מתוך שיר של רפי פרסקי : כי בזמן האחרון כל דבר שהוא חי מגדרים סביבו מרצפים ודי ,שותלים ספסלים ופחי אשפה וכותבים לא לדרוך על הרצפה.
Printable View
איפה הגנבי מתכת כשסוף-סוף יש להם סיכוי לעשות משהו חיובי?
תגובת ראש המועצה: (לא מצליח לצרף קובץ...)
ציטוט:
3.4.11
לכבוד
יונתן וישליצקי,
א.נ.
הנדון: גידור סביבת מיצד זהר
בהמשך למכתבך בנושא הגידור במיצד זוהר, רשות העתיקות, האחראית על מיצד זוהר, שכרה יועץ בטיחות מטעמה שהוציא חוות דעת מקצועית הקוראת לגדר את המקום לבטיחות המטיילים. המועצה האזורית תמר, נאלצה לבנות את הגדרות בהתאם לנהלי הבטיחות.
לאחר בניית הגדרות, נוכחנו להבחין כי הגדרות, למרות נחיצותן, פוגעות בערך הנוף המדברי המקיף את האתר הארכיאולוגי.
לאחרונה הוצאתי הנחייה לאגף התפעול של המועצה האזורית תמר, לשכור אדריכל נוף שיעצב ויבנה תכנית אדריכלית שלא תפגע בנוף אך תגדר את האתר. מיד כשתושלם התכנית האדריכלית, יפורקו הגדרות ותיבנה הגנה המתאימה יותר לאתר.
בכבוד רב,
דב ליטבינוף
ראש המועצה האזורית תמר
אחרי שקראתי את השרשור הנ"ל, נכנסתי לאתר של המועצה האיזורית תמר, ניסחתי מכתב ושלחתי לגורמים האחראים על התיירות במועצה עם הקישור לסרטון ביוטיוב
היום חזרו אליי למייל עם המכתב המצורף
פשוט לא ייאמן. מביא את הסעיף.
לקחו במיוחד יועץ בטיחות שאמר להם לגדר, איזה יועץ בטיחות היה אומר להם לא לגדר ?
יש שם הרי עתיקות, הקירות ישנים, אולי אפילו יותר ממאה שנה, בטח לא נבנו לפי אף תקן, לך תדע אם בכלל שמו אז ברזלים בבטון, ומי הקונסטרוקטור שחתם על העבודה הזאת.
לפי ההיגיון הזה צריך לגדר כל חירבה מתקופת המנדט ואחורה, וכל מצוק למעלה משלושה מטר.
מעניין מתי ימציאו את האדריכל נוף הגאון שיצליח לגדר אתר כזה בלי לפגוע בנוף, איזה קישקוש, פשוט עלבון לאינטילגנציה.
והמועצה - היא רק עושת דברה הנאמנה של רשות העתיקות, טיזי סאלם זה כל הסיפור.
תופעה כזאת צריך להרוג כשהיא קטנה. הראל בהצלחה, ואם אתה צריך עזרה יש לך את המספר.
אני מקווה שדורון צודק וייקחו להם את הגדרות עוד לפני שיצליחו להמציא את הגדר האקולוגית עלק.
זה בסדר שעונים תשובה אוניברסלית לכל מי שפונה אליהם, אבל לפחות שישיקעו בלשנות את שם המכותב...
(או לחילופין לכתב לכל מן דבעי).
אבל מה אפשר לצפות ממועצה שקודם כל הורסת ואז חושבת איך ואם בכלל לתקן.
אני מהמר שבחצי השנה הקרובה שום גורם רשמי לא יפרק את הגדרות האלו (אלא אם כן יש להם כמה "גנבי ברזל" ש"עובדים" עבורם).
צהריים טובים,,,תרשו לי ל"הרגיז" אותכם קצת,,,,
תרחיש הזוי !!!,,,,,לילה,,,,, כולם ישנים בצמוד לקיר,,,אבן נופלת,,,ילד נפצע קשה ברגליו והופך להיות נכה ,,,,,!
מי אחראי ??
מה קורה בהמשך ???
תשובות עיניניות ולא מתלהמות (בהתלהמות אני אלוף).
אתה צודק, בדיוק כמו שנפל ענף והרג ילד בפרק הירדן, אז [ עם כל הצער והעצב על המקרה ] - מה ? נגדר את כל העצים ? ושני ליצנים שהלכו לטייל והשאירו שני תיקים ליד עין סוכות ובגלל זה ניקזו לבריכה את המים ?
בחייאת ... לפי ההיגיון הזה, וכמות התאונות בכבישי הארץ, הם מזמן היו צריכים להיות שמורה מגודרת, או אחרי 5 מקרי רצח בטייבה, הכניסה לשם חייבת להיות עם פקח שמכיר את חיות הטרף ...
שלא לדבר על המדרחוב בירושלים - אתה יודע כמה נהרגו שם ...???
שימשוני, העניין יותר מדי רציני, לתשובה המבודחת שכתבת ...
יש סכנה ? רוצים למנוע מקרי מוות? אחלה , שימו שלטים ! תזהירו אפילו גדרו חלק מהקירות המסוכנים יותר, אבל לסגור ככה ? בלי אבחנה ? מה עשה ? ועוד לא שמענו על אחד שנפל עליו אפילו זלזל ...
מעניין מתי יתחילו לגדר את עצי השיטה, הרי נופלים להם קוצים ומפנצ'רים את רגלי המטיילים ...
וואללה הרגזת ...
חברים,,אני שמח על תגובותיכם,,,אבל כפי הנראה לא הסברתי את עצמי כראוי,,,,
אין בדברי כל כוונה להפסיק לטייל,,ולחנות ולישון היכן שרק בא לנו/לכם..
אין בדברי כל כוונה ל"סגור" את המדינה לתנועת אנשים.
אבל,, א ב ל !!!!!!!
תנסו לשנייה (זה קשה אני יודע) להסתכל על זה מהצד של מי שאחראי על אזור מסויים.
אחריות במקרים שכאלו הנה אחריות אישית פלילית !!!!
וחובה עליו (על האחראי) לנקוט כל פעולה שתעמוד במבחן הסבירות...במקרה שלפננו,,שילוט בלבד אינו עומד במבחן הסבירות !!!,,על האחראי לנקוט בכל הפעולות הדרושות על מנת למנוע!!!!
שהאדם "סביר" יעמוד בפני סכנה כל שהיא.
אם ע"י גיזום מבוקר (במקרה של פארק הירדן) אם ע"י גידור ושילוט (במיצד זוהר) ואם ע"י סגירה מוחלטת (כאשר יפול סלע בכוך)..
לא !!!!!!!!!!! אני לא אוהב את זה,,,אני חושב שישנן דרכים אחרות לטפל ולמנוע אסונות,,,,מרביתן בעלות עלויות כספיות גדולות שלא תמיד זמינות (זה כבר ויכוח אחר).
למען הגילוי הנאות,,,,כותב שורות אלו ( במסגרת תפקידו הציבורי) נחקר מספר פעמים תחת אזהרה,,והועמד לדין פלילי בנושאי אחריות אישית ואי "מניעה" במקרים הדומים מאוד לנושא המדובר,
תנסו להסתכל גם על הצד השני למרות שלפעמים זה קצת לא נוח
"אחריות במקרים שכאלו הנה אחריות אישית פלילית !!!!"
זהו לב הבעיה. ברוב המדינות המתוקנות הפרט אחראי על עצמו. טבעת בים - אתה אחראי. נפלת מצוק - אתה אחראי.
רק אצלנו חייבים אחראי לכל דבר. שחס וחלילה לא תקרה איזה תאונה ולא יהיה את מי להאשים.
מרוב זה שעל כל דבר יש אחראי מטעם - אנשים שכחו להיות אחראים על עצמם ומה שלא אסור - מותר. גם כאשר הוא מזיק לעצמך, לאחרים או סתם מיותר ואדיוטי.
אותו הלך חשיבה הוביל לחוק הספורט המוטורי המיותר ואותו הלך חשיבה לוקח את המדינה הזאת למקומות חשוכים ודבילים.
תנו לחיות ותנו לאנשים אחריות על עצמם. הברירה הטבעית תדאג לשאר.
שמשוני, למרות שאיני מבין איך יכול להיות שאתה לא בדרום עכשיו (פארן,חיון,אמציה ועוד זרמו היום...)-
אין וויכוח לגבי הסיבה שלשמה הקימו את הגדר. אפילו אם יש וויכוח, הוא לגיטימי. להבדיל מהאופן שבו הן הוקמו שעליו אין שום וויכוח!
נכון, יש בעייה בטיחותית. נכון, אם יקרה אסון האחריות כנראה תיפול על המועצה האזורית והעומדים בראשה.
ועדיין, מבחינה פלילית אתה צריך להוכיח שנקטת באמצעים כדי למנוע אסון. (ואת זה אני אומר ללא הכשרה משפטית).
מכאן ועד לפעול בדרך ההזויה הזו המרחק רב! במכתבי לראש המועצה אפילו הדגשתי שאין וויכוח על הנחיצות של מתן פתרון בטיחותי למצב.
אבל, וזה אבל גדול(!) יש דרכים יותר מוצלחות לעשות זאת וזה בלשון המעטה.
הגדרות האלו צועקות: "אני מפחד מתביעה, בטיחות המטיילים כמו גם הנאתם מהאתר המיוחד הזה לא מעניינת אותי. הדבר היחיד שמעניין אותי הוא עכוזי האישי וזהו! אם למישהו יש בעייה אם זה אז יש לו בעייה..."
אני באופן אישי חושב שמי שזהו הדבר היחיד לנגד עיניו לא מבין את התפקיד שלו. וכפי שהסכמת אם מה שנכתב למעלה, ככה גם נראית המדינה שלנו (אבל לא ניכנס לזה אחרת דרור יהרוס את השרשור. קריצה כמובן).
בקיצור, הוויכוח הוא לא על בעיית הבטיחות ועל החשיבות לתת לה מענה, אלא על האופן הבוטה והמעליב שבחרו לפתור אותה.
בשורה התחתונה- המועצה ירתה לעצמה (ולכולנו) ברגל.
תסתכל שוב בתמונות- מזעזע!
כשהייתי חייל, כל פעם שהיינו מגיעים לאיזה חוף נחמד היינו מנועים מלשחות. למה ? משום ש"אין ביטוח". זה היה הנימוק. לא משנה שכולנו היינו שחיינים מצויינים ולא משנה אם הים היה חלק כמו מראה בלי שיבולות או מערבולות ,כרישים או נמרים מכאן ועד איטליה, "אין ביטוח". עכשיו דבר ללמפה.
מה הקשר בין מחט לשחת (שימו לב-גם לשון נקיה וגם שומר את החרוז) ?
פשוט מאוד-גם אז וגם כאן חוזרת תסמונת "טיזי סאלם". הבעיה שבתרבות שלנו למדנו "להבין" ואח'כ גם לאמץ טיעונים שנובעים מכך. אמריקה ורסאנו. על כל שטות אפשר לתבוע.
תמצית ההבדל בין פקיד למנהיג היא שמנהיג יודע איך לקחת אחריות. לקיחת אחריות כוללת גם נטילת סיכונים מחושבים בגבולות ההגיון הבריא. זה חלק מהתפקיד של מנהיגים. הם צריכים להוביל ולא לתת ליועמ'שים להוביל אותם.
ר' המועצה הנ'ל נבחר ! מתוך כך הוא אמור להיות מנהיג.
"האדם הסביר" ? אין מה לחשוש. מדובר בדיוק בי ובך ובהוא שמזדעזעים מהזוועה הזו.
ד'א-בקרוב יחלו עבודות לגידור המצוק הצפוני של מכתש רמון.
שמשוני,
כל אזור המועצה הוא תקלה בטיחותית אחת גדולה..
מהבולענים הסמויים בקטע כביש הנמוך, תיפול לאחד שיפער לו באמצע הכביש ותתלונן שלא השקיעו ביריעות גיאוטכניות לייצוב השטח..
מחוואר הלשון שזו פשוט רשלנות איך שהשאירו אותו במצב הזה כבר 10,000 שנה בלי לייצב כל מדרון ושיפוע מעל 60 מעלות.. אם כבר אז בוא נסגור לגמרי את כל נחל אמציהו,
בוא נבטל את כל הסמ"שים בארץ כי הם עוברים במקומות מסוכנים בחלקם..
לא, יותר טוב בוא נסגור את הכבישים כשיורד גשם כי יש תהום בצד.
בוא נגדר כל בור מים וכל שיפוע בנגב שעולה על 25 מעלות.. מסכנים מועצה אזורית רמת נגב, (המועצה הכי גדולה בארץ), יש להם חצי נגב לגדר ולתקן עכשיו, וואי וואי, כמה מדרונות יש להם לתקן..
והבדיחה הכי גדולה,
מי לעזאזל שם שם שת השלולית הכי גדולה בעולם של חומצת מלח ולא מגדר אותה כנגד חסרי אחריות שרוצים לצוף על הדראק הזה??
בשביל להכניס כסף למועצה היא טובה אבל פקקטע מבצר זה פתאום לא בטיחותי?
עדכונים,
מספר הצפיות בסרטון גדל בצורה יפה וזה כבר טוב.
המועצה התחילה לחטוף ריקושטים בין אם מהמכתבים שלכם ובין אם מהסרטון ומעוד מספר כיוונים שהפעילו/מפעילים לחץ.
שוחחתי אתמול בבוקר עם מזכיר המועצה שאכן העלה את נושא אדריכל הנוף ופירוק הגדרות,בינתיים כל עוד לא נראה תוצאות בשטח ממשיכים עם הלחץ.
עלתה חשיפה באתר הסביבה וכתבה ראשונה של גילי סופר באתר אקסנט
http://www.xnet.co.il/travel/article...080862,00.html
הראל