תגובה להודעה: ושוב שאלה על יחסי העברה
טוב אז כנראה שההיסטוריה חוזרת ולכן מחדש את השרשור
היום אני עם סופה דנה 44 אחורי ודנה 30 קדמי , ייחסי העברה 3.54 (סטנדרטיים)
נועל צמיגים 33 ומעוניין להחליף לייחסי העברה 4.10.
אממה בסרן האחורי (דנה 44) ישנה נעילה של דטרוייט לוקר שמתאימה עד יחס של 3.73 במקרה הטוב , או עד 3.54 במקרה הגרוע (לא פתחתי את הדיפרנציאל ולכן לא יודע בודאות).
מה לדעתכם ולאור ניסיון העבר עליי לעשות ?
1. לחרוט טבעת התאמה כך שהנעילה "תקבל" יחס של 4.10 , האם זה מחליש את המערכת ?
האם יש רעיון טוב יותר ?
2. למכור את הנעילה , לקנות קייס שמתאים ל-4.10 ולאחר מכן לרכוש נעילה כמו נוסליפ וכ"ו
וע"י כך לשמור את המערכת חזקה בריאה ומקורית (כלומר בלי קומבינות של טבעות התאמה )?
תודה
ענית לעצמך.
יש דרך קומבינות, ויש דרך טובה.
הבחירה שלך בלבד.
(אגב, לא בטוח שדרך הקומבינות תהיה זולה יותר במקרה הזה..)
ההתלבטות היא משום שדטרוייט לוקר זו נעילה חזקה ואיכותית , הרעיון לוותר עליה קצת מעביר בי צמרמורת . האם לדעתך נעילה כמו נו סליפ תעמוד בסטנדרטים שהציבה הדטרוייט ?
ובכלל מה לגבי יחס העברה 3.72 בהנחה שהוא מתאים לדטרוייט פיקס , האם הוא יתן שיפור בהתנהגות הגיפ בכביש ובשטח ? , בהתייחס לצמיגים 33 , או שזה בגדר "פרווה"
תודה
דטרויט כבודה במקומה מונח, אבל אין שום סיבה שנו-סליפ לא תעמוד בסטנדרט כלשהו, במידה ומתקינים אותה נכון ושומרים על סרן מטופל. אמנם היא לא מחליפה את כל הקייס ומן הסתם לא חזקה כמו נעילה שמחליפה את כל הקייס, אבל אין סיבה שהיא תיכשל בשימוש קשה +.
יחסים- עם גיר 5 הילוכים ובמיוחד על סופה- 4.10, הבדל מוחשי מובטח.
בין 3.73 ל3.54 ההפרש הוא באחוזים בודדים, שספק אם תצליח להרגיש.
הדטרויט שלך לא יכולה לקבל יותר מ3.54 פיזית, והקייס הקדמי המקורי גם לא יכול לקבל יותר מ3.54, גם אותו תצטרך להחליף.
משמעות- העלויות וההשלכות (כן או לא דטרויט נוכחית) זהות גם עם 3.73 וגם עם 4.10
אם תחליט לעשות את הצעד- לך על לא פחות מ4.10.
אין מנוס אלה ללכת על כל הקופה , באופן יסודי ונכון !
תודה על העזרה
טוב לאחר בדיקת מק"טים של דטרוייט לוקר מסתבר....
שלדנה 30 הנעילה מגיעה בהתאמה ליחסי העברה 3.54 ולמטה , או 3.73 ולמעלה.
לדנה 44 היא מגיע בהתאמה ליחסי העברה 3.73 ומטה , או 4.10 ומעלה .
על פי הבדיקה הזו הנעילה שלי יכולה להתאים ליחסי העברה 3.73 , אבל זו לא המטרה!
יודעי דבר הסבירו לי שאם אני לוקח יחסי העברה 4.11 גיר עבה , הם בעצם מתאימים לקייס
3.73 ומטה (שזה מתאים לנעילת הדטרוייט) , ויתרה מזו אין צורך בשום טבעת קומבינה שמפצה על הרווח שנוצר , מפני שהגיר העבה מפצה בדיוק על אותו הרווח .
יש צורך בברגים עבים יותר וארוכים יותר שמגיעים עם אותו יחס העברה.
לדוגמה:
Dana 44 Ring & Pinion Gear Set Thick 4.11 Ratio
Ring & Pinion gear set for Dana Spicer 44 (fits 3.73 & Down Carrier) Thick in a 4.11 ratio
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Yukon...mZ140468027379
אלה : איזה קייס צריך לקנות לסרן דנה 44 של סופה על מנת לשתול בו יחסי העברה 4.10 ?
אם זה קייס שמוגדר מ3.73 ומעלה , הרי שבנעילה האחורית שלי אני יכול להגיע עד 3.73 , האם יחסי העברה 4.10 של סופה לא יתאימו לנעילה ?
בבדיקה מול יאנוביץ התגלה שיחסי העברה של tj ויחסי העברה של סופה (4.10) מופיעים תחת אותו מק"ט , אז בידיעה שיחסי ההעברה 4.10 של tj מתאימים לקייס 3.73 ומטה , הרי שגם יחסי ההעברה של הסופה אמורים להתאים לאותו הקייס !
היתכן הדבר ?
לראיה :http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Jeep-...Q5fAccessories
האם אני מפספס משהוא