תגובה: תחילתו של פרוייקט "מי צריך נעילות כשיש כאלה פתיחות"
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שיימן
http://www.jeepolog.com/forums/image...er-offline.pngטל כמו שרשמתי לטלטולי למעלה לגבי פרטים מדוייקים של הכל אני יביא בהמשך הרכב עדיין לא גמור ככה שהכל יכול להישתנות
דרור כרגע אני לא מרגיש שינוי לרעה ביציבות של הרכב להפך השינוי הוא לטובה מאוד בכביש
נכון שאין על נעילה אבל לפעמים צריך להיות יצירתיים למי שלא רוצה להשקיע סכום מכובד על נעילות
אתה לא יכול להגיע למהלך כזה ללא ניתוק סטבילייזר אחורי וכשזה קורה אתה פוגע משמעותית ביכולת הרכב להתמודד עם מה שנקרא "אפקט המטוטלת" ולכן בפועל אתה פוגע משמעותית ביציבות גם אם ברגע נתון אתה לא מרגיש אותה
תנסה לעשות "תמרון התחמקות ממכשול " ותראה אם היציבות לא נפגעת (תזהר לא להתהפך )
אין ארוחות חינם כבר אמר את זה מישהו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סוזי המשתוללת
אתה לא יכול להגיע למהלך כזה ללא ניתוק סטבילייזר אחורי וכשזה קורה אתה פוגע משמעותית ביכולת הרכב להתמודד עם מה שנקרא "אפקט המטוטלת" ולכן בפועל אתה פוגע משמעותית ביציבות גם אם ברגע נתון אתה לא מרגיש אותה
תנסה לעשות "תמרון התחמקות ממכשול " ותראה אם היציבות לא נפגעת (תזהר לא להתהפך )
אין ארוחות חינם כבר אמר את זה מישהו
המוט מייצב אצלי לא מנותק כרגע
והפתיחה אותה פתיחה
לגבי התמרון בכביש מה שאמרת נכון לגבי כמעט כל רכב מוגבה היציבות יורדת אין מה לעשות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מפרגן לך ושמח בשמחתך.
עם זאת, בעולם האמיתי, של רכב טיולים, כזה שצריך לקחת אותך לטיול ולהעביר אותך במכשולים שנקרים בדרכך, לא של "מלך הרמפות" ו"כוכב התצלומים" ותחרויות הRTI, כשאתה תגמור לפרק ולהרכיב ולפרק ולהרכיב ולנסות ולטעות, ולראות שזה נוגע בזה וההוא משפשף את ההוא, אתה תפגוש בדרך רכב עם מתלים סטנדרטיים כפול נעילות, שבכלל לא ירגיש את המכשולים שאותם אתה לא תצליח לעבור.
או במילים אחרות: חבל על האנרגיה שלך.
ככה זה.
הי חנן ,
לא יכולתי שלא לשאול ,כיוון שנשמע לי דומה מדי.....
האם ,בעולם האמיתי ,רכב שעונה על הגדרות ה"מלוכה" וה"כוכבנות" שציינת {אה סליחה ,גם תחרות RTI },
לא יצליח לעבור מכשול שאותו רכב סטנדרטי נעול כפול יעבור ?
אם הבנתי אותך נכון ,נשמע לי משהו לא משהו...
רונן
שיימן אני בעד ויש מצב שהספורטז' שלי היא הפרוייקט הבא,אבל את הניסויים נשאיר לטרנו אני יגיע שהכל יהיה מוכן!
בהצלחה לצוות היקר!
כמו שכבר כתבתי למעלה (תגובות 10, 12), הויכוח הזה לא הוכרע, וכנראה גם לא יוכרע.
כמו האנשים שמאמינים באמונה דתית כמעט שמצלמות Nikon עדיפות על Canon וההיפך, ההגיון מזמן לא משחק פה תפקיד מרכזי ...
אני לא רואה טעם להמשיך בדיון דרך המקלדות, מי שרוצה מוזמן לבוא לטייל ולהינות, ובדרך גם לעשות ניסויי כלים. אני יכול כבר לומר מראש ששלי לא יותר גדול ובכל זאת יהיה כיף ...
נדב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גניסלב רונן
הי חנן ,
לא יכולתי שלא לשאול ,כיוון שנשמע לי דומה מדי.....
האם ,בעולם האמיתי ,רכב שעונה על הגדרות ה"מלוכה" וה"כוכבנות" שציינת {אה סליחה ,גם תחרות RTI },
לא יצליח לעבור מכשול שאותו רכב סטנדרטי נעול כפול יעבור ?
אם הבנתי אותך נכון ,נשמע לי משהו לא משהו...
רונן
רונן, תנאי ל"עבירות", למעבר המכשול, הוא שהמומנט מהמנוע יגיע לגלגלים שאוחזים.
מהלך מתלה גדול מצטלם יפה, הגלגלים בצד ה"פתוח" נוגעים בקרקע, אבל לעתים קרובות אין עליהם מספיק משקל שיצמיד אותם לקרקע, וכשמומנט מגיע אליהם הם פשוט מחליקים. הגלגל בצד השני, זה שאוחז באמת, לא מקבל מומנט בכלל, ואז לא יעזור בית דין. עם נעילה זה לא קורה.
העניין כאן עם הטראנו הזה, הוא שבעליו רוצה נעילה אבל יקר לו - אז הוא משחק לו במתלים.
שינויים מרחיקי לכת במתלים שמבוצעים במקצועיות ותוך שמירה על בטיחות, יכולים לעלות לא פחות מנעילה או אפילו שתי נעילות, לפעמים גם יותר . מי כמוך יודע.
אני חושב שאין קשר בין מחט לתחת. מהלך מתלה ארוך יותר זה בהחלט טוב, זה אפילו מתבקש ורצוי, עד גבול מסוים. נוחות נסיעה טובה יותר וגיהוץ טוב יותר - אדרבא. אבל זה לא במקום נעילה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סוזי המשתוללת
אני שואל אותך האם אתה רציני!!!
...
בטרנו דרופ קיט עובד לא רע בגלל שהוא משולב ביחד עם דיפ מוגבל החלקה אבל גם זה טוב למכשולים בינוניים ותו' לא
ההצעה שלי
תתקינו אוטומטית קדימה - זה זול ביותר (1500 ש"ח לפני התקנה) ושפרו מאחור את המיתלה בטוב טעם
תקבלו רכב עביר כמעט כמו שתי נעילות אבל ללא המגרעות של אחורית אוטומטית על הכביש או אחורית נשלטת (חור בכיס) ועדיין מדובר על כמעט שתי נעילות ולא אחת אחורית בלבד
מה שכן הפרונט של הטרנו ייצטרך לעבור עיבוי (הנמכת דיפ' , חיזוק מוטות היגוי )
....
ואאו, מישהו העיר את כולם, מזל שטל דורש עדכונים, אני מרגיש כמו agent smith שהיה מנותק מה"קשר" בזמן שחקר את מורפיוס.
שו 1500 שח?!?, איפא??? אני קונה עכשו!!
יש פה רק את Lokka
http://www.jeepolog.com/forums/showt...D7%95&p=365634
וזה 600$ ליפני מיסויי: מע"מ ומכס
האים לזה היתכוונתה? או שיש מה שהוא אחר ב 1500שח בלבד??
תודה
רבין
דרור זה לא קשור רק למחיר זה קשור גם ליצירתיות!
הכל מתבצע עם המון חישובים ובטיחות מעל הכל
כמו שאמרתי מקודם זה ברור שאין על נעילה אבל מתחילים בקטן ועולים למעלה
החוכמה היא לנסות לעלות בלי הנעילה ובחוכמה ולא על כל מדרכה להפעיל נעילה(ויש כאלה שעושים את זה)
רותם ועוד אחרים שראו את הרכב נוסע בהצלבות שלפני הפרוייקט לא הייתי עולה בלי לשבור את האוטו
ראו אותו מטפס אותם עם הטורים שלעומת את טראנו ללא המהלך מתלה הזה לא עולה בלי להיתאמץ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
רונן, תנאי ל"עבירות", למעבר המכשול, הוא שהמומנט מהמנוע יגיע לגלגלים שאוחזים.
מהלך מתלה גדול מצטלם יפה, הגלגלים בצד ה"פתוח" נוגעים בקרקע, אבל לעתים קרובות אין עליהם מספיק משקל שיצמיד אותם לקרקע, וכשמומנט מגיע אליהם הם פשוט מחליקים. הגלגל בצד השני, זה שאוחז באמת, לא מקבל מומנט בכלל, ואז לא יעזור בית דין. עם נעילה זה לא קורה.
העניין כאן עם הטראנו הזה, הוא שבעליו רוצה נעילה אבל יקר לו - אז הוא משחק לו במתלים.
שינויים מרחיקי לכת במתלים שמבוצעים במקצועיות ותוך שמירה על בטיחות, יכולים לעלות לא פחות מנעילה או אפילו שתי נעילות, לפעמים גם יותר . מי כמוך יודע.
אני חושב שאין קשר בין מחט לתחת. מהלך מתלה ארוך יותר זה בהחלט טוב, זה אפילו מתבקש ורצוי, עד גבול מסוים. נוחות נסיעה טובה יותר וגיהוץ טוב יותר - אדרבא. אבל זה לא במקום נעילה.
מסכים X 2 .
...דיברתי על השוואה בין נעול כמובן ובעל מהלך לבין רק נעול ....
רונן
נעול עם מהלך תמיד עדיף על רק נעול. כי החיים הם לא רק עבירות. מהלך משופר עוזר ומשפר את איכו תהחיים לא רק בתרחישי עבירות
העניין הוא שאלה שיפורים שמשלימים זה את זה. מהלך לא בא להחליף נעילה ולהיפך.
לעומת זאת, בניגוד לנעילה, גם אוטומטית (ונעזוב לרגע בצד את ה-SPOOLים למיניהם ואת ריתוך הסטליטים - "נעילות לעניים" שעלולות להתגלות כמסוכנות באמת על כביש ציבורי) -, שינוי משמעותי במתלים כן יכול להשפיע על בטיחות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גניסלב רונן
מסכים X 2 .
...דיברתי על השוואה בין נעול כמובן ובעל מהלך לבין רק נעול ....
רונן
דרור כבר ענה היטב במקומי.
שאלת על התגובה שלי והיא היתה על הכותרת של השרשור הנוכחי: "מי צריך נעילות כשיש כאלה פתיחות?".
הגבתי על שיפור מהלך מול התקנת נעילות. לא על שיפור מהלך כשלעצמו, מעשה שכבודו במקומו מונח ושווה דיון נפרד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שיימן
החוכמה היא לנסות לעלות בלי הנעילה ובחוכמה ולא על כל מדרכה להפעיל נעילה(ויש כאלה שעושים את זה)
בין היתרונות הגדולים של נעילה זה שאין צורך להשתולל שמגיעים לתקל מכשול , והיא מאפשרת לטפס בצורה יותר מבוקרת ושקולה.
יש לי מהלכי מתלה ענקיים , ויש לי שני נעלות
שאופן אישי אני תמיד נועל לפחות את האחורית ולא מסתמך רק על המהלכי מתלה.
שוב אין על נעילה
אני לא פוסל נעילה אבל נעילה זאת "הדרך הקלה" והמהלכי מתלה שאצלי זאת הדרך היצירתית
אבל רק שתדעו שמהלכי מתלה מטורפים זה עולם אחר בשטח
אני עולה דברים והצלבות שלפני המהלך מתלה הייתי צריך "לשבור" את הרכב בשביל להעלות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שיימן
המוט מייצב אצלי לא מנותק כרגע
והפתיחה אותה פתיחה
לגבי התמרון בכביש מה שאמרת נכון לגבי כמעט כל רכב מוגבה היציבות יורדת אין מה לעשות
אם אתה מגיע לפתיחה כזו ללא ניתוק מייצב אז אני מבטיח לך שתוך זמן קצר אתה תשבור אותו ואז אם התמזל מזלך ונשבר המוט הראשי רק תשאר בלי סטבילייזר
אבל אם יישברו המוטות המקשרים בין הסטבילייזר לסרן אז יש סיכוי טוב שגם תיקרע צמיג ............... been there done that
לא המצאת את הגלגל
הדרך הנכונה לשרוד מהלך מוגדל עם מעט נזק הוא סטבילייזר נתיק
לשבור אני לא מאמין שאני אשבור
זה בסדר אל תאמין
ניפגש כשיישבר
דבר אחד אני לא מבין פה בפורום.
למה לקטול כל בן אדם על כל דבר מקורי שהוא עושה?
למה לא לפרגן לאנשים? עשיתי משהו מקורי שיתפתי את הפורום במקום לקטול אפשר לפרגן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שיימן
למה לקטול כל בן אדם על כל דבר מקורי שהוא עושה?
למה לא לפרגן לאנשים? עשיתי משהו מקורי שיתפתי את הפורום במקום לקטול אפשר לפרגן
זה אולי היה נכון בהתחלת השרשור, אבל במקרה הזה סוזי מנסה להזהיר אותך מתקלה יקרה שצפוייה מהנסיון שלו, ואפילו מציע לך את הפתרון שיאפשר לך להמשיך בדרך שבחרת בלי להפגע אח"כ.
שים לב, הוא היה בעדך ולא נגדך...
אני ממליץ לך בחום להקשיב לחבר פורום מנוסה ...
נדב.
הקטע עם סוזי זה מה ששבר אחרי כל הקטילות
אני מפסיק לעדכן את השירשור
אני מצטער על כל אלה ששאלו שאלות ופירגנו אבל אני לא מעוניין להמשיך לרשום דברים ושאחרי זה יבואו ויקטלו
כל אלה שבאמת פירנו תודה וכל אלה שמחכים לתשובות אני מצטער אבל אין לי למה להגיב פה אם יש פה רוב של קוטלים הפרוייקט עדיין בעבודה ולא גמור
יום טוב שבוע טוב ומזג אוויר קטלני לכולם
ואז מי יזהיר אותך לפני שתדרוך על מוקש ?