אני צריך חשבונית כדי לקבל משהו בחזרה מההוצאות, ואין חשבונית ללא מע"מ.
ומה שעלה לפני שנה 820, עולה השנה הרבה יותר.
Printable View
אני צריך חשבונית כדי לקבל משהו בחזרה מההוצאות, ואין חשבונית ללא מע"מ.
ומה שעלה לפני שנה 820, עולה השנה הרבה יותר.
נוסע על ה- AT-SA כחצי שנה. בינתיים מרוצה מאוד.
בכביש - שקטים ואחיזה טובה.
בשטח - בינתיים מראים עמידות טובה.
במחיר שלהם (2800 לרביעייה) נראים כתמורה טובה למחיר.
בצמיגי AT הטיעון של דרור אפילו יותר חזק - לרוב ההחלפה תגיע בעקבות יובש ולא בעקבות שחיקה (לפחות בקילומטרז' הנמוך שאני עושה). מהנסיון שלי אחרי שנתיים-שלוש רוב הצמיגים כבר יבשים (מניח שגם BF) ולתחושתי אחד השיפורים המהותיים באחיזה בשטח מתקבל לאחר החלפת צמיגים (ללא קשר לסוג - פשוט גומי חדש ו"דביק" אוחז הרבה יותר טוב מגומי יבש של צמיג בן שלוש...)
מיקי טומפסון אחד משלושת המותגים הכי חזקים הכול הקשור לצמיגי שטח,לגבי הקופר הכוונה היתה מחיר כמו המקסיס+-
http://www.google.co.uk/imgres?imgur...ed=0CGoQ9QEwCQ
דרור,
BF/KM2 מידה 31, לפני כחודש, 850 לצמיג בצמיג-ישיר אם אני לא טועה בפ"ת.
מהנסיון שצברתי עם צמיגי שטח מלא מהמותגים המובילים (MTR) בשימוש שרובו כביש (אחוזיםבודדים מהס"כ הכללי בשטח, שבתרגום לק"מ זה עדיין כמה אלפים טובים) ,גם הם מוחלפים בסוף בגלל התיישנות ולא בגלל שחיקה.
עם ה-KM2 שעברו כבר מעל 20K, עדיין נראים כמעט חדשים.
עם ההתנהגות הזו, ואופי הבלאי, לא רואה שום הצדקה בעלת מקשל אמיתי לשים צמיגי AT על רכב שאמור לעשות שטח "אמיתי" במגוון תאי שטח (גם בוץ, גם סלעים וגם "סתם" דרכי עפר טרשיות), גם אם זה רק חלק מהשימוש הכללי שלהם, הרי רכב שטח אנחנו מחזיקים בגלל היכולת לרדת לשטח, לא בגלל היכולות כביש שלו, בייחוד הספרטניים יותר שבהם.
בשיקולי עלות-תועלת יש לשקלל גם את תצרוכת הדלק. כמה צמיג שטח מלא יותר יקר בהיבט זה מצמיג 50%.
בכל מקרה, אם תכנס למשל לאתר של GOODRICH תוכל לראות ששביעות רצון הלקוחות גבוהה הרבה יותר מצמיג ה 50% מאשר מה 100%
לפיכך יש הצדקה לנעול צמיג 50% איכותי.
מצד שני, עם הנאה אי אפשר להתווכח ואנשים משלמים בדיוק עבור אותן פעמים בודדות שאכן נדרשות יכולות ה 100%
הסקרים האלו לא משקללים את אופי השימוש בצמיג, אתה יכול להשוות אותם בתוך הקטגוריה אבל לא בין קטגוריות- אם אני אשים צמיג מישלין בחתך נמוך על ההילקס ואשאל על איכותו כצמיג כביש, אני בטח שאני אהיה מרוצה.. אם אני אנסה לנסוע איתו בקיצור בשדות אחרי חצי מ"מ גשם הדיעה תהיה שהוא מחורבן..
אתה לא יכול להתעלם מזה שצמיג AT מתבלה מהר יותר בשטח, כך שיש גם קיזוז באינטרוול ההחלפה, שתגיע מהר יותר בגלל שהצמיג עובד קשה יותר לייצר את אותו החיכוך להזיז את הרכב בשטח.
אם אתה נוסע רק על דרכי קק"ל או דומה, אז איך בגלל שיקול, אין למה להתקרב לצמיג שטח מלא.
וכאן אופי השימוש בהחלט נכנס כפקטור, אבל אם אתה כן עושה שטח שיש בו לאתגר את הצמיגים אז צמיג MT יחיה הרבה יותר מצמיג AT באותו השטח.
אם אתה נוהג לנסוע בבוץ, אין לך באמת מה לשקול צמיג AT, אלא אם הפטיש שלך הוא לחפור רכבים החוצה מהבוץ.
ההיפך נכון לגבי דיונות, אם מה שאתה קורא לו "שטח" זה הסופרלנד או הדיונה באשדוד, צמיג AT יתאים לך טוב יותר לשטח.
כן, בסוף ההכרעה היא בהתאם לצרכים הפרטיים שהם מאוד משתנים.
מה עדיף ? AT שיצא לו שם של "צמיג שלא נגמר" (אני בכוונה מפריז) ונותן מענה ממוצע טוב בכל הפרמטרים לבין הMT שנותן את המענה הטוב ביותר בשטח קשה ? מה אתה רוצה ? חמור עבודה או סוס מהיר שתוכל לסמוך עליו שינצח במכשולים ?
ד'א, אני אישית חושב שבבחירת צמיג שטח מלא אגרסיבי כמו למשל ה BF/KM2 בא לידי ביטוי לא קטן הסקס אפיל שהוא מוסיף לרכב (לפחות בעיני בעליו) ולאו דווקא שיקולים ראליים וזה בסדר גמור. נמרוד התייחס להיבט הזה בכתבה על האינדיאנים: מעבר לסרנים החיים ולמנוע ואפשרויות השיפור וכו' וכו', בסוף הצירוקי הוא פשוט אוטו יפה.