תגובה: תגובה להודעה: רכב שטח ראשון בתקציב 30-35 אלף
כל הכבוד, עכשיו יש לך קצת יותר מושג ואתה מתחיל לקבל כיוון.
בין כל האפשרויות שהצבת כאן ולנוכח הצרכים ואופן השימוש שהצגת בתחילת השרשור לדעתי עדיף לך להתמקד יותר בכיוון הטרופר.
רכב מוצלח, היצע חלפים ושיפורים גדול, מהנה ונוח ועדיף בכביש עם יכולות שטח מצוינות.
בברכת הצלחה, מעיין.
תגובה: רכב שטח ראשון בתקציב 30-35 אלף
שלום לך
אני הייתי באותה התלבטות בסופה קניתי טרופר קצר בנזין שנת 2000
הרכב מעולה נוח מאוד בכביש וגם בשטח.
עם צמיגים 245/70/16 50/50 הרכב צורך 1-8 בנסיעה בין עירונית ולפעמים פחות.
מנוע באמת אמין אחזקה לא יקרה יחסית לשאר הרכבים באותה קטגוריה.
לגבי הטראנו ממה שאני יודע זהו רכב עדין יחסית.
אני הייתי חושב אולי בכיוון של טרופר ארוך דיזל עד שנת 98 (הדגם הישן) הוא ידני מה שמוריד את דאגת הגיר
צריכת דלק נמוכה יחסית והמנועים שלהם מאוד אמינים לעומת החדשים.
+1 לגבי הויטרה הפתוחה - כיף של אוטו, מניסיון של כמעט 3 שנים, נהנתי מכל רגע.
מבין האופציות האחרות, אני מעדיף את הטרופר, מנוע חזק, מרווח ואמין יחסית.
(לא שהטרנו לא אמין)
את הקאיה אני באופן אישי לא אוהב.
סער.
ממליץ בחום, מכיר מקרוב.
אחרי שהמלצתי למוכר לעבור לגראנד צ'ירוקי...
http://www.yad2.co.il/Cars/hotPic4X4...4fdfc65fa10a64
מעט מעל התקציב אבל שווה להתאמץ.
מה גם שיש לו גז, שיקזז לך עם הזמן את ההפרש.
איל
הצרכים שלי מהרכב קצת השתנו
שבוע הבא אני עובר לגור ממש קרוב לעבודה והרכב לא יהיה בשימוש יומיומי פעמיים בשבוע לימודים ולא הרבה מעבר לזה
גם בעיית החנייה שלי כבר לא קיימת יש לי מקום לרכב ענק ככה שהרכב לא יהיה חייב להיות קצר אבל עדין אני מעדיף קצר (אם אני ימצא רכב ארוך במצב ממש טוב אני ישקול זאת)
רעיון הקורנדו ירד מהפרק לאחר נסיעה במודל חדש יותר עם טורבו - עדין עגלה
קאיה ברזנט גם ירדה מהפרק
אני לא ישקר הלב עם טרופר בנזין קצר המוח עם הטראנו דיזל
אצלי תמיד הלב צודק(המוסכניק שלי יעיד על זה)
טרופר בנזין רכב אמין? דלק כבר ממש לא משנה לי
ומה לגבי רכבים על גז לפי מה שראיתי להרבה רכבים יש מערכת כזו , בעייתי או לא?
ואיפה כדאי לי לבדוק רכב שטח לפני קנייה ואם אפשר דגשיים על מה לבדוק בטראנו או טרופר
ובאמת תודה רבה לכל חברי הפורום על היעוץ ועל כל המידע שקיים בפורום
רק דבר אחד אני לא מבין בכל אתר שטח אמריקאי יש חלק של READERS RIDE ענק פה ממש אין הרבה רכבים וזה חבל , ביום שאני רוכש את הרכב אני פותח לו דף שם
אני ממליץ על הווגוניר שמפורסם בפורום הFSJ
טרופר בנזין רכב אמין למדי חזק ומרווח.
באופן אישי, אני לא חובב מערכות גז. יש כאלו שמרוצים מזה.
אם זה מעניין אותך, יש לי שכן שמוכר טרופר בנזין, ארוך.
שלח לי פרטית אם אתה רוצה עוד פרטים (עוד פרטים=טלפון, אני לא מכיר את הרכב הספציפי הזה)
סער.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גלדיאטור
אני ממליץ על הווגוניר שמפורסם בפורום הFSJ
גדול עלי היום כזה רכב אבל זה לא רחוק מהחלום שלי רק שהייתי מעדיף את גרסת הטנדר
בכל מקרה ההחלטה היא לחפש טראנו קצר דיזל 97 ומעלה או טרופר קצר בנזין מה שאני ימצא במצב הכי טוב אני יקנה , דבר אחד שמפריע לי הוא שאנשים מפחידים אותי מטרופר בנזין (לא שהיה להם אחד שמועות ) האם אמיתי או לא?
ועוד פעם אני ישאל מה ההבדל בתחזוקה בין טראנו דיזל לטרופר בנזין (ללא עלות הדלק) ? בערך
יש לי חבר עם טרופר בנזין כבר קרוב לשנתיים (לא זה שמוכר), הרכב לא עושה בעיות מיוחדות.
השמועות הן בגלל מנוע הדיזל משנות ה 2000.
סער.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
השמועות הן בגלל מנוע הדיזל משנות ה 2000.
סער.
מאשש את סער לגבי מנועי הדיזל בטרופר משנת 99 ואילך (למרות שאצלי דווקא במשך 5 שנים לא הייתה בעיה שמעתי על המון שכן היו צריכים לשפץ מנוע/ להחליף וזה כולל את השכן שלי בזמנו שבמקרה פגשתי בסוכנות ביום שקיבלנו את הרכבים - אופי השימוש שלנו ברכב דומה- גם הקילומטראז' היה דומה- הוא הרס מנוע אחרי 95000 ק"מ. למזלי אני המשכתי עוד 200000 בערך עד שהרכב נמכר ללא תקלות.) - זה יכל לקרות לכל אחד עם דיזל(גם לי) ובעיקר לאלו שלא נענו לריקול של החברה להחלפת המזרקים בזמנו.
על דגם הבנזין שמעתי רק דברים טובים, את הטראנו לא מכיר יותר מידי.
בהצלחה.
בטראנו 2700 אין דברים כאלו
מנוע מאד אמין וחסכוני
מנוע 3000 גרם לחרושת שמועות שכניראה יש להן בסיס במציאות ..
לגבי טרופר דיזל בתקציב שלך עד 98 הם עם מנוע 3.1 ידני אין עליו אגדה של מנוע ורכב מפנק גדול ובעל אפשרויות בלתי מוגבלות
לגבי הדיזל מ-99 היו ויש בעיות עם המזרקים מי שעבר ריקול מסודר וטיפל ברכב בלי חסכנות אין בעיות שאינם מופיעים בכל הדיזלים החדישים עתירי כוחות סוס (ובהתאם בעיות נלוות )
לא משנה מאיזו חב' כולם בעייתיים אבלללללל ..... לטרופר עדיפות ענקית ביחס מחיר /תמורה זמינות חלפים ושרות,עבירות ומהלכי מיתלה שאחרים רק חולמים עליהם המחיר ==צריך טיפול לפי הספר והתמורה בהתאם
לגבי הבנזין אין בטווח שלו שום רכב שיתחרה באמינות נוחות ,פינוק ,ומחיר מצחיק ,חוץ מדלק ממוצע 6-7 ק''מ לליטר ,מנוע אמין וחזק בטרוף , הגיר הוא חולייה חלשה שפותרים אותה
בהוצאה מצחיקה 600-800 ש''ח עם קולר גיר +מאוורר וטרמוסטט
לגבי גז תברח ואל תיגע ברכב שטח שיש או היה בו מערכת גז שלא ניבנתה ע''י היצרן !!!! אין חייה כזו מערכת מותאמת רכב שלא יוצר ע''י היצרן מראש עם מחשב ומערכות מותאמות לגז
לא ישרוד הרבה זמן !! מחיר החיסכון בבנזין יהייה פי כמה יותר גבוהה שילך המנוע (והוא ילך שלא יהיה לך ספק )
גם האינדיאנים מספקים את הסחורה אבל בדגמים יותר יקרים 00-03
טוב החיפוש אחר הרכב התחיל עברתי דירה ואני מוכר את הרכב שלי(פורד מונדאו 200 112K ק"מ מחירון) וקונה רכב שטח
החיפוש מתרכז בטראנו החל ממודל 97 וקיה ספורטז קצר.
מה לגבי הטראנו בנזין מומלץ ? נראה לי מונע חלש מדי
ואיך קיה קצר מוגבה עם צמיגי 235 בשטח ?
ולגבי הטראנו מה אני צריך לבדוק לפני שאני לוקח רכב לבדיקה במוסך(המלצה על מקומות באזור תל אביב)
נסה לדבר עם DANOB- הוא מוכר ספורטאז' קצרה במצב מתוקתק, כבר משודרגת בצורה די יסודית. אם אני לא טועה, הרכב שלו במדור "למכירה".