שחר, אם הבלמים עדיין מסוגלים לנעול את הגלגלים הגדולים יותר (והם כנראה כן), מרחק הבלימה צריך להתקצר ... נכון שיש יותר חום ויותר בלאי, אבל אני לא מבין למה מרחק בלימה יגדל.
Printable View
יקיר , לא יצא לא לי וספק אם לבודדים (כאן בארץ) לנסות לנעול גלגלי 35" על הבהמה הזאת ...
כך , שהכל בגדר שיעור . יתכן שכן , יתכן שלא .
בהרבה מאד רכבים שינוי רציני במידת הצמיג (קפיצה בכמה מידות) מהמידה הסטנדרתית
תגרור פגיעה משמעותית בבלימה ובמרחק הבלימה לרעה כמו גם למצב שלא מגיעים לנעילת גלגלים
בשל העומס .
בסופות למשל , נפוץ מאד לראות את השידרוג בבוסטר לזה של סונומה .
ברכבים אחרים הסבת תוף לדיסק .
* יש צורך מיוחד לתת דגש על תיגבור / שדרוג מער' הבלימה אם רוצים לעשות את זה כמו שצריך
בדיוק כפי שמחזקים מכלולים שונים כאשר משנים / משדרגים רכבת כח ועוד ...
ענית לעצמך יקיר .
אתה יודע מה קורה שבלמים מתחממים ? מה קורה למשאית "שמחממת" / שורפת בלמים ...?
מה קורה לבולם שמתחמם ?
האפקטיביות יורדת משמעותית !
עומס/חום הוא שם המשחק , או יותר נכון הקירור .
שחר.
למה תצרוכת דלק די שערורייתית היא דבר מקובל כל כך בקרב כל המגיבים פה. זה מה שלא ברור לי. אנחנו מדברים פה על התלהבות מלגרד את ה1/8 מלמטה על רכב מודל 2011 שאמור להיות שיא הטכנולוגיה או בקרוב לה.
ידידי, זה לא רכב מודל 2011. זה רכב כבד מודל 2011. וזה כל ההבדל. משקל הרכב העצמי 3300 עדיין לא ראיתי רכב בסטנדרטים הללו יחסית כלכך חסחוני. כ 25% יותר לפחות. בנוסף עם לייצר אנרגיה של 350 כ״ס ולא משנה באיזה רכב אתה צריך לנצל הרבה אנרגיה = לדלק.
גם ג׳יפים חדשים לא מליחים לצרוך משמעותית פחות.
אמיר, זו הייתה תצרוכת דלק שערוריתית אם הדיון היה בפורום סוזוקי...
אבל זו תצרוכת דלק יום-יומית, מצוינת למשאית קלה שנקנתה על ידי לירן כדי שיוכל לגרור כמעט 2 טון של טרופי-טראק על עגלה יעודית, וכל הציוד הנלווה של צוות הסיוע, כל היום, בנוחות מירבית. זו תצרוכת דלק טובה יותר מהג'יפ שלי שמשקלו העצמי אפילו לא חצי. וכן, זו בדיוק התקדמות הטכנולוגיה בעשרים השנים שמבדילים בינהם.
1/8 כשזה כולל את מה שאמרת, זה בהחלט טוב. אבל אנחנו מדברים על 1/8 כשהרכב ריק וזה מה שתמוה בעיני, אבל נראה לי שלקחנו את הדיון הזה כבר הרבה הרבה מעבר למה שהוא היה במקור. אולי נפצל ?
הרכב כשהוא ריק שוקל 3 טון. אם הוא לא היה שוקל שלוש טון, ובעל מנוע של 350 כ"ס, הוא לא היה עושה את העבודה שנדרשת ממנו בסופ"ש כמו שצריך. ובין כל הרכבים שמסוגלים לעשות את העבודה של רכב סיוע וגרירה למכונית ראלי רייד גדולה, זו תצרוכת דלק מצויינת. שורה תחתונה - מדובר על משאית, לא ג'יפ, לא רכב שטח, קודם כל משאית שנועדה לסחוב ולגרור.
כי הבלימה הכי יעילה מתרחשת רגע לפני נעילת הגלגלים, ולא במצב של ההחלקה המלאה כמו בעת נעילת גלגלים.
בנוסף,
רפידות שמתחממות באופן תדיר נוטות לקבל זיגוג שמפחית משמעותית את יעילות הבלימה שלהן, שבתורה מצריכה יותר כוח כדי לקבל בלימה יעילה, שבתורו (העוד כוח) מחמיר את הבעיה.
משאית קלה עם פונטציאל שטח עצום (לא בארצינו כמובן)
לא באלה, המנוע משתחרר אחרי 40-50 אלף מייל וצריחת הדלק יורדת במעט
אני לא הייתי מודאג יותר מדי מההפרש בחיסכון, המחיר שתשלם יהיה במקום אחר לגמרה
תצפה לרצח מהיר של הבול ג'וינטס, כנ'ל למיסבי קצה כנ'ל לTRAC BAR
מראש תקנה את הקיט שאפשר לשפץ בלי להחליף את כול המוט, שווה את ההשקעה.
זה לא עונה לשאלה הפותחת של השרשור, אבל שייך לדיון על הצריכה של הדודג' יחסית לאחרים -
אני נוסע עכשיו בגרסת 1500 4.7 V8 בנזין בארה"ב (שידרוג כפוי של רכב שכור).
נוסע יחיד, נסיעות בינעירוניות קצרות, לרוב בעדינות, עם קצת ללחוץ לפעמים את הדוושה כדי להנות מהרעש והדחף - 18.5 מייל לגאלון, שזה בחישוב זריז כמעט 8 ק"מ לליטר.
לרכב אין הנעה כפולה ויש לו רק 1300 מייל על השעון.
נתון מרשים לדעתי.
אני על סילברדו כבר חצי שנה, נוהג רגוע, צריכה ממוצעת עיר-חוץ בקושי אחד לשש.
מי מוכן לעזור איך משפרים טיפ טיפה את הקשיחות הזאת בלי לקחת משכנתה על בולמי FOX