הסטייה היא משינוי מידת צמיג, לא מהקיט עצמו
Printable View
החישוב הוא פשוט, תיאורטית... בפועל מד סל"ד בשנתון שלי הותקן עצמאית ע"י אחד מ-12 הבעלים לפניי, ולך תדע כמה הוא מדויק.
לגבי החישוב של הספידומטר, אני מסכים שהעניין פשוט:
הג'יפיאס שלי מאשר שנסיעה עם 205/70 נותנת ספידומטר מדויק. משמע - אנא ציינו אם מדדתם באמצעות ג'יפיאס. אם לא, אפשר פשוט לחשב את היחס בין קוטר הגלגל שלכם לשלי, ולהכפיל את התוצאה במהירות.
בטוח שלא הייתה עוד הפחתה את האמת שגם אותי זה הפתיעה .
לא יודע לגבי המהירות לא נבדק עם gps צריך לבדוק את זה אולי יש כאן גם איזה פאקטור נוסף , מה שבטוח שזה היה דיי בלתי נסבל למי שיש לו הרבה נסיעות בין אירוניות .
מישה אולי אתה תעשה לנו איזה בדיקה עם gps ?
טורים ביחס למהירות .
ואני יעשה גם עם gps טורים ביחס למהירות .
זה לא חד-משמעי. אצלי (215) הספידומטר הראה מעט יותר ממה ש- GPS הראה. כאמור, עם 215 באופן תירוטי הספ' אמור להראות אחוזים בודדים פחות מהמהירות האמיתי. לכן ההנחה שלי היא שהספידומטר במצב סטנדרטי מראה עד 10% יותר ממה שהרכב נוסע.
ואתה אומר שאצך עם 205 הוא היה מדוייק. אז כנראה שיש הבדלים..
בטרנספר 1000 יש חילזון שונה שאמור לפצות על יחס שונה בסרנים
הספידומטר מראה 15 קמ''ש פחות מהמציאות
זה מה שהיה אצלי
מד הסל"ד מודד את סיבובי המנוע לדקה ואינו מושפע מהתקנת קיט בטרנספר
הספידומטר מחובר על הציר המרכזי בין היציאה האחורית לקדמית וסופר את סיבובי היציאה האחורית
היחס בין סיבובי המנוע לסיבובי הדרייב שאפט האחורי משתנים ז"א שהספידומטר נשאר בדיוק כמו ליפני התקנת הקיט
ורק סל"ד המנוע משתנה במהירות נתונה בין שתי האפשרויות עם קיט/בלי קיט
שגיאה בנתון המהירות של הספידומטר יכולה להווצר אם משנים גודל גלגל או לחילופין יחס קורונה פיניון
ניתן לשנות יחס קורונה פיניון ויחס גלגל בהתאמה כך שהמהירות תהיה תואמת ליחס סל"ד ע"י חישוב פשוט שכולם מכירים
אצלי
סמוראי ארוך שנת 87 מנוע קרבורטור לא משהו במצב טוב אבל לא בשיא כוחו
צמיגים 235 שטח מלא על ג'נטים 7
קיט 4.16
סרנים רחבים וגיר עם הילוך חמישי קצר יותר
עמוס בערך 150 קילו קבוע(לא כולל פגושי מתכת כלוב התהפכות וכו')
מהירות שיוט 90
מהירות עקיפה 100 בראבאק, הגעתי ליותר מזה רק בירידות.
צריכת דלק, האוטו רק לטיולים, בממוצע יוצא לי 1 ל10.
שכחתי לציין, צריכת דלק 1-8.5 בעיר נטו
משולב 1-10 פחות או יותר
נסיעה בינעירונית מעל 10 קילומטר לליטר
פתוח שנת 97'
יחסי העברה מקוריים
צמיגים 195/65
צריכת דלק 1-12 (אני נוהג די רגוע)
מהירות שיוט 90 קמ"ש בכיף ב-3000 סל"ד
עקיפה גם על 120 כשאפשר- 4000 סל"ד
מצטער על התגובה בנוסח "למה לא מגיבים", אבל אני ממש מצפה לשמוע מה קורה עם יחסי העברה אחרים... 5.14? 6.4? 6.5?
הלו, מישהו?
סמוראי ארוך 87/88 ,calmini 5.14 ,צמיגים 700-15 ,7.00-15 = '30.4 . עקב השינוים אין לי מושג מה המהירות האמיתית. הספידומטר מגרד לעיתים את ה110.בירידות ארוכות
או תלולות אני נותן לעיתים לגיר לעבוד בסרק כי הקיט מגביל מהירות.צריכת דלק על הפנים (באשמתי כנראה-קרבורטור של סוויפט לא מכוון) 7 בתוך העיר , בערך 8+ מחוץ לעיר.
סמוראי סגור 96
קיט 4.16
צמיגים 235
סטיה 5-10% מהירות אמיתית מול ספידומטר מקורי של הרכב
סוגר 110 ב4.5 אלף סלד
100 ב 4 אלף סלד
90 ב 3.5 אלף סלד
בעליות לירושלים האוטו סוחב יפה ב80 הילוך חמישי את הקסטל (עליה קשה) הוא עושה ב 55 הילוך 3 3.8 אלף סלד.
כל המהירויות הם מהספידומטר וכמו שצינתי יש סטיה של 5-10% למטה (הספידו מראה מהירות נמוכה ממהירות הנסיעה האמיתית)
לפני שינויים צריכת דלק 1ל 11
היום 1 ל 9
לאחר התקנת יחס העברה בתיבה 4.16
עם יחס בסרנים 4.56 וגלגל 31
מהירות שיוט 80 ב3500 סל"ד
ראשון נמוך לא בשימוש רק בסלעים קשים במיוחד פשוט מדהים
אחד השיפורים היותר מוצלחים ברכב
תודה לנתי על הקיט המעולה הזה