עמית
לרונית חלפים אין גירים לגרנדים
נמרוד
Printable View
עמית
לרונית חלפים אין גירים לגרנדים
נמרוד
נמרוד..
פרק ושפץ מה שצריך אצל בעל מקצוע.
בסופו של דבר זה עדיף.
קח בחשבון שגיר מפירוק חייב להיות מאותו שנתון שלך, יש הבדלים בין המחשב של דגמים 99-2000 לאלו של 2001+ , כמו כן לך תדע מה מצבו של הגיר המשומש.
מחזק לגבי העניין של השיפוץ - וממליץ במיוחד על נתן מרעננה. הבנאדם מתעסק בגירים כבר המון המון שנים, והוא לא סתם יחליף לך את הגיר, אלא הוא יסדר לך את התקלה.
גם אם זה על חשבון כסף...
קח גיר מייבוא ולא מפירוק מחברות שמביאות מאמריקה
המלצה: בטרם החלפה / שיפוץ דבר עם ארז סנטו 054-4434580
מנסיון : השתלם לי לא - אחת.
ועוד: כנראה שלנאסר 09-7935606 יש. מציע שתדבר איתו ישירות: מבקש פרטים שאין בידי ("קרטר" אחד או שניים, וכ"ו).
מה לגבי החלפת הגוברנור בתוך הגיר ?
שני חיישני לחץ שמן האחראים על הלחצים הקובעים את תזמון החלפת ההילוכים?
בדר"כ חיישנים אלו אחראים לכל התופעות המשונות בהחלפת הילוכים לא תקינה/מאוחרת בגיר,
בחברה שתי חיישנים כ-2000ש"ח ,
אך אם יש לך קצת סבלנות (כך אני עשיתי!!) : תרכוש באיביי קיט של 4 החיישנים שבגיר ב-120$+משלוח 59$ =179$
וקיבלתי עם שליח של דואר ישראל עד הבית !!!!!!!! בלי כל בעיות כל שהן,
וכך בסכום של כ-550-600 ש"ח יש לך את כל החיישנים,
תוריד קרטר שמן ותחליף לבד -כך תוכל לחסוך המון ובמיוחד תחסוך שיפוץ גיר מיותר.
כמו כן מיותר לציין כמה חשוב ומשמעותי שיש מצנן שמן גיר חיצוני,ולא דרך הרדיאטור מים.
רוני
קצת מתעלק על השירשור ... אבל באותו עניין,
יש למישהו הערכת עלות של כמה יעלה לי לייבא גיר מארה"ב כולל משלוח ?
הגיר (כולל שיפוץ ושידרוג) עולה שם כ- 2000$
כמו כן, האם צפוי ויו דלרוזה מול משרד התחבורע ?
אם כן, מי מכיר עמיל מכס הגון שרצוי לבדוק איתו ?
תודה
רענן
נמרוד
לפי מה שאתה מתאר (מכות בזמן ההחלפה) לא בטוח בכלל שיש לך בעיית החלקה
מה שכן בטוח יש לך זה בעיית לחצים
יש לבצע בדיקות לחצים לגיר ולראות לפי הנתונים בספר היצרן
לפי התיאור שלך יש בעייה של לחץ גבוה מדי ולכן השילוב במכות
אגב מהכות האלה אמנם לא נעימות ולא נוחות אבל דווקא בגללן הגיר לא מחליק!!
החלקה נוצרת בגלל לחץ נמוך מדי
לצערי הרב אני נתקל בתופעה של חוסר הבנה בגירים אוטומטים בארץ
אין משפצים שעושים עבודה פעם אחת ודי מה שמשאיר בידיך את הברירה ללמוד לבד את הגיר הספציפי או לפנות למשפצים (לא זולים)כמו דיוק הידראוליקה במחניים
הבעייה שדיוק משפצים לך את הגיר לסטנדרט היצרן אבל לא בודקים את השילוב עם מערכות המיחשוב של הרכב שלעיתים הבעיות מגיעות משם (צמות מקצרות,חיישני tps לא תקינים וכו')
שמוליק
לפי דבריך, אם אין החלקה איך הגיר מתחמם.
נימרוד ידידי,אני עדיין מחכה לתשובה לגבי הגיר
אבל בנתיים,ההיגיון שלי אומר שחימום שמן דוקא יבוא מכיוון הטורק ולא דיסקיות שמחליקות
טורק לא החלפת ,נכון?
ד"א
זאת הסיבה שאני עובר ל LOW גם בעליות בינוניות כשהנסיעה איטית(בשטח )
טל
אמרתה בטיפול לא, יש חדש דבר או תכתוב.
נמרוד
נמרוד ...
גש לנתן שיבדוק ויגיד לך בדיוק ! מה הבעיה .
חבל על כל המאמצים...
אצלי השתגע הגיר.שיפצתי פעמיים אצל משפץ גירים מסוים..שהוא טוב אבל לא מבין בנתונים שהסקנר מראה..בסוף הורדתי את הגיר "המשופץ" השארתי אצלו והבאתי מיבוא הרכבתי ....אחרי כמה חודשים גם הוא התחיל להתחכם...ביקרתי אצל כמה מכוני גירים כולם גיששו באפלה ולא ידעו מה מדברים...עזבתי אותם וסחבתי עם הגיר ככה איזה שנה וחצי עד שאמרתי דיי צריך לגמור עם זה..עשיתי שוב חיפוש אחרי מישהו שמבין מה כל חלק בגיר עושה נקודה . ולא רק יודעים להחליף חלקים טכני ! הגעתי לנתן הראשון שבאמת ידע מה אומר וידע לקרוא נתונים בסקנר ולקבוע את הבעיה ..זה היה הגוב ראנר ובין זוגו..הזמנתי באי ביי..נתתי לו להרכיב יצאתי עם גיר חדש !
אגב בסקנר לא מראה תקלה מסויימת..כי החיישנים עובדים רק לא בלחצים שאמורים לתת..רק מי שיודע איזה לחצים אמור לתת ורואה את זה בסקנר יכול להצביע על התקלה ...
בקיצור ..תחסוך לך זמן ... בהצלחה
גיר אוטומטי ברכב שעובד קשה ידוע כעקב עכילס, שיפצתי (לא אישית אלה בעלי מקצוע) לפחות 6-7 של כלים אמריקאים,פעם אחת ויחידה קניתי פה באתר מפרוק ל-ZJ והשישור ידוע,שפץ אצל אורי מהנדס רכב בעל מוסך מורשה יבואן, ידי זהב וראש יוצא דופן,פרטים בהודעה פרטית שלא יתחילו כל המטרחנים לחשוב שאני שותף שלו,שיפצתי, יצא כמו חדש ואני אחד מרבים.
היי
בשעה טובה או לא הוחלף גיר שנת 2002, לאחר נסיעה קצרה מסתבר שאני נמצא באותה ביצה בדיוק, רק תקלת טמפ' בגיר נעלמה לאחר נסיעה של 50 ק"מ,
היום הרכב נבדק אצל נתן מרעננה, הגיר נמצא תקין, נתן אמר שאולי הבעיה היא מהמנוע . משם הדרך קצרה ליניב שבדק וגם הוא קבע הכל תקין, מה עושים?
הרכב מגיע ל4.5K סל"ד וניתקע וההילוך לא עובר.
נמרוד
אולי מחשב מנוע?
פעם אמר לי אדם חכם בנושא שהגיר ב WJ הוא "חסין כדורים", הנסיון מראה שכנראה הוא צודק..
תמיד הבעיה היא מסביב ולא בגיר, חיישנים, תוכנה וכו', אם השמן נקי, והגיר משתגע רנדומאלית , תמיד לחפש מסביב, במקרה שלך נמרוד, לדעתי.. אין לך מה לחשוד במנוע, להחליף מנוע ולהווכח שהתקלה לא נפתרה נראה לי קצת הזוי לא?
חשבת בכיוון של הרדיאטור?
אולי אין סירקולציה טובה של השמן והוא מתחמם?, אולי הוספת מתי שהוא רדיאטור חיצוני נוסף שאינו מותקן כראוי?
כאשר אין לחץ שמן טוב לגיר, הוא נוטה להכנס ל SAFE MODE ואז לעבוד רק בהילוכים מסויימים בכדי לא להזיק לעצמו.
עוד דבר, מי החליף את הגיר? הייתכן שהוא העביר את החיישנים מהגיר הישן שלך ולמעשה העביר את התקלה לגיר החדש?
הייתכן שהגיר החדש אינו מתאים? הגיע משנתון אחר? אולי צריך לעדכן מחשב?
זוכר את הבחור ממוסך חי בראשון? שווה להתייעץ איתו ולהתחבר למחשב שלו.
רמי.
רמי היי
מנוע אני לא מחליף, הרדיאטור של הגיר נבדק והוא תקין, בגיר החדש אין התראת חום, כל החישנים תקינים יניב בדק על המחשב הכל תקין, פה הבעיה הכל תקין ובכל זאת יש בעיה.
הגיר לא נמצא בהילוך חירום, החלפת ההילוכים בנסיעה נורמלית תקינה.
מחר הרכב יגיע למוסך חי לנסות לפתור את הבעיה.
נמרוד
הי נמרוד,
האם קיים אצלך כפתור אובר דרייב ברכב?
בדרך כלל הוא נמצא בצד המפתחות ליד ההגה על לוח האביזרים. איפה שיש חימום לכיסאות.
אם הוא לחוץ הוא לא יאפשר לך הילוך 4. מגביל ל3 הילוכים בלבד.
תבדוק ותעדכן אם יש דבר כזה אצלך ברכב..