3 קבצים מצורפים
תגובה: דיון בניית שולחן ריתוך
בשעה טובה השלמתי את השולחן.
פרופילים 40X40 מ"מ - שתי יחידות, 150 שקלים.
גלגלים פוליאוריטן לעומס 200 ק"ג כל אחד, 4 יחידות - 250 שקלים.
דיקט למדף התחתון - שאריות.
פלטת פלדה 8 מ"מ חתוכה לפי מידה 1.6X0.9 מטר - 460 שקלים.
אלקטרודות, דיסקים, וכיו"ב...
סך הכל - עודף מ1,000 שקלים.
השולחן יצא מפולס לא רע כמו שהוא. פלטת 8 מ"מ - משקל 90 קילו, להרים אותה על השולחן היה גבולי לשני אנשים.
קובץ מצורף 54163
קובץ מצורף 54164
קובץ מצורף 54165
מה לגבי האפרות להשתמש בגלגלי מתכת של פסנתרים במקום גלגלי הפלסטיק/גומי?
נדב
נמרוד תתחדש.הייתי מיד מעגל את הפינות החדות, [יש לי עדיין צלקות בבטן] מרתך צינור סגור בצד אחד באלכסון על אחת מהרגליים ,כמחסנית לאלקטרודות ואיזה ברזל עגול [באלכסון מוטה כלפי מעלה] להנחת ידית הריתוך על הכבל ולא על הפלטה
תתחדש נראה יפה מאוד.
איזו תמיכה שמת לפלטה במרכז? גם 40X40?
לדעתי 9מ"מ זה מוגזם. זה טוב לצרכים אחרים אבל לא הכרחי לריתוך לדעתי, אלא אם כן אתה בונה שולחן ג'יג אבל אז הוא אולי עובי נמוך מידי.
אישית אני חסיד של שולחן מסגרים, 2 חמורים, 2 קורות אורך וכמה קורות רוחב (אני משתמש בU100 לרוחב ודאבל T 100 לאורך).
פריק ומאפשר גמישות מירבית. בנוסף מאפשר גישת OVERHEAD וגישה תחתית במידה וצריך. (פשוט כי אין פלטה שמגבילה אותי).
מאפשר גם לחתוך עליו דברים כי אני לא פוחד לפגוע בפלטה (כי אין :-))
תחבר לשולחן מפצל קבוע באחד הצדדים הצרים. יעזור לך כשתצטרך לעבוד עם דיסק וכדומה. ככה לשולחן צריך לספק רק כבל אחד של חשמל ולא יותר.
אם פלס חשוב מאוד אז תקנה ברגים בריאים, מאוד בריאים, עם אומים. תחבר את האומים למסגרת התחתונה של השולחן, ליד הגלגלים, וכשתצטרך לפלס את השולחן (ולהשאיר אותו במקום קבוע) לפתח את הברגים כדי שהשולחן ישב עליהם. אבל צריכים ברגים ממש בריאים. אולי של אינץ'-אינץ' ורבע.
אוייש שכחתי, :) כייף לרתך עם רגל אחת מקופלת בעמידה, כדאי לרתך גשר בין שתי הרגליים של השולחן [ביחס לגובה והנוחיות שלך]
אתה עוד עלול להודות לי:) ברבות הימים
אם אפשר להתלבש על השרשור ....
אני גם רוצה לבנות שולחן טוב , בתכנון שלי המשטח העליון לא יהיה מפלטת ברזל/אלומניום אלה מפרופילים של 5X10 עובי 3~ מ"מ
משהו כזה :
http://img440.imageshack.us/img440/5015/47177238.png
בחרתי במבנה הזה של הפרופילים היות ואני מעוניין שהוא יהיה מודולארי וניתן יהיה לשלוף פרופיל אחד או יותר ותהיה האפשרות לעבוד כך :
http://img841.imageshack.us/img841/6263/46465187.png
וכאן מתחילה הדילמה שלי וההתיעצות איתכם , הפרופיל הראשון והאחרון יהיו קבועים ומרותכים לשלד השולחן -
אני מחפש פתרון לחיבור הפרופילים האחרים לשלד השולחן , אך יש מס' תנאים שצריכים להתקיים :
א. החיבור יהיה חזק .
ב. יהיה ניתן לשים פרופיל בכל נקודה ברוחב
ג. החיבור יהיה מהיר ונוח לפירוק והרכבה
ד . ללא חלקים חופשיים - ברגים אומים וכדומה ( שלא יהיה צריך לחפש אותם )
התנאים הם לפי סדר חשיבותם וסעיף ד הוא רק על-מנת להוסיף טריגר והוא לא חייב להתקיים .
אז מה אתם אומרים ?? ( וכן כן ... אני רוצה לראות מה גם אתה חושב ..עידו ;) )
נ.ב - למי שלא הבין מדובר בחיבור הזה :
http://img714.imageshack.us/img714/7339/81236737.png
תודה לכל הפותרים נכונה ...:p
שגיא אני מוכן :D, אבל מה יוגרל בין הפותרים נכונה :p
התשובות מוכנות
עידו
אוקיי , צודק , בין הפותרים יוגרל פרס שווה ביותר :
קפה ומאפה למשך שנה בכל פעם שיעבור הזוכה המאושר ליד הבית שלי ( ואני שם , ו..לא מבטיח לגבי המאפה ) ...
*אין אפשרות זכייה לגרים ברדיוס של 95 ק"מ ובני משפחותיהם ...:rolleyes:
שגיא שלום
כל מה שאתה רוצה לא בעיה לישום, קיבוע המוטות וכו, אני הייתי מוסיף עוד פרמטר לשולחן שלך והוא יכולת קיבוע באלחסון של המוטות 5X10 ולא רק במרוחים שוים. תצתרך לחתוך את המוטות 5X10 יותר ארוכים מקו השולחן בגלל האלחסון הדבר עוזר מאד בבנית חלקים הבנוים בזוית מסוימת.
בהצלחה טל
ראשית- אני מסיר את הכובע-יש לך ידי זהב כל הכבוד
שנית- יש פה משהו הגובל בהתעללות בחסרי שיניים חדורי קנאה מתקרחים(טוב זה אני אוהב פחות שמפו במקלחת)ועוד כהנה וכהנה
אתםעושים דברים שעשיתי וממשיכים לעשותדברים שאני מתלעשות וכבר לא כל כך יכול לעשות לבד,
אז זה לא הוגן
חכו חכו גם אתם תגיעו לשם ואז מלמעלה בין הכוכבים תדעו שאני מנצנץ לכם בפנס משם(גנוב ממישהו שאמר את זה ב 12 בלילה בשפך נחל זהר)
סחטיין
יוסי
אם אני תוקע גרעפס בריא כבר יוצאת לי שלקה מהגרון אבל מעולם לא עבדתי על שולחן ריתוך היי טק שכזה, אזרום איתך :)
אתה רוצה לנייד את הפרופילים? ללא ברגים ? תחורר בטור דוח את זרועות הרוחב מקצה לקצה. תפור בקצה האורכי של הפרופילים קוצים [אפשר סתם מוט הברגה] שיכנסו לחורים של זרועות הרוחב, דאג לכך שהחורים העליונים בזרועות יהיו יותר רחבים מהתחתונים בכדי שתפר הקוצים יכנס עד שהפרופילים ישיקו לזרוע מבלי להתנדד. את יציבות הפרופילים תקבל דרך החורים התחתונים בזרועות הרוחב. יענו -שולחן ריתוך עם משטח מודולרי.
חשוב גם על אפשרות של בניית משטח פריק עגול מסתובב,מורם מעט מהמשטח התחתון [פלטה עגולה עם צינור קצר במרכזה המתלבשת על צינור המרותך לאחד הפרופילים]אין צורך לסובב את אובייקט הריתוך אלא את הפלטה בלבד [אין ספור יתרונות] בהצלחה
לא קשור- למה אני לא יכול לרתך, סליחה ,לפתוח לינקים מישהו, מישהי
למה הפרופיל הזה בתור משטח? למה פרופיל חלול?
מה המטרה של הפרופילים האלה?
למה זה חייב להיות חזק? כלומר למה זה חייב להיות תפוס ולא מונח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
שגיא אני מוכן :D, אבל מה יוגרל בין הפותרים נכונה :pהתשובות מוכנות עידו
בין הפותרים נכונה יוגרל פותר שלא ענה נכונה (כוורת)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zagi
אוקיי , צודק , בין הפותרים יוגרל פרס שווה ביותר :
קפה ומאפה למשך שנה בכל פעם שיעבור הזוכה המאושר ליד הבית שלי ( ואני שם , ו..לא מבטיח לגבי המאפה ) ...
*אין אפשרות זכייה לגרים ברדיוס של 95 ק"מ ובני משפחותיהם ...:rolleyes:
שגיא זו עבירה על החוק לפרסם עם אותיות קטנות :p
עידו
4 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zagi
אם אפשר להתלבש על השרשור ....
אני גם רוצה לבנות שולחן טוב , בתכנון שלי המשטח העליון לא יהיה מפלטת ברזל/אלומניום אלה מפרופילים של 5X10 עובי 3~ מ"מ
למה השולחן ?
עם לריתוך / בניה בברזל אז פרופיל 3*100*50 לא מספיק , הייתי ממליץ על 6*100*50 , אבל עדיף "דבל T" המומנט של לכפיפה יותר טוב וגם יש לו משטח עבודה טוב , או פלח משוך בקר נניח 20*100 שזו האופציה הטובה ביותר ( תמונה ראשונה שצרפתי ).
משהו כזה :
http://img440.imageshack.us/img440/5015/47177238.png
בחרתי במבנה הזה של הפרופילים היות ואני מעוניין שהוא יהיה מודולארי וניתן יהיה לשלוף פרופיל אחד או יותר ותהיה האפשרות לעבוד כך :
http://img841.imageshack.us/img841/6263/46465187.png
וכאן מתחילה הדילמה שלי וההתיעצות איתכם , הפרופיל הראשון והאחרון יהיו קבועים ומרותכים לשלד השולחן -
אני מחפש פתרון לחיבור הפרופילים האחרים לשלד השולחן , אך יש מס' תנאים שצריכים להתקיים :
א. החיבור יהיה חזק .
שלד מרותך אבל עם הקפדה על דיוק ופילוס של הרכיבים אחד כלפי השני בשלושת הממדים , את ה"משטח" חיבור עם ברגים .
ב. יהיה ניתן לשים פרופיל בכל נקודה ברוחב
בשביל ליישם את הכלל הזה תצטרך לשנות את המסגרת שמחזיקה את ה"משטח" הפרופילים שבצידיה צריכים להיות מזוויתן ( כמו בתמונה שצרפתי שני שלישית ורבעית)
ג. החיבור יהיה מהיר ונוח לפירוק והרכבה
סעיף ב' עונה על כך .
ד . ללא חלקים חופשיים - ברגים אומים וכדומה ( שלא יהיה צריך לחפש אותם )
אפשרי אבל אז סעיף א' לא מתקיים
התנאים הם לפי סדר חשיבותם וסעיף ד הוא רק על-מנת להוסיף טריגר והוא לא חייב להתקיים .
אז מה אתם אומרים ?? ( וכן כן ... אני רוצה לראות מה גם אתה חושב ..עידו ;) )
נ.ב - למי שלא הבין מדובר בחיבור הזה :
http://img714.imageshack.us/img714/7339/81236737.png
תודה לכל הפותרים נכונה ...:p
קובץ מצורף 54244
קובץ מצורף 54245קובץ מצורף 54247
קובץ מצורף 54245
טוב , אז ככה לפי הסדר :
טל - אין לי צורך באלכסונים אבל גרמת לי לחשוב על זה ...
גלדיאטור - אני לא מצליח לראות את התמונה ששלחת , לתשומת לב מנהלים :mad:.
צביקי שלי - אתה קרוב מאוד למה שחשבתי , אבל עדיין זה לא עונה על תנאי ב' אבל אפשר פשוט לחרוץ את כל הקורה ( במקום לחורר ) כמו בשרטוט של עידו .
לגבי השולחן העגול , כנראה שאקנה את הרעיון .
מיכה - בחרתי את הפרופיל הזה משיקולי זמינות/עלות , אבל כבר כתבתי שהפרופיל יהיה 3 מ"מ בערך , אני מאמין שאשתמש ב4 מ"מ אולי אפילו 5 מ"מ מעבר לזה אני לא צריך , זה אמור להחזיק מכות אלימות של פטיש 5 ק"ג אבל אני רבע עוף ( 60 ק"ג ) כמה כבר מומנט אני יכול לייצר ? ;)
עירא - בקישור שנתת יש פרופיל מאוד מעניין אבל יותר מידי הייטקי בשבילי ואני לא בטוח עד כמה הוא חזק .
עידו - השולחן אמור לשמש אותי לעבודות ריתוך קלות וכל מיני עבודות הזויות שלי בכל מיני חומרים בעיקר עץ , השולחן אמור לספוג ממני אלימות מבוקרת מידי פעם .
עם כל זאת פרופיל דבל T הוא אובר קיל מוגזם בשבילי והמשקל של כל קורה יגרום לי לחשוב פעמיים אם להשתמש במודולריות של השולחן או לא ..
השרטוטים שלך מתיחסים לדבל T , בפרופיל כמו שאני רוצה יש שתי אופציות חיבור בדרך שלך :
א. בורג קבוע עם אום בחלק התחתון כמו שצביקה הציע - יאלץ אותי להתכופף לפתיחה וסגירה ( תנאי ג' )
ב. חור בחלק העליון של הפרופיל ע"מ לאפשר הכנסה של אום , וחור בחלק התחתון ברוחב הבורג + .
חזרה לשולחן השרטוטים לפיתוח אופציה ב' , כנראה יהיו עוד שאלות אח"כ .
אהה ... בועז , אני סתם ניסיתי להתחכם , קבל את זה :
http://www.youtube.com/watch?v=VSFYxHcw-n8
1 קבצים מצורפים
פרופיל בעובי 4 מ"מ לא מיוצר בארץ אלא מיובא. המחיר בהתאם.
נדמה לי ש3.2 כן מיוצר בארץ.
בכל מקרה, אני חושב שאם אתה רוצה שולחן מודולרי אז תבנה זוג חמורים בעלי אפשרות הגבהה ותשים עליהם שתי קורות דאבל T באורך שאתה רוצה שהשולחן יהיה. על הקורות אתה שם קורות של U60 למשל (אני משתמש בU100 שיותר נוח לדעתי). את הכול אתה מחבר בפיקים ככה שזה גם חזק אבל גם פריק.
דוגמא לסטנדים שאני משתמש בהם. שמתי עלים 2 קורות דאבל T באורך 3 מטר כל אחת ועל זה שמתי בודי של סופה. הם חזקים מאוד ואני משתמש כל הזמן בפטיש עליהם.
אם אתה לא מתכוון להזיז אותם יותר מידי אז אין צורך בגלגלים.