בספר רכב [ניסן טראנו] כתוב להניע להמתין 30 שניות ואז לינסוע :confused:
Printable View
כיוון שאין לי מכוניות בעלות מנגנוני הרמה הידראוליים, כבר 30 שנה, על סיקסים, סופות, בלייזרים, טויוטות ופאג'רו - מניע, נוסע רגוע 2-5 דקות. צ'וק כמעט ולא נדרש בארץ שלנו.
יוצאים מן הכלל -
כאשר הרכב עומד בחנייה, עם שער שיש לסגור ולפתוח ידנית, או לחילופין -
כאשר סעפת היניקה לא מהודקת לגמרי, ואז רק כשהמנוע חם הטורים מתיישרים לגמרי.
...מניע , מתארגן 3-4 דקות על עצמי בכיסא נהג : מראות ,מוזיקה, וכד'
מתחיל לנסוע "על הטורים" עוד 3-4 דקות עד שאני רואה ששעון החום התחיל לעלות,
ואז בהתאם לקוצר הזמן ,לקריזה ולגעגוע לקיק-דאון נותן בראש ( ולעיתים גם בהתאם למחיר הדלק...).
***הכי חשוב : הנזק הגדול ביותר הנגרם לצילינדרים/רינגים נעשה בדקות הראשונות של ההנעה , כל תוסף שלא יהייה במנוע לא יעזור אם לא ננהג בחוכמה עם הצילינדרים בדקות הזהב בבוקר שבהם החיכוך הוא גבוה מאוד,
קצת מטעה אותנו שמייד לאחר ההתנעה אם המנוע עובד "חלק" ולא מזייף או מקרטע על הבוקר אז אפשר כבר "לתת בגז" בחופשיות,כפי שהורגלנו ברכבים של פעם קרבורטורים ,ומערכות הצתה ישנות ללא בקרת מחשב .
יוסי : טוב עשית שהזכרת והבאתה לתודעת החברים כאן את חשיבות נושא ההתנעה בבוקר ,שאת התוצאות לא רואים במיידי,אך לאורך זמן מונע בלאי מואץ במנוע היקר כמו שלנו.
אין דינו של הג'יפ כדינו של הלסינג.
בג'יפ אני מניע וממתין עד ששעון החום מתחיל לעלות.
התנעה בפארקינג ולאחר חצי דקה בניוטרל.
לפני תחילת תנועה אני מעביר פעם פעמיים בין רוורס ל D ע"מ שהגיר יתחיל בנסיעה עם שמן חמים ולחץ עבודה נכון.
בליסינג אני מניע ונוסע מיד...
מניע מחכה איזה חצי דקה ונוסע בליטוף הגז כמה דקות נהנה נהימת המנוע..לא מקשה על המנוע נותן לו להתעורר בכייף :)
בתור יוסי.אדום.מכון סקרים : (סמיילי נקרא מצחוק)
אז מה המסקנה מכל הסקר? זה טוב, לא טוב, נכון, לא נכון ..?
מה ההמלצה?
I am living in the us, temp here are below zero c. I am usually waiting until the rpm is below 1000.
the engine is 3.3L