תגובה: מותר לעלות מוגבל החלקה על המסוע בטסט?
לגבי דיפ' מרכזי - הוא לא שונה בהרבה מדיפ' רוחבי,
גם דיפ' רוחבי , אם תתן לגלגלים להסתובב במהירות , ופתאום תבלום אחד מהם ,
תגלה , שלפעמים נישברת ציריה , או פעמון , או הדיפרנציאל עצמו ...
תלוי בחוליה החלשה ביותר ...
ובצורה יותר פרקטית:
זה שווה ערך לנסיעה בהצלבה חזקה כאשר גלגל באוויר מסתובב במהירות , וגלגל אחד על הקרקע כמעט עומד ,
ופתאום מגע פתאומי עם הקרקע של הגלגל שבאוויר שעוצר בבת אחת את הגלגל .
אלה בדיוק המקרים ששוברים משהו , בלנדרובר זה לרוב ציריה - כי זה החלק החלש ביותר בין הרכיבים בסרן.
הפרשי המהירויות גם גורמים לנזק מצטבר , מה שמקצר את חיי הדיפרנציאל.
לגבי לשים בPARK - אין לי שמץ של מושג למה זה נעשה ככה ,
ברכבים מסויימים זה בטוח יגרום לשבירה של השן של PARK,
כניראה שם מנגנון הPARK עובד אחרת.
אחרי 15 שנה עם ניבה, 4X4 קבוע...
דיפ' מרכזי פתוח, טרנספר בניוטרל, עובר את הבדיקה הזו כל שנה, עוד לא קרה כלום לתיבה או לדיפ'...
אחרי 15 שנה עם ניבה, 4X4 קבוע...
דיפ' מרכזי פתוח, טרנספר בניוטרל, עובר את הבדיקה הזו כל שנה, עוד לא קרה כלום לתיבה או לדיפ'...
ליאור לא חשבתי אחרת.
במצבים כמו הצלבה נשברת ציריה במקרה שאתה "נותן "גז והגלגל נעצר במכה, אז יש מומנט שמגיע מרכבת הכוח שגוזר את הציריה נכון זה קורה גם בלי גז אבל מאוד נדיר, במקרה של הטסט אין מומנט מכיוון רכבת הכוח מכיוון שאתה על N.
כל עוד הדיפרנציאל פתוח ,בלימת הגלגלים במכה לא אמורה לעשות נזק , יכול להיות שזה לא הדבר הכי "בריא בעולם" ואכן יש הנחיה לכך בספרי הרכב.
אבל אפשרי להתייחס לזה כסוג של כסתח.
המסקנה הסופית היא, אפשרי אך לא מומלץ.
מה לגבי נעילה אחורית אוטומטית לרכב ללא 4X4 קבוע?
כמו למשל ויטרה?
לא תהיה בעיה עם הנעילה שם?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
chase
ליאור לא חשבתי אחרת.
במצבים כמו הצלבה נשברת ציריה במקרה שאתה "נותן "גז והגלגל נעצר במכה, אז יש מומנט שמגיע מרכבת הכוח שגוזר את הציריה נכון זה קורה גם בלי גז אבל מאוד נדיר, במקרה של הטסט אין מומנט מכיוון רכבת הכוח מכיוון שאתה על N.
כל עוד הדיפרנציאל פתוח ,בלימת הגלגלים במכה לא אמורה לעשות נזק , יכול להיות שזה לא הדבר הכי "בריא בעולם" ואכן יש הנחיה לכך בספרי הרכב.
אבל אפשרי להתייחס לזה כסוג של כסתח.
המסקנה הסופית היא, אפשרי אך לא מומלץ.
אני מסכים *אבל* אם הציר האחורי מגיע לסלד גבוהה והציר הקידמי עומד, אתה תוחן את הדיפ הרבה מעבר לסלד שהוא תוכנן לעבוד בו. לא עיניין של בלימה פיתאומית, פשוט סלד גבוהה של העכביש.
רבין
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
chase
דורון, אתה מדבר על גרירה, פה אנחנו מדברים על תהליך שלוקח פחות מ3 שניות...
...
[QUOTE במצב N לא מקבלת שימון פנימי למיסבים ולגלגש"ים כמו שצריך, ובגרירה יכול להגרם נזק.
.[/QUOTE]
הכוונה שבתהליך שמתרחש בפחות מ3 שניות נושא השימון אינו משמעותי...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
chase
דורון, אתה מדבר על גרירה, פה אנחנו מדברים על תהליך שלוקח פחות מ3 שניות...
אתה אמרת סרן באויר, שזה בדיוק כמו לגרור עם סרן באויר גם שם אתה יוצר הבדלי מהירויות גדולים בין הסרנים, אמנם בבדיקה המהירות קטנה יותר אבל העיקרון דומה וועדיין לא מתאים לשימוש ברכב.
והתהליך ממש לא לוקח "רק 3 שניות", אתה צריך למדוד אותו לא רק במשך זמן אלא בעומס שהוא מייצר.
הפרשי המהירויות שהדיפ' מתמודד איתם ביום יום לא מתקרבים להפרש שאתה יוצר לו בבדיקה בה הוא צריך לפצות על הפרש המהירויות בין צד שלא זז בכלל וצד שמסתובב בסל"ד נסיעה, גם עם איטית.
יש לך הנחיות יצרן מאד ברורות שיש איזשהו הגיון מאחוריהן, למה אתה הולך הפוך?
ההסבר של איציק בזמנו לגבי השימון נשמע לי הרבה יותר הגיוני, כי אם אתה מצרף דיפ' שמסתובב בסל"ד שהוא לא אמור להסתובב בו+שימון לקוי, יש לך מתקון לצרות.
אמיר,
הדוג' על גלגל מחליק לא מתאימה כי בבדיקה ההאצה של הסרן היא מהגלילים שמסובבת את הטרנספר, ולא מהמנוע שמעביר כוח אחורה דרך הגיר והטרנספר, ולכן אם אתה בולם את הסרן אתה מתנגד שווה עם שני הגלגלים.
הבעיה כאן היא דיפ' שלא מיועד לעבוד בכאלו הפרשי מהירויות.
ואני בכלל לא מבין אתכם, יש לכם אפשרות לא לעלות על הגלילים ואתם מתעקשים כן לעלות? נותנים אגוזים למי שאין שיניים..
ליאור,
כרכב עם הנעה כפולה קבועה גם בניבה אתה לא חייב לעשות את הבדיקה, זה שעשית לא אומר שזה בריא ולך תדע, אולי בגלל זה השועל בטרנספר מיילל..
דורון - אולי לא ניסחתי את זה מספיק ברור ,
הדוגמא מדברת על הבדיקה עם הגלילים - לגבי דיפ' מרכזי ,
ועל עניין ההצלבה לגבי דיפ' רוחבי.
הרי סרן אחד על הגלילים = 2 גלגלים מסתובבים, וסרן אחד עומד = שני גלגלים לא מסתובבים.
מנקודת המבט של הדיפ *המרכזי* - צד אחד עומד , צד שני מסתובב ב X , ולכן הגג"ש מסתובבים ב 2X
ברגע שבולמים סרן אחד , עוברים מסרן אחד במהירות גבוה ואחד עומד לשניים עומדים = שני הצדדים של הדיפ המרכזי.
דבר דומה קורה בזמן שגלגל נוגע בקרקע בהצלבה - הוא ניבלם בבת אחת, בעוד שקודם הוא הסתובב במהירות X ,
והדיפ הסתובב ב 2X - ומעבר לשני גלגלים שלא מסתובבים = שני הצדדים של הדיפ הרוחבי.
בכל מקרה דורון - זה לא קריטי מכיוון שאני ואתה באותו הצד , בגישה של לא לעלות על הגלילים אם יש סכנה בזה .
וזה מה שחשוב.
מי שרוצה דווקא כן לעלות על הגלילים עם 4*4 + דיפ מרכזי - שירגיש חופשי , אבל שלא יתלונן אם גם הדיפרנציאל ירגיש חופשי אחרי זה :)
ראיתי ברשת איפה שהוא מסמך כתוב מיבואן לנדרובר המיועד להצגה בפני הבוחנים במכון הרישוי ומזהירם מפני נזק שעלול להגרם.
הקיימת מקבילה ממכשירי תנועה?
על פי רוב אני מצליח לשכנע הבוחן שיוותר, אך נמאס לחזור על הסיפור כל פעם מחדש.
מעניין שלגבי לנדרובר הוא יודע והפטור ברור לו, רק אצלנו צריך כל פעם מחדש להתבזות ולהבהיר כי מדובר בג'יפ "כמו לנדרובר" - מזעזע כמו שזה נשמע ... :eek:
אייל
דורון, לפי דעתי הדיון מתרכז יותר בשאלה של "האם זה אפשרי ומה יכולות להיות התוצאות של זה".
אני אישית בתור אחד ששומר על הרכב בקנאות לא הייתי מבצע את הבדיקה באופן הרגיל עליו אנחנו דנים.
אך אין מן הנמנע שנדבר עליו.
ועכשיו לנושא, נושא השימון הוא נכון אך תחשבו שמדובר על רכב ניגרר שנלקח למספר ק"מ במהירות יחסית גבוהה , לא מתקבל שימון טוב לאורך זמן מה גם שהרכב ניגרר בזווית כלפי מעלה וכך באמת יכולה להיווצר בעיה.
במקרה הנ"ל הרכב מאונך כאשר הגלגלת פועלת על כוח ופחות על מהירות כדי לסובב את גלגלי הרכב, המהירות של הגלגלים לא עולה על מספר קמ"שים בודדים, הבעיה פה היא העובדה שמתבצעת בלימה חזקה.
קח עכשיו רכב עם נהג ממוצא על ההגה לטיול שטח של יומיים, מסכים איתי שהרכב יצליב לפחות שלוש פעמים במהלך היומיים האלה? + - ...
ההצלבות הללו מדמות בדיוק מצב של הפרשי מהירויות, אגב גם בזווית אלכסונה אשר פוגעת בשימון כמו שאתה אומר.
ושוב המסקנה , לא בריא אבל מפה ועד שילך לך הדיפרנציאל המרכזי הדרך עוד ארוכה.
אני חושב כמו דורון, פה המיקרה לא דומה להצלבה בה הממונט מגיע מהמנוע, במיקרה של טסט, המומנט מגיע מהגלגלים לכיוון הדיפ המרכזי. נכון יש מושג של בלימת מנוע, אבל הדיפ הנל לא תוכנן לכפר על הפרשי סלד כלכך גבוהים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
לא מכיר לנדרובר. (לפחות לא כאלה שאני משלם על נזקים בהם...)
מתוך ההוראות של קרייזלר:
TWO-WHEEL-DRIVE VEHICLE TOWING
DaimlerChrysler Corporation recommends that a vehicle be towed with the rear end lifted, whenever possible.
Two wheel drive towing - rear end lifted
1. Attach wheel lift device to front wheels.
2. Place the transmission in neutral.
3. Raise vehicle to towing position.
4. Attach safety chains. Route chains so not to interfere with tail pipe when vehicle is lifted.
5. Turn the ignition switch to the OFF position to unlock the steering wheel.
6. Secure steering wheel in straight ahead position with a clamp device designed for towing.
7. Place transmission in park.
Two wheel drive towing - front end lifted
1. Attach wheel lift device to rear wheels.
3. Raise the rear of the vehicle off the ground and install tow dollies under rear wheels.
4. Attach wheel lift device to front wheels and raise vehicle to towing position.
5. Turn the ignition switch to the OFF position to unlock the steering wheel.
Attach the safety chains. 6
7. Secure steering wheel in straight ahead position with a clamp device designed for towing
8. Place transmission in park.
מה הסיפור עם הסעיפים האחרונים של שתי האופציות??? לגרור ב-PARK???
מתוך התנ"ך של WJ:
http://www.wjjeeps.com/towing.htm
איל
איל,
אם כבר, אז לדיון הזה רלוונטיות ההוראות שלהלן:
FOUR-WHEEL-DRIVE VEHICLE TOWING
DaimlerChrysler Corporation recommends that a 4WD vehicle be transported on a flat-bed device. A Wheel-lift device can be used provided the trailing wheels are off the ground and positioned in tow dollies.
Four wheel drive towing - rear end lifted
1. Attach wheel lift device to front wheels.
3. Raise the front of the vehicle off the ground and install tow dollies under front wheels.
4. Attach wheel lift device to rear wheels and raise vehicle to towing position.
5. Attach safety chains. Route chains so not to interfere with tail pipe when vehicle is lifted.
6. Turn the ignition switch to the OFF position to unlock the steering wheel.
7. Secure steering wheel in straight ahead position with a clamp device designed for towing.
Four wheel drive towing - front end lifted
1. Attach wheel lift device to rear wheels.
3. Raise the rear of the vehicle off the ground and install tow dollies under rear wheels.
4. Attach wheel lift device to front wheels and raise vehicle to towing position.
5. Attach the safety chains.
6. Turn the ignition switch to the OFF position to unlock the steering wheel.
7. Secure steering wheel in straight ahead position with a clamp device designed for towing
וכאן כבר מודגש כי עדיפה גרירה על flat bed ...
אייל
ואללה צודק....
היד עובדת יותר מהר מהראש... CTRL-C ----> CTRL-V מהמקום הלא נכון....
וגם הוסיפו DOLLIES שבכלל גורמות לאי סיבוב הגלגלים... בעצם אין הבדל בין FLATBED לבין צד מורם וצד שני על הדוליס'
אולי יש דברים בגו.
http://i203.photobucket.com/albums/a...y/DSCF0694.jpg
איל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shahav
אני חושב כמו דורון, פה המיקרה לא דומה להצלבה בה הממונט מגיע מהמנוע, במיקרה של טסט, המומנט מגיע מהגלגלים לכיוון הדיפ המרכזי. נכון יש מושג של בלימת מנוע, אבל הדיפ הנל לא תוכנן לכפר על הפרשי סלד כלכך גבוהים.
נכון ,זה לא כמו בטסט, בהצלבה בשטח יש פוטנציאל נזק הרבה יותר גבוהה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ליאור,
כרכב עם הנעה כפולה קבועה גם בניבה אתה לא חייב לעשות את הבדיקה, זה שעשית לא אומר שזה בריא ולך תדע, אולי בגלל זה השועל בטרנספר מיילל..
אהלן דורון
לגבי חייב או לא..בוא נגיד שלא בא לי להתווכח איתם על זה ואז שיחפרו לי בבור על כל ציוץ הכי קטן...
את השועל בטרנספר הרגתי מזמן, זה עניין פתיר והוא לא מיילל אצלי יותר..מה גם שאחרי 15 שנה הצלחתי לצבור איזה 4 תיבות העברה ככה שאחת ל-15 שנה להחליף..לא נורא..:)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
ואללה צודק....
היד עובדת יותר מהר מהראש... CTRL-C ----> CTRL-V מהמקום הלא נכון....
וגם הוסיפו DOLLIES שבכלל גורמות לאי סיבוב הגלגלים... בעצם אין הבדל בין FLATBED לבין צד מורם וצד שני על הדוליס'
אולי יש דברים בגו.
http://i203.photobucket.com/albums/a...y/DSCF0694.jpg
איל
קיצר, עכשיו זה כבר הוראות יצרן !
יאללה, ארגן מכתב ממכשירי תנועה שישמש את כולנו בטסטים.
(נדמה לי שיוסי מתקשר טוב למדי עם המהנדס שלהם ...:))
שלום
לאחר קריאה מעמיקה של הדיון כאן על בדיקה לרכב 4X4 קבוע או בעל מוגבל החלקה.
אני מודיע לכל החברים "שוויתרו" להם על בדיקת הבלמים אל תבלבלו את ה.....
אם כבר ויתרו לכם על משהו זה על הרצה בדינמומטר לצורך בדיקת עשן במאמץ!!!!
על בדיקת בלמים אף אחד לא ויתר ולא יוותר לכם. למרות שהגלילים נראים אותו הדבר להדיוטות שפוקדים פעם בשנה את המכון.
הם שונים בתכלית אחד מהשני.
האחד מריץ את המנוע מהסרן והשני בודק בלמים, כן גם 4X4 קבוע גם נעול גם פתוח וגם וגם.
מד הבלם מריץ כל גלגל בכיוון הפוך והתנועה נשארת בדיפרנציאל וכך הוא מודד בלימה!
חוץ "מזיקה" "וספול" שהן לא חוקיות, הכל מדיד.
אז בפעם הבאה שאתם בטסט אל תעשו מעצמכם צחוק, לא משנה מה קראתם באתר ומאיזה "חוייכם" למדתם.
בידידות .
ניר
ניר,
אני לא מבין מהיכן הביטחון הזה שאנו מבלבלים את ה ...
אני אומר לך באחריות שלי ויתרו על בדיקת בלמים באמצעות המתקן וביקשו ממני ליסוע קצת ואז לעצור (לא בודק כלום ...).
גם על גבי הטופס טרחו לציין כי נבדק בנסיעה ולא במתקן.
תן טיפה, לא הרבה, קרדיט לאנשים פה שלפחות חלקם יודעים לפעמים על מה הם מדברים.
בידידות,
אייל