תגובה: הסבת משפחתית לרכב שבילים\כביש משובש
שרק היקר.
בולמי זעזועים וקפיצים המתאימים לשטח קיימים עבור רכבי שטח וחלק מרכבי הפנאי. אני בספק אם יש כאלה עבור כלי רכב המיועדים לכביש.
מגיני גחון מקטינים את מרווח הגחון. ברכב הנמוך במילא, מרווח הגחון יהפוך לבלתי אפשרי, וכל אבן לא גדולה עלולה לפגוע במגן הגחון.
אם רצית לשפר רכב פרטי קטן, הרי שרכבי שטח גדולים, ואפילו האאוטבק שהזכרת, "גדולים עליך".
חבל לקחת רכב פרטי, להשקיע בו אלפי שקלים על "שיפורים" שלא מיועדים לו, ולגמור אותו בשטח. המבנה של רכב מסוג זה לא מתוכנן לנסיעות שמרעידות את הרכב, והוא עלול "להתפרק".
עדיף לך לקנות רכב פנאי/שטח קומפקטי, אפילו בצורה המקורית שלו, ורק אם תיסע בשטח קשה יותר מאשר אותם כבישים משובשים שציינת, שוה לך להשקיע במיגונים, ואחר כך בהגבהות, קפיצים ובולמים.
חבל על הכסף שלך ועל עגמת הנפש.
שרק,
אני מבין את ההתלהבות שבשידרוג/שינוי רכב, אינני בטוח שיעבור טסט.
יחד עם זאת, אם אתה גר היכן שאני חושב, הרי שהטיריוס (או ג'ימיני) יהיו עדיפים (מה גם שאצל השכנים באותו מקום גם מכסחת דשא תעבור טסט בתור גולף GTI טורבו אינג'קשן...).
אם אתה אחרי צבא ללא צאצאים - מה דעתך על טנדר סונומה? (2X4, נוח חזק וגבוהה)
אם חייב משפחתית, נסה למצא סוברו אוטבק מהשנים הראשונות אולי גם פורסטר משנים אלו יכנס בתקציב.
.
הי
אתה מנסה להשקיע במקום הלא נכון.
אין מה לשדרג רכב משפחתי לטובת שטח, לא תקבל מזה כלום למעט חור בכיס.
(גם אם משקיעים בתפוז, הוא לא יהיה תפוח....)
חבל על הכסף שלך.
סער.
חברה, אני משקיע מתוך צורך, ואני לא מעוניין לרדת לשטח, אני לא רוצה שהרכב יתנהג כמו מכונית ראלי, אני רוצה לסוע באותו הכביש ככה שיגרם פחות נזק למכלולים של הרכב ושיהיה יותר נוח לנהג. אני מודה לכם על כל העצות, אני יודע שיש הרבה הגיון מאחוריהן, אני לא שולל אף אחד מהן.
אשמח אם תתיחסו ספציפית לסוגיית שיפור הרכב המשפחתי בקטע הכספי, כמה זה באמת עולה במספרים, וכמו כן לקטע הטכני אילו שינויים נעשים.
1 קבצים מצורפים
סט של בולמים וקפיצים יתחיל באזור ה 4000 ויגמר טוב (ביחס לאופציה הבאה).
סט של 4 ספייסרים להגבהה יתחילו באזור ה 200 ש"ח ויגמרו רע. לא מומלץ!
אם כי יכול להיות מעניין לראות מאזדה לנטיס עם בודי ליפט. :)
הי שרק.
קיימת אפשרות שכבר בוצעה בעבר:
יש סט הגבהה לפורסטר ששימש בעבר להגבהת אימפרזה (ארבעה ספייסרים המגביהים את גוף הרכב מעל תושבות הבולמים, עם הקפיצים המקוריים וללא כל שינוי בבולמים).
אין טעם למגן את הגחון אם אתה מתכוון לנסוע רק בדרכים משובשות, ולנסיעות בשטח תצטרך במילא רכב שטח/פנאי.
אחרי ההגבהה יש צורך לכוון את זויות הגלגלים.
אם אימפרזה מתאימה לך לצורך העניין ואתה מעוניין בפתרון זה, פתח את הנושא בפורום סובארו שטח:
http://www.subaru4x4.com/phpbb3/index.php
פיני.
בואו נחשוב,
התקציב שלו דל, הוא צריך רכב שגם בחורה יכולה לנהוג בו,
הוא רוצה רק לעבור איתו דרכים משובשות, אני הייתי הולך על סובארו DL - GL - BRAT
למרות שגם חיפושית תתאים לו, מה שכן טויוטה היילקס 4X2 משנתונים נמוכים גם נכנסת לתקציב
גם אמינה (הייתה לי כזאת מהעבודה על קרוב למיליון ק"מ) גם חזקה וגם אוכלת דרכים משובשות,
מספיק להסתכל על מדינות ערב כדי להבין,
הי,
אכן לפי מה שאתה מתאר ולפי התקציב, כלי הרכב הכי נכון זה סובארו. לא פורסטר כי זה ממש לא בתחום התקציב, אך יש סובארו לגאסי סטיישן 4X4 וסובארו אימפרזה 4X4.
במקרה של הלגאסי, רכב גדול ונוח, ניתן להגביהה ע"י ספייסרים (למרות שבכללי אני לא ממליץ, בסובארו זה עובד טוב) והכלי יסע מצויין בשבילים. אימפרזה סטיישן 4X4 בד"כ עם מנוע 1.6 וגיר רגיל- היתרון: יש גם HI ו LOW.
אם אתה נעול על כלי רכב מתוצרת קונצרן פולקסווגן, אז תמיד אפשר לשפר ולשנות. בזול: ספייסרים (במקרה זה פחות מומלץ, אך עובד), מגן גחון וביטוח טוב (-: ביוקר: סט מתלים (קויילאובר) ייעודי לאותו כלי רכב וגם כאן מגן גחון. סט מתלים כזה יכול להגיע ל 8000 ש"ח ויותר, אך חווית נהיגה מדהימה וגובה מקסימלי בגבולות המתלה וההיגיון.
יום נפלא!
קודם כל, מה שאתה מתאר כל מכונית תעשה ותשרוד.
הבעיות שעליהן תוציא את הכסף יהיו בולמים ומסרקי הגה, בתדירות גבוהה מהרגיל. אני במקומך הייתי מוצא רכב שיש הרבה בשוק והסחירות שלו טובה, ומחליף כל שנה-שנתיים את כל הרכב. מסרק הגה זו הוצאה של אלפי שקלים.
סובארו סטיישן הכי רגיל שיש, אבל עם 4X4 יעשה את העבודה מצויין.
אני יכול להעיד שגם דיההטסו סיריון ויונדאי גטס הן מכונית שבילים נהדרות (למרות שמדובר במכוניות פח זבל מכל בחינה אחרת).
זה שהן לא שלי לא היווה אף פעם גורם שהגביר את העבירות שלהן, אני לא מכסח מכוניות שלי או לא.
חבל לזרוק כסף על הגבהות ומיגונים, עדיף להשקיע את הכסף בתחזוקה טובה והחלפת הרכב בתדירות גבוהה.
אסף.
או, אתם קולעים בול, כנראה אני לא יודע להסביר את עצמי טוב. תודה
לסוברו 4x4 יש מנועים יותר גדולים בשנתונים 97-98 ?
מדוע הספייסרים לא מומלצים,מה הם גורמים לרכב?חוסר יציבות? שחיקה מוגברת?
קויילאובר,מצריך שינוי ברישיון? גורם לשחיקה מוגברת?
קיבלתי מידע מעולה, תודה.
הי שרק.
כל הגבהה (גם באמצעות קויל אוברים) מעלה את מרכז הכובד של הרכב ומעמיסה יותר את המתלים שלו (רצוי להקשיח את הבולמים והקפיצים), ואת הציריות שלו בגלל שהזויות שלהן גדלו.
עדיין אפשרי להגביה במספר סנטימטרים (עד 5) בלי לגרום נזקים משמעותיים.
קויל אובר אינו מצריך שינוי ברשיון. זהו בולם תחליפי המשולב עם קפיץ, כאשר ניתן לכוון את המהלך הפתוח והסגור של הבולם, את הגובה הכללי של הרכב ואת עוצמת שיכוך הבולם.
זה פשוט יקר (כ-10,000 ש"ח לרביעייה), כאשר ספייסרים עולים הרבה פחות (ואפשר להשאר עם הקפיצים והבולמים המקוריים).
אתה לא צריך רכב שטח. נקודה. אתה גם לא צריך "לשפר" שום מכונית, גם נקודה.
אתה אולי "רוצה" לשפר מכונית, אבל אתה בטוח לא צריך. תגיד תודה שיש לך כביש כלשהו - יש אוכלוסיה ענקית במדינה הזאת, שחיה עם שבילי גישה מצ'וקמקים ולא סלולים בכלל, שעבורם רבע שעה של נסיעה בכביש משובש היא חלום - הבדואים כמובן. ורוב המכוניות שלהם רגילות לגמרי. לא נוסעים מהר, מקבלים את חוסר הנוחות כברור מאליו, וזהו. העצה של אסף היא הנכונה - קנה מכונית פשוטה ואמינה בתקציב שיש לך - מאד יכול להיות שזו סובארו גראנד ליאונה, טויוטה קורולה, מזדה לנטיס... אולי משהו צרפתי וידני - פג'ו 306 למשל. ואולי מכונית קטנה וחסכונית יותר עם מחירי הדלק של היום, זו הולכת להיות ההוצאה הגדולה שלך. אתה תלמד לסוע בכביש המשובש לאט ובזהירות, להתחמק מהבורות הגדולים, לנהוג כמו בדואי - והכל יהיה בסדר.
אתה לא צריך רכב שטח, ולא צריך לשפר שום דבר, וכל מחשבה נוספת בכיוון הזה היא לא כלכלית.
כמובן שאם הסיפור הזה הוא רק תירוץ, ואתה רוצה רכב שטח - אז קנייה של סמוראי/ג'ימני, תלוי בתקציב שלך, היא הדבר הנכון, ובכל מקרה השקעה בשיפור של מכונית כביש לא עומדת על הפרק.
מה שאני הייתי עושה במקומך, זה קונה טנדר יפני 4X4 שנת 2000, מאזדה או מיצובישי. וסוגר לו את הארגז אולי.
מבפנים נוחות של פרייבט, כל החישמולים והנוחות (אולי מחליף בולמים למשהו מעט רך יותר), מבחוץ רכב חסון ואמין, עם המון מקום להעמסה. ושיעשה את השביל הזה גם כשירד שם שלג בקלילות.
וכל זה בתקציב שאתה מחפש. כמובן שצריך לקנות אחד שמור יחסית, אבל יש כאלה.
מציע לך לבחון גם הונדה HRV, רכב קלאסי לדרישות שלך, אם תרצה הסבא הרוחני של הסקודה יטי.
קצת מעל התקציב שציינת (30K ומעלה) אבל לדעתי יחזיר את ההשקעה בהוצאות התחזוקה הנמוכות.
סיטרואן C5
נוחות מעולה
צריכת דלק לא רעה במנועי דיזל
בעלת מנגנון שינוי גובה למיתלים שמגביה באופן משמעותי את מרווח הגחון
והופך אותה ליותר עבירה ופחות פגיע
אמינות ... (זה יהיה בטוח יותר זול מישפורים :) )
מניסיון של C5 שאמא שלי קיבלה בזמנו מהעבודה זה רכב מכתי, הרכב בן שנתיים ול פעם הייתה בעיה חשמלית אחרת!
הגיר היה דופק, ובכלל בפג'ו/סיטרואן כל תיקון במוסך זה פתיחה לכיס, ואני לא יודע מה חשבו לעצמם המהנדסים המטומטמים
הצרפתיים שהלחימו את הממסרים על לוח אחד, יעני הולך ממסר אחד וצריך להחליף את כל לוח הממסרים בסכום לא מבוטל
של 2000 ש"ח! ואמר לי חבר שעובד במוסך של לווינסקי, "אם אתה רוצה ללמוד על תקלות חשמל ודיאגנוסטיקה בוא לעבוד בסיטרואן פג'ו"
והאמת??? זה נכון לרוב,
ולעניינינו,
נראה לי שהכוונה שלו לרכב שבילים הייתה זה:
http://cache2.asset-cache.net/xc/804...0A760B0D811297
רכב לשבילים במחיר זול רצית?קנה רנו 11 הייתה לי אחת כזאת 1.4 אוטומטית שנסעה כל יום את השבילים מהרצליה עד תל ברוך במהירות גבוהה ובנוחות!
לא מרגישים את הקוליסים או את המהמורות!!!!4 שנים נסעתי איתו ברחבי המדינה ללא תקלות או בעיות עד שיום אחד הגיר החזיר את נשמתו לאלוהיי המכוניות..
רכב אמין ונוח מאוד הוצאות הדלק היו סבירות מאוד רכב שלא מצריך כל שינוי או התאמה!!!
כמה פעמים אפילו התפרעתי איתו בתל ברוך ומעולם לא נתקעתי איתו!!!!
חברים אני יודע שעבר זמן מה, אבל! קניתי רכב-פולו קלאסיק.
ואני לא מתכוון לעשות לו שינויים, בגלל כל מה שנאמר בפוסט זה, פשוט לא כדי.
תודה רבה
מתן
טריוס אחלה רכב לשטח אפילו עד רמה בינונית.
פורסטר חזק גם בכביש אבל הרבה יותר יקר.
תבדוק גם את הסקודה יטי נראה סבבה בכביש.אבל זה רק שטח קל.