תגובה: מכונית קטנה (אולי חדשה?) במקום הג'יפ כרכב יומיומי
אם מורידים מהמשוואה את הרווח הכלכלי כביכול אז אני בהחלט בעד.
גם אני חזרתי ל"הפרדת רשויות" לאחר שנגנב הדיפנדר. רכשתי פרייבט ליום יום + דיסקו בנזין כרכב טיולים בלבד.
אם אתה רוצה קצת ל"אזן" את המישוואה הכלכלית לו אני במקומך הייתי מאמץ את המלצתו של יואב - רכב קטן וחסכוני בן 3- עד 4 שנים. עלות הרכישה נמוכה בהרבה והפסד ירידת הערך גם נמוך וכל זאת מבלי לאבד את החיסכון בדלק .
את היתרונות שבהחזקת הג'יפ כרכב טיולים בלבד אתה כבר מכיר אז קדימה.
דרך אגב, ללובינסקי יש עכשיו מבצע בטרייד אין שלו - שנתיים אחריות. חפש אצלו סיטרואן C2 (מחיר מחירון נמוך יחסית בגלל ה"אין שוק") + אחריות שנותנת שקט מפני האמינות המפוקפקת כביכול של הצרפתיות...עיסקה לא רעה לטעמי.
קח, למשל, C1 או 107, חדשה מהחנות בטיפה יותר מ60 אלף.
עם או בלי מימון.
ירידת ערך? מה זה משנה אם עוד ארבע שנים היא תימכר ב 30 או 35 אלף? אתה יודע מראש ששמת משהו כמו 30000 בארבע שנים על האוטו.
דלק? כמו קטנוע עם חלונות. חסכוני, נקי, ידידותי לכולם.
מקום? גם ככה אין מצב שכל המשפחה נוסעת יחד בקטנוע הארבעה גלגלי. לאישתך + שתי הילדות תמיד יהיה מספיק מקום, גם אם תוסיף עוד חברה לדרך (במושב הקדמי, כי מאחורה יש מקום רק לשניים)
היתרון העיקרי והמשמעותי ביותר הוא שקט נפשי. מעכשיו עד שתמכור את הצעצוע עוד שלוש או ארבע שנים, אתה יודע שלא תראה את המוסך יותר ממה שאתה חייב לעשות בו כדי שהאחריות לא תלך לפח, וגם זה אתה יכול לעשות בכל מוסך שיש לו תעודה של משרד התחבורה ומסוגל פיזית להחליף שמן.
הנסיעה היומיומית הקצרה תפורה בול על מכוניות כאלו. הן אמנם עירוניות באפיין ואצלכם הנסיעה היא קצת בינעירונית - אבל עם הפקקים של צומת יגור, למשל, אני לא רואה לזה משמעות.
בקיצור - כלכלית זה לא משתלם במאה אחוז, אבל יש הרבה יתרונות.
מה שכן, תעשו נסיעת מבחן. לא כל אחד מסתדר עם הגודל.
ואם יהיו חסרים לה המבטים של הסטודנטים בטכניון, אני בטוח שתרשה לה לקחת את הג'יפ פעם בשבוע...
בנושא של דגם ספציפי, אני מאוד בעד הטויוטה אייגו... אה, סליחה, סיטרואן C1, אה, פז'ו 107.
סוזוקי אלטו זה מרוטי הודית. עם כל הכבוד לסוזוקי, כשמדובר במרוטי אני קצת פחות שקט.
יונאי קטנות - לא סבלתי את הגטס, ולמרות שהאיי10 היא משהו אחר לגמרי, יש לי עדיין בעיה ספציפית עם המכוניות האלו. סוג של דעה קדומה שקשה לי להיפטר ממנה.
שברולט קוריאה מחקו סופית את השם דייהו, אבל עדיין, אני מרגיש שזה אוטו מקוריאה, ושוב, דעה קדומה.
(מכוניות זה עניין פסיכולוגי לא מעט, נסיעת מבחן עוזרת לפעמים לסדר את הפסיכולוגיה. יש אנשים שקונים מכוניות לפי מבחנים באינטרנט, אני מקווה שאתם לא מאלו)
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
יש אנשים שקונים מכוניות לפי מבחנים באינטרנט, אני מקווה שאתם לא מאלו
אסף.
אוי לנו אם לא נהיה כאלה. בעצם אנחנו כאלה - אנחנו כותבים מבחני רכב לאינטרנט.
כי אם לא המבחנים האלה, מקצועיים יותר או פחות אבל לפחות אובייקטיביים לגמרי, עוד היינו שופטים מכוניות לפי עובי פח ומוצא עדתי ומחשבים כ"ס לפי הנפח.
ועכשיו לגזענות ולגיאוגרפיה:
שברולט מקוריאה זה לא טוב, אבל שברולט אמריקאית זה סמל האיכות...?...
גם יונדאי i10 ו-i20 מגיעות מהודו. איצ'יקידנה.
וכל הטנדרים היפניים שלכם הם בכלל תאילנדיים.
פיז'ו 107/סיטרואן C1/טויוטה אייגו - מיוצרות בצ'כיה. מי רוצה אוטו צ'כי? לא, צרפתי יותר טוב.
פיאט פנדה מגיעה מפולין. נו, יש גם כאלה שאוהבים את זה עם פולניות.
אסף, הרנו שהבוס שלך כפה עליך - אוטו קוריאני עם שם צרפתי, שמיוצר בטורקיה. ואתה הרי מת על איך שהוא נוסע...
ולהבדיל אלפי הבדלות, פולקסווגן טוארג ופורשה קאיין - יורדים מאותו ליין בסלובקיה.
לא יעזור לכם - גם יצרני הרכב מעבירים את פסי הייצור למדינות נחשלות. תלמדו לחיות עם זה.
3 שנים החזקתי מיאטה במקביל לדיפנדר. עלויות האחזקה של הדיפנדר ירדו משמעותית, גרף ההנאה עלה משמעותית.
באופן מפתיע (או שלא) המיאטה היתה הרכב שעלתה לי הכי פחות בממוצע חודשי לאורך כל תקופת האחזקה (ואני כולל בפנים עלויות ביטוח,טיפולים,טסט,מימון וירידת ערך).
קנה אוטו שתהנה ממנו וגם האקסל יתיישר. כרכב שני אני הייתי מחפש משהו ממשפחת VW עם מנוע TSI מודרני - בן שנה-שנתיים.
נמרוד,
רק שלא נתבלבל, הפיאט בת השנתיים נועדה לשרת מטרה אחת בלבד, לאפשר לנו לחסוך כדי שישאר מה לבזבז על הג'יפ.......ותמיד יש על מה לבזבז......
אם הייתי יכול להרשות לעצמי יתכן שהייתי קונה משהו קצת יותר מפנק ליומיום (אולי איזו אלפא מיטו.....אגב הפנדה חולקת איתה את השילדה כמדומני).
אבל היות ויש אילוצי תקציב הפתרון שלנו הוא רכב יומיומי הכי זול לאחזקה בשילוב של ג'יפ אמיתי משופר למדי......
בשיקול הכלכלי נטו חובה להכניס את כל המשתנים שהוזכרו כדי לוודא שאכן זה משתלם כלכלית. אני בכוונה נמנע מלדבר על שיקולים אחרים כגון בטיחות, נוחות וכו' כי אלו לא שיקולים כלכליים פרופר!
לסיכום, כבר ענית, יש לך את הנתונים היבשים, הצב אותם במשוואה ובסוף תאזן אותם יחד עם יתר השיקולים והרי לך מה נכון לדעתך...... אל תשכח לקבל אישור מלמעלה......
השרשור הזה הדליק אותי,
החזרתי אתמול את רכב הליסינג ככה לבינתיים, שווי שימוש של 4K והחזר עלות אלטרנטיבי של 5K נראה לי שלא הולך ברגל...
אמנם כוחו של הפאג'רו הקשיש במתניו , אבל אם זוגתי תימנע מלהשתמש בו פה ושם ואאלץ להשתמש בו כרכב יומיומי - לא נראה לי שזה יחזיק מים.
אז ראיתי את השרשור הזה והתחלתי להכין את הקרקע - C1 בת שנה נראית לי רכב מדליק, אבל הוא לא מיובא וחיפוש קצר ביד2 מעלה את העובדה שסוחרים מנסים לגזור קופון על מצב השוק -
כלומר למכור ב 85 רכב שהם קנו ב 65 כי הוא "נדיר ומיוחד" ...
לובינסקי החזירו לחיים את הפז'ו 206+ , דגם משופר מתוח פנים של ה206, במחיר דומה ל 107\C1 לטעמי בכל אופן מקבלים אוטו יותר מרווח ונוח, למרות גילו הוא עדיף מכל קוריאנית מקרקשת.
נמרוד אם בסך הכול מדובר על נסיעה טבעון - טכניון השד לא נורא כל כך
בדרך כלל גם בפקקים לא מדובר על יותר מ 20 דקות.
והדרך ברובה בין ערונית.
רק כדאי שבת זוגתך תבחר את המכונית ולא אתה...
מין הסתם היא תרצה אחת בצבע זהב או תכלת שמיים
ואצלך הצבע בכלל לא נכנס לשיקול (-:
אשתי החליטה שהיא רוצה קטנה וחסכונית ורק חדשה. מחיר הדלק ובעיות החניה בתל אביב הניעו אותה להחלטה הזו.
מערך השיקולים של אשתי ואני מניח בהכללה שאלו גם שיקולים של נשים רבות אחרות, שונה ממערך השיקולים שלי/ שלנו בעת בחירת רכב.
לאשתי, הפרמטר החשוב ביותר הוא קודם כל המראה וצבע הרכב שזמין במלאי,לאחר מכן חסכון בדלק ,אמינות וסחירות עתידית. שיקולים כמו הספק, ביצועים, נוחות נסיעה, איבזור והנאה מנהיגה נדחקים לתחתית סדר העדיפויות שלה. עד כדי כך שהיא אפילו לא מעוניינת לבצע נסיעת מבחן ברכבים שאנו שוקלים לרכוש. נקודת ה"אור" היחידה בהעדפותיה של אשתי (להבדיל מנשים רבות אחרות) שלא משנה לה אם זו תיבת הילוכים ידנית.
כרגע מבחינתי מבין הקטנות השברולט ספארק נותנת את התמורה הגבוהה ביותר למחירה שעומד על 67,500 ש"ח.
נמרוד- ללובינסקי יש גם מבצע מעניין על הפיג'ו 107 - הנחה של 4,000 ש"ח לחברי הסתדרות המורים או חברי מועדון הלקוחות של הוט - כלאמר 107 עם גיר ידני כ- 64,000 ש"ח בלבד.
עלויות קבועות של הג'יפ - 1,400 שקלים טסט, 1,800 שקלים ביטוח חובה, ממוצע של 3,000 שקלים בשנה טיפולים ותיקונים. אם יהפוך לרכב טיולים בלבד - מספר זה ירד בחצי להערכתי (מצד שני יעלה מאד המספר הנסתר של השקעות ושיפורים, שבהיות הג'יפ רכב יומיומי שאי אפשר להשבית, נמנעתי מהם לגמרי בחמש השנים האחרונות).
אני סבור שלא נכון לוותר על ביטוח צד שלישי, גם ברכב שנוסע מעט מאוד. זהו סוג של הימור שיכול להתברר כיקר מאוד.
לביא
מאז פתיחת השרשור הזה, אני ער לנוכחות הג'וקים האלה על הכביש - I10 נראה הכי אוטו, פיזו/C1 שהן אותו רכב למעשה נראות כמו צעצוע לילדים - נמרוד - כדאי שתבדקו אם אתם נכנסים לתוכו בכלל.
החשבון שלי הוא שרכב כזה יכול לשמש אותי בנסיעות בית-עבודה + פה ושם הקפצות, שזה בסה"כ 15 אלף ק"מ בשנה . הדלק יעלה כ 6000 ש"ח, ירידת הערך השנתית כ 6000 ש"ח ושאר ההוצאות עוד כ 3000 ש"ח מינימום וזה חוץ מעלות המימון. תוספת הנסועה הזאת לפאג'רו שלי לפי 1/6 ו 7 ש"ח לסולר לעומת 7.5 1/20 לבנזין תעלה כ 20 אלף ש"ח לשנה. כך שהחיסכון שלי יהיה זניח אם בכלל.
הרכב הזה שימושי הרבה פחות ובא בנוסף ולא במקום. כשמחיר ליטר יגיע ל 10 ש"ח נחשוב שוב...
לגביך נמרוד - אפשר להסתכל על הזה מהצד ההפוך - זה לא יעלה לך יותר וישפר את איכות החיים שלכם, לך על זה.
לגבי איזה רכב - מה לגבי ניסן מיקרה ?
יש לי חבר 190/90 שעושה ברכב הזה פעמיים בשבוע את קו קריית שמונה - ת"א , מדווח על רכב מרווח באופן מפתיע, שמשייט יפה במהירויות אוטוסטראדה, וצורך קרוב ל 1-20 , בתקציב שאתה מדבר עליו אפשר לקנות כזה בן שנתיים - שלוש.
המכוניות האלה מרווחות במפתיע. גם אני (189/100) יושב בהן בנוחות יחסית, אפילו מאחור. גם באלטו וגם בפיז'ו. הפנדה יותר צפופה, במיוחד מאחור.
אבל אין מתנות בחינם - זה על חשבון הבגאז'. ה"בגאז'" שלהן הוא בגודל תא כפפות של אוטו משפחתי. לפעמים קטן יותר.
ניר שלום,
אתה מדבר על המיקרה שנראת כמו בימבה? או על האקו מיקרה החדשה שזה עתה הגיעה לארץ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
לגבי איזה רכב - מה לגבי ניסן מיקרה ?
יש לי חבר 190/90 שעושה ברכב הזה פעמיים בשבוע את קו קריית שמונה - ת"א , מדווח על רכב מרווח באופן מפתיע, שמשייט יפה במהירויות אוטוסטראדה, וצורך קרוב ל 1-20 , בתקציב שאתה מדבר עליו אפשר לקנות כזה בן שנתיים - שלוש.
נמרוד,
אם מדובר על לחסוך בדלק + כיף בנסיעה + להרוויח את המבטים המעריצים של הסטודנטים בטכניון - ומכיוון שמדובר ביעל = אופנוע גדול בנוסף לג'יפ.
אין פקקים, כיף גדול, צריכת דלק של 1:20, ובימים של גשם נוראי, יש את הג'יפ.
ליעל זה מתאים. (וזו מחמאה ליעל, שלדאבוני אני לא יכול לתת לבעלה).
ואם בכל זאת לא אופנוע, אז מכונית קטנה, 3, 4 שנים אחורה, לא חייבים קטנה מדי, תספק את הסחורה.
עם כל הכבוד לשיקולי הדלק, צריך, ויסלחו לי על הפולניות, להתמקד יותר בסוגיות של אמינות, מחיר תיקונים / חלפים וסחירות.
טויוטה קורולה (לא זו עם הגיר הרובוטי) / מזדה 2 וכיו"ב, עדיפות, לדעתי, על רכב כגון ה i10 , או הסיטרואן, שכל קטסטרופה עלולה למחוק חלק ניכר מהרווח הכספי , וכמובן תאפשר מכירה מהירה ובמחיר הוגן, ולא תיאלץ להפסיד הרבה רק על מנת להיפטר ממנו.
תקראו לי ישראלי מצוי - ואולי זה יהיה נכון (למה אולי), אבל העדר אולי עדר - אבל לרוב הוא צודק.
יוני5
ממש הרגתם אותי ... מה הדעה הרווחת על סקודה פביה? 1400 דיזל ידני? מוצהר 1:21 ... ואם הרכב משמש כמונית, הוא כנראה אמין, לא?
[QUOTE=מוני אורבך;372877]נמרוד אני כבר כמה שנים מתחבט בבעיה ובסוף גם הגעתי למסקנות.
המנוע מאוד חסכוני יופי, אבל הוא גם מאוד חלש.
אתה עולה עליות ב 60. ואם המכונית אוטומטית זה הרבה יותר גרוע.
ואם תקנה רכב עם מנוע חזק, הוא לא ממש יהיה חסכוני... ואז מה עשית?!
מוני
אנחנו מכירים כבר הרבה שנים אבל.................
לכתוב כאלו דברים זה בבחינת שטויות במיץ עגבניות
לאשתי יש דיהטסו סיריון (מליסינג אבל זה לא משנה לצורך העניין)
לא משנה כמה אני קורע אותו קייץ חורף מזגן לא מזגן עמוס וכו' הוא לא יורד מ1:13.5
כשאשתי נוהגת זה מגרד את ה 16 בקלות ומדובר על כל יום כביש 6 במהירות תלת ספרתית .............
עד היום 0 תקלות כבר שנתיים עוד מעט - מטיפול לטיפול
ואני מוכן בעליות להיות עמוס ועדיין זה ייסע יותר מהר מרוב הג'יפים שאתה מכיר
אני לא מכיר עלייה שאני עולה ב60 אבל אני כן מכיר כאלו שאני מהר - מאד מהר
ואגב שומו שמיים הנבלה אוטומטית (איזה יופי )
אצלי כבר שנה שהג'יפ רק משמש לטיולים (וגם זה בקושי )וזה כיף כי לא צריך לדאוג שאחרי הטיול יהיה עם מה לנסוע לעבודה (זה גם משפר עבירות פלאים)
בקיצור - לא יודע עם כלכלית שווה לך אבל מכל שאר הבחינות כן !!
סיריון אוט' לא כזו חסכונית.
לצערי היתה אצלי בזמנו אחת כמעט חדשה במשך שבועיים. באמת נסע יופי, אבל במשולב מעולם לא הצליח לעבור יותר מ-12.5 ק"מ לליטר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוני5
טויוטה קורולה (לא זו עם הגיר הרובוטי)
יוני5
?
..