לא ברור לי מה הקשר בין טמפ" הרתיחה של הפרסטון "129" לטמפ קריסה של אטמי הראש. לפי דבריך 115 מעלות צלזיוס זה בסדר??
Printable View
שלי עם מנוע 4.0 רדיאטור הוחלף שקניתי את הרכב. לא מתחמם. טמפ בדרך כלל על 95 לפעמים במאמץ בשטח מגיע ל 100
עמוס, השאלה הייתה מהי התחממות יתר, התשובה היא 125 מעלות.
מתי המנוע נכנס לתחום האדום? ב-115 מעלות. וכן, אטמי המנוע יושפעו מהטמפ' הזו וכן גם ביצועי המנוע, הסל"ד, הסחיבה וכל מה שיוצא בזה.
כמובן שבמקרים כאלה אסור לכבות את המנוע אלא לפתוח מייד את מכסה המנוע, לשחרר חצי סיבוב את פקק הרדיאטור (במידת האפשר ורק חצי סיבוב לשחרור הלחץ ולא בידיים חשופות, מסוכן !!) ,להגביר טורים לקירור המערכת ולכבות אחרי שהמנוע יורד מתחת ל110 וצינורות המים רפויים (אינדיקציה שהלחץ במערכת ירד והמנוע כבר לא תחת לחץ).
מקווה שהייתי יותר ברור הפעם.
לסיכום:
115-125 מעלות = כניסת המערכת להתחממות יתר.
סימפטומים - (חוץ משעון):
צינור מים עליון קשה (מעיד על לחץ בתוך המערכת).
תפקוד מנוע יורד (סל"ד, סחיבה, סרק)
פריקת מים מצינור עודפים
* הערה:
זהו תמהיל שבו קיימים מים איכותיים.
במים לא איכותיים (מים רגילים ב"צבע ירוק") נק' הרתיחה יורדת ל100~.. מה שזה אומר שכל הסמפטומים מתקיימים מוקדם יותר בתחום ה100-110.
יש לי גרנד 4.7 שנת 2000 היום ביצעתי שטיפה וניקוי לרדיאטור + החלפת טרמוסטאט לאחר שאתמול עליתי את המוחרקה והטמפרטורה בסוף הגיע כמעט לאדום .
פתחתי מחסה מנוע וראיתי שהמאוורר החשמלי לא עובד ,ברכבי יש גם וונטקלאץ והשאלה שלי מתי החשמלי אמור להכנס לעבודה ומהיכן הוא מקבל פקודה .
יש לי גרנד 4.7 שנת 2000 היום ביצעתי שטיפה וניקוי לרדיאטור + החלפת טרמוסטאט לאחר שאתמול עליתי את המוחרקה והטמפרטורה בסוף הגיע כמעט לאדום .
פתחתי מחסה מנוע וראיתי שהמאוורר החשמלי לא עובד ,ברכבי יש גם וונטקלאץ והשאלה שלי מתי החשמלי אמור להכנס לעבודה ומהיכן הוא מקבל פקודה .
תבדוק שהמאוורר החשמלי מתחיל לעבוד כשאתה מדליק מזגן.
לגבי מקור ההתחממות שלך - ניקית את הרדיאטור - הוא היה סתום? מה אמר מי שניקה אותו?
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4