הכוונה כנראה לנשמים של הדיפרנציאלים.
כואב לי לשמוע שעדיין הולכים למכוני הבדיקה הדמיקולו האלה לקבל סקירה אמינה לגבי מצב הרכב...
טל.
Printable View
רק עכשיו שמתי לב לשרשור הזה, וחבל.
בכל פעם אנשים הולכים למכוני בדיקה, ולא מבינים מה הם מקבלים.
מכון הביקה מבווטח, ונותן אחריות על תוצאות הבדיקה למשך מספר חודשים.
על מנת לא להגדיל את מספר התביעות נגדם, ואת הפרמייה לשנים הבאות, הם מנסים לכסתח עצמם מכל הכיוונים.
הם ירשו ליקויים על כל דבר שזז ויקר. גם אים אין שום ליקוי. למה? כדי שאם במקרה החלק הזה ייכשל, הם יוכלו להגיד "אבל הצבענו על תקלה".
ההתייחסות האמיתית צריכה להיות למילים של הבוחן אחרי הבדיקה, ולדברי פותח השרשור הבוחן
לא מפתיע, ותומך, כמובן בדברי.ציטוט:
בסיום הבדיקה שאלתי את הבוחן באופן כללי מה דעתו על הרכב והוא אמר שבאופן כללי הרכב במצב טוב יחסית..
רכב כזה, צריך לראות באמת. צריך לבדוק במוסך שמטפל בכאלו כלי רכב ולא במכון בדיקה.
הבדיקה בעיני, טובה רק לשני דברים: להכין נימוקים להוריד למוכר במחיר, ולעלות על תקלות מאג'וריות שלא ניתן בדרך אחרת, כמו קומפרסיה נמוכה (ולא שבדיקת הקומפרסיה שלהם מדוייקת).
וגם המסקנות שקפצו אליהם חלק מהמגיבים כאן הם בבחינת מי שקופץ בראש.
אף אחד מהמגיבים לא ראה את הרכב, ולכן לא מבין מה נכתב בטופס.
ועוד:
סלח לי רענן, אבל זה קשקוש.ציטוט:
מי שלא בודק מים והולך לו מנוע, זה אותו אחד שלא מתעניין ברכב כי אחרת היה שם לב למחסור ותחילת נזילה.
לפעמים קורים מקרי נזילה מיידית, צינור קרוע, או חור ברדיאטור.
לפעמים הנזילה כל כך מהירה, שאפילו שעון החום לא עולה (להזכירך - אם אין מים, השעון יגיב לאט מאד).
כך שלא בהכרח קיים קשר בין התעניינות ברכב לסיום חיי מנוע. גם לך, רענן, אני מניח שהלך מנוע או שניים בימי חייך.
אפילו לי.
טעות להתייחס לברברת הלא מחייבת של הבוחן !
מה שקובע זה מה שכתוב. על הברברת אין כיסוי משפטי. זאת גם השיטה שלהם לכסת"ח (בטופס כותבים ומשחירים ובע"פ מבלבלים את מי שלא מבין).
לגבי צינור קרוע,
שמיל, ההבדל בינינו,אתה שרתת בצבא ואני בצבא האחר ... אצלנו יש תחזוקה מונעת שמוכיחה את עצמה ובסופו של דבר חוסכת.
אני לדוגמה, עכשיו בטרופר, "מעיף" צנרת (נראית במצב מצוין) + טיימינג למרות שיש עוד 30 אלף. פשוט כי עבר 7 שנים וזה פחות או יותר אורך חיים למוצרי גומי.
רענן
רענן, להזכירך, אני עורך דין.
העניין הוא שפותח השרשור לא ביקש יעוץ משפטי, אלא יעוץ בקניית רכב.
אני מוכן, לצורך העניין להראות לך קבלות של רכב עם מנוע אחרי אוברול קומפלט שלא עשה אפילו 1000 ק"מ. נלך לבדיקה.
אם המנוע יצא לבן ונקי בבדיקה - אני משלם. אם המנוע יצא שחור משחור - אתה משלם. מה דעתך?
נראה מה יהיה כתוב, ומה יגיד הבוחן בע"פ.
ולגבי הצנרת והטיימינג - כמה פדנטים כמוך אתה מכיר? כמעט כל בעלי הרכב הבמדינת ישראל, נכון?
ועדיין לא ענית לי על השאלה - כמה מנועים גמרת בחייך?
גם תחזוקה מונעת אינה מונעת לחלוטין תקלות אקראיות שגורמות נזק. היא מקטינה סיכוי, נכון.
גם בחיל האויר, הצבא הזר והידידותי לפעמים, מתרסקים מטוסים על תקלות טכניות. פחות מפעם, אבל מתרסקים. עם כל התחזוקה המונעת.
נתחיל מהסוף , מנוע אחד החלפתי בלבד. גם זה בגלל מכונאי רשלן שפגע בקרנק בהתקנת פולי (ביד הקודמת).
בשלל הרכבים שלי, רק פעם אחת ביקרתי במכון בדיקה (כשהייתי צעיר) ומהר הבנתי שהכול קישקוש ...
לעצם העניין, הבחור לא מסוגל כמונו לבדוק בעצמו, על כן נעזר במכון.
לשיטתך הוא אמור לקבל עוד אבחון (פיזי) על האבחון שנעשה במכון. נראה לי לא מציאותי. בכול אופן משלל התקלות שצויין, הסקתי שהרכב מוזנח.
לשם הספורט (וההתערבות), בוא נתרשם פיזית מהרכב. ארוחה עליי עם תחליט שהרכב שמור .
ובקשר לתקלות טכניות במטוסים, אני מניח שאתה מבין שכמות המערכות והמכלולים הם לא בשום סדר גודל לכלים יבשתיים/ימיים.
למרות הכול, לצערנו יש גם תקלות . אבל, ללא תחזוקה מונעת, המיסים שלנו היו גבוהים יותר לאין שיעור ...
רענן
גם אני אגיב באיחור אמנם , זה כבר לא יהיה רלבנטי למקרה הזה-
הפרטים הכי חשובים שנתן פותח השרשור הם - שהרכב בן 9 , יד1 , 123,000 ק"מ ושהוחלף בו המנוע לחדש.
על פניו - רכב כזה, אם לא הוחלף לו המנוע , הוא קניה טובה אם טופל באופן שוטף , על כך מעידה הסטוריית הטיפולים של הרכב.
הקאץ' כאן הוא שהוחלף מנוע והשאלה היא למה? - למנוע חדש מהניילון במוסך שירות של היבואן ? או למנוע מפירוק במוסך "הרצל את מוטי ובניו" .
אם מדובר במקרה הראשון ומאז הרכב עבר מעט מאד - בודק את סיבת הופעת קוד תקלה וקונה את הרכב. אם במקרה השני - לא נוגע.
הסיבה לכך פשוטה - עדיף רכב שלא נגעו בו מכונאים, אבל אם נגעו - אז לוודא שנעשה מינימום נזק היקפי, גם החלפת מנוע עשויה לגרור נזקי משנה.
אם מדובר ברכב שהורכב מנוע משומש כלשהו - הידיעה שהיותו יד1 עם 123 אלף ק"מ כבר הרבה פחות רלבנטית.
לטופס הבדיקה אני לא מתייחס בכלל, מבחינתי בדיקה במכון רלבנטית רק כדי למנוע נוכלויות .
אוקיי,ניתן לסכם שמטופס הבדיקה של מכוני הבדיקה לא ניתן להסיק דבר לגבי הרכב-לא לחיוב ולא לשלילה.
אבל בואו נהיה יעילים-מה החלופות שאפשר להציע לעדר ?
רוב ההדיוטים,לא יכולים לבדוק את מצבו המכאני של הרכב בכוחות עצמם.
גם אני כאחד שמבין דבר אחד או שניים ברכבים,לא מסוגל לבצע בדיקה מעמיקה ללא הציוד המתאים,ואתם יודעים מה ? נניח אני כן רוצה לבצע בדיקה מעמיקה נניח בדיקת קומפרסיה ואני מגיע עם המכשיר לרכב,פשוט לא נראה לי שכל אחד יסכים שכל קונה פוטנציאלי יתחיל לבצע כל מיני בדיקות פולשניות לרכב...
אני הייתי מציע לגבש פה check list של בדיקות שאיתה נמליץ לקונים פוטנציאלים לגשת למוסך מורשה על מנת שיבצע את הבדיקות המפורטות ברשימה ולפי תוצאות הבדיקה,או שהקונה כבר יבין את התמונה לבד,אם לא אז בעל המוסך יוכל לחוות את דעתו על סמך הממצאים,וכמובן שניתן יהיה לחזור לכאן לפורום על מנת לקבל חוות דעת על סמך תוצאות הבדיקה שאנו קבענו.
מה אתם אומרים? (yes we can...)
טל.
מכוני בדיקה זו המצאה ישראלית, היא נובעת מריבוי מקרי נוכלות בשוק הרכב המשומש (מהעובדה שהשוק רווי בסוחרי רכב רמאים) .
הבעיה היא שלנוכלים האלה יש קומבינות עם מכוני הבדיקה וממילא הבדיקה הזו שווה לתחת.
אני לא חושב שצריך רשימת בד"ח לפני קניה, צריך להבין שרכב משומש הוא לא רכב חדש ולצפות לתקלות בהתאם לגיל ולבלאי, צריך לדעת להיזהר ממוכרים שגרים בחולון או נתניה והרכב רשום על שם גיסתם (אני סתם מכליל .... האמת היא שהם נמצאים בכל מקום) וצריך לשים לב אם מצב הרכב מתאים לנתוני הגיל והק"מ.
אפשר לקחת למוסך שאתם בוחרים , ועדיף שאתם גם מכירים שמתמחה ברכב - הוא לא יקח תשלום עבור הבדיקה (כי לא רוצה לשאת באחריות) ואני מניח שידע לזהות אם הרכב מקומבן (אחרי תאונה/ התהפכות וכו') או מקולקל בצורה יוצאת דופן. צריך להיות מוכנים לשלם יותר עבור רכב עם הסטוריה מוכחת - מה שמקטין את חוסר הוודאות.
חוץ מזה - אני בעד מכוני בדיקה או כל עסק שנותן פרנסה לאנשים. גם אני מקבל כסף בלי לעשות שום דבר שמועיל למישהו באמת.