chase
תודה .
על טעם וריח ...
לפחות לא אמרתה שהוא סתמי :rolleyes: עצם זה שזה עושה לך רגשות חזקים ולא משנה איזה זה טוב , כי באמנות כמו באמנות הכול מותר .
עידו
נ.ב : מה אף אחד לא שואל איזה צבע הרכב היה :confused:
Printable View
chase
תודה .
על טעם וריח ...
לפחות לא אמרתה שהוא סתמי :rolleyes: עצם זה שזה עושה לך רגשות חזקים ולא משנה איזה זה טוב , כי באמנות כמו באמנות הכול מותר .
עידו
נ.ב : מה אף אחד לא שואל איזה צבע הרכב היה :confused:
צבע מנצח לא מחליפים !
רואים שאתה מגיע מעולם האומנות " זה שזה עושה לך רגשות חזקים ולא משנה איזה זה טוב"
האמת שגם אני מסכים עם זה שהרכב יהיה מכוער. גם אם נתעלם מזה שלאחר צביעה זה יראה פחות נורא.
ראיתי את המודל שלו בתחילת העבודה של עידו.
הרכב הזה היה קופסתי ולאחר הפרוייקט יהיה כנראה אפילו יותר קופסתי ואולי אפילו בסגנון שנות הארבעים של המאה שעברה
בכול מקרה - עד שלא יהיה גמור יהיה קשה להגיד בוודאות...
את העבודה עצמה ראיתי באמצע וזה באמת נראה כמו שאני כבר רגיל לצפות מעידו - ללקק את האצבעות.
חבל שלא נתת ביטוי בתמונות לפירוק המהיר ולהשתקת התהודה.
מעניין שאף אחד גם לא שאל כי אני למשל ישר חשבתי על המבנה הלא אקוסטי של קופסת אלומיניום מחומר דק....
לגבי העיצוב כאמור- על טעם ועל ריח.
כמי שמכיר את עידו כמה עשרות שנים אני משוכנע שאם העיצוב היה חלק מהאחריות שלו בפרוייקט אז הרכב היה נראה יותר לטעמי.
במקרה הזה הלקוח לדעתי קיבל את מה שרצה ותיכנן.
בכל מקרה ולמרות ה"יופי" מדובר בסופו של דבר על רכב בולט וברמה בינלאומית, לא פחות.
רכב שמספק את הסחורה בזכות תכנון ,ביצוע ותחזוקה מאוד מוצלחים.
אין הרבה אנשים בארץ שעשו דרך כל כך מרשימה כמו הילל ורז.
היום החלק הנבחר היה מכסה המנוע .
מכוון שזה חלק גדול והוא מחובר לרכב רק בארבע פינות , אז נבנתה לו תת שלדה מאלומנים ועליה יודבק החיפוי .
קובץ מצורף 40644
קובץ מצורף 40645
קובץ מצורף 40643
אז אני ירחיב : כמו שכתבתי למעלה שמכסה המנוע מודבק כך חלק משאר הפנלים ברכב ופרופילים מסוימים מודבקים לרכב או לפנלים עצמם , עם דבק דו צדדי של 3M (לא הרגיל שאתם מכרים ) זה דבק שחוזק ההצמדה שלו הוא 250 PSI לאינצ' בשניה , כמו כן החומר מבודד רעשים .ציטוט:
: boaz avrahami חבל שלא נתת ביטוי בתמונות לפירוק המהיר ולהשתקת התהודה.
מעניין שאף אחד גם לא שאל כי אני למשל ישר חשבתי על המבנה הלא אקוסטי של קופסת אלומיניום מחומר דק....
כמו כן חלקים / פנלים מסוימים מודבקים עם חומר של 3M שדומה לסיקה פלקס עם עבידות של 25% בתפר ויכולת הצמדה של 520 PSI לאינצ' בשניה , מעבר לכך החומר גם מבודד רעשים .
בנוסף על הפנלים מודבק "נייר אלומניום " של 3M ברוחב של "2 ,כאשר את מידת האורך קובעים לפי גודל הפנל , חומר זה מבודד פנלים כאלו מרעש לגמרי , חומר מדהים כל מתכת שמצמידים אליה חתיכה כזו לא גדולה בכלל לא מיצרת רעש בכלל ממש כמו חתיכת עץ , רק שתקבלו מושג חתיכה בגודל של 5 ס"מ על 20 ס"מ מבודדת פנל בגודל של 1 מ"ר .
יש היום חומרים מדהימים ואני מאוד אוהב להשתמש בהם , בכלל אני משתמש בהרבה מוצרים של 3M ,אפילו מסכת הריתוך שאני משתמש היה של ספידגלס שנקנתה ע"י 3M .
עידו
אף אחד לא שאל, למה? מה היתה הבעיה עם הבודי הישן? חסכון של 100 קילו?
יקיר יקירי מה 100 ק"ג הולכים ברגל , זו סיבה טובה , במקום רכב של 2 טון רכב של 1.9 טון זה הבדל ,וגם שינוי הלוק של הרכב .
עידו
איל גם עם הרכב לא היה של ליוגב אז הייתי משתמש בחומרים הללו .
למרת שאהבתי את עלית , לפחות הייתי אוכל שוקולד :rolleyes:
עידו
היום המשכתי עם המכסה מנוע , בניתי לו גריל ועד התאמות ובסוף היום המכסה הודבק לתת השלדה שלו .
עידו
http://www.jeepolog.com/forums/attac...3&d=1303849485
http://www.jeepolog.com/forums/attac...4&d=1303849488
http://www.jeepolog.com/forums/attac...7&d=1303849496
http://www.jeepolog.com/forums/attac...6&d=1303849493
לוריה, תתחדש על הפועל. שמעתי שהוא לא רע...:-)
ואחרי שהדבקת, יש דרך חזרה ? אפשר לנתק ? או שזהו זה, נגעת נסעת .
דרך אגב למרות שזה נראה חסר סיכוי אולי זאת ההזדמנות לשדך בין הילל לג'יפולוג ?! עידו המשימה שלך.
עידו/הילל האם יש לכם ניסיון קודם בהדבקה של אלומיניום ? ומהם היתרונות ביחס לשיטות חיבור אחרות, ואם אפשר להעלות לאתר את המקט או מפרט טכני של הדבק-כולל עלויות חומר לצרכן.
מצטרף לבקשה של דני, למען כולנו, הרחיבו כמה שאפשר על הטכניקות והחומרים ה"לא קונבנציונאליים" שאתם משתמשים בהם. מק"טים, קישורים למפרטים, שיקולים להתאמה של שיטות הדבקה שונות במקומות שונים, ותמונות הרבה יותר מפורטות...
הדבקת לוחות אלומניום לשלד היא טכנולוגיה מאוד מאוד מקובלת במרכבים סגורים של משאיות בארה"ב, למשל.
יש תעשיה שלמה של חומרים וכלים ליישום, והחלק הכי מסובך הוא להתאים את החומר ללוח ולשלד.
ואם יורשה לי להביע דעה, לגבי הצבע... למה לצבוע?
(אולי שלושה פסי אדום-שחור-כחול בגלל שזה ב.מ.וו, אבל זה מספיק...)
אסף.