שים לב מדובר בעזיבה של דוושת הגז ולחיצה על דוושת הבלם.
נעילה אחורית תמזער את הסיכוי לשבר.
Printable View
שים לב מדובר בעזיבה של דוושת הגז ולחיצה על דוושת הבלם.
נעילה אחורית תמזער את הסיכוי לשבר.
מה לדעתכם יקרה במצב הבא : (גרנד ויטרה ביצה אלומיניום)
הרכב בתנופה ועם גז קבוע (נניח בעלייה מסויימת ועם כמות גז קצת גבוהה) לפתע גלגל קדמי מאבד אחיזה ומיד גם אחד מהגלגלים האחוריים הרכב עדיין באותה כמות גז וכאשר הנהג מבין שבעצם הוא מפרפר במקום ולא ממשיך להתקדם רק אז הוא מתחיל להרפות ממש לאט מהגז ובהדרגתיות עד ללחיצה על הברקס - הדגש הוא לא לחיצה על הברקס מיד שמרגישים בהצלבה אלא אחרי שמרגישים בהצלבה מתחילים לאט לאט לשחרר גז ורק בסוף ברקס כדי לא להידרדר אחורה .
לדעתכם הביצה תתפוצץ ?
מצב שני:
אותו מקרה בדיוק רק שכאן מיד כשהנהג מרגיש בהצלבה הוא עוזב גז ולוחץ מיד ברקס .
מה כאן יקרה ?
לדעתי יש מצב שבמקרה הראשון לא יקרה כלום ואילו במקרה השני הביצה כן תישבר .
אשמח להבין איך בדיוק נעילה אחורית תמזער את הסיכוי לשבר? אני מניח שהכוונה היא שעם נעילה הרכב פחות יאבד אחיזה וייתקדם יותר , אבל גם עם נעילה במצב של איבוד אחיזה עדיין קיים חשש לשבר.
נעילה אחורית תמנע ממך הצלבות שגלגל קדמי באויר/ללא אחיזה וגלגל אחורי באויר/ללא אחיזה.
כך בעצם אתה מונע שבירה בהצלבה.
צריך רק לשים לב כאשר "קופצים" עם שני גלגלים קדמיים באויר אז בזמן הנחיתה הגלגלים מקבלים מכה שגורמת לשבירה.
יש כל מיני חיזוקים שעושים לתושבת של הדרישפט שהיא נוטה להשבר בעומסים ובהצלבות.
במצב הראשון אתה תנחת מההצלבה הרבה לפני שתגיע ללחוץ הדרגתית ולאט על הבלם. אין לך זמן פה וצריך להגיב מיד. גם הלחיצה המיידית והחזקה על הבלם לא מייצרת עצירה מיידית ברמה של שבר, וחשוב לזכור שכשאתה לוחץ על הבלם אתה לא לוחץ על הגז כך שאתה מייצר עצירה מהירה שלא כנגד מנוע דוחף בעוצמה. בלי לחיצה על הבלם בנחיתה מהצלבה הגלגל הנוחת לא רק נעצר אלא מקבל בבת אחת תנועה בכיוון ההפוך ואת זה חייבים למנוע, ולכן חשובה הלחיצה המיידית והחזקה על הבלם.
במצב השני אף אחד לא פוצץ ביצה, זה בדיוק מה שצריך לעשות.
לגבי נעילה, היא תורמת 2 דברים:
א. במקרים רבים גם כשהרכב בהצלבה הוא ממשיך להתקדם בזכות הנעילה ולא מתדרדר אחורה, הגלגל שבאוויר מסתובב בערך באותה מהירות שהאחרים מסתובבים ואין שום בעייה בנחיתה.
ב. גם אם הרכב כן מתדרדר אחורה בהצלבה, הגלגל שבאוויר מסתובב במהירות דומה לאחרים ואין למערכות צורך לספוג את הפרש המהירויות העצום שקיים עם דיפרנציאלים פתוחים. מספיקה לשם כך נעילה אחורית, אגב. במצב זה, גם עם נעילה, אם אתה מרגיש שהרכב מתדרדר עדיף לבלום מיד, אם כי הסיכוי לשבר אם לא תפעל כך הוא נמוך בהרבה, אך קיים.
אגב, הדברים נכתבים מנסיון אישי רב. פוצצתי כבר 3 סרנים קדמיים כך עד שהבנתי את העניין הזה (2 הוחלפו באחריות ...). מאז אני עוד שנים רבות על ויטארות, עובר איתן בשלום במקומות קשים בהרבה מאלו שבהן התפוצצו הסרנים...
נדב.
אלדר
נעילה אחורית תמנע הצלבה מאחורה , כמובן שבעקבות זה הסיכוי להצלבה מקדימה תקטן מעט אבל היא עדיין קיימת .
במקרה שלי הרכב לא קפץ והביצה לא נשברה מנחיתה וגם התושבת לא נשברה
הבית נסדק מעט מקדימה והרבה מאחורה אחרי פתיחה של הבית מסתבר שגם כמה שיניים התפרקו
יש לי את הקטע מצולם בוידיאו אם תרצה תן לי מייל אני אשלח לך שתראה בדיוק איך נשברה הביצה .
נדב
במקרה שלי ואתה תוכל לראות בסרטון שהביצה נשברה כשלחצתי ברקס ולא לפני .
בגלל זה אני חושב שאולי הייתי צריך להמשיך עם הגז טיפה לפרפר עוד קצת ולאט לאט להרפות אולי זה היה מציל ומונע את הבעייה.
שלח בבקשה קישור לסרטון האמור ...
קובץ מצורף 40858איך אפשר להעלות וידיאו מהמחשב ?
קובץ מצורף 40857
העליתי לפה 2 תמונות בינתיים כמו שאתם רואים הנזק לא נראה רציני בהתחלה אבל אחרי שראינו את החלק האחורי של הביצה הבנו את הנזק..
אם תציין את המייל שלך אני אשלח לך את הסרטון ישירות למייל.
אתה נוסע בשטח בלי מגן מנוע ?????
לפי התמונה הראשונה נראה שחטפת מכה ישירה מסלע (ממשפחת סלעי הגיר ?) ממש ליד התחלת הפיצוץ, הביצה לא אמורה לעמוד בדבר כזה.
חברים, אתם לא מתארים לעצמכם כמה החלק הזה דק ועדין. מיגון מנוע הוא הכרחי בויטארה לפני ירידה לשטח.
איך נעילה אחורית קשורה לסרן הקידמי? הריי גם אם מאחורה נעול,מקדימה גלגל שמאבד אחיזה יסתובב על ריק בזמן שהשני לא יסתובב כלל,ואז בנחיתה אותו גלגל יעצר בפתאומיות והעומס עובר למכלולי ההנעה... וכשלוחצים ברקס,שזה נראה לי הדבר הכי נכון לעשות,העומס נעצר בבלמים... ולא בדיפרנציאל...
בדרך כלל האוזינג (החלק שנשבר אצל מומי) אינו נשבר מעומס, הוא נשבר ממכה ישירה.
החלק שנוטה להישבר הוא התושבת שמחזיקה את הדריישפט כתוצאה מכך נשברת הביצה(האיבר השלישי).
הקורונה פניון נטחנה בגלל שהמשכתה לנסוע מושלב 4x4 אפילו לכמה מטרים.
מכה בוודאות לא .
בהתחלה גם אני הייתי בטוח שזה קרה ממכה ישירה אבל אחרי בדיקה מעמיקה לא היה אפילו סימן קטן של נגיעה בחול מהביצה , וגם בביצה לא היו סימנים של חול או שיפשוף מהעלייה . בנוסף גם לא הייתה תחושה של מכה.
זו הייתה עלייה חולית ללא סלעים או אבנים.
ואחרי שתראה את הסרטון תוכל לשמוע מתי בדיוק נשברה הביצה הרעש נשמע היטב
מה המייל שלך ?
אלדר
אם אתה משקלל את כל המרחק שעשיתי מהרגע שנשברה הביצה (עוד בעלייה) עד לניתוק 4X4 היה בהגזמה 4 מטר .
מהשטח יצאתי ב 2X4 היה קצת קשה אבל יצאתי .
קרא שוב, כתבתי למעלה:
ציטוט:
ב. גם אם הרכב כן מתדרדר אחורה בהצלבה, הגלגל שבאוויר מסתובב במהירות דומה לאחרים ואין למערכות צורך לספוג את הפרש המהירויות העצום שקיים עם דיפרנציאלים פתוחים. מספיקה לשם כך נעילה אחורית, אגב. במצב זה, גם עם נעילה, אם אתה מרגיש שהרכב מתדרדר עדיף לבלום מיד, אם כי הסיכוי לשבר אם לא תפעל כך הוא נמוך בהרבה, אך קיים.
נעילה אחורית קשורה בהפחתת הסיכויים לשבר בהאוזינג הקידמי משתי סיבות עיקריות
היא מאפשרת לתקל מכשולים טכניים בעדינות יחסית ולא בנהיגת כסאח.
בהצלבות נעילה אחורית תאפשר התקדמות וחלוקת הכח בין הסרנים בגלל האחיזה בציר האחורי תקטן לגלגל באוויר בסרן הקידמי.