תגובה: כיצד אפשר לבדוק לחץ שמן באופן מדוייק בצורה ייזומה? (סופה)
פחות אופציות לזיופים בדרך (יוניט לא תקינה, חיווט לא תקין, מגעים לא תקינים, רגלי מד לחץ לא תקינות, מד לא תקין וכו')
מכני עובד ע"י שמן שעובר אל מד הלחץ (אני לא כותב שעון כי אתה רגיש), דרך צינור ישיר ממעברי השמן במנוע.
משמעות- המד מקבל את קריאת הלחץ ישירות מהמקור ולא דרך מתווכים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
פחות אופציות לזיופים בדרך (יוניט לא תקינה, חיווט לא תקין, מגעים לא תקינים, רגלי מד לחץ לא תקינות, מד לא תקין וכו')
מכני עובד ע"י שמן שעובר אל מד הלחץ (אני לא כותב שעון כי אתה רגיש), דרך צינור ישיר ממעברי השמן במנוע.
משמעות- המד מקבל את קריאת הלחץ ישירות מהמקור ולא דרך מתווכים.
אם כך, מדוע שלא נחזור למד חום מנוע עם כספית ?
אני חושב שאם ל F16 מתקינים יחידות עם פיקוד חשמלי/ממוחשב, גם אנו יכולים להסתפק בחשמליים.
כמובן שכמו במכנים, יש טובים, בינוניים וגרועים.
רענן
נ.ב - אני זכיתי באלפא רומיאו לשפריץ שמן בתא הנוסעים מהמחוון (בחשמלי זה לא ייתכן).
לצורך העניין גם מד חום מכני עדיף על חשמלי אם כבר העלית את זה כדוגמה (או כנסיון עלוב להצחיק), אבל להשוות F16 לסופה? הייתי צוחק אם לא היה עצוב.
נ.ב. לנ.ב.
אם זכית לשפריץ שמן כנראה שהצינור שלך היה גמור ורמת התחזוקה שלך לא היתה בעננים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
לצורך העניין גם מד חום מכני עדיף על חשמלי אם כבר העלית את זה כדוגמה (או כנסיון עלוב להצחיק), אבל להשוות F16 לסופה? הייתי צוחק אם לא היה עצוב.
נ.ב. לנ.ב.
אם זכית לשפריץ שמן כנראה שהצינור שלך היה גמור ורמת התחזוקה שלך לא היתה בעננים.
לא להצחיק וגם לא להעציב אותך . רק שתבין שאין קשר לאיכות דיוק וכו ...
זה נחמד "להיתקע" בעידן הישן. אבל, הרבה מוצרים חדשים הם איכותיים, אמינים, מדוייקים יותר מהנוסטלגיה .
לידיעתך, הכשל היה במחוון (לא גרמני) ולא מהצינור.
לגבי התחזוקה שלי, חבל שאתה קופץ למסקנות מכלום מידע. אבל, מבטיח לך שהיא קפדנית ויקרה יותר משלך !
רענן
לעניינינו,
המחונים (יותר טוב ? :) ) בסופה ממה שאומרים ורואים כאן בהיסטוריית האתר -הם לא באיכות מי יודע מה....
מד הדלק מזייף, שעון החום לא מדוייק, לחץ השמן לא קשור לכלום.
בטוח שיש סטים של מחוונים חשמלים באיכות טובה- אבל המחיר בהתאם (לפחות מהבדיקה הקצרה שלי לגבי מד לחץ שמן).
יחד עם ההמלצה הגורפת כאן באתר- רכשתי מחון מכאני.
הצרה שלי כרגע, שהמכאני מראה לחץ גבוה, לעיתים משמעותית, מהחשמלי- ואני לא יודע למי להאמין.
בהתנעה, החשמלי 40 והמכאני 60.
בניסיעה המכאני מטפס יותר וההפרש הוא סביב 30 PSI ואף יותר.
המכאני רגיש הרבה יותר ללחיצה על הגז ועולה ישר לכיוון ה 80 PSI.
בנסיעה איטית, אחרי שהאוטו חם על טורים מאוד נמוכים, החשמלי עומד על 20 בעוד המכאני סביב ה 40.
באופן כללי התחושה היא שהחשמלי "אוהב" לעמוד סביב ה 20 בעוד המכאני נע על הסקאלה ולא יותר מתחת ל 30-40 בשום מצב.
אם הייתי מפרק את החשמלי הייתי שמח ומאושר מלחץ השמן הזה.
אבל... יש לי חששות...
מה דעתכם? אפשר להרגע?
תודה!
רוצה להיות בטוח-בדוק עם שלישי... אבל ברצינות-עזוב, שני השעונים מראים לחץ תקין ומעולה, אין טעם להתחיל לחפור מי הצודק. במידה והלחץ יורד מתחת ל-10 תתחיל שוב לשבור את הראש.
בהצלחה-קובי
אני הייתי מסתמך על המיכאני.
אם על כך חשוב לך הדיוק האבסולוטי - קח את המכאני למישהו שמתעסק בהידראוליקה ויגיד לך אם אין לו סטייה.
אני הייתי מסתפק בקריאת השעון המכאני כמו שהוא כרגע.
לחץ השמן במנוע 4.0L לא יכול לעבור את ה70PSI, במשאבה קיים פורק לחץ.
משמע, המכני שלך מזייף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
לעניינינו,
המחונים (יותר טוב ? :) ) בסופה ממה שאומרים ורואים כאן בהיסטוריית האתר -הם לא באיכות מי יודע מה....
מד הדלק מזייף, שעון החום לא מדוייק, לחץ השמן לא קשור לכלום.
בטוח שיש סטים של מחוונים חשמלים באיכות טובה- אבל המחיר בהתאם (לפחות מהבדיקה הקצרה שלי לגבי מד לחץ שמן).
יחד עם ההמלצה הגורפת כאן באתר- רכשתי מחון מכאני.
הצרה שלי כרגע, שהמכאני מראה לחץ גבוה, לעיתים משמעותית, מהחשמלי- ואני לא יודע למי להאמין.
בהתנעה, החשמלי 40 והמכאני 60.
בניסיעה המכאני מטפס יותר וההפרש הוא סביב 30 PSI ואף יותר.
המכאני רגיש הרבה יותר ללחיצה על הגז ועולה ישר לכיוון ה 80 PSI.
בנסיעה איטית, אחרי שהאוטו חם על טורים מאוד נמוכים, החשמלי עומד על 20 בעוד המכאני סביב ה 40.
באופן כללי התחושה היא שהחשמלי "אוהב" לעמוד סביב ה 20 בעוד המכאני נע על הסקאלה ולא יותר מתחת ל 30-40 בשום מצב.
אם הייתי מפרק את החשמלי הייתי שמח ומאושר מלחץ השמן הזה.
אבל... יש לי חששות...
מה דעתכם? אפשר להרגע?
תודה!
פרק את השעון אאאא סליחה מחוון
תחבר אותו לקומפרסור ותראה אם הוא נותן קריאה כמו השעון של הקומפרסור
באתו עיניין
אצלי מותקן שעון מכאני כשאני מסתכל על הצינור כאשר מכסה המנוע מורם והמנוע עובד אני רואה שבצינור יש גם שמן וגם אוויר , הרי כשמדוממים את המנוע השמן יורד לקרטר ובצינור יש אוויר , כשמניעים גם האוויר נדחף עם השמן לכיוון השעון , מה קורה למדידה , האם אוויר ושמן נותנים את אותה קריאת הלחץ ?
הנוזל שאתה רואה בחלל השעון הוא לא שמן מנוע, אלא גליצרין שמשמש בתוך מדי לחץ כנוזל איזון וסיכוך. השמן לא מתפזר בחלל השעון אלא דוחק את מכלול החיווי בתוך השעון שהוא מכלול סגור. השמן לא יורד חזרה מהצינור אלא הצינור תמיד נשאר מלא בשמן, וממילא אין הבדל בקריאה בין שמן לאויר.
קובי
קובי לא שמת לב אבל הוא התכוון שהוא רואה בועות אויר בצינור לא בועה בשעון (גליצרין)(השעונים שמוכרים הם לא עם גליצרין רק אם מישהו הרכיב שעון כזה)
בכל מקרה לדעתי (אולי אני טועה) אבל הבועת אויר נלחצת מהשמן ו''הופכת'' ליהיות באותו לחץ כמו השמן
כי אם השמן בלחץ של נגיד 30 PSI אז הבועה לא יכולה ליהיות 10 PSI היא חייבת ליהיות באותו לחץ
ההיתי מציע לך לפרק את הצינור מהשעון להניע לשניה (כמובן שהשמן ישפך לאיזה בקבוק \כוס) ולתת לבועות לצאת ואז ליראות מה הקריאה שיש לך
נ.ב
איזה צינורית יש לך שאתה רואה את הבועות? אני מבין ששקופה אבל שמת את הצינורית הזבל שמוכרים עם השעונים של ה2 שקל?
האמת, שחשבתי שיש טעות בהודעה, כי לא חשבתי שהוא משתמש בצינור שקוף לשעון לחץ השמן (יש חיה כזאת?). אם ככה, טעות שלי, וכל התשובה שלי לא קשורה, למעט העניין שגם אתה הזכרת, שאויר שדחוס בתוך השמן יהיה באותו הלחץ כמו השמן עצמו.
קובי
איפה קונים צינור יעודי לשעון לחץ השמן ?
אצל ינוביץ תמצא צינור מוכן, אני יודע שעם שעון זה עולה 200 ש'ח (בערך)
אבל צריך לראות אם ההברגה שיש לך בשעון היא כמו שהוא מוכר
אתה יכול להכין גם אצל כל מכון הידראוליקה למרות שמניסיון זה יותר יקר
אבל אם יש לך קומבינה....