תגובה: רדיאטור נחושת היילקס 95
לפניי יומיים קניתי רדיאטור נחושת עם חצי שנה אחריות ב1020 לפני מע"מ, אצל אביפרטס בפתח תקווה. הרדיאטור בדיוק במידה של מה שהיה לי קודם, שגם הוא לא היה מקורי מסתבר אבל עשה יופי של עבודה. ההתקנה היתה מאוד פשוטה כיוון שהוא באמת עשוי למידות של הרכב הזה (היילקס 97) אולם לגבי עמידות לאורך זמן, רק אלוהים יודע להגיד. בכל מקרה אשמח לעדכן אם יהיו התפתחויות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tooshey
מתן
כנראה הרכיבו לך רדיאטור של 2X4
רדיאטור מקורי ל 4X4 צריך לבלוט כ 5 סמ מתחת לקו השלדה
האם כונס האוויר התאים למקומו או דרש התאמות בתחתית?
כמו כן שים לב לעובי הרדיאטור, דק שתי שורות, עבה שלוש שורות או עבה מאד שתי שורות ארוכות במיוחד.
בברכה,טושי
שלום לד"ר טושי.
אצלי יש מצנן שלוש שורות של בשן. מגיע עד מגן הגחון.
איך המצנן המקורי ביחס אליו? כמה שורות יש בו? הוא עדיף על מה שיש לי?
הפאן-קלאץ' תפוס במצב קבוע.
ביום שרבי המחוג מגיע ל2\3 בעמידה ובטיפוסים איטיים, עם מזגן דולק. לפני שנתיים כיביתי מנוע מיד לאחר עלייה איטית מאוד וממושכת בראשון LOW ביום לוהט עם מזגן דלוק, ולאחר כשתי דקות נשפך נוזל קירור ממיכל העודפים. מאז אני מקפיד במצבים דומים לתת למחוג לרדת לשליש לפני כיבוי, ע"י הרמת סל"ד ללא מזגן. חוץ מהמקרה ההוא אין איבוד נוזל.
אין התדרדרות במצב. הוא סטטי מאז קנית הרכב, לפני כשמונה שנים, אז גם הרכבתי את המצנן של בשן.
אני עם הפנים לקניית מצנן מקורי, לאחר שכבר בדקתי עלויות. אני ארוויח מזה יכולת קירור?
תודה.
חנן,
אני מכיר מצב הפוך.
ללא מאמץ, או בנסיעה איטית, במיוחד ב-LOW,הרכב בקושי עולה מעבר לטמפ' בסרק, גם ביום חם מאד עם מזגן.
הטמפ' עולה לכיוון החצי במאמץ אמיתי, כמו לאחרונה בשבת השרביכשהרכב היה עמוס, ציוד ונוסעים, בעליות מסדום לערד, עם מזגן- מחוג החום עמד עלהחצי בקטעים התלולים וחזר לקצת מעל לשליש בפחות תלולים.
זה המצב המוכר לי ברכב מאז ומתמיד. נשמע שמשהו לאמתפקד טוב במע' קירור שלך.
הרכב שלי עם רדיאטור נחושת 3 שורות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ם. נשמע שמשהו לאמתפקד טוב במע' הקירור שלך
זה באמת המצב וזו הסיבה שהעליתי שאלה. עבדתי הרבה על מודל כזה כשהוא היה חדש ולא היתה לו בעית התחממות.
החוכמה עכשיו היא להבין למה. טושי סיפר לי בעבר על מגוון שיפורים בתחום הזה, אבל עקב נסיון העבר שלי עם המודל הזה, אני יודע שפשוט צריך לתקן את מה שמקולקל כרגע. לא לעקוף את זה.
על מנת למצוא מק"טים ומחירים של מניפה ופאן-קלאץ' של מנוע 2LT, מנוע הטורבו של דגמי 98-99 אני צריך מספר רכב, או יותר טוב, מספר VIN של רכב כנ"ל. מישהו יכול לשלוח לי בהודעה פרטית VIN של רכב כנ"ל?
אם תוכלו לומר לי את קוד הדגם זה גם טוב. לדוגמא, קוד הדגם של ההיילקס שלי, שנת 95, הוא LN105L
כמו כן, אם יש למישהו פאן-קלאץ' מקולקל של דגם טורבו, אשמח לקבל אותו, לצרכי בדיקה.
ועוד שאלה: בין קורת הרוחב הקדמית העליונה, זו שלפני המצנן, ובין המצנן, יש אצלי מרווח של כס"מ אחד. על הקורה עצמה אני רואה חמישה חורים, ללא שימוש. האם יתכן שהיתה שם פעם גומיה כלשהי שכיסתה על המרווח הזה? אם לא, איך המרווח הזה אמור להיות מכוסה? עם ספוג? או שאולי הוא קיים רק אצלי כי המצנן לא מקורי?
תודה.
קיבלתי פאן-קלאץ' של היילקס טורבו. פתחתי את המצמד וראיתי שהוא ריק מנוזל סיליקוני. קיבעתי אותו בדרך לא הרסנית (גומי של פנימית בין הדיסקיות), כך שאוכל להחזיר אותו למצב המקורי אם אחליט בעתיד, ע"י מילוי סיליקון.
נשאר לי למצוא מניפה תואמת ולהרכיב על האוטו. נראה מה יקרה.
3 קבצים מצורפים
קניתי מניפה של היילקס טורבו, לפחות זה מה שנאמר לי. אני לא בטוח שזה נכון ושזה של מנוע 2LT.
זה לגמרי לא מסתדר לי ברכב. בין המניפה המקורית ובין המצנן יש כ2-3 ס"מ. המניפה של הטורבו גבוהה יותר, בשכיבה, בכ4 ס"מ כפי שניתן לראות בתמונות. אין מצב להכניס את זה בין משאבת המים ובין המצנן.
ברדיוס יש הפרש של כס"מ אחד. לא בעיה.
מה פספסתי?
תוכל למדוד אורך ורוחב של כנף, כדי שאוכל מחר לדעת בוודאות שאני מקבל את המניפה הנכונה? כמה כנפיים יש למניפה של ה2LT?
3 קבצים מצורפים
במניפה יש 10 להבים, כשהצורה של הכנף מאד דומה/זהה למקורי. צרפתי תמונות של איך זה נראה על הרכב, מלמעלה ומהצד.
תודה רבה.
המניפה שקיבלתי עם 7 צלעות, עבות בהרבה מהמקורי, אז כנראה שזו לא המניפה הנכונה.
בינתיים המשכתי לשחק, פתחתי את הפאן-קלאץ' המקורי שלי, וגם בו לא מצאתי נוזל סיליקוני. המשטחים רטובים, אבל אין הצטברות של נוזל בשום מקום, אז אני מניח שהוא לא היה תקין למרות מה שחשבתי. מכתבות שראיתי ברשת כמות הנוזל אמורה להיות 50 סמ"ק אז לא נראה לי שיכולתי לפספס כמות כזו.
גם אותו קיבעתי ואני מתפתה לנסות להרכיב אותו חזרה על האוטו ולראות מה קורה.
בתור התחלה לבודד את הבעיה זה נשמע כמו כיוון נכון.
אם הכול יחזור למוטב ניתן לקנות נוזל מקורי כזה של טויוטה, בעלות לא גבוהה ולשקם את המצמד.
2 קבצים מצורפים
מהמשחקים שלי עד עכשיו לא למדתי יותר מדי. הרכב עמד בסרק אחה"צ כשעה ורבע עם מניפה מקורית, מצמד מקובע ובלי כונס. המחוג מראה על מעט מעל החצי. אמנם הטמפ' אחה"צ לא היו גבוהות נורא, מה שלא היה אמור להביא אותו לטמפ' כזו, אבל מאידך הוא היה ללא כונס שאמור לשפר יעילות. בקיצור, אני לא יודע לומר אם יש שיפור.
במהלך הפתיחה של הבורג התחתון האמצעי של הכונס האום הנגדי נקרע ביחד עם הכונס שהוא היה מחובר אליו. אני צריך לטפל בזה ולארגן מניפה של 2LT.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מהמשחקים שלי עד עכשיו לא למדתי יותר מדי. הרכב עמד בסרק אחה"צ כשעה ורבע עם מניפה מקורית, מצמד מקובע ובלי כונס. המחוג מראה על מעט מעל החצי . אמנם הטמפ' אחה"צ לא היו גבוהות נורא, מה שלא היה אמור להביא אותו לטמפ' כזו, אבל מאידך הוא היה ללא כונס שאמור לשפר יעילות. בקיצור, אני לא יודע לומר אם יש שיפור.
.
אמנם עם כונס, אבל עם רדיאטור תקין, ביום חם, בנסיעה בעליה מתונה הרכב לא אמור להיות חם כל כך.. בתנאי העמידה שתיארת זה אמור להיות באזור שליש מחוג. יש מצב שהבעיה בכלל מכיוון אחר? מה מצב התרמוסטט? זה המקורי או קר יותר של הונדה?
לצורך הבדיקה, הטרמוסטט בחוץ.