תגובה להודעה: אפשר לעבור טסט גם בלי קומבינות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כעיקרון, לפחות במכונים במרכז - כן. בפירוש. ואם לא 100% מהג'יפים, אז בוודאי 99%.
בשביל זה הצעתי מה שהצעתי. יכולה לצאת מזה גם אחלה כתבה.
אז אני מתנצל מראש...
מעולם לא עשיתי טסט באיזור המרכז, אני פשוט לא משם ולא מכיר ולא יודע מה הולך שם...
לגבי כתבה , עדיף שלא..אתה יודע יש פה איזה "חבר" ג'יפאים שדואג לעדכן מכוני רישוי במסווה של עזרה לחבריו הג'יפאים...
שוב אני אומר, המכון מחמיר בכל מה שקשור לבטיחות הרכב ואין ויתורים, אבל כשהבוחן בבור רואה גומיות ציריה חדשות, תפוח הגה חדש והרכב נראה שעבר הכנה , הוא לא מנענע הכל בכח לחפש מה פספסת, עושה בדיקת חופשים שגרתית, צינורות בלם, נזילות וכו', אבל לא מחפש בנרות במטרה להכשיל בכוונה...
זאת לפחות ההתרשמות שלי מהשנים האחרונות..
ליאור
מה אתה אומר.
ובכל שנה אתה מחליף את כל הגומיות, בושינגים, תפוחים, בולג'וינטים?...
את האידיוט ההוא, הבנצ'רמאכר מהבגושים והעגבאות, עזוב כרגע. זה לא קשור אליו.
חס וחסה דרור..
אבל האוטו נוסע בשטח, תמיד יש מה להחליף...
מה שנקרע, מחליף, גם אם אין חופש במקרה של תפוח או בולג'וינט..
ואתה יודע מה, במחירים שזה עולה לניבה (35 לתפוח הגה או בולג'וינט, 25 גומיה לציריה , 40 לצינור ברקס), אז לפני שנתיים החלפתי את כל הצינורות ברקס, כולל אחורי עלה לי 200 שקל, וזה פעם שניה סה"כ מאז שהרכב אצלי (מ-1/1/98)..
לפעמים אני הולך לקנות תפוח ורק בגלל שכבר נסעתי לחנות אני קונה כבר 4...שיהיה.
עד היום זה עובד...
ואל תזלזל בטרחנות של אותו אידיוט...כשזה מעלה אותו לכותרות הוא משקיע..
ליאור
הנסיון הראשון שלי עם מכוני טסטים היה תמים לגמרי, ואחרי שהבנתי מה קרה שם כמובן שלא חזרתי לשם יותר.
עם הניבה הקודמת שלי, לפני 7 שנים, נסעתי ישר לטסט חודש ומשהו אחרי שקניתי אותה, בלי להבין כלום ברכבים.
נכשלתי כמובן, על טענה לנזילת שמן וחתיכת פלסטיק שחסרה בפגוש. את החתיכת פלסטיק לא השגתי וגם ראיתי שהיא לא נמצאת על מספיק רכבים אחרים, בטסט החוזר אמרתי שהמוסך הזמין את החלק ואני ארכיב אותו כשהוא יגיע.
המוסך גם לא מצא שום נזילת שמן ובחודשים אחר כך לא היה לי חסר שמן אפילו פעם אחת. סתם המנוע היה מלוכלך.
הנקודה החשובה בסיפור היא, שרק חודשים אחרי זה בכלל שמתי לב שאני נוסע עם שני גלגלים לא תואמים! (כן. כן. באמת לא הבנתי אז מהחיים שלי).
אחד הגלגלים האחוריים היה ג'נט פלדה 16 (כמו הרזרבי של הרכב) ועל השני ג'נט מגנזיום 15 - כמו שני הקדמיים. ככה קניתי את הרכב, ואין לי מושג כמה זמן הוא נסע ככה. לא נגרם נזק כי בסך הכל הגלגלים היה באותו גובה.
הבוחנים לא בדקו, לא ראו, לא העירו.
אז אני ממש לא מקבל את זה שהם מתרכזים בבטיחות ובחוקיות של הרכב.
תני לי אחד באתר הזה שהיה מסתכל בתמונה פה ולא היה שם לב לזה תוך שניה:
http://lh5.ggpht.com/_mKj4I7oKcVY/TU...7%99%D7%94.jpg
מה עם הקטע של טסט כל חצי שנה לרכב בגיל 19 (מיושן)
הוצאות כפולות אישורי מוסך אישורי בלמים תשלומים כפולים למכון רישוי
לא יבטלו את זה מתישהוא?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
cj 64
לא מדוייק בכלל!!!!!!
אם הגיפ מקורי וסטנדרט,אני מוכן להתערב שאני עובר בכל מכון רישוי בארץ!!!!!!(אבל שיהיה תקיו)
Put your money where your mouth is :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
WildLove
Put your money where your mouth is :)
אפשר תרגום..לערבית בבקשה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
cj 64
אפשר תרגום..לערבית בבקשה?
עוד פעם אתה מתחיל אם השטויות שלך?
הנה לך, תעזר בזה:).
http://translate.google.co.il/#en|iw|
דרור וכל השאר עברתי טסט...
חבל שלא שמענו לעצתך לעשות כתבה היה הרבה מה לכתוב.
לכל המאמינים במוסד שנקרא מדינה,שלטון,משטרע,מש' התחבורע,חוק...רק דבר אחד אוכל לומר "אשריי המאמין".
הכל סובב סביב כסף הכסף משגע ראשי ממשלות,שרים,ח"כים,שופטים,שוטרים,בוחנים,מ וכסים,וכל חלקה טובה וכל אזרח טוב הורסים מטמאים וגורמים להם להיות מסריחים כמותם.
פה אסיים כי זה רק יחמיר.
תודה על הבמה.
ליאור,
למה לשחק אותה?
הרי אתה מודע היטב למקום מגורך, כולם מכירים את כולם ואם תצייץ איפה אתה עושה טסט תוך 10 דקות אפילו אני יכול לספר לך למי הבוחן נשוי ועם מי הוא בוגד....
זה לא המרכז ולכן אתה לא דוגמה,
ואם כבר מדברים גומיות ותפוחים....יש מקומות בעולם שעוברים טסט עם גומיות ותפוחים מקוריים משנת 1972, ואף אחד לא מת מזה, (סתם, לקטע)
רגע ג'ו..
אתה טוען שאני מכיר את הבוחן ולכן עברתי?...
אז לעשות סדר בדברים, את הרכב לקח חבר לטסט (הראשון והיחיד שנהג בניבה שלי), ואין לו דבר וחצי דבר עם מכוני טסטים...
החלק השני של מה שכתבת נכון..אני לא גר באיזור המרכז..וכל מי שאני מכיר גם ג'יפ או פרייבט נוסע עם טסט..לכן לא מבין מה כ"כ קשה לעבור טסט??
ליאור
תגובה: אפשר לעבור טסט גם בלי קומבינות
היי
להוסיף למה שנאמר כאן, ממני בסיקס שנת שמונים דרשו להרכיב מוט מיצב קדמי למרות שברכב שלי לא היה כזה מעולם ואפילו אין חורים בשילדה שמאפשרים להרכיב אחד, בטסט החוזר הייתי צריך להתחנן לבוחן שיוותר לי, הבעיה שבסוג כזה של תקלות אין ממש דרך לצאת מזה, הקטע ההזוי באמת שפעמים לפני כן עברתי שם עם הסיקס אצל אותו בוחן והוא לא העיר על העניין, אולי כל הסיפור הוא מכיוון שחצי שנה קודם הוא הציעה לי בזמן הטסט לקנות את הרכב ואני סרבתי?
חן
תגובה: תגובה להודעה: אפשר לעבור טסט גם בלי קומבינות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lior_b.s
רגע ג'ו..
אתה טוען שאני מכיר את הבוחן ולכן עברתי?...
ליאור
אתה לא חייב להכיר את הבוחן,
אבל הסיכוי הוא שהוא מכיר את הרכב (כמה כבר יש בביצה שלך?) ובטח זוכר אותו מהשנה שעברה, ואני בטוח שאתה, כמו כולם תמיד לוקח אותו לאותו מכון, (כאילו יש כול כך הרבה בחירות)
ותגיד מה שתגיד, מבחינה פסיכולוגית טהורה, בוחן שזוכר "אותך" וזוכר שהעביר אותך אז, יהיה נטוי גם להעביר אותך היום, יצר אנושי.
מזל שקראתי על המכון בראש העין - שבוע הבא טסט לרכב של אשתי.... יש המלצות למקום הגון?
ומדגיש שלא מחפש קומבינות - אם יש משהו לא תקין רוצה לדעת וגם לתקן!
תגובה: מזל שקראתי על המכון בראש העין - שבוע הבא טסט לרכב של אשתי.... יש המלצות למקום
מקום הגון?
שאלה קשה.
בכנות? אני כבר לא מאמין לאף מכון רישוי במדינת ישראל. כל הענף הזה רקוב מדי, נגוע מדי, חולה מדי.
לכן אני כבר לא מחפש מכון רישוי הגון, אלא דווקא את אלה שלא - כאלה שאפשר לעבור אצלם במינימום כאב ראש. גם אם זה יעלה כמה שקלים.
זה אומר שאתה כבעל רכב צריך להיות מספיק אחראי כדי לדאוג למצבו הבטיחותי של האוטו כל הזמן, ובלי קשר למבחן הרישוי המתקרב או למכון שאליו אתה נכנס.
תגובה: מזל שקראתי על המכון בראש העין - שבוע הבא טסט לרכב של אשתי.... יש המלצות למקום
באותו נושא - סיפור לא כלכך טוב על מכון טסטים ברמת ישי, ועל מכון הטסטים באפק :
אני תמיד מוודא לפני טסט שהכל תקין , וגם נוסע עם הרכב למקצה שיפורים במוסך באותו היום - לפני הטסט.
בשני המכונים האלה , היה את הסיפור הבא :
אני עובר בדיקת עשן , אומרים שניכשל ,
אומרים שאני צריך לקנות את התוסף אצלהם במחיר מופקע , ולשים ולנסות שוב ,
אני קונה , הולך הצידה , עושה כאילו אני שם את התוסף, נוסע עם הרכב כמה דקות , חוזר וראה זה פלא - עובר את הבדיקת עשן - כאשר בעצם לא השתנה כלום.
ברמת ישי התעלו על עצמם וטענו שאני צריך לקנות שני תוספים ב200 שח בגלל שזה רכב גדול! - התחלתי להתווכח איתו שזה לא רק שלא יעזור אלא יעשה נזק , ובסוף קניתי רק אחד -100 שח, בשביל לרצות אותם , כמובן לא שמתי , ואחרי שאמרתי ששמתי - הרכב עבר את הבדיקה.
באותה צורה , דרשו כיוון אורות , החשמלאי אצלהם מאחורה , (העמדתי פנים שאני לא מבין ), שיחק עם בורג פיליפס שלא קשור לכלום (מחזיק איזה פלסטיק ליד הפגוש),
אמר שתיקן - שילמתי בידיעה שזה פשוט עוד 35 ש"ח שצריך בשביל שיעבור.
את ה35 שח אני מוכן לסבול אם זה מה שמעביר ,
אבל אחרי ה200 ש"ח - לשם לא נחזור ...
מצדה לא תיפול שנית :rolleyes:
אני יודע על שני מקרים בהם הוחלף ברכב מנוע.. ולמרות שבעלי הרכב שכחו לשנות ברישיון, שני הרכבים עברו טסט ללא בעיה .. (בלי תוספים לא לאוטו ולא לבוחנים).