בועז, בדיוק בגלל כל הדברים שנאמרו כאן -
אני חושב שצריך להוציא את הרכיבה על אופניים בכביש בשוליים מחוץ לחוק (וגם את הנסיעה של אופניים בכלל בכביש).
Printable View
בועז, בדיוק בגלל כל הדברים שנאמרו כאן -
אני חושב שצריך להוציא את הרכיבה על אופניים בכביש בשוליים מחוץ לחוק (וגם את הנסיעה של אופניים בכלל בכביש).
הרוכבים לא לוקחים את הסכנה ברצינות.
לו היו מתיחסים ברצינות לסכנה אזי כנראה היו רוכבים עם בגדים זוהרים, פליקר אור מאחור ואולי גם ראי קטן לראות מי מגיח מאחוריהם.
שלא לדבר על רכב ליווי.
מהירות הסגירה (הפרשי המהירות) גדולים מאוד,צורת הרכיבה ומבנה האופניים משאירים צללית\פרופיל מאוד נמוך ואם אתה לא ערני מספיק אז דרסת רוכב.
כל זמן שזה המצב שלפחות יידרסו בדממה...
כניראה ש"מהירות הסגירה" ביני לבינכם גדולה מאוד....
שחף,אתה לא טיפש
מזה השטויות האלה?
מישהו אמר פעם "פשיזם"
אולי אני טועה?
שחף, תחזור כבר לצבא, אתה משתגע בבית...- יש לך יותר מדי זמן פנוי!!!!
ועכשיו ברצינות,
אני עם דעתם של שחף ודרור : מקומם של רוכבי האופניים אינו בשולי הכבישים. הם לא שייכים לשם!!!
נכון...אין תשתיות לרוכבי אופנים....- אז מה!!! (גם אין פה משטרה , ומערכת חינוך ומערכת בריאות...)
אבל עד שיהיו נתיבי אופניים....- אל תרכבו בכבישים!
כל יום אני יורד לנחל צין בדרום. בכביש הפונה ימינה מכביש 25 לכיוון אורון אני תמיד עוקף 2-3 רוכבים חוכמולוגים שחושבים שזהו כביש ריק ששייך רק להם והם יכולים לרכב שם חופשי באמצע הכביש.משאיות של 62 טון שנוסעות שם יפוררו אותם כמו פומפיה....
האחריות צריכה להיות לא רק על ציבור הנהגים. חלק מהרוכבים מתנהגים בטיפשות וואנחנו לא צריכים לשלם על זה במקרה של תאונה!
חג שמח ובטוח.
רגע...
"אל תירכבו בכבישים"
זה גם כבישים עירוניים?
אם לא, אז זו צביעות
אם כן ,אז גם לא מידרכות,נכון?
אז מה נישאר ?
חיסלתם ענף ספורט
רק אחרי זה אל תיבכו שאין לכם ספורט מוטורי
כי בדיוק, אבל בדיוק אותו סנריו של היתחכמות יתר
מדינת היהודים עאלק
טל, אני יותר מפחד מהם כשהם נוסעים על הכביש או על הקו הצהוב מאשר בשוליים נורמליים.
הכביש בישראל כיום (בנפח התחבורה שקיים) הוא לא מקום שמיועד לאופניים.
המהירות וצורת הרכיבה שבה הם נוסעים מסכנת את עצמם ואת הסביבה.
שירכבו בשבילי אופניים בפארק הירקון או בנתיבי אופניים ואם אין -
אני מציע ללובי הגדול של אור ירוק ורוכבי האופניים, להשקיע את מרצו בכנסת על מנת שזה יקרה.
יודע מה ? מכיוון ששנינו יודעים שבמדינה הזאת כלום לא יזוז -
שירכבו בשוליים - אבל במקומות שבהם הם לפחות 3 מטר ולא אחד לצד השני כאשר אחד נוסע לי בנתיב.
אבל ! שישנו את החוק ויאכפו אותו.
שחף,זו בדיוק הסיבה שאני כועס
רוכבי האופניים הם אזרחים כמוני וכמוך ,זה שחלק מהם רוכבים בחוסר אחריות ,אין ויכוח.
אבל מה קורה בפועל?
תמיד אנחנו נימצא סיבות לנדות ציבור זה או אחר בטענה "שבמדינה הזו לא יזוז כלום"
שיטת ה"הפרד ומשול" עושה חיים קלים לניבחרינו.
אנו ניתוכח ביננו ,ובנתיים יסללו לך כבישי אגרה לת"א ,יסללו כבישים מהירים בשטחים שאף כלב לא נוסע בהם וייבנו גשרים כמו פילים לבנים
ואנחנו נמשיך לאכול אחד את השני
תעזור "ללובי של אור ירוק ורוכבי האופניים" כדי שיעזרו לך להקים פאקינג מסלול מרוצים.
"שישנו את החוק ויאכפו אותו"-אם לא שמת לב זה מה שקורה פה בשישים שנה האחרונות חדשות לבקרים,אני לא רואה שום שינוי לטובה עם הפטנט הזה
תתחילו ליראות עצמכם כעם אחד
כולנו נרויח
תשים לב איך החרדים מקבלים מה שהם רוצים
למה?
יד אחת
טל
טל, ההשוואה לא במקומה.
למכוניות מירוץ אסור לנסוע על כביש ציבורי, אז הן לא נוסעות. נקודה!
ואופניים? למרות שזה מסוכן ושמתים מזה כמו זבובים, החוק לא דורש מהם שום סוג של ביטוח, לא אוכפים עליהם שום חוק (כי אין להם לוחית רישוי על התחת, והם לא מחוייבים ברשיונות ובביטוחים, אז אין שום סנקציה שהחוק יכול להפעיל נגדם. אי אפשר לצלם אותם ולתת להם דו"חות וקנסות שמנים. מה החוק מתיר לשוטר לעשות להם? מקסימום להוציא ונטיל. לכל רוכב יש ונטיל ספייר ומשאבה...), אז הם עושים מה שהם רוצים, והאחריות לשלומם ולספורט שלהם מוטלת עלי ועליך.
ואך תספר לי שהם לא רוכבים זה ליד זה. בכבישים הרריים ו/או לא ראשיים הם כן רוכבים זה לצד זה, בעיקר באמצע הנתיב, ואוי לך אם תצפור/תפחיד/תבהיל אותם. תנסה לנסוע בנס-הרים למשל, בימי שישי ושבת, אז הם "כובשים" את הכביש הזה, וכל מכונית שנוסעת שם זוכה למבטי זעם, לקללות, לעתים זה מגיע גם לויכוחים ולקטטות.
גם אם החוק מתיר להם לנסוע על כביש, אני מצפה מהם - כי רובם אנשים מבוגרים, רציניים, בעלי משפחות - להפעיל קצת שיקול דעת. לא ייתכן שהם ישחקו לנו במין משחק-איציק שכזה, והאחריות תיפול על כתפיו של מישהו אחר. גם כדורגל לא משחקים באמצע כביש, אז בבקשה.
אלפים רבים מאוד עוסקים ברכיבה על אופניים - לא פחות מכמות האנשים שמשחקים כדורגל להנאתם למשל. אבל מגרשי כדורגל יש בכל פינה. רוכבי אופניים, להבדיל משחקני כדורגל - נפגעים ונהרגים. אז למה לא סוללים להם נתיבי אופניים כמו בכל מדינה נורמלית?... אני חושב שצריכים לסלול להם מאות על מאות של קילומטרים של נתיבי אופניים כדי שיוכלו לרכב בבטחון ובכיף. אבל עד שזה יקרה, זה לא מצדיק את ההתאבדות ההמונית שלהם בכבישים על חשבונו של מישהו אחר. כמו עם ספורט מוטורי - העובדה שזה עדיין לא חוקי עד הסוף ושאין עדיין מסלולים, לא מתירה לרכבי מירוץ לנסוע בכביש או בכלל. העובדה שהם כן נוסעים - זו עבירה על החוק וזו אחריותם בלבד.
ולא כל מי שפוגע בהם הוא שיכור, מסומם או עייף. לפניכמה שנים, גלגל שניתק ממשאית הרג רוכבת אופניים ונהג המשאית בכלל לא שם לב.
להולכי רגל אסור ללכת בשול הכביש, אז למה לאופניים מותר לנסוע שם? זו חלמאות, זה רצח.
במקרה ההוא נהג המשאית ידע שהיה צריך להדק את הברגים בגלגל אבל התעצל ודחה את ההידוק, רשלנות וחאפריות ישראלית פושעת שהסתימה במוות.
את דעתי על הרוכבים בשורה והמשתלטים על הנתיב במיוחד בהרים כבר הבעתי, אתה רוצה למנוע גם את הרכיבה מאלו שנמצאים בשוליים, כשאתה מודע לכך שאיך תחליף לכבישים ושבילים לרוכבים בהיקף המדובר לא יסללו גם עוד הרבה שנים.
עד לא מזמן הייתי רוכב מחולון לאשדוד (כניסה דרומית ), כמעט פעמיים בשבוע בכביש המהיר בד"כ, ולפעמים בכביש היוצא מיבנה, שנים על שנים.
כשאני בתוך השוליים עם רכבים בהפרש של מעל 100 קמ"ש ממני וללא בעיות.
אני זוקף את זה ליותר ממזל, כשהשוליים כמעט נעלמו בגלל עבודות בכביש החלפתי את נקודת הכניסה למהיר ממחלף הקוממיות למחלף הבא.
כשמשאית מתקרבת אני מסוגל לזהות לפי רמת הבאסים את הגודל שלה ועד כמה האויר סביבה חזק ומאט תוך שבירה חזקה לעומק השוליים,
את הרכיבות לבר-אילן הפסקתי כשהבנתי עד כמה הקטע חסר השוליים בין אלוף שדה לבר-אילן מסוכן.
לצומת שמשון הפסקתי לרכב ביום חול אחרי שגיליתי שנהגי המשאיות היוצאות מנשר נוהגים בתוך השוליים עם מאותתי גומי ענקיים הבולטים חצי מטר מהמשאית, וסטירה מכזו
ב 70 קמ"ש יכולה להוריד את הראש.
דרור חבל שניגרר
בחניה שלי רובץ כלי רכב סטנדרטי לחלוטין ,עם רישיון וביטוח כדת וכדין,שהראשון שלו מגרד את ה 140(יש לו שש הילוכים) והמחשב לא נותן לך לעבור את ה 299.
תגיד לי ,מה זה אם לא רכב מרוץ חוקי ?
ואני לא יחיד סגולה ,יש עוד הרבה כמוני.
אם אתה חושב שאני סובל את חלק מרוכבי האופניים החוצפנים האלה אתה טועה בגדול
מה שאני טוען זה שאנשים זורקים פצצות לאויר ולא מבינים שהם זורקים בומרנג שחוזר להם לפנים.
תכ'לס ,יש גל של רוכבי כביש חוצפנים,הוא ידעך כי כניראה שיהרגו עוד כמה ח'ברה ,וזה יכניס שכל לשאר.
רק שאנחנו נישאר עם עוד תקנות כפיצוי על תשתיות ,ויותר שוטרים שירדפו גם אחרי רוכבי אופניים,וכשרוכבי האופניים יגמרו לא יפטרו את השוטרים הנוספים אלא ישגרו אותם כמו אר.פי.גי אחרי התחת שלנו עם תקנות חדשות .
כרגיל, פיתרונות אינסטנט
הבנת?
מה הבנת?
לא הבנת....
התגובה הזו ממש עושה לי חשק לדרוס איזה רוכב או שניים שחושבים שהכביש הוא רכושם הפרטי....
אתה מעיד על עצמך שאתה נכנס לרכב בכביש מהיר שאליו הכניסה אסורה בתכלית האיסור!
אני מחדד את העניין - יש חוק שאוסר על אופנועים קטנים, טרקטורים,עגלות ואופניים מלהיכנס לכבישים האלו.
כל זמן שאינכם מכירים במגבלות שלכם וחושבים שמותר לכם לעשות הכול, ממש לא מגיע לכם להשתמש בכביש.
לא תבינו מהר בטוב אז תבינו מהר ולא בטוב.
ממש הצלחת להרגיז אותי ולהפוך אותי לאחד שממש לא רוצה לראות אותכם בשום מקום.
מצידי, שיגיע ל-4,000 קמ"ש. אם יש לזה רשיון וביטוח, ומותר לזה לנסוע על כביש, סבבה. יש מהירות מותרת, וזה עניין שלך אם אתה שומר חוק או עבריין.
גם לאופניים מותר, וזה האבסורד. זה "כלי רכב" שנוסע 15-30 קמ"ש במרחב שבו כלי רכב כבדים ממנו פי 20 נוסעים 100-110 קמ"ש. אין לו שום סיכוי לשרוד את הפרשי המהירויות והמאסות. גם אם לא יפגעו בו פיזית, מספיקה מכת רוח ממשאית או אוטובוס כדי להעיף את ה"כלי רכב" הזה לכל הרוחות ולפגוע ברוכב שלו.
זה לא עניין של לסבול אותם או לא.
הם הולכים ומתמעטים פשוט כי הטבע דואג שמטומטמים כאלה שמסתכנים במודע רק כי "זו זכותם ומותר להם", ימותו מהר יותר.
מצד שני, אם הם כל כך רוצים למות - בבקשה. אבל אני לא בעסק. שמישהו אחר יהרוג אותם, לא אני. מבחינתי נוכחותם המתריסה/פושעת/מסוכנת/מסכנת/חצופה/הזויה בכבישים היא עובדה קיימת ואני מפחד להיות זה שיפגע בהם, אז אני משתדל ברצינות להיזהר יותר. נורא פשוט. מקלל קצת וממשיך הלאה.
בודאי שאני שומר על החוק ,איך חשבת אחרת
בדיוק כמו שאתה שומר על החוק ,לא פחות ולא יותר
אני גם שומר על ציבור "מטומטם" שמיתאבד בכוונה על הכבישים
כי הציבור הזה הוא אנחנו וצריך לידאוג לו לחלופה הגיונית
לא ייתכן שבגלל כמה עשרות חוליגנים תצאו בהצהרות גורפות כאלה
זה לא מתאים לאנשים שרוצים לקבל אמפתיה על תחביביהם, שלא מעט רואים כ "שנויים במחלוקת".
אני מיציתי
יאללה צריך ללכת להעמיס את הג'יפ
חשבתי הרבה אם להגיב... דיי ברור שאני יהפוך למטרה לאחר מכן.
אני הגעתי לרכיבת כביש אחרי 3 שנים על אופני שטח. בפעם הראשונה שרציתי לקנות אופניי כביש הבן של חשין נהרג וזה דחה את הסיפור בערך כשנה וגרם לי לחשוב הרבה. אחרי שנה קניתי אופני כביש משנות ה-70 והתחלטתי לשפץ ולרכב. במשך 3 חודשים רכבתי על הכביש בין איקאה ראשל"צ (לחניה של החנות אני מגיע עם הרכב) לחוף לפלמחים. כביש יחסית רגוע ושקט אבל שוליים מלוכלכים והמרחק קצר.
לאחרונה התחלתי לרכב את - לטרון - 424 - 44-ובחזרה ללטרון עם 3. שזה נחשב לכביש הכי רגוע באיזור בשעות הבוקר שבו כמות האופניים בשעות הללו היא פי 10 מכמות הרכבים. (יש גם מפה לנושא - חפשו את "מפת כיס לכבישי המשולש")
אני לא מתאבד, לא מטומטם, לא חושב שכביש שייך רק לי. אני אסע בשוליים גם אם הם מלוכלים כשיש רכב מאחורי וגם אם לא, יש לי מראות ואני לובש בגדים בצבעים בהירים ומפעיל נצנץ. לעקיפה אני אצא רק כשאני 100% בטוח שאין רכב באיזור וגם זה אשתדל לעשות בתוך השוליים אם הרוכב הנעקף יאפשר לי. ורוב הרוכבים שאני פוגש בדרך נוהגים כמוני. ממש כמו שרוב הגיפאים שאני פוגש בדרך הם אנשים אוהבי הארץ שלא יורדים משבילים ומנקים אחריהם, ממש כמו שהאופנועים ורוכבים הטרקטורונים שאני פוגש הם אחלה חברה שמאטים לידי על מנת שלא לכסות אותי באבק או להפחיד אותי ומציעים עזרה כשהם חושבים שנתקעתי. אבל לכל קבוצה יש את אלה שמוציאים לה שם רע.
אני חבר בפורום הזה, בפורום גרופי לאופניים, בפורום פול גז לאופנועים וזה תמיד מדהים אותי מחדש איך יש כאלה בכל קבוצה ששונאים את האחר ועושים הכללות שהם לפעמים קצת מגעילות וקיצוניות.
גם אני רואה את אלה שרוכבים בצורה פשוט מגעילה ולפעמים הם גם עושים לי פרצופים על איך אני מאז לצפצף להם ולעקוף אותם עם אופניים משנות ה-70 שלא שוות עשירית משלהם. היו, ויש על זה עשרות דיונים בגרופי:
http://www.groopy.co.il/forummessage...=244130&page=1
אבל מכאן ועד להוציא את רכיבת האופניים מחוץ לחוק יש קצת מרחק לדעתי. אני מסכים שאם הייתה אכיפה יותר אינטנסיבית זה היה עוזר, ואם היו מנקים כבישים מסויימים בתדירות גבוהה יותר זה גם היה עוזר. .(הידעתם שמצמן את מרוץ מנקה כבישים על חשבונה לטובת הגדלת הבטיחות של הרוכבים? )
אלירן ידידי היקר משכבר הימים וטל,
אף אחד לא אומר שכולם כאלה. באותה מידה שלא כל רוכבי האופנועים / קטנועים מתנהגים כמו מתאבדים שיעים על הכביש.
מסכים ותומך שאסור לעשות הכללות, יחד עם זאת -
יש מקומות שפשוט אסור לכם לנסוע בהם (היכן שאין שוליים יותר מרוחב X). לא יעזור. אתם מסכנים את עצמכם ואת הסביבה.
אז אני אחדד עוד יותר - לפחות לגבי אופנועים קטנים (עד 50 סמ"ק) החוק שאסר עליהם (ובצדק גמור!) לנסוע בכביש מהיר - בוטל/תוקן, והיום מותר להם. עוד חלמאות רצחנית מבית היוצר של אויב הציבור מספר 1 - משרד התחבורע.
לפי הלך המחשבה האווילי של הפקידונים שיושבים במשרד ההזוי הזה ומתקנים תקנות להנאתם, האחריות על שלומו של כל העולם, כולל מתאבדים ומשוגעים, צריכה להיות מוטלת על נהגי המכוניות. הפרשי מהירויות, מהירות סגירה, שוליים צרים/לא קיימים, מכות רוח, כל אלה מושגים שלא עוברים את הש"ג של המשרד הזה.
איפה יש מקום שבו השול 3 מטר בדיוק? לגבי אחד ליד השני במקרה הזה יסכימו איתך גם רוכבי האופניים. גם אני נחרד ונגעל מכאלה שרוכבים אחד ליד השני. אותי לא תמצא במקום שאין בו שול. ואני מסכים שצריך להיות חוק נגד זה. אבל מכאן ועד לשלול לחלוטין רכיבת אופני כביש יש מרחק.
תתפלאו אבל יש אכיפה מסויימת בנושא. אני יודע... זה לא התחום שלכם אז אתם לא שומעים את הסיפורים ולא רואים את המקרים אבל יש מקומות שמעל מספר רוכבים מסויים מחוייבים ברכב ליווי. ואנשים חטפו קנסות על זה. אני אישית ראיתי ניידת פוקדת על רוכבים לרכב אחד אחרי השני ולא ביחד. אז נכון שזה טיפה בים אבל זה קיים. אבל אתם מן הסתם לא חשופים לזה אז מבחנתיכם הכי קל להגיד שלא אוכפים. יש לי חבר ששוטר עצר אותו בכביש 1 כאשר הוא נסע נגד כיוון התנועה ופקד עליו לעבור לצד השני של הכביש על מנת שירכב עם כיוון התנועה. אהה... וזה היה ביום כיפור בשש בבוקר.
אני רוכב לפי המפה המצורפת בכבישים הירוקים, בשעות שרובכם רק מוציאים את הצהוב מהעיניים רק בשביל שאני לא אפגוש אותם על הכביש. כל אחד והסיכונים שהוא מוכן לקחת. אני רוכב על אופני כביש, שטח, ואם ירצה השם גם אופנוע אלה הסיכונים שלקחתי על עצמי תוך כדי התחשבות בחוק ובסובבים אותי.