סליחה על הבורות , מה זה רתכת מיג?
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Printable View
סליחה על הבורות , מה זה רתכת מיג?
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
מיג זו רתכת שהאלקטרודה יוצאת מתוך הידית. הריתוך מוגן על ידי גז בצורת גז (ולא כמו אלקטרודה שהגז בצורת מוצק) או ברתכות שמאפשרות את זה, הגז נמצא בתוך האלקטרודה עצמה(אבל התוצאות פחות טובות). היתרון הגדול של מיג לעומת אלקטרודה הוא שזו צורת ריתוך מאוד קלה יחסית לרתך חובב (בריתוך מקצועי,כזה שעובר בדיקות ומבחנים צריך יותר לדעת מה לעשות ואיך לרתך) וסוג של שגר ושכח. אין שלאקה להתמודד איתה ותוך כדי הריתוך אתה רואה את התוצאה. בנוסף הרתכת יותר וורסטילית בעובי החומר שאפשר לרתך. הרוונה היא שעם רתכת מיג טיפוסית ניתן גם לרתך פח בעובי של חצי ממ, כמו פח של רכב, מה שמאוד קשה ברתכת אלקטרונית ומצריך אלקטרודות דקות במיוחד שלא כל כך נפוצות בחנויות חומרי בניין טיפוסיות.
על המקטע הראשון אשמח אם תרחיב, מיכה. אתה מדבר על ריתוך עם Flux corded wire?
לגבי המשפט השני שמיכה כתב, נכון לגבי השלאקה במידה וזה חוט רגיל, לגבי ראית התוצאה תו"כ ריתוך זה נכון לכל סוג ריתוך. אחת הסיבות המובהקות בעיני שעדיף ללמוד לרתך עם כל דבר שהוא לא מיג (טיג, אלקטרודה או ריתוך בגז) היא שהיכולת שלך להבין את השליטה בחום, בחומר, בזוויות העבודה ובקצב הוספת החומר עולה לאין ערוך על היכולת להבין את זה כשמתחילים בריתוך מיג.
כן ריתוך עם חוט ממולא. יש לזה יתרונות בכך שאתה לא צריך לסחוב מיכל כבד לעבודות חוץ ואני חושב, אבל לא בטוח, שזה גם יותר עמיד לרוחות. אני בטוח שעידו לוריה יודע הרבה יותר ממני על זה.
הבסיס לכל ריתוך, גם במיג, זה שליטה בחום ובאמבטיית ריתוך. אם מבינים את זה אז קלות הריתוך ואיכות הריתוך עולה פלאים.
אפשר לכתוב (ולמעשה ה פרים) על הריתוך ומטרולוגיה בכלל.
למעשה זה נושא שלומדים עליו תואר אקדמי.
יש סוגים שונים של רתכות ואופן ריתוך.
שלושת המוקרים והפופולרים ביותר הם ריתוך אלקטרודה ריתוך מיג וריתוך טיג.
לכל אחד מהם יש יתרונות וחסרונות ואם אחד שהוא מושלם (כמו כל דבר בחיים)
בתאוריה הכי וררסטלי הוא הטיג. אבל רק בתאוריה.
טיג היא שיטה ולא הרתכת ספספית. כדי לרתך "כל דבר" צריך רתכת טיג מאוד משוכללת וחומרים מיוחדים.
היא יכולה לרתך גם בעובים מאוד מגוונים כולל פחית קוקה קולה...
אבל כדי להפעיל אותה נכון צריך הרבה נסיון ידע וכישרון.
בידים הנכונות השליטה על הריתוך היא מאוד גבוהה.
רתכי האומן שעובדים על מכלי לחץ עובדים עם טיג. אבל להם יש שנים רבות של נסיון, וציוד בעשרות אלפי שקלים.
ריתוך המיג הוא הפשוט ביותר לשימוש. כמעט כל אחד יכול לרתך עם מיג עם מעט או בכלל בלי נסיון.
כוון לחץ ורתך. יש חורים תוריד זרם וסגור אותם, עד כדי כך פשוט.
הריתוך לא הכי יפה בעולם ( אלא אם כן יש נסיון) אבל הוא חזק, ועם קצת דיסק הוא גם נראה טוב.
משהו פעם אמר שההבדל בין רתך מיג מנוסה ללא מנוסה הוא כמות הדיסק שהוא משתמש ..
גם מבחינת מחיר הוא עומד באמצע. היום ניתן לקנות חד פאזית סביב ה 3K שח.
הוא לא מאוד ורסטלי אבל יכול לרתך ברזל ואולי אפילו סוגים של אלומניום.
בעיתי ברוח, אבל יש לזה פתרונות. כבד ולא נוח להעברה.
אלקטרודה היא הכי זולה מכולם. 1K שח ויש לך מכונה סבירה שתעשה את העבודה.
היא די ורסטלית ויכולה לרתך סוגם שונים של ברזל, אל חלד אלומניום ועוד.
אבל דורשת ניסיון וכשרון בכדי להגיע לתוצאות סבירות.
רוב הרתכים החדשים יוצרים הרבה חורים שקשה מאוד לסגור עם אלקטרודה.
ריתוך של פח 1 מילימטר קשה מאוד עד בלתי אפשרי והתוצאות מאוד מכוערות.
אבל עם הרבה ניסיון אפשר להגיע לתןצאות טובות מאוד.
והיתרון הגדול, רוח גשם סערה בהכול אפשר לרתך באלקטרודה.
לא צריך להכיו את המשטח (אף על פי שזה עוזר)
אישית, במשך שנים (רבות) ריתכתי עם אלקטרודה עם רתכת ישנה נושנה.
עם הנסיון התמודדתי עם הכול (אפילו פח 2 מילימטר)
מה ששבר אותי ובגללו קניתי מיג היה עבודת פחחות על הגיפ.
עם אלקטרודה לעבוד על 1.5 מילימטר קשה מאוד לאורך זמן.
מאז שיש לי מיג אני מתעצל ולא עובד יותר עם אלקטרודה במיוחד לא עם פחים דקים.
אבל בריתוך מעל 2 מילימטר, אין כמו אלקטרודה.
קל מהיר מדויק ונוח
משהו פעם אמר ההבדל בין חרב אור לאקדח...
מדוע התוצאות פחות טובות בריתוך עם Flux, מיכה?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
עד כמה שהבנתי הגז בסליל לא נותן הגנה טובה כמו הגז במיכל אבל כמו שאמרתי, אני לא מומחה בזה. זה משהו שקראתי באיטנרנט לפני שנים כשהתעניינתי בנושא. אני בטוח שלוריה יכול לתת דעה מושכלת יותר.
הבנת הפוך. גז המגן שנוצר איננו נופל במאום מגז מגן המוזרם מסביב, והכיסוי של השלאקה מעניק בידוד לתפר גם אחרי שהידית איננה בסביבה. מבחינה מטלורגית טהורה, כתהליך, זה עדיף. פרקטית זה סיפור אחר, גם הנוחות פחותה לטעמי.
יש כאן גם אפשרויות מעניינות של שילובי גז וציפוי, אבל אלו נוגעים למתכות ותהליכים שאנחנו כנראה לא ניתקל בהם בבית.
התוצאות פחות טובות....
כי אם כבר קניתי מיג, אני לא רוצה לשמוע את המילה שלאקה אפילו בצחוק :p
אגב היום הבאתי מיכל חדש, עלה מילוי 200 שח אבל אני חושב שהמקום יקרן(זה מה שיש בסביבה). http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...795600e115.jpg
אני ממש לא חושב שאתה צודק , אני מכיר mig בערך 30 שנה ועובד עם mig בערך 20 שנה , וכלום לא ממש הישתנה בתחום המיג.
השיקול בין ריתוך בתייל רציף לבין ריתוך באלקטרודה נימדד בראש ובראשונה בתדירות השימוש , רתכת מיג שתעמוד חודש ללא שימוש בהפעלה ראשונה תהרוג את הידית מהחלודה שהצתברה על החוט , דבר מאוד מתסכל , היתרון באלקטרודה זה שזמן המדף שלה ארוך מאוד , דבר שמתאים מאוד לחובבים , ןלאנשים שעובדים לעיתים רחוקות , כמו כן ריתוך בתייל רציף לא מתאים כלל ועיקר לריתוך בחוץ עקב הרוח שמיעפה את גז המגן ,
משתי הסיבות האלה אין סיבה לחובב הממצע לירכוש רתכת מיג . . .
דרישות עיקריות לרכישת רתכת מיג .
1. תדירות עבודה של לפחות פעם ב 3 שבועות .
2. מקום מוגן מרוח .
3. יכולת החלפת בלון co2 מידי פעם .
4. מכונה הרבה פחות ניידת , +אחזקה יקרה , דיזות , פיות ,ידיות ,קפיץ ידית , מנוע דחיפה , בקיצור עשרות חלקים נעים עם בלאי בהתאם .
רתכת אלקטרודה .
1. ניידת מאוד .
2 .בלאי נמוך
3.מיגוון עצום של חומרי ריתוך שונים זה מיזה , למשל ריתוך נירוסטה ,או יציקה , או ציפי קשה ,או אלומיניום, הכל במחיר נמוך ולפי כמות ניצרכת ,( במיג קונים כמות עצומה בתור התחלה לכל גליל )
אלו השיקולים פחות או יותר, כל אחד יעשה את השיקול שלו . . . !
לא רואה נכון להיום טכנולגיה שיכולה להעיף כיום את האלקטרודה מהשוק . . . לא בפן המיקצועי של השוק ובטח לא בחובבים .
אני בטוח שמה שכתבת מבוסס על נסיון רב, בטח יותר משלי...
ועם זאת, בשנים האחרונות, עובדה היא שרבים מהחובבים חברי הפורום הזה, ואני בינהם, עברו לרתך במיג. אנחנו מיישרים קו עם המקובל בגראז' של הג'יפאי האמריקאי הממוצע.
אני קניתי את הרתכת (Jasic 200 ביבוא מ.ב.) לפני שלוש שנים. שימוש פנאי טהור - לקח לי שנתיים לחסל את הספול הראשון, ואני עדיין בבלון הCO2 הראשון שלי. (יש לי בלון גדול). לפעמים עוברים חודשים בין הדלקה להדלקה של הרתכת. שום בעייה ממה שתיארת. השימוש - תענוג גדול! ריתכתי בתקופה הזאת פעם אחת באלקטרודה, תיקון גדר בגינה שלא יכולתי לגרור אליה את העגלה עם הבלון, אז פירקתי את הרתכת בלבד, הסעתי אותה על מריצה, וריתכתי מה שהיה צריך עם אלקטרודה.
תבדוק מידי פעם את הספול לראות שלא מתפתחת קורוזיה על הסליל. אם כן, לפני שאתה מרתך, פרק את החוט מהידית ותגלול עד שתגיע לחוט נקי. הקורוזיה הזו הורדת את הקפיץ מוביל בידית ותוקעת את החוט.
ביקשתם סקר, בבקשה:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/97125
גם אצלי הרתכת ישבה חודשים (לפעמים חצי שנה) בלי שימוש.
הספול לא קיבל חלודה והכול היה מצוין.
כדאי לדאוג לאחסן את הרתכת במקום מוגן ולא נראה לי שיהיו בעיות.
לגבי אלקטרודה או מיג..
כמו שכבר כתבתי,שנים עבדתי עם אלקטרודה ואף פעם לא הרגשתי בחוסר של מיג.
עד שהחלטתי לעשות לבד פחחות לרכב.
כאן הכול השתנה. קשה מאוד לרתך פח 1 מילימטר עם אלקטרודה.
אפשרי אבל קשה.
קניתי אלקטרודות דקות יעודיות ויש לי הרבה מאוד ניסיון.
ועדין זו מלחמה לא לעשות חורים. שלא לדבר אחר כך להוריד את השלקה )-:
אז לתיקון קטן פה ושם זה עוד בסדר.
אבל לעשות פחחות לרכב בן 30 עם הרבה מאוד הסטוריה ורצפה רקובה שתרתי משמע הייתי צריך להחליף !
זה כבר הרבה יותר מדי לאלקטרודה. מצטער נשברתי.
החיים הרבה יותר קלים עם מיג, העבודה זורמת בקלות ובמהירות.
כמובן שמי שרוצה לרתך פחים דקים מאוד הכי טוב זה לרתך במיג !
וזה כמובן גם הכי נכון מיקצועית !
חשוב מאוד בכלאופן שהחוט אהייה מכוסה בהמתנות , לרוב הרתכות עם מזין חיצוני אין מיגון לחוט ,אצלי היו 6-8 רתכות מיג , שכמה לא עבדו תקופה, תמיד היו בעיות של ליכלוך בידית.
מיבחינת החלפה בין סוגי אלקטרודות אין תחליף טוב יותר לרתכת הישנה . . .
אבל כמובן שהכל בסוף תלוי ביעוד הסופי של המכונה .
בכל מקרה רוב הרתכות מיג עוד לא מספיק ברות השגה לרוב החובבים.
אולי עוד כמה שנים או כשחברה מסויימת תוציא רתכת במחיר של 2000 ומטה בלי יותר מידי פשרות.
אולי אפילו בלי המיכל.
לא מזמן הזמינו אותי לעשות חיזוקים למרכב של טויוטה קורולה שנת 1980 וקצת, בודי שלם פיקס אין חלודה.
אני רתך ארגון במקצוע, עובד עם כל עובי אצלי בעבודה בין 1.2 ממ ל 20ממ
עובי לא מפחיד אותי
הבעיה היא, שפחים של רכב, מגלוונים ודקים,
עם TIG אי אפשר לרתך כי זה מגלוון, עם אלקטרודה זה חורים בוודאות וזה מכוער.
לצערי נעלצתי לוותר על סכום ארבעה ספרות, קיפלתי את הציוד ונסעתי הביתה.
בשביל פחי רכב שהם על הרכב ואי אפשר לשייף אותם מ 2 הצדדים!
רק מיג, ואם יש תקציב, אז בלון ארגון ולא CO2 זה חוסך את השפריצים..
עבודות שלי ניתן לראות כאן למי שרוצה.
instagram.com/newworldofdisorder