2 קבצים מצורפים
תגובה: איך מחברים מדרגות צד לשילדה עם פרופיל פתוח ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
קח בחשבון שמדובר כאן בשלדה עם עובי דופן קטן
צ'טערת, אני יושב על זה כבר יומיים ולא מצליח להבין מה משנה לי עובי הדופן, בהתחשב בכך שבשלדות העבות יותר מעמיסים משקלים גבוהים בהרבה. קח F350 או F550, תסתכל על חיבורי הקפיץ האחורי (גם הקדמי, אבל שם יש חיזוקים משמעותיים בשלדה אז נתעלם). לא רק ששם עוברים על כללי האצבע (קדיחה בקצוות, אין שום חביקה, אין אפילו קורה רוחבית או מבנה פנימי לשלדה שיצמצם פיתול) שציינת מעלה אלא שעוד מדובר על מערכת שעובדת בעומסים מחזוריים, מה שמחמיר את הבעיה משמעותית. אני לא אומר שכללי האצבע שהבאת לא נכונים, אני מסכים עם חלקם, אבל אני לא מסכים עם השורה התחתונה שלך - אין הבדל בין שלדה עבה לדקה מבחינה מבנית, זה רק שאלה של עומסים.
ההבדל היחיד שאני מוצא בין מדרגת צד למתלה אחורי שכנראה משמעותי הוא המיקום (קצה שלדה לעומת חיבור אחד לפחות די במרכז). קשה לי לקבל את זה כהסבר משום אופי ההעמסה החמור יותר במתלה לעומת מדרגת צד.
הנה סקיצה מלאה יותר של החיבור עליו אני חושב. אני יוצא מנקודת הנחה שאין שום דבר באזור שניתן להתחבר אליו (כמו תושבת גוף או קורת רוחב), כי זה המקרה המחמיר. מובן שצריך לדאוג לקצוות הפלטה עם זוויות מתאימות וכו', אין לי כוח להיכנס לפרטים האלו בסקיצה. שים לב, כל החיזוק התחתון מיותר אם יש משהו להתחבר אליו.
ההבדל, אלון, הוא שתושבת קפיץ מעמיסה את השלדה בכיוון אחד בלבד רוב הזמן ועם רוב העומס. בתושבת מתלה כל העומס מופעל על השלדה ישירות - ובמדרגה משקל הרכב יהיה מופעל על קצה של קורה שרתומה לשלדה - זה עומס הרבה יותר גדול, מקומית.
עכשיו עזוב מה עשו בשלדה המקורית - זה לא רלוונטי, כי המהנדס בפרד שתיכנן את השלדה עשה אנליזה מלאה ויש לו תמונת מצב שלך ולי אין. ברור לך שמה שמותר לעשות בתכנון מאפס, שונה ממה שמותר כשמתחברים על משהו קיים.
לגבי עובי הדופן - מדרגה רתומה על פח 2 מ"מ יכולה לקרוע את הפח. מדרגה רתומה על פח 6 או 8 מ"מ לא תקרע את הפח.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ההבדל, אלון, הוא שתושבת קפיץ מעמיסה את השלדה בכיוון אחד בלבד רוב הזמן ועם רוב העומס. בתושבת מתלה כל העומס מופעל על השלדה ישירות - ובמדרגה משקל הרכב יהיה מופעל על קצה של קורה שרתומה לשלדה - זה עומס הרבה יותר גדול, מקומית.
לא מקבל. להעמסה של מדרגה אני מתייחס כהעמסה סטטית, העמסה של מתלה דינאמית. מקדם דינאמי מקובל יהיה פי 2.5 (ריימפל). תוסיף לזה חלוקה בשלוש כי יש 3 נקודות עיגון לשלדה במדרגה (לפחות), או למחמירים ב-3/2 (כי בקפיץ עלה יש לנו 2 נקודות) והמרחק הופך להיות זניח - גם חיבור קפיץ ממוקם כמה סנטימטרים מהחלק האנכי של השלדה. בכל אופן, זה סטיה מהעניין העיקרי כי אנחנו מדברים על השפעת חורים בשלדה כאופן חיבור, לא על העומס המקסימאלי בו השלדה תעמוד; אם היא לא עומדת בזה, זה ממילא לא חשוב איך נתחבר אליה.
ציטוט:
לגבי עובי הדופן - מדרגה רתומה על פח 2 מ"מ יכולה לקרוע את הפח. מדרגה רתומה על פח 6 או 8 מ"מ לא תקרע את הפח.
לא מקבל, בעיקר כי כאן צורת הפלטות היא האלמנט העיקרי. קח גם בחשבון שההעמסה על השלדות שאני מכיר היא פי 4 ממשקל היוקון, גם לזה יש השפעה לא קטנה.
ציטוט:
עכשיו עזוב מה עשו בשלדה המקורית - זה לא רלוונטי, כי המהנדס בפרד שתיכנן את השלדה עשה אנליזה מלאה ויש לו תמונת מצב שלך ולי אין. ברור לך שמה שמותר לעשות בתכנון מאפס, שונה ממה שמותר כשמתחברים על משהו קיים.
מקבל, ואם כללי האצבע שהבאת הם התגלמות מקדם הבטחון הזה - מודה ועוזב, ירוחם.