איזה תותח! היה תענוג לנסוע מאחוריך עד ירושלים! (אני בפורד פוקוס האפור).
Printable View
כנראה שהמסר לא נקלט עדיין.... או שבירושלים חושבים שמי שעולה לירושלים ברכב נהנה לשרוף דלק על המאבק.....
מתי השיירה הבאה?
סתם רעיון למה לא לארגן את השיירה לתל אביב על הבוקר וליצור פקק עד הערב אמנם לא נעים לאף אחד אבל ככה זה ייתן סיקור תיקשורתי גדול יותר ואני מאמין שאחרי דבר כזה הם יהיו חייבים לתת מענה כלשהו הרי יכול להיות שב"מקרה" הרבה אנשים החליטו להגיע לתל אביב ל"סידורים" כמה ימים ברצף והמישטרה לא יכולה לדעת מי לעבודה מי לסידורים ומי להפגנה בלי שלטים רק רכבים שוב סתם רעיון ....
מור
רציתם מענה ?
קיבלתם-
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1211495.html
שימו לב:
המארגנים מבקשים, ובצדק, לא לעבור על החוק. המחאו תהללו הן חוקיות ומאושרות, אבל חסימות כבישים ועצירות לעולם לא יקבלו את אישור המשטרע.
כדאי שתחרקו שיניים ותשנסו מותניים - כי עוד פחות משבוע, בלילה שלפני ה-1 לפברואר, הדלק עולה בעוד 13 אגורות.
שלא תגידו שלא ידעתם. כל עוד ההפגנות והמחאות יהיו קטנות ומנומסות ורפות - ימשיכו לדרוך עלינו.
השיירה כשלעצמה היתה מרשימה למדי.
לאורך כל הדרך קיבלנו צפירות הזדהות מנהגים/ות שאינם חלק מהשיירה.
אלא מאי? במקום הכינוס בירושלים, מול משרד האוצר, התברר כי מאחורי השיירה המפוארת עומד קומץ מפגינים ...
חבל ומאכזב.
לתומי סברתי כי נושא כזה, בעל מכנה משותף להמונים, יוציא יותר מאדישותם.
דובר גם על מפגינים נוספים רבים שאינם חלק מהשיירה אולם כן יצטרפו להפגנה בירושלים. לא הבחנתי בנוכחותם ...
מכל מקום, מגיעה תודה והערכה למארגנים ולאלו שבכל זאת עשו המאמץ ונטלו חלק.
ואם לראות את חצי הכוס המלאה, אז בשיירה זו היתה השתתפות משמעותית רבה יותר מקודמתה, ועפ"י החדשות האחרונות על התייקרות נוספת קרובה, יש סיכוי ... :cry:
אפרופו תל אביב, הועלה רעיון לשיירת "בימבות" בתל אביב ... גם ימשוך את תשומת הלב הראויה וגם כי זה מה שהציבור יכול להרשות לעצמו במחירי הדלק הנוכחיים, ובטח אלו המתוכננים ...
מה דעתכם?
אייל
תודה לכל מי שהגיע , אתם גדולים !
פשוט גרעין מנצח של אנשים .
מאוד ריגש אותי אדם אחד שהגיע עם שני ילדיו ממטולה , לדבריו הוא הגיע ע"מ להביע מחאה על מחירי הדלק + שיעור באזרחות לילדיו .
כמו שנאמר גם חברי כנסת הגיעו והמחאה מתחילה לקבל הד , אבל כלום לא יקרה אם לא יסחפו אנשים נוספים לעניין .
נכון , לכל אחד יש את החבילה שלו וקורה הרבה פעמים שדווקא באותו יום לא מסתדר להגיע , אבל צריך לצאת מהשאננות ולהבין שאם אנחנו לא נקום ו"נעצור את העולם " ליום אחד אף אחד לא יעשה זאת בשבילנו .
רבים מאיתנו נוסעים על רכבי ליסינג ולא ממש אכפת ממחיר הדלק , צריך לזכור שמחיר הדלק מעלה את מחירי כל מוצרי הצריכה כמעט ( ההובלה מתייקרת ) .
אז כמובן שתהיה פעם הבאה ונקווה לראות את כולכם שם .
pilon,
זה אתה היית עם בן ובת?
אני זה שהיה עם שני הבנים ...
אכן שיעור באזרחות, אך הגדול שבהם יצא מעט מאוכזב (זו ההפגנה הראשונה שהוא משתתף בה) - אמר לי שחשב שיהיו מכות ... :shock:
אייל
http://www.facebook.com/pages/mpsyqy...80850221940253
אולי התארגנות ציבורית תוכל לשנות משהו, בהפגנות, מחאות, עצומות וכו'. בהרבה מקומות הדברים התחילו באינטרנט\פייסבוק\טוויטר וכו', וצברו תאוצה שהתגלגלה לרחובות ויצרה השפעה אמיתית על הלכי הרוח בשלטון. אני הצטרפתי, בואו נראה מה זה כבר יכול לעשות...
קובי
[QUOTE=אייל67;364859]
אפרופו תל אביב, הועלה רעיון לשיירת "בימבות" בתל אביב ... גם ימשוך את תשומת הלב הראויה וגם כי זה מה שהציבור יכול להרשות לעצמו במחירי הדלק הנוכחיים, ובטח אלו המתוכננים ...
מה דעתכם?
אייל[/QUOT]
נו, כמה כאלו צריך על מנת לעשות פקק רציני?
אני מוכן להביא בימבות מהקיבוץ(לא חסר).
לא, זה אביב עזוז ממטולה (כבוד) שהשתתף היום גם בועדת הכנסת.
בכל אופן, מחר מתקיימת ישיבת מטה דחופה של אנשי המאבק למציאת
דרכי פעולה חדשות. רעיונות מעשיים שלכם יבחנו ברצינות.
ניתן לשלוח באופן פרטי לזאב או מורן מדף הפייסבוק.
http://www.facebook.com/pages/mpsyqy...group_activity
שני רעיונות הזויים אבל שיכולים למשוך תקשורת:
1. מסע בימבות כאמור. באיילון. בשעות הבוקר העמוסות, עם דגלים - "נגמר הכסף לדלק, עברתי לבימבה".
2. להביא פרה. אמיתית. כמה פרות בכלל עדיף. והשלט הגדול שכל פרה תסחוב יהיה "נמאס להיות הפרות החולבות של המדינה". אותו דבר - באיילון, 8 בבוקר. שיא הלחץ.
זה בשביל מחאה שקטה ומנומסת.
הבעיה אינה רק מחיר הדלק - הכל כאן מתייקר. לאט לאט נהיה בלתי אפשרי לחיות כאן.
שימו לב מה קורה במדינות שמסביבנו - כולן עד אחת דיקטטורות חשוכות ופרימיטיביות, עם עשרות מיליוני אזרחים אנאלפביתים, ובכל זאת הם קמו ויצאו לרחוב כי נמאס להם. תראו איזה כוח זה! איך הם מבהירים לשליטים שלהם שלא לעולם חוסן. איך הם מפילים ממשלות, איך הם כופים על השלטונות שלהם להוריד מחירי מוצרי יסוד. יש לנו כל כך הרבה מה ללמוד מהם. אני מצדיע לאנשים הפשוטים האלה ומקנא בהם, באמת.
באופן אישי אני סבור שמדינת ישראל הביאה את אזרחיה לנקודה הקריטית שבה הם צריכים לקחת החלטה - ולעשות. והכוונה היא שבלי בלגן, בלי אלימות, בלי זעזוע כואב שיתפוס כותרות ענקיות בצבעי שחור ואדום במשך ימים רבים - לא יזוז כלום.
שערוריות זינוק מחירי הדלקים, המזון, הדיור - מצדיקות כל אחת בנפרד וכולן ביחד, את הפלת הממשלה הרעה הזו. כן, בכוח.
ועיזבו עכשיו חילוקי דעות פוליטיים, שמאל וימין, כן שטחים לא שטחים, כן למו"מ עם הפלשתינים או לא, וכו'. כל זה ממש, אבל ממש - לא קשור. אין כאן שום עניין פוליטי. הכל פשוט מאוד - המערכת השלטונית בישראל קיימת ופועלת למען עצמה בלבד. למען הישרדותה בלבד. למען המשך חיי התענוגות שלה בלבד.
לפי השיטה הנ"ל, טובת האזרחים לא נחשבת בכלל. זו מערכת שבנויה על עיקרון אי ספירת האזרחים לא ממטר ולא ממילימטר - והאמת היא שקשה לבוא אליה בטענות. כי במשך עשרות שנים היא פשוט רגילה לעשות רק מה שהיא רוצה ולטובת עצמה בלבד, כי עם ישראל הוא ערב-רב של כבשים מפוחדות שלא יוצא לרחובות, לא מוחה, לא מתנגד, לא מתקומם כנגד המערכת הזו שמנצלת אותו, שמוצצת את דמו.
מה שקורה עכשיו עם הדלק זה כסף קטן. באמת - אותי מדאיג איזה מין מדינה אנחנו מעבירים לילדים שלנו?... מדינה שבה אין אפשרות להשיג קורת גג, שיוקר המחיה בה הופך לבלתי אפשרי לכל מי שאינו אוליגרך או טייקון, שהבטחון האישי בה מופקר, שמערכות החינוך והבריאות הציבוריות שלה מתדרדרות לתהום, שחצי מאזרחיה משתמטים משירות צבאי, שגבולותיה פרוצים לכל דיכפין, מדינה ששום מערכת ציבורית בה לא מתפקדת כיאות, שהדמוקרטיה בה נרמסת ברגל גסה... להמשיך?
אם רבים וטובים מגיעים למסקנה שחבל על הזמן ועל המאמץ, וכל מי שבאפשרותו להשיג אזרחות זרה - מוכרח לעשות זאת בהקדם, כדי לבנות למשפחה שלו עתיד טוב יותר במקום אחר?...
הגיע הזמן שנפנים שזו הארץ שלנו, זו המדינה שלנו. עשינו צבא, עשינו מילואים, אנחנו משלמים מיסים - זה שלנו ולא של הממשלה ולא של חברי הכנסת. הם נבחרים אך ורק כדי לנהל את העסק. לנהל בלבד, כדי שזה יהיה מקום טוב לחיות בו, ולא כדי לדרוך עלינו ולחגוג על חשבוננו.
אם הם מועלים בתפקידם, והם מועלים, ביג טיים - צריך לטלטל אותם, לזעזע אותם ולדרוש מהם, מיד, לתקן את העוול. הם לא יעשו זאת? אז להשליך אותם. לפטר אותם. ואם זה לא הולך בדרכים המקובלות והמנומסות, אז אין ברירה אלא לצאת לרחובות ולהתחיל לגלגל כדור שלג גדול שיעצור רק כאשר הממשלה המנופחת והרעה הזו תתפטר כאיש אחד ותעמוד למשפט ציבורי. ברור שבסוג כזה של מחאה כולם יודעים רק איך זה מתחיל ולא איך זה ייגמר (לצערי ולחששי, רק בדם) - אבל לדעתי האישית - באמת כלו כל הקיצין.
מי שרוצה לקרוא לזה הסתה למרי אזרחי ולהלשין עלי למשטרת המחשבות? - תפאדל. אני עומד מאחורי כל מילה. זו דעתי.
ובחזרה למחאה הקטנה שלנו נגד מחיר הדלק: ברור שהתיאוריה הזו שלי לא מסתדרת עם מחאה חוקית והישמעות להוראות המשטרה, ולכן אם נהיה מציאותיים - נמשיך למחות בקול חלוש, לנסוע עם בריסטולים על האוטו ולחטוף דו"חות מהשוטרים על "הפרעה לתנועה", ושלא נצפה שמעבר לדו"חות הללו יקרה משהו.
אם אנשים פה היו מוכנים לעשות משהו כדי שלא ידפקו אותם כל הזמן, היינו יוצאים לרחובות ועושים מה שעושים במצרים..
תוך יום אחד הדלק היה צונח פלאים (:
2.3 שח' לליטר זה מחיר הבנזין 95 לפני המס.
כל ההפרש לקופת המדינה.
ובהמשך לדבריו של דרור - הפיכה ומחאה בישראל הם כנראה דברים לא ראליים לחלוטין במחוזותינו.
היהודים לא התקוממו לאורך כמעט כל ההיסטוריה היהודית. כן, גם כאשר רצחו אותם אחד אחרי השני.
נדמה לי שהמקרה היחידי היוצא מן הכלל הוא מרד בר כוכבא....
הקו המקשר היחידי אולי בין אז להיום הוא שבסוף מצאו שם איזה פח שמן (סינטטי??)
אם יהיה לנו מזל, זה מה שנוכל לרכוש בהמשך לכל ההתיקרויות.
בועז, עד לפני שבועיים אמרו את זה בדיוק גם על מצרים, כל העולם סמך על מובארק, האמינו שהשלטון שלו חזק, יציב.
והנה תראה מה קורה. גם הדיקטטור החזק ביותר יכול לרמוס את העם שלו רק עד גבול מסוים. היציבות המזוייפת במצרים היתה רק למראית עין. מתחת לפני השטח, הזעם גאה ופיעפע והלך ורתח עד לנקודת האל חזור.
תראה את העם המצרי - רובם אנשים פשוטים, אבל חדורי תקווה ורצון לשינוי. הם עושים היסטוריה, והם ראויים להצדעה והערצה. בסופו של דבר, לכל עם יש את גבול הסבל שלו. ויהיה זה העם הפחדן, הטיפש והאדיש ביותר כמו עם ישראל - אותו גבול שמעבר לו הזעם גואה ונשפך החוצה.
הגבול שלנו יותר רחוק משל המצרים, אבל הוא קיים - והשלטון שלנו דוחף אותנו אליו די מהר. דמם בראשם של הפוליטיקאים שלנו. דמם בראשם. שלא יגידו אחר כך שלא חשבו, לא ראו, לא שמעו ולא ידעו.
אנחנו עוד לא שם.
שים לב איך זה אצל המצרים - אין להפגנות האלה הנהגה. זו מחאה ספונטנית של אזרחים שהתפרצה כי מיליונים הבינו שאם הם לא יקומו וייצאו לרחובות, אין להם עתיד.
כוחם של המפגינים במצרים במספרם. 10, 100, 1000 איש זה לא מספיק. אלה מספרים קטנים שכל משטרה יכולה להשתלט עליהם בקלות. 100,000 איש ברחובות של כמה ערים, בכל עיר בו זמנית, זה כבר כוח. כוח שרומס את קלגסי המשטרה ומפזר אותם. אתה רואה בעיניים איך זה קורה.
אז אנחנו צריכים סבלנות וכוח סבל להמתין ולתת למורסה להתנפח. עכשיו כנראה עוד לא מספיק רע, יקר ובלתי נסבל כאן לעם הטיפש הזה.
זה באמת כבר בלתי נסבל...
מחר בלילה מתייקר שוב בעוד 12 אגורות...
ליטר בנזין 7.24????!!
מה קרה?!
יצא לי להיות במוסקבה לפני כמה שבועות... ליטר סולר עולה שם 3 ש"ח.
לא יאומן.
רק פה עושים מה שרוצים.
מתי השיירה הבאה??