תגובה: שאלה לגבי תיבת הפיוזים הראשית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Neilman
בגדול יש לי הזדמנות לעבוד קצת על הרכב, ואין לי כסף... חשמל נראה לי דורש הכי פחות השקעה כספית (הכול יחסי :-)), ככה שאם למישהו יש רעיונות לגבי שיפור אמינות מע' החשמל אני אשמח :-)
מערכת החשמל בכל רכב, שעבר 2-3 ידיים נראות רע.
אחת הבדיקות לרמת הפדנטיות של רכב משומש היא מבט חטוף תחת הדש-בורד.
התקנת דיבורית, רדיו, אמובילייזר, קומבינה לאור כזה ולחשמל להוא... ויש לך מטען חבלה בממתין לתקוע אותך בשטח.
בג'יפ לדעתי יש חשיבות גדולה לשמור על מערכת חשמל תקינה, נקייה ואמינה.
אכן לא סיפור יקר לטפל במערכת החשמל לבד.
תתארגן על חוטים ראויים
מלחם ואיזולירבנד, ותתחיל לנקות את החיווט בתוך הרכב.
חוטים מיותרים או חיבורים בעיתיים יש לסדר ולתקן.
יש לאגד את כל החוטים כמו שצריך ולקבע שלא יסתובבו חופשי.
לאחר מכן תמשיך ותטפל במערכת החשמל הכללית של הסופה- שמראש אינה מהמשובחות- כפי שרשמו קודמיי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Neilman
לגבי המינוסים בתא הנהג ותא המנוע, מה בדיוק הבעייה איתם? העובי? נקודות החיבור ל(-)?
לגבי חוט לצרכנים שלא דרך המתנע, במידה ומדובר באביזרים שמחוברים אחרי הסוויץ, איך לבצע את זה, בעזרת ריליי?
אשמח להסבר על מה שקיד אמר שכדאי לעשות...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Neilman
אשמח להסבר על מה שקיד אמר שכדאי לעשות...
חלק מחיבורי (-) הינם לבלוק המנוע, חלק לגוף הרכב, והשאר ישירות אל המצבר.
ללא יוצא דופן, כל חיבורי (-) של כלל המערכות אשר בתא הנהג, מחוברות ישירות לגוף הפח.
הבעיה: חלק מהחיבורים הנ"ל רופפים וחלודים. חיבור (-) הראשי מחוץ לקיר האש ואל המצבר חסר.
הפתרון:
1. בניית חיבור (-) איכותי בין קוטב המצבר, לבין נקודה איכותי מחוץ לקיר האש.
2. איסוף חוטי (-) של הצרכנים הגדולים אל נקודה אחת בא אתה בונה חיבור איכותי אל גוף הרכב.
לדוגמא: מנוע מניפת החימום, מנוע מניפת המזגן, שקע מצית, מנוע מגבים וכדומה.
בברכה,
קיד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קיד
הפתרון:
1. בניית חיבור (-) איכותי בין קוטב המצבר, לבין נקודה איכותי מחוץ לקיר האש. - לא ממש הבנתי, בין קוטב המצבר יש (-) שהולך לבלוק מנוע, זה לא טוב? לא מספיק?
2. איסוף חוטי (-) של הצרכנים הגדולים אל נקודה אחת בא אתה בונה חיבור איכותי אל גוף הרכב.
לדוגמא: מנוע מניפת החימום, מנוע מניפת המזגן, שקע מצית, מנוע מגבים וכדומה.
בברכה,
קיד.
סליחה שאני מציק, אבל אני לא רוצה לעשות טעויות...
חשוב שיהיה מינוס למנוע (כדי לאפשר מוליכות טובה למערכת ההצתה ולסטרטר), אבל בשביל האביזרים בקבינה זה לא מספיק. מה שקיד מדבר עליו זה חיבור מינוס לקיר האש, כלומר לבודי, מכיוון שכל האביזרים הנ"ל מקבלים מינוס ממנו.
קובי
ואם אני מושך כבל 25\35 מ"מ מה(-) של המצבר ואליו מחבר את על המינוסים מתא הנהג זה בסדר??
תחבר את קיר האש החיצוני אל קוטב המצבר. זה חלק אחד.
החלק הנוסף, הוא חיבור ישיר של הצרכנים אל נקודת (-) איכותית בבודי. תוודא שכל אחד מהאביזרים שמניתי באמת מחובר אל קיר האש בצידו הפנימי. לא לשכוח להכין גם חוט (-) עבור לוח השעונים.
בחזרה לנושא המזגן.
המערכת המזגן בנוייה ממניפה פנימית, מניפת מעבה, ומדחס. שלושת הנ"ל מקבלים חשמל מנתיך בשם N10 בעל ערל של 30A. הנתיך הנ"ל מוזן ממתג ההצתה. הוא מעמיס שלא לצורך את מתג ההצתה. כל שעליך לעשות הוא להוסיף ממסר שישפק חשמל ישירות למתג ההפעלה של המזגן. אות ההפעלה של המזגן יהיה החוט המגיע ממתג ההתנעה אל מפסק המזגן, לאחר החיתוך. חוט ירוק כהה שנהפך ללבן.
קיד.
". העברת חוט +15 עבור אביזרים בתא הנהג שלא דרך מתג ההתנעה."
אם האביזרים נמצאים אחרי הסוויץ, איך אני מבצע את זה? בעזרת ריליי?
שאלה נוספת, לגבי המזגן, אם המזגן הוא יחידת פורמולה, עדיין יש צורך להתעסק עם פיוז N30??
תודה