תגובה: מוט היגוי מתעקם ואח"כ נשבר - המלצות
ברנרד ,עידו יעשה את זה הכי טוב שאפשר,הוא ישתמש עם החומר המתאים,יעשה לך הברגות לתפוחים,וכיפופים כמו שצריך בדיוק. (זה יעלה לך גם בתפוחים חדשים).
אני נתתי לך הצעה לחומר בעבודה עצמית (ריתוך)
שוב,אתה לא חייב לכופף את המוטות בצורה מוגזמת כלכך,כופף רק את קצות המוטות שהתפוחים ישבו ישר כשהרכב עומד ישר,זה הכל.(אם הבנת את עיקרון הגאומטריה)
אני לא מהנדס רכב ואני לא בונה רכבים, מקסימום הורס אותם ומתקן אותם לבד.
אני רק מציע ,כן ?
תגובה: מוט היגוי מתעקם ואח"כ נשבר - המלצות
טוב, אזה ככה.
דיברתי עם עידו וקבענו שאקפוץ אליו (קפיצה קטנה, כמעט 100 קמ' לכל כיוון) ביום שני.
הגעתי לפני הצהריים, דיברנו, השארתי את המוט הדפוק וקבענו שנדבר מתישהו לקראת סופ"ש או תחילת השבוע שאחרי, לקבוע מתי לבוא לקחת את מוצר המוגמר.
ביום שלישי בבוקר (למחרת בבוקר, כן?) עידו מתקשר ואומר שהמוט מוכן.
לא היתה ברירה אז "קפצתי" אליו שוב.
מה אני אגיד, נראה נהדר, מוט ההיגוי.
בלי כיפופים אך הזויות הדרושות מרותכות יפה מאוד.
בכלל, הצורה של מוט ההיגויי שבנה עידו נראה הרבה פחות דרמטי מהמוט המכופף שאני בניתי. בתחילה חששנו שיש טעות בחישובים והמידות לא נכונות - התבדינו. כל הזויות מדוייקות.
עידו אפילו הכין ונתן לי שירטוט מדוייק של מבנה המוט החדש והדמיית מאמצים של כל הגישעפט.
בזמן ההרכבה התברר שצריך עוד אי אלו התאמות קטנות (בגלל מידות לא מדוייקות שסיפקתי) - אני לא דואג. עוד קפיצה קטנה וגמרנו.
בנתיים המוט מורכב וניסויי כלים קטן, במקום בו נשבר והתעקם המוט "שלי" - היינו לחיצת הגלגל בתנועת ההגה, למדרכה ליד הבית העלתה את הגלגל על המדרכה, תוך השארת סימן שחור עבה (לא נורא. הצמיגים בדרך לפח..) - למוט החדש שלום.
בקיצור, אני מרוצה.
עלה קצת יותר ממה שאני הייתי מוציא על עבודה עצמית אבל..
אבל לקח פחות מ-24 שעות לקבל את המוצר המוגמר, יש עבודה מקצועית, יש חומר חזק שאני לא הייתי יודע כיצד להתחיל לעבוד עליו, יש הדמיית מאמץ (של יותר מ-2.5 טון) והכי חשוב - שקט נפשי שהמוט לא יקרוס באמצע שומקום.
תודה עידו.
עכשיו אפשר להתקדם עם השידרוג - בולמים.
לזה אני פותח שירשור חדש, אני חושב..