וואללה שי ? ככה אתה אומר לי מצב מזהיר ? חכה , אתה לא רואה שאני ממשיך לעדכן ? תהייה אופטימי לגבי המצב אצלך ....
אינשאללה , בקרוב אצלך ...אם אוכל לסייע בכל דרך / צורה , אתה מוזמן לפנות ...
שחר .
Printable View
המשך - תמונות מהעדכון האחרון ...
היו ברכב זוג כיסאות הידראוליים וגם לא תואמים = לא בשבילי.
נמכרו ואת מקומם תפסו זוג מושבים של ספארי עם משענת יד שנקנו מפירוק(לא להיבהל מהצבע=הם ירופדו)
ויהיו תואמים למושב האחורי המקורי .
את התושבות שלהם שייפתי וצבעתי בשחור .
התקנתי גגון שכרגע , בהחלט מספק אותי .
כשירד גשם ולא יכולתי לעבוד על האוטו מבחוץ אז עשיתי לו חלונות כהים .
צינורות נשמי דיפרנציאל היו תלויים שם ליופי בלבד ,פירקתי החוצה והם היו סתומים לגמרי
קניתי 4 מ' צינור מ"דודי גום" בסלמה והעפתי את הקומבינה של צינור גומי מחובר לקשיח.
הבהרה : ההחלטה ללכת על חשמל חדש לכל הרכב נפלה כבר בהתחלה ...(זה לא שאני מחפש לעצמי עבודה מיותרת)
הרכב התקשה להניע , הסלונואיד /פיקוד אוטומטי של פלגי החימום בוטל כיוון שלא היה תקין ובמקומו חיברו שם סלונואיד חיצוני
עם הפעלה ידנית שזייף.
החוטים היו רקובים (גידים קרועים) וסופיות במצב על הפנים שמנעו העברת מתח תקין .
אחרי סידור החשמל הכללי והחלפת הסלונואיד לריליי פיקוד, האוטו מניע בנגיעה .
תמונות של הרכב מלמטה ימחישו את שהלך שם .אני כבר חודש מתחת לרכב עם מברשות פלדה,שפכטל -כן כן ...,סמרטוטים,ניירות שיוף,
וכל כלי שיוכל לגרד ולהוריד את כמויות הגריז,שמן,שמן שרוף,בוץ,חלודה מהמכלולים השונים והבודי.
אלה רק חלק מהתמונות של מה שהספקתי עד עתה .
שחר.
המשך תמונות...
כשאתה רואה את התוצאות , מכאן אתה שואב את הכח להמשיך ...
תודה רבה שחר, שוב - פרוייקט מרהיב, יום יבוא ויהיה מפגש פולסייז וכל עדר הבהמות תוצרת ארה"ב יפגשו במקום אחד,
רק שאלה לי אליך, הכיסאות של הספארי יתאימו לטנדר חד קבינה כמו שלי לישיבה טובה?
(אני שואל מכיוון שאצלי יש את המגבלה של הקיר האחורי)
נ.ב. אם תצתרך עוד יד אשמח לתת יד בפרוייקט בזמני הפנוי,
תודה שי , לדעתי כן . הכיסאות יתאימו גם במגבלת הקיר האחורי . בסה"כ , אין כזאת בעיה של מקום . הכל תלוי במיקום התושבות .
לגבי ההצעה לעזרה , תודה רבה ...יפה מאד מצידך , בינתיים יורד גשם ושיפסיק אני עובר לשלב צביעת השילדה+בודי ולאחר מכן
מתחיל בעבודה על תא המנוע (כבר ניקיתי אותו עם מסיר שומנים ,גרניק ולחץ אויר) שיוף וצביעה .
בינתיים אני מסתדר , אבל אתה מוזמן לקפה ולהתרשמות מתי שבא לך ...
שחר.
נ.ב : אם כבר אמריקאית ואם כבר פול סייז , אז אין כמו לשבת על כיסא כזה עם משענת יד קבועה בצד אחד ומתקפלת בצד שני
קונסולה מרכזית בין שני הכיסאות עם תאים לכוסות קפה/קרה (זה אגב מה שיש אצלי) , כשאתה צריך לצאת לטיול לדרום/צפון
ושעתיים נסיעה לפניך ...
אני יודע, הייתה לנו פעם ספארי 95 במשפחה,
עוד יותר תענוג לשים בין המושבים מקרר 40L למשקאות,
אצלי זה עוד יותר קריטי כי אצלי הרכב משמש גם כרכב א' וגם כרכב ב' (משעמם/מדכא לנהוג במאזדה לאנטיס)
תודה על ההזמנה,
O.K ...עידכון אחרון עד לפעם הבאה ...
השוס מבחינתי היה ,כאשר הייתי באיזור התעשיה של בני ברק ר"ג
כשהלכתי לחפש פוד לשעונים,פלטת מראה צד נהג ועוד כמה דברים לרכב .
כשדיברתי בפלא ,חיפשתי מקום שקט להתרחק מרעש התחבורה , הייתי ברחוב צדדי כאשר אני רואה
ריינ'ג רובר מושבת , מפורק אחרי תאונה , חונה מ"ס מטרים ממוסך .
אני בוחן אותו וכשהגעתי לחזית , חיכה לי הדובדבן בדמות פגוש מסיבי מברזל המותקן לפנים ולא פורק.
הלכתי למוסך הסמוך לשאול על הרכב /פגוש אם אפשר לקנות אותו והבעלים הסכים תמורת סכום סביר בהחלט של שלוש ספרות.
אמרתי לו שאלך להביא מטר בכדי למדוד , ידעתי כבר באותו הרגע , שהוא לא יישב בלי חיתוכים והתאמות
כיוון שחזית הרובר היא קמורה מחודדת לפנים ובהתאם לכך הפגוש. ואילו לבלייזר חזית ישרה .
מדדתי עם מטר הבטתי עוד פעם פעמיים ואמרתי לעצמי : "זה יבוא בול עם מעט התאמות וחיתוכים ".
קניתי .
פניתי למסגר חביב שיש לו סדנא כמה מטרים משם ושאלתי אותו אם אוכל לקבל רתכת ,דיסק ועוד איזה כלי או שניים
כדי להרכיב את הפגוש על הרכב - כמובן תמורת תשלום .
הוא אמר לי שהוא מאד עסוק ואם אני רוצה לחכות עוד קצת זמן עד הערב , הוא יתן לי להחנות את הרכב אל מול הסדנא שלו ולעבוד.
ככה , מצאתי את עצמי עם כלים מינימליים , מנסה לפתוח ברגי פגוש/שילדה שלא פתחו אותם איזה 20 שנה.
מה אני אגיד לכם ...איזה סבל , איזה זין ... אבל הרצון לעשות לו את המייקאובר נטעו בי כוחות מחודשים שגרמו לבצע את כל העבודה באיזה 4.5 שעות .
המון תודה לסרגיי (המסגר) תבורך...
תודה לריינ'ג על תרומת האיבר ...
שחר.
בהמשך , ריתכתי לו גם זוג צינורות ברזל אלכסוניים 3/4 צול מקצה הפגוש למרכז מתקן הכננת לחלקו החיצוני .
מתוכנן בהמשך , זוג פנסי ערפל מעליהם מוטים בזוית של 45 מע' , כפי שהיה לי בסופה והיה מאד יעיל בנסיעה בלילה .
אצרף תמונה של הסופה כתזכורת .
שחר .
בוקר טוב
כפי שנראה לי ,התיאבון הולך וגדל הפרוייקט הזה הוא באמת משהו יפה,מקצועי ויצירתי.
כל הכבוד
תודה שי ...
O.K ... זוכרים את התמונות הקודמות של הדרמים , צלחות אבק ,קליפרים , קפיצים , טרנספר ,
סרנים , תיבת הגה , דודי אגזוז , שפור , ז.פיטמן , מגן מיכל דלק - או בקיצור את האוטו מלמטה ...?
יופי ..., זה מה שהספקתי לעבוד עליו עד עכשיו + ניקוי כל השילדה והכנה לצבע (הגשם קצת תקע לי את
העבודה) ואם זאת הפסקה בשביל גשם -אז בכיף שיבורך ויעצים . אז יש זמן לעדכן ...
ככה זה נראה עכשיו ...
שחר .
*היה לי חוב של תמונה/ות של מוט ההגה + קופלונג הגה , בהמשך תמונות איך נראה לאחר ההרכבה .
המשך תמונות ...
צינורות האגזוז יטופלו / יצבעו בצבע עמידבחום מהמניפולד (כולל) לכל האורך אבל זה יקרה
לקראת סיום העבודה על ' המתחת ' של האוטו ...
שחר.
תמונות מעוררות תאבון לעוד,
הפגוש הקדמי יצא לך באמת משהו שמזכיר את הפרוייקטים הכבדים אי שם אצל מאמא אמריקה,
קובץ מצורף 36429
שאלה, מה היא מידת הצמיגים/ג'אנטים בבהמה שלך?
אהה - ועוד דבר,
מה עשית עם הפגוש ניקל המקורי של הבהמה???
כל הכבוד על התיעוד!!!
ממש כיף לעקוב אחרי השיפוץ, כמובן שעושה חשק......
לא הגיע הזמן להחליף את הכינוי לשחר בלייזר?
בהצלחה, תמשיך לעדכן....
שי, אם אתה צריך מושבים קדמיים של ספארי.
דבר איתי.
נאור.
כן אהה... יצא לי טוב בלי להתכוון ...(איפה הסמיילים וסרגל כלים להדגשה?)
הצמיגים 33" שטח מלא חדשים על ג'אנטים 10 קוטר 15 מעגל חלוקה כמובן 6 ברגים.
לגבי הפגוש , השארתי אותו למסגר שם בבית המלאכה , לא היה לי מה לעשות איתו (הרי
לאוטו הוא לא יחזור) ועל מכירה לא חשבתי בכלל . מה... ? יצאתי 'חומוס' ?
אם תשמע על הגה של שברולט אסטרו הישנות - ללא כרית אויר - זה ההגה שאני מחפש ,
הוא bolt on על מוט ההגה שלי ללא מתאם וכו'...זה להמשך , בזמני הפנוי ...
שחר.
נ.ב : אם זיהיתי נכון מהתמונות שהעלית בשרשור שלך , ההגה באוטו שלך הוא כמו שלי עם
כרית צופר שעליה סמל של שבי ?
תודה תודה ...כמובן שאמשיך לעדכן ...
לגבי השם...וואללה , זרקת רעיון , תן לחשוב ...
ועכשיו ברצינות ...יוחלף כנראה רק כאשר הבלייזר יהייה גמור
ואוכל לשים פה תמונה ' שווה ' שלו (קודם שיוכיח את עצמו) וירוויח את זה ביושר .
שחר.
לא יצאת סתם "חומוס", יצאת חומוס עם זעתר שמן זית וצנובר :P (סתם - חשבתי לקנות ממך אותו)
כמעט נכון - אצלי זה הגה כמו אצלך שרשום באותיות אדומות וסקסיות על כרית הצופר GMC והן במצב טוב יחסית,
אם תרצה גלגל הגה של S10 (גלגל הגה זהה לאסטרו אחד לאחד) אשמח לתת לך אותו בתמורה לגלגל ההגה שלך
(הייתה לי ג'י,אמ,סי, S10 שהחלפתי לה את ההגה להגה ספורט וההגה המקורי נותר אצלי) אני חושב שיש לי גם
גלגל הגה של וואנדורה 1986 שהייתה זרוקה אצלי בחצר (רכב שקניתי ב2000 ש"ח בסדיר והוא היה עד לפני שנה
זרוק אצלי בחצר ונמכר לחלקים, לקחתי ממנו כמה "מזכרות")
נאור - תודה על ההצעה, שלח לי בה.פ. תמונה עם מחיר,
O.K , שמע , מחר אני ארים טלפון לאותו מסגר וננסה לברר מה עלה בגורלו של הפגוש ...
אם עדיין אצלו , מבחינתי אני אתן לך ת'כתובת + טלפון ותיהייה מוזמן להעמיס אותו בזמנך החופשי ...
לגבי גלגל ההגה , הבנתי , בסדר .
שאלתי , כיוון שאצלי אין את כרית הצופר וראיתי כבר בלייזר עם הגה של שברולט אסטרו שנראה ומרגיש
ממש נח - מכאן השאלה ...זממתי על גלגל ההגה שלך אם היה של שברולט והיתה לך כוונה להחליף/להעיף אותו באחר.
ולגבי תחליפים נושאי השם המכובד GMC , נחמד ...אבל אני לא עד כדי כך נואש לשים גלגל הגה של
GMC בשברולט , מזכיר לי קצת ת'בני דודים ...
בסה"כ , אם אני קצת אתאמץ , אבל ממש לא הרבה - אני משיג , פשוט לא בראש מעייני בשלב זה , אם יפול משהו על הדרך
אז לא אומר לא ...
שחר.