תגובה: מה אתם אומרים על BFGOODRICH
זה רק עניין של העדפה אישית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shahav
דורון, גם אני חושב כמוך, בעיקר ביגלל מחשבה על תהליך הייצור. אבל הפאנצרמאכר הידגיש בפניי שדופן פנים לא צריך ליהיות מחוזק, ואילו דופן חוץ כן. תחשוב על רכב בסיבוב וחלוקת מישקל של הרכב על הצמיגים, או רכב "בנחיתה" ומיתלים IFS.
אין לי בעייה להחליף פאנצרמאכר... אתה בטוח שזה רק עיניין כיתוב? אין שום דבר מיוחד בשכבות הלבנות\השחורות "הנוספות"?
רבין
תחשוב שנייה על המעוותים הצידיים שבהם עומד צמיג בסיבוב, גם הצד הפנימי משתתף בדיוק כמו החיצוני- שניהם תומכים.
עכשיו, בסיבוב לצד השני, התפקידים מתהפכים.
הדופן הפנימית ש"נמתחה" לצד אחד, בסיבוב לצד השני נמתחת בכיוון המנוגד, והדפנות החיצוניות עוברות בדיוק אותו דבר.
תדמיין את אותה צורה מקבילית שנטויה פעם לצד זה ופעם לצד השני.
אם היתה שונות כ"כ גבוהה בין הדפנות, הצמיג היה מתנהג בצורה לא סימטרית בפעולה שלו והתנהגות הכביש שלו היתה נוראית, בנוסף, צד אחד היה קורס הרבה לפני השני.
אין סימטריה בסיבוב, כי הגלגלים שעומדים בעומס מיתהפכים... לא שיכנעתי אותי. במילים אחרות גלגלים פנימים לסיבוב נושאים ב90% מהעומס...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shahav
אין סימטריה בסיבוב, כי הגלגלים שעומדים בעומס מיתהפכים... לא שיכנעתי אותי. במילים אחרות גלגלים פנימים לסיבוב נושאים ב90% מהעומס...
טעות בניסוח,ניסיון נוסף:
גלגלים חיצונים נושאים את נטל הסיבוב בדופן "החיצוני" שלהם, הגלגלים הפנימים לסיבוב שמעמסים את הדופן הפנימי שלהם לא נושאים במישקל הרכב.
עם אני לא טועה 99.9 אחוז מהפנצרמאכרים שאני מכיר לא מבינים "שיט" בצמיגים הם יודעים מה שהם מיבאים
ארבעה מתוך ארבעה שביררתי אצלם על הצמיגים בכלל אמר שאין מידה כזו 255.85.16
אז מה לעזאזל הוא מבין בפלי של דפנות ובקוביות ובפינוי בוץ ויכולת העמסה בלחץ נמוך עם גנט רחב
.??????. הוא יודע איפה ג"ק איפה בטיש אויר ויאללה אודרוב טודרוב
מה לא ככה ? מישהוא ראה פעם פנצארמכר שגם מבין קצת יותר מעבר למכאניקה של המכונות שלו ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BlackStar
מישהוא ראה פעם פנצארמכר שגם מבין קצת יותר מעבר למכאניקה של המכונות שלו ?
כן, בהחלט ואלו האנשים שאתה חוזר אליהם..
לאחר היתבוננות באתה היצרן, ניראה כי רק הצד שפונה למידרכה מחוזק במיוחד!
Exceptional bruise resistance under the tread and in the sidewall
Dual-compound tread
נילקח מתוך:
http://www.bfgoodrichtires.com/tire-selector/name/all-terrain-t-a-ko-tires
שימו את העכבר על המילה sidewall, ותיראו שכתוב שזה צד שמכיל את ההדפס של היצרן.
רבין
הבנת הנקרא באנגלית..
לא כתוב שם שזה בצד ספציפי אלא בחלק של הדופן שיש בו את פרטי היצרן- כלומר שני הצדדים.
אבל כל הכבוד על הנחישות.
בוא אני יקצר לך תנושא אין בכלל תמידה הזו בארץ משום חברה אז על תתפנק יותר מידי.
החברה היחידה שאפשר לייבא לארץ במידה הזו זה BF KM2 וגם זה לוקח כמה חודשים.
אני הזמנתי כאלו חדשים מחול העלות 4100 ש"ח לסט. (פרטים בפרטי).
צמיג מעולה ואינו נשחק ביחס לדנלופ שזו החברה היחידה שהיה אפשר להביא פעם במידה הזו בארץ,וזה גם הצמיג הכי זבל שהיה לי בחיים.
לפני הרבה שנים היה גם גודייר AT אבל היה ביבוא סדיר רק לצבא.
רושם מניסיון של הרבה שנים על מידה כזו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
הKM2 צמיג מעולה, הטוב ביותר, ותחפש אותי בפורומים האלו אומר על משהו שהוא "הטוב ביותר" - זה לא קורה. לטעמי, בהחלט שווה להשקיע עוד 1000 שקל פעם ב3-4 שנים בשביל צמיגים מעולים, אין שאלה בכלל.
מנסיון אישי לדעתי בעייתי קוביות נקרעות ורך מדי יש חתכים בצדדים פנצרים שאחר כך אתה צריך לזרוק את הצמיג ומי שנוסע איתו הרבה כביש האיזון מאוד קשה . אני ממליץ על MIKI THOMPSON
טדי מצאתי 4 צמיגים חדשים + הרכבה + שסתומים ממתכת ב 4000 שקל פה בארץ בצמיגי נעמן בחיפה הזמנתי ויום למחרת היא שלחה לי אסמס עם תמונה שלהם אצלה במשרד לבוא ולהרכיב
עכשיו אני רק מחכה למוחמד שירכיב את השאריות של האוטו והופה להחליף צמיגים
הא ו טדי עכשיו מורכבים לי על האוטו דלופ המידות הנל
אז ככה כבר מצאתי 2 חברות עם אותה מידה במלאי בארץ
תופס טרמפ על השרשור
בהנחה ש BF GOODRICH אינו זמין, מהו הצמיג השני לו באיכותו ?
מה הנסיון עם יוקוהמה ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מידבר
תופס טרמפ על השרשור
איזה פרופיל?
שטח מלא?
AT?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מידבר
תופס טרמפ על השרשור
מה הנסיון עם יוקוהמה ?
לדעתי טויו - גם ב AT וגם ב MT. אני אוהב אותם יותר מה BF משום שיש להם התנהגות כביש מעולה. יש גם הנקוק AT מעולים (רק RF10 לא משהו אחר! - ה MT שלהם פחות טוב), אבל קשה להשיג בארץ אם בכלל. במבחנים בחו"ל שניהם היו עדיפים על ה BF...
חן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
איזה פרופיל?
שטח מלא?
AT?
כן, לגבי בשלב הזה רלוונטי AT
תודה מראש למשיבים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
klam
לדעתי טויו - גם ב AT וגם ב MT. אני אוהב אותם יותר מה BF משום שיש להם התנהגות כביש מעולה. יש גם הנקוק AT מעולים (רק RF10 לא משהו אחר! - ה MT שלהם פחות טוב), אבל קשה להשיג בארץ אם בכלל. במבחנים בחו"ל שניהם היו עדיפים על ה BF...
חן
הי חן.
אכן קראתי כמה דעות על ההנקוק ובאמת הצמיג הנ'ל נשמע מענין מאוד.
תודה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BlackStar
טדי מצאתי 4 צמיגים חדשים + הרכבה + שסתומים ממתכת ב 4000 שקל פה בארץ בצמיגי נעמן בחיפה הזמנתי ויום למחרת היא שלחה לי אסמס עם תמונה שלהם אצלה במשרד לבוא ולהרכיב
עכשיו אני רק מחכה למוחמד שירכיב את השאריות של האוטו והופה להחליף צמיגים
הא ו טדי עכשיו מורכבים לי על האוטו דלופ המידות הנל
אז ככה כבר מצאתי 2 חברות עם אותה מידה במלאי בארץ
זה מה שאמרתי יש בארץ 2 חברות דנלופ, ובי אף, שהמידה מופיעה אצלם בקטלוג יפה ומזלך שמצאת תמידה כי אין אותה ביבוא סדיר.
בכל אופן מנסיון הדנלופ ממש מתפרק ונגמר אפילו מנסיעה על הכביש תוך שנה וחצי נגמר לגמרי עם מעט קילומטרים.
והבי אף כבר שנה וחצי וכמו חדשים לא נשחקים בכלל שווה כל שקל.
ובכל זאת: ל -דיפנדר 110 - Mud-Terrain T/A® KM2 - BF על סמך נסיון
התנהגות בכביש רטוב?
מנסיון עבר שלי ה-BF היו נשחקים בדופן
עלויות ואצל מי?
תודה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מידבר
הי חן.
אכן קראתי כמה דעות על ההנקוק ובאמת הצמיג הנ'ל נשמע מענין מאוד.
תודה.
חיפשתי אותו כמה פעמים ולא הצלחתי. למרות שהוא מופיע באתר של tires4u, למשל..ניסו לתת לי הנקוק אחר, אבל זו לא אותה ליגה...בסוף "התפשרתי" על הטויו, שגם זכה לתשבוחות במבחן ההשואתי מול ה bf. :rolleyes:
תרשה לי להיות באמת נחוש, בס"הכ אנגלית זו שפה: כתוב
"Three-ply polyester carcass guards against punctures and bruises under the tread and in the sidewall"
לא כתוב "sidewall
s"
ובנוסף, אותי לימדו שמה לא כתוב מפורשות, לא קיים. לא כתבו both. מה גם שכתבו
this area also contains the manufacturer's marking...
ובעיברית: איזור זה מכיל את הסימונים של הייצרן, ברור שלוגית הצמיג מכיל את סימונים, אבל לא מיתכוונים לצמיג כולו, אלה לתיאור מדוייק יותר של איזור מסויים על הצמיג.
ניראה לי שוויכוח זה יפתר רק אם נחתוך את הצמיג - מה שהולך לקרות בקרוב, כי אני אמור להחליף זוג BF לאחר כ ארבע שנים. לא ניראה לי שהפנצרמאכר הייחודי והאינטלקטאלי שלי יתנגד לניתוח לאחר המוות לצמיגים גמורים, הוא מימלא חותך אותם כדיי לארוז אותם באופן בקומפקטי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הבנת הנקרא באנגלית..
לא כתוב שם שזה בצד ספציפי אלא בחלק של הדופן שיש בו את פרטי היצרן- כלומר שני הצדדים.
אבל כל הכבוד על הנחישות.