש קשה מאד!!!.... :-(
מאז אין מצב שמישהו ברכב שלי יסע לא חגור.
שמיל, תקנה 364א היא תקנה המחייבת יבואני רכב, 83 ב' מפנה לסעיף זה אבל לא רק.
חוסר ציון מס' המושבים ברשיון תמוה בעיניי ונראה שבא כדי להוות פירצה בחוק.
בכלל מעצבן אותי שהשפה בה משתמשים כדי לתקן תקנות וחוקים היא לא חד משמעית - זה נעשה ביד מכוון כדי לייצר פרנסה למשפטנים.
אם אקבל תשובה חיובית - זה יעיד על כך שבמתנ"א מודעים לפרצה. אעדכן על כך.
בכל מקרה לא לחגור זה מסוכן, הייתי מעדיף שהחוק לא יתיר זאת. לצערי הילדים שלי לא ממושמעים בלי שום קשר וקשה לי לכפות עליהם תו"כ נסיעה לחגור כמו שצריך ולשבת ישר, אם השוטר היה בודק יותר לעומק היה מגלה עוד מחדל או שניים, בחיי שהייתי משאיר לו אותם...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
מסוג הניירות ששווה להשאיר בתא הכפפות- ליום שנזדקק להסביר משהו לשוטר....
לא. פשוט לא נוסעים בלי שכולם חגורים. מאיפה הבאת את היציאה הזאת ???
לניר: קשה לכפות בזמן נסיעה ??? מי בכלל מתחיל לנסוע מילימטר לפני שכולם חגורים ???
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
לא. פשוט לא נוסעים בלי שכולם חגורים. מאיפה הבאת את היציאה הזאת ???
לניר: קשה לכפות בזמן נסיעה ??? מי בכלל מתחיל לנסוע מילימטר לפני שכולם חגורים ???
2003 למיטב זכרוני. אוגוסט, שיא החום.
באמצע שומקום אני מוצא זוג מטיילים שהתברברו.
לי באוטו אין מקומות פנויים.
לשיטתך- אני משאיר אותם שם להיות מזון לנשרים- כי " פשוט לא נוסעים בלי שכולם חגורים".
כמובן שזה לא קרה, הוצאתי אותם והבאתי עד סורוקה בב"ש.
השוטר הנכבד שעצר אותי לא אהב את זה- אבל גם לא הסכים לפנות אותם בעצמו.
אז היו לי תעודות שהיום כבר אין לי......
כעיקרון כמובן שאתה צודק.
אבל החיים זה לא הפרסומות של גלגלץ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
לשיטתך- אני משאיר אותם שם להיות מזון לנשרים- כי " פשוט לא נוסעים בלי שכולם חגורים".
כמובן שזה לא קרה, הוצאתי אותם והבאתי עד סורוקה בב"ש.
אז מה, אתה מחפש את המקרה הקיצוני (מאוד) כדי להתנגח סתם ? דובר למעלה על להסיע 4 ילדים למג'דל שמס כדי לחסוך 20 ש"ח ...
לשיטתי, אגב, גם במקרה הקיצוני הזה הייתי מנסה לתאם אמבולנס שיחכה לי ביציאה לכביש - הוא גם ידע לטפל בהם יותר טוב ממני, או אולי משאיר איתם אנשים ומים ודואג להביא את הפרמדיקים אליהם, ברור שהצלת חיים היא ערך עליון. לא בזה עוסק השרשור.
תגובה: תגובה להודעה: שאלה בנושא תקנות תעבורה - חגורות בטיחות
עדכון -
הגשתי ערעור וצירפתי את המסמך מהמועצה לבטיחות בדרכים -
התובע המשטרתי לא קיבל את הערעור - כלומר זה לא עניין טריוויאלי ואין להם הנחייה מפורשת להתעלם ממצב כזה,
אני יכול להמשיך ולחפור בזה, אפנה לייעוץ של עו"ד מנוסה לתחום זה ונראה מה הלאה.
תגובה: שאלה בנושא תקנות תעבורה - חגורות בטיחות
ניר,
זה הבעיה כשיש חוק שבוחר את מי לאכוף,
אני לא רוצה להפוך את השרשור לירידה על"מלא את החסר"
אבל,
יש לך הרבה חוקים שהאפליקציה של ה"חוק" רק תקפה למגזר מסויים של האוכלוסיה, ויש כמויות אדירות של חוקים כאלה.
זה קורה בגלל שהחוקים הם לא יבשים, משאירים את החלטת האכיפה לשוטר, בא לו- יש דו'ח, לא בא לו (אתה לובש כיפה, צ'אדור, כאפייה וכולו)- אין דו'ח
ורק כדי לשעשע אותך שמע סיפור
בשנות ה20 וה30 היה שודד בנקים מפורסם בשם וילי סאטון, שדד מעל ל2 מליון$ דאז, ודאז, הדולר היה שווווה משהו (קריא, המון כסף לא כמו היום)
קיצר, כשנתפס שאלו אותו למה הוא שודד בנקים, התשובה היתה (אתה מוכן?)
That's where the money is!
עכשיו אתה מבין למה קיבלת דו'ח, ולמה כול הנסיונות לצאת ממנו יהיו בזבוז זמן?
תגובה: שאלה בנושא תקנות תעבורה - חגורות בטיחות
כמו שאמרתי, ניר, הפרשנות הזו נראתה לי כבר אז כאחת שלא מחזיקה מים.
אם תצליח לצאת זכאי, זה יהווה תקדים מעניין.
תגובה: תגובה להודעה: שאלה בנושא תקנות תעבורה - חגורות בטיחות
שמיל, לא צריך ללכת כ"כ רחוק, הרשיון שלי לא בסכנה או משהו וברור שכל צעד נוסף שלי יהיה הרבה יותר יקר מתשלום הדו"ח.
אם אקבל תשובת מומחה ברורה - זה יהיה מספק מבחינתי