תגובה: עצה ממומחים בבקשה: ניקון D90 - איזה עדשה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
elro
ע"פ סוג העדשות שדורון ציין יש לו מצלמת קרופ, ה 18-70 היא עדשת DX וה 18-200 של טמרון לא קיימת לפול-פריים.
הדיגיטלית אכן 1.5 אבל השתמשתי בעדשה גם על האנלוגית ללא קרופ עם פריזמה 100%.
כשעוד היה לי כוח להתעסק עם 2 מצלמות וסרט בנוסף לדיגיטלי, ה-18-70 היתה על האנלוגית לזויות באמת רחבות וה-18-200 על הדיגיטלית (יותר נכון 27-300).
האנלוגית משמשת זה כמה שנים כמצבה של עצמה.. והטמרון לא יורדת מהבודי הדיגיטלי מהסיבות שציינתי.
טוב,
לי יש D90 , אני לא יודע עשירית ממה שנאמר כאן ולרוב
בקושי יודע לשחק עם החשיפה לאור / צמצם והתריס.
למרות זאת אני נורא נהנה ולא מפסיק לצלם מאז שרכשתי אותה.
לי יש את קיט המקורי עם העדשה 18-105 .
נכון, זה לא תמיד מספיק מבחינת הזום, אך מעצם היותי צלם חובב, כמו כולנו, כדאי שתודו
ש 6500 ש"ח לערך על קיט חדש כולל תיק טוב וחצובה הם די והותר ללא הצורך להוציא עוד אלפי שקלים על
עדשה נוספת.
אני קורא את השרשור ומקנא על כמות הידע העצום.
לא תיארתי שמשאלה קטנה של אדם יצוץ ידע רחב כל כך. כל הכבוד חברים ! יישר כח !!!
אולי כדאי שגם אני אתחיל לקרוא קצת ולהחכים...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
moisofnik
לאחר מחקר נוסף - אבחר בניקון 18-200כעדשה נוספת. נותרה הבחירה בין שני קיטים (הקיט עולה כמעט כמו גוף לבד כך שמשתלם לקחת) לבסיס:
D3100 עם עדשת 18-55
או D90 עם 18-105
3100 כוללת תצוגת LIVE VIEW וצילום וידאו 1080HD (לעומת 720 של D90) - שתי פונקציות שפחות משמעותיות לי. היא קלה יותר אבל מצד שני הרגשה "פלסטיקית" ואולי קטנה מדי. D90 כוללת עדשה טובה יותר ובנויה יותר נוח.
הקיט של D90 עולה בערך 400 דולר יותר - למישהו יש נסיון עם שתי המצלמות ויכול להאיר האם שווה להוסיף?
קנה d90 + עדשת ה- 18-105. כמו שנכתב כאן כבר קודם - אין שום טעם לקנות את ה- 18-200 עם הקיט הזה.
תצלם, תתנסה, תכיר ואז תחליט מה הלאה.
ממליץ בחום על קנית ציוד יד שניה - אבל זה כבר דורש ידע והכרות מעמיקה יותר של התחום.
לגבי ההערה של אסף על יצוב ב- 200mm - לא צפויה שום בעיה-
בצילום בחוץ (במהלך טיול למשל) בצמצם 7.1 (צמצם שבו גם ה- 18-200 כבר מספיק חדה) לרוב ניתן לקבל מהירות חשיפה מהירה מ- 1/400 (מזכיר שברוב הניקון רגישות הבסיס היא iso 200) - מהירות מספקת לקבלת תמונות חדות ב- 200 מ"מ (שקולים ל- 300 במצלמת קרופ)
זה תיאורטי.
באופן מעשי העדשה קלה מדי וארוכה מאוד, המצלמה קלה מדי, קשה לשמור על יציבות.
(לי, לפחות)
אסף.
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
זה תיאורטי.
באופן מעשי העדשה קלה מדי וארוכה מאוד, המצלמה קלה מדי, קשה לשמור על יציבות.
(לי, לפחות)
אסף.
לא תיאורטי.
מצרף תמונה שצילמתי עם 18-200 במצב 200 מ"מ (צמצם 7.1 מהירות 1/640). לא התמונה הכי מעניינת (צולמה בזמן בדיקת העדשה - נקנתה יד שנייה עבור חבר). מדובר בקרופ של מרכז התמונה - סה"כ חדות לא רעה (ברור שיש פשרה מסוימת באיכות אופטית של עדשת סופר זום - אבל זה כבר לא קשור לייצוב)
קובץ מצורף 39649
אסף - אולי הגיע הזמן להוריד כמות כוסות הקפה ביום? :rolleyes:
5 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 40236קובץ מצורף 40235קובץ מצורף 40234קובץ מצורף 40233קובץ מצורף 40232
תודה רבה, למדתי הרבה ובסופש האחרון נלקחה ה D90 להכרות ראשונית והרצה - עדיין עם 18-105 (ביום ד' מגיעה 18-200)
מאד מרוצה ומצרף כמה דוגמאות - יש עוד הרבה ללמוד ביכולות ומגבלות אבל תענוג אמיתי!
נראה שהמצלמה כבר מתחממת לטיול למואב ואריזונה....
אחת השאלות הראשוניות - מה המהירות הנמוכה ביותר לתמונה טובה ללא חצובה (מצלמה ביד)?
תודה וחג שמח לכולם!
חוק האצבע אומר 1 חלקי הזום (בזום 100 מ"מ 1/100, בזום 200 1/200) אבל לא פחות מ 1/60
כל זה בלי VR שנותן לך בין סטופ ל 2. כמובן הכל תלוי בנסיון, באחיזה וכו'.
עם הזמן תלמד בעצמך, יש לך מצלמה דיגיטלית, זה לא כמו פעם שהיית משלם בכסף ובזמינות
על נסיונות (וגם היית צריך לרשום בפנקס נתונים של כל צילום וצילום כדי ללמוד) וכמובן תנסה,
אם לא תנסה איך תלמד ?
טיפ: תחשוב שיעורי נשק מהטירונות (אחיזה, נשימה, יציבה) אלה כללים שדי עוזרים.
ראשית תתחדש.
ציטוט:
אחת השאלות הראשוניות - מה המהירות הנמוכה ביותר לתמונה טובה ללא חצובה (מצלמה ביד)?
יש כלל אצבע, 1/אורך המוקד זו המהירות המינימלית המומלצת לצלם באחיזה ביד, כמובן שזה משתנה מאחד לשני, אבל זה הכיוון.
כאשר אצלך צריך להכפיל את אורך המוקד פי 1.5 בגלל שהחיישן אינו פול-פריים (24X36ממ)
כאשר יש מייצב בעדשה, ניתן לצלם במהירויות נמוכות יותר מאותו כלל אצבע, כעיקרון המייצבים של היום הם נותנים בערך 2-3 סטופים, ז"א אתה יכול לצלם במהירות שנמוכה פי 4-8 מכלל האצבע (בתאוריה), שוב זה מאוד תלוי בסצנה ובצלם עצמו.
לדוגמא אצלך באורך מוקד של 105, המהירות המומלצת ללא מייצב היא 1/157.5, ז"א 1/160.
אך עם מייצב פועל אתה יכול לצלם במהירות של 1/40 ואף 1/20.
בכל מקרה, מומלץ אחיזה יציבה במצלמה ע"מ לקבל תמונה חדה וברורה.
אל תהסס להעלות רגישות, אמנם האיכות תרד, בגלל רעש דיגיטלי שיעלה, אבל לפעמים זה שווה בשביל לקבל פריים טוב וחד כאשר מצב התאורה רע.
הסוד עם עדשות ארוכות הוא אחיזה.
(קשה להסביר בהתכתבות אבל אני אנסה)
המצלמה מונחת על יד שמאל, הגוף על קו המחבר את בסיס האגודל עם בסיס הזרת. האצבע והאמה תומכות את העדשה.
הזרת של יד ימין מונחת על הזרת של יד שמאל (פחות או יותר, וזה תלוי ביחס בין גודל היד לגודל המצלמה)
מרפקים סגורים.
נשימה, סחיטה.
זה גם נותן לך זמן לחשוב על התמונה לפני הקליק.
אסף.