אם אתה מתכוון למלחמה (לקחת אותם לבית משפט) וצריך עד מומחה בתחום הרכב (לא הממל"ז) שיעיד שהיילקס לא יכול להגיע למהירות הזו (כולל נתוני יצרן, חישובים וגרפים שיגרמו לכל היושבים בבית המשפט להתעלף ולהתחנן שאפסיק) - קיבלת.
אסף.
Printable View
אם אתה מתכוון למלחמה (לקחת אותם לבית משפט) וצריך עד מומחה בתחום הרכב (לא הממל"ז) שיעיד שהיילקס לא יכול להגיע למהירות הזו (כולל נתוני יצרן, חישובים וגרפים שיגרמו לכל היושבים בבית המשפט להתעלף ולהתחנן שאפסיק) - קיבלת.
אסף.
זה בסדר, אסף, זו כבר הפעם השנייה שאני חושב עליך כעד מומחה.
בסוף עוד ננצל את זה..
תודה רבה אסף , אעדכן בהמשך .
אהלן שגיא!
מצטער לשמוע..
שבוע שעבר היה לי מקרה דומה, נתפסתי במהירות 135 בכביש של 90,
אבל זו לא הייתה טעות מדידה לצערי.
בכל אופן,באותו יום שפסלו לי את הרישין מנהלית ל30 יום, ניגשתי לבית המשפט וביקשתי לבטל את הפסילה, זה היה ביום שני שעבר.
נקבע דיון לאתמול, בדיון התובעת הציעה לי פשרה-הרישיון הוחזר לי באותו יום, 850 ש"ח קנס, ו 3 חודשי פסילה על תנאי למשך 3 שנים. לא נעזרתי בעורך דין.
יש בעברי 2 עבירות מהירות קודמות משנת 2003 וב3 השנים האחרונות הגיליון שלי נקי.
לא יודע מה העבר שלך, אבל אם אתה לא יכול לוותר על הרישיון לחודש, אולי עדיף להודות ולגמור עם זה. שיקול עלות-תועלת שלך.
אני חייב את הרישיון לעבודה,מה גם שבאמת נסעתי קצת מהר, ככה שבכל מקרה לא היה לי קייס.
מיכאל.
מיכאל , כמו כשכתבתי הגליון שלי לא כזה נקי וזה לא יגמר כמו שנגמר אצלך , תודה בכל אופן .
תראה, סה"כ אתה קובע דיון על הפסילה המנהלית, לא על העבירה.
אולי כדאי להיעזר בעו"ד, לא חובה בשלב זה לדעתי.
אתה לא חייב להודות וללכת לפשרה עם התובעת.
הגיליון שלי לא ממש נקי, היו לי עוד כמה עבירות, אבל לא מהירות.
אגב, כמובן שלא נסעתי על הסמוראי 140, זה היה רנו פלואנס,
רכב מודרני, אתה לא שם לב ואתה כבר ב150..
שגיא, דבר ראשון כשאתה מתייצב אצל קצין המשטרה שמחליט, ספר לו את הסיפור הזה, תביא איתך נתוני יצרן שאתה יכול למצוא ברשת. מה זה קשור לגליון ההרשעות הישנות שלך אם האוטו לא יכול לנסוע כל כך מהר?.....
בהנחה שהוא שולל לך את הרשיון (זה מה שקורה ברוב המקרים, פשוט כי הם יכולים), אתה בא לבית המשפט ומגיש בקשה לבטל את השלילה המנהלתית בדיוק מהסיבה הזו - כל העניין בטעות יסודו, כי האוטו לא יכול לנסוע כל כך מהר גם אם יזרקו אותו מצוק. וגם כי אתה זקוק לרשיון לפרנסתך. מה יש לך להפסיד?
גם אם בסוף יסרבו, תדע שלפחות ניסית.
חדשות טובות .... לא שללו לי את הרשיון מנהלתית .
מאוד מפתיע עקב העובדה שלפני היה איש באמצע שנות החמישים שנתפס באותו מקום ע"י אותו שוטר כמה דקות לפני במהירות נמוכה משלי ובכל זאת קיבל שלילה .
טוב , עכשיו צריך להתחיל לחשוב על המשפט שיגיע ועל דרכי פעולה .
ושוב תודה לכולם על התגובות , על הטלפונים ועל העזרה הרבה .
סתם שאלה מפגרת.
איך המכשיר מזייף ב קרוב ל 50%, ממהירות 95 קמ"ש הוא מודד 138 קמ"ש?
ניחא 5%- 10% אבל 50%?
משהו לא מסתדר בהיגיון.
אם באמת יש כזה זיוף, אז זה משהו שצריך לעורר דאגה כי כל נהג בסיכון לשלילת רשיון.
איך מכשיר הדבורה נותן תוצאות שגויות ב50% :
מכשיר הדבורה , כמו הממל"ז צריכים לעבור כיול תקופתי.
המשטרה בעקביות , לא מכיילת את המכשירים שלה.
יצא פסק דין גם לגבי הממל"ז וגם לגבי הדבורה בנושא הזה ,
רוב הסיכויים שזה יעבוד גם במקרה שלך בבית המשפט :
http://www.lawforums.co.il/objDoc.as...263776&DivID=1
לא, אמיר,פס"ד עמיקם לוין, זצ"ל, מתייחס רק לממא"ל LTI2020.
גם שם זה היה רק במחוזי, ולכן מנחה ולא מחייב.
על המולטנובה יש ערעור אחר בעליון כעת, ואילו הדבורה עדיין לא בעסק, מה גם שהיא עובדת כמכ"מ דופלר, ולא כלייזר.
ההשלכה מאחד לשני לא טריביאלית לגמרי, מה גם שבדיקת הכיול היומית של הדבורה כנראה מדוייקת יותר.
להזכירך - לא כל מה שכתוב באינטרנט הוא נכון. :)
מתנצל .... כניראה שעו"ד כבר לא יצא ממני ...
רק כדי לוודא הריגה , מה שהיה כתוב באתר שהבאתי לא נכון ?
נראה לי שהוא פשוט מדד את המהירות של מישהו בנתיב הנגדי בטעות ( או שלא ...?).
מההבנה הטכנית המועטה שלי בתחום הזה, הניחוש שלי הוא לטעות מדידה כתוצאה מגשם / ערפל כבד, או יותר הגיוני, שהוא "נעל" על מכונית אחרת (כיוון שאין קשר עין בזמן ה"נעילה"). קורה יותר מדי פעמים.
אסף.
אסף , לא היה גשם ולא ערפל .
אמנם היה חושך כבר ( 19:00 ) אך היתה תאורת כביש ( כביש הבטון בין לטרון לנחשון למי שמכיר ) .
לאחר תחקור של שגיא, ההשערה שלי היא שנמדד רכב מהמסלול השני, מה גם שהשוטר לא רשם בדוח את מצב המדידה בדבורה.
שגיא - אתה עוד חיב לי תשובה לגבי התחנה שנמצאת בצד השני של הכביש, ממול.
אמיר - קראתי את הפסק שצינת במקור.
אכן השופטת סלוטקי אמצה את המסקנות של עמיקם לוין גם לדבורה. אבל -
יש לזכור שזו פסיקה מנחה, לא פסיקה מחייבת, לצערנו.
כמו שאמרתי - יש עכשיו ערעור מולטנובה בעליון.
נו, אתה רואה?!....
אם הוא היה משוכנע שאתה כזה טייס, ושההיילקס שלך כזה טיל, לא היה לך רשיון עכשיו.
עכשיו תתחיל לעשות שיעורי בית.
בעוד 4 חודשים המשפט - זה השלב הראשון שנקרא "הקראה" - השופט קורא בפניך את כתב האישום ושואל את אתה מודה או לא.
אם מודה - תקבל גזר דין במקום.
לא מודה? ייקבע תאריך חדש למשפט, עם הוכחות ועדים וכל הבלגן.
לאור העומס המטורף בבתי המשפט, זה ייקח עוד כמה שבועות/חודשים.
כמובן שהמקרה שלך קלאסי - לא להודות! העובדה שרשיונך לא נשלל מנהלית עומדת לגמרי לטובתך.
שמיל , אני שמח לשמוע שפסק הדין לגבי הדבורה נכון , נקווה שיבואו עוד בעקבותיו.
אתחיל מהסוף: ברור שזה טוב שהרשיון לא נשלל מנהלית ושזה גם עומד לטובתו במשפט, אבל אני לא יודע עד כמה יש לזה משקל. זה גם כנראה משתנה בין שופט לשופט.
לגבי הסיבה שלא נשלל מנהלתי - אין לזה קשר לשאלה אם הקצין חשב ששגיא נסע מהר או לא !!!
שגיא פעל פה לפי עצה טובה מעו"ד מנוסה, שייעץ לו לא לנסות לשכנע את הקצין שהוא לא נסע מהר, או שהיילקס לא מסוגל וכדומה, אלא לפנות ללב שלו ולהסביר לקצין שהוא זקוק לרכב לצורך פרנסתו ולפנות ללב שלו, ואת ההכרעה בעניין המהירות להשאיר לבית המשפט ...
מסתבר שגם קצין משטרה משועמם שכבר שמע את כל הסיפורים בעלם בתוקף תפקידו, הוא בסופו של דבר גם בן אדם ואפשר להגיע אליו :rolleyes:
לגבי ההמשך: לא לזוז מטר בלי עו"ד מנוסה לענייני תעבורה. המוצא הטוב ביותר הוא להגיע לעסקה עם התביעה עוד לפני ההקראה, ואת זה קשה מאוד לבצע בלי עו"ד טוב (גם כאן, החוכמה היא לדעת לדבר נכון עם האנשים הנכונים, ולא סתם להיות צודק).
זה הזמן לעשות קצת שופינג ולבחור את העו"ד המתאים לך (ההמלצה שלי ידועה כבר :rolleyes: והוכיחה את עצמה עד כה) ולהתכונן לשלב הבא ...
נדב.
" המוצא הטוב ביותר הוא להגיע לעסקה עם התביעה עוד לפני ההקראה, ואת זה קשה מאוד לבצע בלי עו"ד טוב ."
חולק עליך כאן.אם שגיא בטוח שלא היה במהירות הנ"ל שלא יכנס לעסקאות (למרות עברו התעבורתי),כי גם אם לא יקבל שלילה בפועל הוא יקבל על תנאי (אם אין לו עדיין) ונקודות.
בשנת 87 בערך התנגשתי בבלייזר של אלוף אהוד ברק כשהיה עוד אלוף פיקוד מרכז .רצו לשלול או שללו לי מנהלתית את הרשיון,צילמתי בלילה את הצומת והראיתי לשופט תורן ששני הרמזורים בו זמנית בכתום/צהוב למשך פרק זמן והוא החזיר לי את הרשיון. במשפט אצל אחת מהשופטות בירושלים נשלל הרשיון ל-3 חודשים וערערתי למחוזי.היה שם מצב אבסורדי שהתובעת הבינה כנראה שאני צודק וביקשה מהשופט למחול לי או לא להחמיר איתי.השופט מסיבותיו הוא הרשיע לבסוף(אני סבור שלא רצה לשבור פסק של השופטת זוכוביצקי) והרשיון נשלל.
אני ניגשתי בזמנו לכל ההליכים ללא עו"ד ויכול להיות שאם היה לי הייתי מזוכה אבל מכיוון שגרתי אז בירושלים והרכב לא שימש לפרנסתי לא כאב לי במיוחד.
קח עו"ד טוב, תביא נתונים ו/או חוות דעת ואל תודה.יתכן שתהיה בבעיה שגם אם יבינו שאתה צודק לא ירצו ליצור/להוסיף תקדים לגבי אמינות ה"דבורה"