תגובה: זיהוי פעילות משמבש GSM
כל מה שתשימו אמור להרוויח זמן
כיום, יש מכוניות שברור שיש בהן מערכת איתור (דרישת ביטוח). ברכבים האלה, יתעסקו רק "מביני דבר" שיתקפו קודם כל את מערכת האיתור.
אז ברכבים מסויימים שמים שתי מערכות. אם ההתקנה נכונה, המערכת השנייה ממוקמת במקום רחוק יותר ופועלת עם תקיפת הראשונה ומקנה עוד זמן.
יש כבר רכבים עם 3 מערכות וברכבים שכאלה, הסיכוי שייגנבו = 0 (לפחות בפוינטר , עוד לא נגנב אף רכב שכזה וכל הנסיונות סוכלו).
עכשיו נחזור לנשוא כאן - ברכב שלא מחוייב איתור, הייתי מצטרף להמלצה על מתג סודי (למערכת הדלק) שיאפשר התנעה, אבל לא התרחקות.הגנב לא יחפש את זה כי לא שמים היום כאלה פתרונות.
בנוסף, אם היה לי תקציב, הייתי מוסיף יחידת איתור שמחוברת קבוע במקום לא שגרתי לחלוטין שבו לא מחפשים ומאפשר צפייה ONLINE לגבי מיקומו.
אפשר קצת פירוט על המערכת המדוברת (מתג למערכת הדלק) ובפרט אחד לג'ימני?
הייתי שמח להתקין אחד ברכב.. אם מישהו יכול לספק קצת הכוונה זה יהיה מעולה.
כול הרעיון הוא לנתק את אספקת המתח למשאבת דלק.
איך תעשה את זה..? לא כדאי לרשום כאן, כי אז מה החוכמה, לעשות משהו שכולם יודעים כולל מי שלא צריך לדעת.
למרות שאני לא חושב שהפתרון הנכון בא ממשאבת הדלק. קל מדיי לעקוף אותה, אבל כל מה שיפתיע אותם יכול לעזור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IdoP
אפשר קצת פירוט על המערכת המדוברת (מתג למערכת הדלק) ובפרט אחד לג'ימני?
הייתי שמח להתקין אחד ברכב.. אם מישהו יכול לספק קצת הכוונה זה יהיה מעולה.
זה לא ממש "מערכת". סה"כ מדובר בברז דלק חזמלי (אלקטרומגנט) שנכמה ונסגר כשהו מקבל זרם. בד"כ נהוג לשים ברז שהוא Normaly Close ככה שצריך לתת לו חשמל כדי שהוא ייפתח. ברור לך שפה זה לא המקום להרחיב יותר מדי בנושא אבל הרעיון הוא למצוא מקום, כל רכב לכשעצמו שאפשר לחבר כזה ברז על מערכת הדלק, איפשהו. כמובן שהחיווט והפיקוד צריכים להיות מוסתרים. יש דרכים לחבר אותו דרך ריליי, ככה שצריך לתת לו נגיעת חשמל פעם אחת לפני ההנעה, והוא נסגר אוטומטית בכיבוי המנוע. זה כמובן החיבור האידיאלי, ככה אתה לא צריך לזכור לסגור אותו.
נועם.
נועם,
אני חושב שמה שהתכוונו אליו כאן החברה זו פשוט ניתוק חשמל למשאבת הדלק- ולא ברז חשמלי.
ברז חשמלי הוא אכן פתרון "לא סטנדרטי" ולכן דווקא יכול להיות אפקטיבי יותר מניתץוק חשמלי שלוקח לגנב 2.5 דקות להתגבר עליו
(לא סוד, פשוט מרימים את המושב האחורי ומחברים חשמל ישיר למשאבה...)
בנוסף נתת כאן עצה לשים ברז NORMALY CLOSE המשמעות היא שתקלה הכי קטנה בחשמל של אותה מערכת ברז- ונכבה לך המנוע באמצע כביש מהיר.... צריך להתחשב בזה.
נושא מעניין בהחלט, אבל שאלה קטנה:
התקנתם מערכת איתור פרטית, גנבו את הרכב, לא באו עם משבשים (כבר טוב), המערכת התריעה.
אתם מיד מגייסים מישהו שישלח SMS כל 10 שניות (עד שהסברתם לו איך להכניס את הקורדינטות לgoogle עברו עוד 10 דקות).
אתם איתו על הקו ורודפים אחרי הרכב. נ נ י ח שהגעתם לרכב. מה אז?
אני לא מדבר על עמרי עם החבר בחגורה, אלא לאזרח המצוי. מה תעשו? תחסמו אותו? גם אם תצליחו, רוב הסיכויים שתמצאו את עצמכם במחלקת מיון
(לא נעים עם כל השביתות של הרופאים...)
מה היתרון במערכת? סתם כאב לב..
גילוי נאות, אצלי מורכבת מע' כזאת - הורכבה ע"י הבעלים הקודמים.
עוד פטנט קטן וזול שיכול לעכב גנב:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/3x-di...Q5fAccessories
כאשר מבריגים החוצה את הברז הירוק אין מתח...
האמת רעיון באמת נחמד, שיכול לשגע את הגנב לחלוטין.
הבעיה היחידה היא שרוב הסיכויים שבדרך לנסיון הגניבה הוא ישבור כל פלסטיק קיים ברכב עד שיתייאש, אבל אין מה לעשות אין פתרון קסם..
לפני כמה ימים הייתי בחנות רדיו לרכב ובין היתר היתה שם מערכת אזעקה של חברת ביפר (GUARD LS 635)
לפי מה שכתוב על האריזה המערכת מגיעה עם שלט שמקבל התראה מהרכב במקרה שמישהו מנסה לפרוץ אותו או לטלטל אותו
הטענה של בעל החנות היא שהשלט עובד לטווח של בערך קילומטר (נשמע לי הזוי יחסית לגודל שלו) מה שאומר שהם לא משתמשים ב GSM.
מישהו מכיר את המערכת? יכול לחוות דעה? שווה את ה 700 שקל?
וחוץ מזה, liron_al העלה נקודה רצינית. מה עושים אם אני יודע שיש עכשיו שני חבר'ה שמפרקים לי את האוטו למטה?
אורי
זוהי אזעקה דו כיוונית שעובדת על גלי RF רגילים המחיר יחסית סביר אפשר למצוא בפחות אבל לא משמעותית פחות.
המערכת עובדת מעולה, התקנתי כזאת לפני 5 שנים ברכב וכבר עזרה לי פעמיים אז כן אני ממליץ, אם כי לפעמים יש התרעות שווא שמקפיצות אותך בלי סיבה מהמיטה באמצע הלילה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
benza
אבל אם אני מבין נכון הדבר הזה מנתק את כל הזרם מהרכב, לכן שימושי בעיקר לרכבים שנחים לתקופה ארוכה ולא לרכבים שצריכים מתח כלשהו בזמן מנוחת לילה