-
נמרוד,
לא הוצאת אותי משיווי משקלי.
אני עדיין חושב שמנוע סופה פחות טוב לזחילה ממנוע 258 או V או דיזל, שבהם המומנט מגיע בסל"ד יותר נמוך.
לא נסעתי עם 1:4, אז אני לא יודע להגיד לך איך ההרגשה,
למרות שבעתיד (הלא רחוק אני מקווה, שנה+ ), הסופה תהיה נעולה בצמיגי 35", 1:4.10 בדיפ', 1:4 בטרנספר.
או שלא תהיה סופה (אלא משהו אחר, צ'ירוקי :roll: :roll: אולי ??)
-
מה שקובע את אופי המנועים הוא לא אופי ההזרקה אלא מבנה המנוע ומנוע אם מהלך בוכנה ארוך ייתן בהכרח מומנט גבוה בסלד נמוך יחסית למנוע בעל אותו נפח אבל עם שטח בוכנה גדול על חשבון מהלך (שהרי הנפח הוא שילוב בין השניים)ההבדל בין חד נקודתית (קרבורטור משופר )ורב נקודתית הוא בדיוק שניתן להגיע ברב נקודתית מול פשטות בחד נקודתית
אם אני הייתי צריך לבחור והיעד העיקרי זחילת סלעים אני הייתי נשאר
עם ה258 וחד נקודתית
בכל מקרה הרעיון שהעליתי אמור לתת פתרון טוב עם כי לא מושלם כמו הזרקה אבל גם ללא החסרונות שלה
אגב מישהו מכם ניסה להתאים קרבורטור איסין של מיצובישי l200 ?
הוא קרב די אמין (אותו דבר כמו בסמוראי )אבל הלועות הרבה יותר גדולים
ולא צריך לעלות יותר מ200 -300- ש"ח בארץ
לדעתי שווה בדיקה
-
Teralow by teraflexאו AtlasII?
-
נמרוד
אגב לא עדכנת כמו שהבטחת בנוגע לקיט וובר שהתקנת איך הוא מתמודד בזויות חדות וקפיצות ?
-
שינאת הקרבורטור
אולי המנוע של הסיקס יותר חזק לזחילה אבל דבר אחד בטוח - ברגע שיתאפר לי כלכלית אני מעיף את הקרבורטור וקונה מערכת הזרקה של ספארי (ראיתי אצל מישהו שזה עובד פצצה). פשוט נמאס לי מהקרבורטור המעצבן הזה, ואת האמת - עוד לא נסעתי כמעט עם הג'יפ בשביל שהוא ייסתם, אבל בכל פעם הדיזה של הטורים הנמוכים נסתמת.
אם יש למישהו פיתרון זמני עד ההזרקה - אני אשמח לשמוע...
אלדד
-
כן
נקה את מערכת הדלק קומפלט ותתחיל במיכל
-
סוזי - לגבי הקרבורטור שהתקנתי, עובד טוב מאד, אין לי (כמעט) תלונות.
הבעייה היחידה היא התנעה במנוע קר, אחרי מנוחה של יותר מכמה שעות - לוקח כמה שניות טובות של סטרטר עד שהתא מתמלא דלק והמנוע מניע. מסתבר משיטוט בפורומים זרים שזו בעייה ידועה עם הקרבורטור הזה, הסיבה לא ברורה, והפתרון הוא תוספת של משאבת דלק חשמלית שתופעל כמה שניות לפני ההנעה.
ד.א. זה לא אותו דגם שיש בסיטרואן BX, אם כי אני מאמין שאפשר להתאים.
למי שלא מבין במה מדובר, קישור:
http://www.jeepolog.com/j6tech_weber_carb.htm
-
נמרוד, אני לא מכיר את הקרבורטור הזה בכדי להביע דעה ספציפית, אבל גם בקרבורטורים אחרים קיימת בעיה של התאיידות הדלק מתא המצוף לאחר עמידה ממושכת. אטימה טובה של תא המצוף באמצעות שרלק מאריכה את משך זמן ההתאיידות בצורה משמעותית, אגב גם הפילטר הפתוח מאיץ את ההתאיידות.